ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ . ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΗ ΘΑΒΟΥΝ.

Μια όντως ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ   πολιτική  υπόθεση  (και όχι με την έννοια  και το στόχο που επιδιώκει   η εμπορική  δημοσιογραφία με την πομπώδη  χρήση  του επιθετικού αυτού προσδιορισμού)  είχαμε προγραμματίσει να αποκαλύψουμε σήμερα.   Αν και , βέβαια, τέτοιες πράξεις ,μπορεί να είναι συγκλονιστικές, ως καθοριστικές  για την πορεία αυτού του τόπου, αλλά  δεν είναι πρωτοφανείς και μάλιστα από συστάσεως ελληνικού κράτους.

Η τωρινή  καταγγελία  αφορά το  χρηματισμό   στελεχών  και βουλευτών ελληνικού  κόμματος από αχυρανθρώπους ,γνωστού μέλους  της…δύσοσμης  οικονομικής ελίτ της χώρας.  Αντάλλαγμα  η  αποχώρησή τους   από το κόμμα!

Πρωτόγνωρη, όπως είπαμε,  δεν είναι. Αν δει κανείς τη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου, είναι συνήθης   μέθοδος  προσφυγής σε τέτοια μέσα,   Και  όλες τις φορές με ίδιους στόχους  και τα αυτά αποτελέσματα, αφού πάντα  καταλήγει  πρόξενος σοβαρής  πολιτικής ανωμαλίας.   Να επισημάνουμε πως,  πλην του πολιτικού  χαρακτήρα της συγκεκριμένης υπόθεσης και των  σοβαρών της  συνεπειών  στην πολιτική  ζωή  της  της χώρας, μιλάμε και για αυστηρά κολάσιμο ποινικό αδίκημα.

Πλην των βουλευτών, η  πρόταση χρηματισμού είχε αποδέκτες και δυο βασικά στελέχη του ιδίου κόμματος, χωρίς, όμως, να υπάρξει σε αυτή  την περίπτωση  ανταπόκριση.  Η καταγγελία,  μάλιστα  και των δύο αυτών στελεχών που προσεγγίστηκαν να εξαγοραστούν , για να αποχωρήσουν από το κόμμα, είναι εν γνώσει του αρχηγού. Ο ίδιος για τους δικούς του λόγους , δε θέλησε να  δημοσιοποιήσει την αισχρή και εγκληματική  αυτή συναλλαγή. Τουλάχιστον, όχι σε αυτή τη χρονική συγκυρία, όπως είπε,

Εμείς, ενημερωθήκαμε από άλλη πηγή, τόσο για τα  πρόσωπα  που  αποδέχτηκαν την πρόταση χρηματισμού τους, όσο και για  δύο άλλα στελέχη που,  ναι, μεν,   προσεγγίστηκαν, αλλά την απέρριψαν.  Γνωστό μας είναι επίσης και  το ύψος της εξαγοράς .  Κι αν  ισχύουν τέτοια ποσά  (και δεν έχουμε  λόγους να αμφιβάλλουμε), πρόκειται πραγματικά για ιλιγγιώδη!

Από τη πρώτη στιγμή που γίναμε αποδέκτες της καταγγελίας ,ζητήσαμε να τη διασταυρώσουμε σε κατευθείαν επικοινωνία με το ένα εκ των δύο στελεχών.  Η επιβεβαίωση πως, όντως  ισχύει  ήρθε άμεσα  και χωρίς  καμιά επιφύλαξη. Πλην, όμως,  ο ίδιος μας  ξεκαθάρισε  πως η δημοσίευση στο σάιτ μας του ονόματός του για λόγους κομματικής τάξης και πειθαρχίας και μόνο  ,θα επέβαλαν τη διάψευση της καταγγελίας!

΄Υστερα από αυτή την εξέλιξη για λόγους αρχών και  δεοντολογίας της ιστορικής δημοσιογραφίας ,δεν προχωρήσαμε σήμερα, όπως σχεδιάζαμε στην ταυτοποίηση ούτε του κόμματος, ούτε των προσώπων που εμπλέκονται στη δυσώδη (από τις πολλές όμοιες) αυτή υπόθεση.  Λόγοι αρχής, όμως ,μας επιβάλλουν ,επίσης, να μην αποσιωπήσουμε εντελώς  την  καταγγελία, έστω κι αν γνωρίζουμε πως αποδυναμώνεται από την έλλειψη, όχι των  στοιχείων που επιβεβαιώνουν το περιεχόμενό της, αλλά από την άρνηση των πρωταγωνιστών του νέου αυτού τεράστιου σκανδάλου , να   συνυπογράψουν την ύπαρξή του.

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Και ασφαλώς επωμίζεται και τις ευθύνες από  της πράξης του.