ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΑΠΤΗΣ: ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ

 

Ο Δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου επικαλείται αντιφάσεις στη δικογραφία

 

“Μετά την τετράωρη συνάντηση που είχε με την Ρούλα Πισπιρίγκου ο δικηγόρος της, μίλησε για αντιφάσεις στις ιατροδικαστικές εκθέσεις αλλά και σε καταθέσεις μαρτύρων για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Αυτό είπε ο  Όθωνας Παπαδόπουλος στο δελτίο του ΑΝΤ1, τονίζοντας για την υπόθεση ότι «γίνεται μια έρευνα, δεν είναι πάντα κάτι κακό, μπορεί να δείξει πράγματα, ωστόσο πράγματι έχουμε πάρει στα χέρια μας τη δικογραφία και έχουμε δει πολλά αντιφατικά και αλληλοσυγκρουόμενα μεταξύ τους δεδομένα».

Τα σημάδια της Ίριδας είπε, ότι είχαν περιγραφεί στην ιατροδικαστική εξέταση ως μεταθανάτια ενώ στο τωρινό πόρισμα των ιατροδικαστών αλλάζει ο χαρακτηρισμός των ευρημάτων.

Για το πανάκι της Ίριδας, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, είπε ότι και εκεί υπάρχει αντίφαση.

«Έρχεται σε αντίφαση αυτό που περιλαμβάνει το πόρισμα με αυτό το οποίο περιγράφει η ίδια η ιατροδικαστής η οποία είχε κάνει τη νεκροψία νεκροτομή. Η ιατροδικαστής που επισκόπησε και νεκροτόμησε το παιδί».

****

Πρωτοποριακός όπως σε όλα τα  υλικά της  χωματερής του   ο Χρήστος  Ράπτης,  αστέρας και τούτος      της ερευνητικής δημοσιογραφίας (διάβαζε  της σχολής Τράγκα,  Νικολούλη , Χαρδαβέλα και λοιπών πρωτοπόρων αυτού του είδους της μαφιόζικης συντεχνίας) , ανέτρεψε τις ως τώρα απόψεις και τα δεδομένα  της βιολογίας  και της ψυχιατρικής που   ήθελαν    το έγκλημα  να μη  μεταδίδεται κληρονομικά, αλλά  η ιδιότητα του δολοφόνου  να είναι επίκτητη και  εξαρτώμενη  από δεκάδες αιτίες,  πλην της κληρονομικότητας.  Ο   εγγονός και ο δισέγγονος  μπορεί  να κληρονομήσουν από τον καρκινοπαθή  παππού  την αρρώστια του,  αλλά όχι κια την όποια  διαστροφή του.

Να, όμως,  που όλα τούτα τα πορίσματα της επιστήμης έρχεται η έγκριτη  εφημερίδα του Ράπτη   να τα κάνει σκόνη. Η Πισπιρίγκου σκότωσε  τα παιδιά της, επειδή και οι παππούδες της είχαν σκοτώσει. “Σόι πάει το βασίλειο”!

 

 

Οπότε, φοβάμαι, την επόμενη φορά που κάποιος από εκείνους που τους  στολίζουμε εδώ  πατόκορφα,  βρεθεί δολοφονημένος, η ελληνική αστυνομία δε χρειάζεται να ψάξει αλλου. ΄Εχει το δολοφόνο στην τσέπη της  .Ο γράφων.  Κι ας μην έχω πειράξει πέρα από κουνούπι , άλλο ζωντανό πλάσμα.

Όμως, μετά περισσής λύπης και μεταμέλειας αναφέρω πως ένας  προ-προ-προ πάππους μου υπήρξε πρωταγωνιστής στην εκτέλεση του  Ιωάννη  Καποδίστρια. ΄Ενας παππούς  μου, επίσης,  αμούστακο παιδί στον πόλεμο, αφού  πήρε λέγανε οι συμπολεμιστές τους   σε ένα γιουρούσι σωρό  κεφάλια εχθρών,  στο τέλος έχασε και το  δικό του… ξεροκέφαλο, αφού  ήταν ασυγκράτητος δολοφόνος ( ή  ήρωας,  όπως αναγράφει στο μνημείο πεσόντων του χωριού μου).

Αλλά και ο άλλος παππούς    στον πόλεμο υπήρξε δεινός  πυροβολητής σε κανόνι και σε όλη του τη ζωή ως τα 100 που έζησε,  εσεμνύνετο πως πέταξε στα κεφάλια των εχθρών τόνους μπόμπες και θέρισε  ως στάχυα  μιλιούνια εχθρών. (Σημείωση χωρίς σημασία. ΄Ολοι οι ΄Ελληνες στο μεταξύ έχουν παππούδες  και προπαππούδες  με μπόλικο αίμα στα χέρια τους, μια και η Ελλάδα μια ζωή σε πολέμους αιματηρούς και  πολύνεκρους    ήταν μπλεγμένη).

Γιατί κι εγώ, επομένως,  να μην έχω κληρονομήσει  τo  εγκληματικό   DNA των… αιμοσταγών προγόγων μου που την κατάβρισκαν,ως φαίνεται,  ως κατά  συρροήν δολοφόνοι,   να παίρνουν  κεφάλια;   Και οι λοιποί συνέλληνες επίσης.  Ας είμαστε ειλικρινείς. Σε  όλων τα κούτελα είναι γραμμένο:  «Εγγόνια σφαγέων».  Γιατί μόνο η καψερή η Πισπιρίγκου;

Ελλάς το μεγαλείο σου!   Χώρας της παράνοιας, της αμετροέπειας  και της παραφροσύνης.

Και…κάθε λαός έχει τους κοντυλοφόρους  που του αξίζουν. “Τοιούτος έπρεπεν υμίν αρχιερεύς”. Και το όνομα αυτού… ΧΡΗΣΤΟΣ  ΡΑΠΤΗΣ:

Δείτε:

Επίθεση με γιαούρτι στον δημοσιογράφο Χρήστο Ράπτη (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Στο εδώλιο για φόνο και ο προπάππους της Ρούλας Πισπιρίγκου – Είχε σκοτώσει κατά λάθος τερματοφύλακα σε αγώνα

Ο τοπικός Τύπος αναφέρει το γεγονός

Δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας για το τραγικό γεγονός

06/07/2022
Φαίνεται πως σχεδόν κάθε γενιά της οικογένειας Πισπιρίγκου συνδέεται και με δολοφονίες ανθρώπων, αν και η τελευταία που είδε το φως της δημοσιότητας ήταν εξ’ αμελείας, από αθλητικό ατύχημα.

Θυμίζεται ότι ο παππούς της Ρούλας Πισπιρίγκου είχε πνίξει τη γιαγιά της, που είχε το ίδιο όνομα με εκείνη, το 1965.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα flamis.gr, ακόμη και προπάππους της Ρούλας Πισπιρίγκου, είχε κατηγορηθεί το 1932 για τον θάνατο τερματοφύλακα στην Πάτρα.

Ο τοπικός Τύπος αναφέρει το γεγονός
Το ατύχημα στο γήπεδο με θύτη τον προπάππου της Ρούλας Πισπιρίγκου
Ο Γιάννης Φωτίου (1915-1932) ήταν  ο πρώτος νεκρός Έλληνας ποδοσφαιριστής. Το όνομά του είναι μάλλον άγνωστο στη συντριπτική πλειοψηφία του φίλαθλου κόσμου της Ελλάδος. Ο Γιάννης Φωτίου υπήρξε ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που έχασε την ζωή του σε επίσημο αγώνα και μάλιστα σε ηλικία μόλις 17 ετών. Το τραγικό ατύχημα συνέβη την Κυριακή 29 Μαϊου 1932 στο γήπεδο του Ολυμπιακού Πατρών στον αγώνα Απόλλων Πατρών -Εθνικός Πατρών στα πλαίσια του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Πατρών .

Ο Γιάννης Φωτίου ήταν ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα ο οποίος με νίκη στο συγκεκριμένο ματς θα ισοβαθμούσε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με τον Ηρακλή Πατρών. Ο Τύπος της εποχής περιγράφει το τραγικό συμβάν με πρωταγωνιστή τον ποδοσφαιριστή της αντίπαλης ομάδας Πισπιρίγκο: «Κατά το 6ο λεπτό ο Πισπιρίγκος του Εθνικού τριπλάρων τρεις διαδοχικώς αντιπάλους  ευρέθη μόνος προ του τερματοφύλακος Φωτίου εις απόστασιν 7-8 μέτρων. Πλην λόγω της ταχύτητας του η μπάλα του ξέφυγε κατά 2-3 μέτρα. Τότε ο τερματοφύλαξ και κυνηγός ώρμησαν προς αυτήν και την επλησίασαν ταυτοχρόνως .Ο Φωτίου ευρισκόμενος εις μεγαλυτέραν απ’ αυτής απόστασιν έκαμε πλονζόν ταχύτατον και καθ’ ην στιγμήν συνελάμβανε τη μπάλα εδέχετο κτύπημα του Πισπιρίγκου ,επιχειρίσαντος να σουτάρει, εις το στήθος. Ο τελευταίος εσωριάσθη λόγω της ταχύτητος του εις ικανήν απόστασιν ενώ ο Φωτίου έμενε άπνους με την μπάλα αγκαλιασμένη….Ο αγών διακόπη και ο παρευρισκόμενος ιατρός κ. Μπίμπης , μέλος του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Πατρών επιστοποίησε τον θάνατον του ατυχούς τερματοφύλακος. Η  γενομένη νεκροψία απέδειξε ότι το κτύπημα του στήθους ήτο ισχυρότατον και επέφερε συγκοπήν της καρδίας του παθόντος»!

Ο Γιάννης Φωτίου ήταν ένα φτωχόπαιδο , ορφανός και από τους δυο του γονείς. Στην τελευταία του κατοικία τον συνόδευσε όλη η φίλαθλη Πάτρα. Η κηδεία του έγινε με έξοδα της Ε.Π.Σ.Πατρών η οποία διέθεσε το ποσό των 2000 δραχμών.

Ο τύπος έγραψε για την κηδεία :

«Της νεκρωσίμου  πομπής ηγήθη η Δημοτική Μουσική. Το φέρετρον εκράτουν εναλλάξ οι ποδοσφαιρισταί των διαφόρων σωματείων και τας ταινίας τούτου μέλη των Δ.Σ. των Σωματείων της Β’ κατηγορίας. Ηκολούθουν ασκεπείς οι παίκται του Απόλλωνος και μετ’ αυτούς των   λοιπών ομάδων , τα Συμβούλια των Σωματείων της Ε.Π.Σ.Πατρών και πλήθος κόσμου.»

Η μοίρα έπαιξε όμως ασχημα παιχνίδια και για τον Πισπιρίγκο που άθελα του έγινε η αιτία να χαθεί η ζωή του νεαρού Φωτίου. Διαβάζουμε στον Τύπο για τον Πισπιρίγκο:

.iefimerida.gr

Υ.Γ Στο μεταξύ το ύφος και η …χολή των κοντυλοφόρων, όπως της πατρινής εφημερίδας παραπάνω,  κάπου έναν αιώνα πριν , δεν έχουν αλλάξει σε τίποτα από τα σημερινά του δικών μας. ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ , ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ. Κάντε σύγκριση.