Ραπτο-Γιαννακα-τέτοιοι. Tότε και τώρα. Αλλά, όχι εσαεί.

“Kαύσωνας προ των πυλών. Θα «λιώσουμε” από τον καύσωνα τις επόμενες μέρες – Στους 41 βαθμούς τη Δευτέρα!

iefimerida.gr

***

Παίρνετε μια ιδέα οι νεότεροι πώς το 1987 οι τότε Ραπτο-Γιαννακα-τέτοιοι με τους  σφογγοκωλάριους  Τσατρα(πατρα)φύλλια τους, που έκαναν την πρώτη τους  εμφάνιση τότε, ως άγριοι γύπες της εμπορικής παραπληροφόρησης, σκότωσαν 1300 (μπορεί και 1500) συνανθρώπους μας, σκορπώντας τον πανικό από   μικρόφωνα και πένες;    Εμείς τα ζήσαμε.

Είχε όλη Ελλάδα κολλήσει στα  ραδιόφωνα της νέας ιδιωτικής αλητείας- ασυδοσίας  που έκανε  πρεμιέρα εκείνες τις ημέρες .Μέχρι τότε η παραπληροφόρηση , περασμένη  μεν  από τη  μονταζιέρα του δημοσίου,   παρέμενε, όμως, αποκλειστικότητα του κράτους. Κι ακόμα κρατούσαν τα προσχήματα.

 Μόλις, όμως,   η ΥΕΝΕΔ και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ παράδωσαν στα άγρια αρπακτικά της ιδιωτικής ραδιοφωνίας τη σκυτάλη  εκείνες ,ακριβώς, τις ημέρες    του Ιουλίου του 1987, φρύαξαν οι αλητήριοι εισβολείς.   Μια εβδομάδα ζήσαμε την απέραντη φρίκη, την απόλυτη  τρομοκρατία.  . Πανικός, υστερία, σύγχυση.

  Ασυνήθιστοι σε τέτοια. Οι γεροντότεροι λέγανε  πως μόνο στη Γερμανική εισβολή και στους βομβαρδισμούς με τις σειρήνες να ουρλιάζουν, είχαν βιώσει τέτοιες σκηνές. Και τις ξαναζούσαν  τώρα με την εισβολή των ελληνικών  νεοναζιστικών μικροφώνων. ΄Οσοι έτυχε να είναι  άρρωστοι, εκείνη την εβδομάδα,  κυρίως οι  καρδιακοί, οι  ευπαθείς λεγόμενες ομάδες, υπέκυψαν στο φόβο, τον πανικό και  τον  Αρμαγεδώνα που σκόρπισαν με πρωτοφανή…ιδιωτικό (διάβαζε κερδοσκοπικό) ζήλο οι “Κυριακού” και το συνάφι του.

  Δεν τους σκότωσε ο καύσωνας , που ήταν ηπιότερος από πολλούς άλλους πιο πριν, αλλά και μετά. Τους σκότωσαν ο ΄Εβερτ και  ο Κούβελας (*)  ,  όλα εκείνα τα αποβράσματα της τότε κομματικής Ελλάδας, που εγκαινιάζοντας  τη δεινή  παραπληροφόρηση    με τα ραδιόφωνα και λίγο μετά με τα κανάλια τους , χρησιμοποίησαν   ό,τι βρέθηκε μπροστά τους πιο πρόχειρο και εύκολο εκείνη τη στιγμή.   ΄Εκαναν έναν απλό, συνηθισμένο και   ακίνδυνο  καύσωνα  το 1987, ένα…  τέρας της Αποκάλυψης. ΄Έναν Λεβιάθαν, που κατάπινε αχόρταγα κορμιά. ΄

΄Ετσι  με το αίμα 1300 ίσως και 1500 νεκρών  εγκαινίασαν τις λοιπές δολοφονίες με κάθε τρόπο που ακολούθησαν οι απόγονοι του Γκέμπελς με τα ΜΜΠΠ (ΜέσαΜαζικής Παραπληροφόρησης-Παραπλάνησης).

Και συνεχίζουν..ακάθεκτοι και ατιμώρητοι. Ως πότε;

______________________________

 (*) ΝΙΚΟΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, Δ/ρας Ιστορίας (Homo-Naturalis.gr)