Υπόθεση Ρούλας Πισπιρίγκου. “Η εισαγγελέας περίμενε να τελειώσει η δίκη για να πάει Θεσσαλονίκη»!

Υπόθεση Πισπιρίγκου. “Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία (όπως για τη χτεσινή αγόρευση της  εισαγγελέως ), τότε είσαι σύντροφός μου”.  (Τσε Γκεβάρα)

                 Επαναλαμβανόμενη ανάρτηση

Η συγκλονιστική φωτογραφία της Ρούλας Πισπιρίγκου από τα ...

Εισαγγελέας για Πισπιρίγκου: «Θα έπρεπε οι φωνές της να έχουν σηκώσει την Πάτρα στο πόδι» !

******

΄Ενοχη η  Πισπιρίγκου   γι΄   αυτό το… ανοσιούργημα!   Το μοναδικό της έγκλημα είναι πως δεν παρουσιάζει  καλές επιδόσεις   στις τσιρίδες και τα ουρλιαχτά, όπως απαιτεί το παραδοσιακό πρωτόκολλο πένθους  της Ελληνίδας μάνας.

Συνήγορος κατηγορουμένης: «Επιπέδου μεσημεριανών εκπομπών lifestyle» η πρόταση της εισαγγελέως “

Θεοί!

______________________________________________________________________

Ρούλα Πισπιρίγκου: Είχε κάνει τατουάζ για το θάνατο των ...

Κούγιας: Γαι την εισαγγελέα της  έδρας Ευαγγελία Σπυριδωνίδου:

«Η εισαγγελέας δεν βασίζεται πουθενά, είναι για γέλια, 53 χρόνια στα δικαστήρια δεν έχω ξανακούσει κάτι τέτοιο», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας για την αγόρευση – καταπέλτη της εισαγγελέως, στην οποία πρότεινε την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας.

«Κατηγορείται η κατηγορουμένη χωρίς να υπάρχει καμία επιστημονική εξήγηση ότι σκότωνε τα παιδιά της για να κρατήσει τον άνδρα της. Έχετε ακούσει ποτέ να σκοτώνει τα παιδιά της το μόνο που τη συνδέει με τον άνδρα της, να σκοτώνει τα παιδιά της;», διερωτήθηκε ο Αλέξης Κούγιας.

…. Δεν ήταν άτυχη η Τζωρτζίνα, αλλά η Πισπιρίγκου που κληρώθηκαν στη δίκη αυτή η εισαγγελέας και αυτή η πρόεδρος

Επί των ως άνω θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι δεν ήταν η Τζωρτζίνα άτυχη που είχε την κα κατηγορουμένη μητέρα και, αν μπορούσε να μιλήσει από εκεί που βρίσκεται για το τι συνέβη ακριβώς και έχασε τη ζωή της, θα είχε αποθεώσει την κα κατηγορουμένη για τα όσα έκανε, για να την κρατήσει στη ζωή, αλλά δυστυχώς η κα κατηγορουμένη είναι άτυχη που κληρώθηκαν σε αυτή τη δίκη η κα Εισαγγελέας της έδρας και η κα Πρόεδρος του Δικαστηρίου που επί 13 μήνες δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να προσπαθούν με ερωτήσεις επιπέδου μεσημεριανών εκπομπών να δημιουργήσουν στοιχεία, όχι για να δικαστεί δίκαια η κα κατηγορουμένη, αλλά για να καταδικαστεί άδικα.p>

«Εάν λοιπόν τελικώς δεν αθωωθεί η Πισπιρίγκου, θα πω ότι η Δικαιοσύνη πλέον στην Ελλάδα αποδίδεται μέσα από τα κανάλια και δεν θα έχω λόγο παρουσίας μου στα δικαστήρια. Εάν τελικώς η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν αθωωθεί θα παραιτηθώ από το λειτούργημά μου. Εγώ έχω δοκιμαστεί ως δικηγόρος. Η κυρία εισαγγελέας δεν έχει δοκιμαστεί», είπε κλείνοντας ο ποινικολόγος

****

“Η εισαγγελέας περίμενε να τελειώσει η δίκη για να πάει Θεσσαλονίκη»!

Με τον Αλέξη Κούγια απέχουμε ιδεολογικά παρασάγγες.  Κι αν αυτές οι διαφορές  βρίσκονταν  σε προσωπικό επίπεδο, το γεγονός  δε θα είχε και ιδιαίτερη σημασία.

΄Όμως,  οι συμπεριφορές του πολλές φορές, απάδουν  προς τις αρχές και τις αξίες που η Ιστορία έχει αναδείξει ως  υψηλές και  ως  απαραίτητη προϋπόθεση  να τυγχάνουν σεβασμού  στις  εκάστοτε επιλογές του ατόμου.   Και ο Αλέξης Κούγιας, δυστυχώς, κάποιες φορές αφίσταται από  αυτές της αρχές και κάποτε με ενέργειες  που θα έλεγε κανείς πως  προσεγγίζουν, αν δεν είναι,   διάπραξη  Ύβρεως  με τη σημασία της αρχαίας ελληνικής  παράδοσης

΄Ομως,  κατά καθήκον (ιστορικό),  είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουν πως ο ποινικολόγος τήρησε μια εξαιρετική θέση  που τον τιμά ως άνθρωπο και επιστήμονα   στην υπόθεση της χαροκαμένης μάνας Ρούλας Πισπιρίγκου από την πρώτη στιγμή που αποφάσισε  να γίνει συνήγορος υπεράσπισής της, ως σήμερα που έφτασε, προς τιμήν του, να δηλώσει πως θα εγκαταλείψει τις αίθουσες δικαστηρίων΄, αν δεν αθωωθεί η μάνα. Θέλει όντως ψυχή να  πεις   τέτοια κουβέντα  και πολύ περισσότερο να το κάνεις πράξη. Και του αξίζουν συγχαρητήρια.

Ο γράφων και οι συνεργάτες αποφασίσαμε σήμερα μετά από  συζήτηση, αν  γίνει αποδεκτή η πρόταση    της εισαγγελέως να καταδικαστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου  ,να προχωρήσουμε και στο ιστορικό μας σάιτ, σε αναστολή και αποχή  των αναρτήσεων για ένα διάστημα .  Θα είναι  ένδειξη συμπαράστασης στον αθώα γυναίκα-συνάνθρωπο .Αλλά, παράλληλα  και διαμαρτυρία και κατάκριση  για τον ολισθηρό δρόμο που διάλεξε το δικαστήριο με τους συστημικούς  του  εκπροσώπους ,  με   τον τρόπο που χειρίστηκε  μια κρίσιμη  δίκη, όπως είναι η εκδικαζόμενη με κατηγορούμενη μια μητέρα.

΄Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχασε τρία παιδιά .  Για άλλους λόγους από εκείνους που υποστηρίζουν το κατηγορητήριο και η εισαγγελέας της έδρας  Σπυριδωνίδου. Κι αυτό  φάνηκε πεντακάθαρα  από τις καταθέσεις  των μαρτύρων, επιστημόνων, ειδικών ,αλλά και απλών ανθρώπων,πέραν πάσης αμφιβολίας. Κι αυτή γνωρίζουν απείρως  καλύτερα από την εισαγγελέα …φαν της Νικολούλη.

Κι αντί   να  αφήσουν την μάνα στον πόνο της να   πενθεί τα χαμένα της αγγελούδια  ,  η απάνθρωπη μαφία του Γκεμπελιστάν  κατασκεύασε για τους πασίγνωστους  κερδοσκοπικούς της  λόγους , την ενοχή της.  Και η θεσμική δικαιοσύνη, εκπροσωπούμενη αυτή τη φορά από προκατειλημμένα πρόσωπα στην έδρα, όπως καταγγέλλει ο συνήγορος υπεράσπισης , δε στάθηκε στο ύψος της αποστολής της και υπέγραψε την καταδίκη της ,σύμφωνα με  τις υποδείξεις των πρωινομεσιμαρινάδικων της αισχρής ,  ελληνικής  βιομηχανίας παραπληροφόρησης και κατασκευής ενόχων.

Στη νέα χυδαία και βάρβαρη  καταπάτηση στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων μιας  αθώας γυναίκας ,που την πυροβόλησε ύπουλα  και πέρα από κάθε  αρχή δικαίου και  νομικής δεοντολογίας    η εισαγγελέας  της έδρας,  είναι καθήκον μας να σταθούμε αλληλέγγυοι, όπως έχουμε επιλέξει εδώ , ως  συμπαράσταση  στον αδύναμο .  Να αναδείξουμε  και  με τη στάση της αναστολής της λειτουργίας του ιστορικού  μας σάιτ , το μέγα  έγκλημα, που διαπράττεται, όταν η δικαιοσύνη διαπλέκεται  ή υπακούει σε εξωσθεμικά  κέντρα και συμφέροντα .

Ρήγας Βελεστινλής:  “Όλον το έθνος αδικείται όταν αδικείται ένας μόνος πολίτης”!