ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1.ΔΕΞΙΟ, ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΙΚΟ
Καρατζαφέρης-Μπαλτάκος ιδρύουν νέο κόμμα -ΕΘΝ.Ο.Σ. το όνομά του, ποιοι θα συμμετέχουν
Καρατζαφέρης-Μπαλτάκος ιδρύουν νέο κόμμα -ΕΘΝ.Ο.Σ. το όνομά του, ποιοι θα συμμετέχουν

Να επανέλθουν στην πολιτική ζωή μέσω ενός νέου κόμματος θα επιχειρήσουν οι Γιώργος Καρατζαφέρης, Τάκης Μπαλτάκος και άλλα στελέχη της Δεξιάς που έχουν μείνει χωρίς κομματική στέγη, όπως ο προσφάτως διαγραφείς από τη ΝΔ Φαήλος Κρανιδιώτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Καρατζαφέρης και Μπαλτάκος τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουν την ίδρυση ενός νέου καθαρόαιμου δεξιού κόμματος, που θα επιχειρήσει να καλύψει τον χώρο ανάμεσα στη ΝΔ και τη Χρυσή Αυγή.

Οσον αφορά τον ιδεολογικό προσανατολισμό του νέου αυτού κόμματος, οι πρωτεργάτες κάνουν λόγο για ένα κόμμα τύπου Σαρκοζί ή σαν αυτό των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών, ενώ η ρητορική του θα είναι αντιμνημονιακή και ευρωσκεπτικιστική. Μάλιστα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει χαρακτηρίσει το νέο αυτό κόμμα «ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς».

Και αυτό γιατί το νέο κόμμα θα χτιστεί βάσει του οργανωτικού μοντέλου του ΣΥΡΙΖΑ της περιόδου των συνιστωσών και θα υπαχθούν σε αυτόν υφιστάμενα κόμματα, κινήσεις, οργανώσεις και στελέχη που θα προέρχονται αποκλειστικά από τον χώρο της Δεξιάς και της ακροδεξιάς. Βασική συνιστώσα του νέου αυτού δεξιού κόμματος θα είναι ο ΛΑΟΣ, ενώ θα συμμετέχει και ο «Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας» που αποτελείται κατά κύριο λόγο από απόστρατους αξιωματικούς και συμμετείχε στις ευρωεκλογές του 2014.

Το επικρατέστερο όνομα αυτού του κόμματος, που αναμένεται να ανακοινωθεί στα τέλη αυτού του μήνα ή στις αρχές του επόμενου, είναι «Εθνικός Ορθόδοξος Συνασπισμός» (ΕΘΝ.Ο.Σ.). Παραμένει άγνωστο ποιός θα τεθεί επικεφαλής και ποιό ρόλο πιθανόν θα διαδραματίσει ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, ο οποίος έχει ερίσματα στον χώρο των στρατιωτικών.

Οσον αφορά τα ονόματα που ακούγονται ότι θα συμμετέχουν στον νέο αυτό πολιτικό φορέα, είναι, εκτός του Φαήλου Κρανιδιώτη, η Σταυρούλα Ξουλίδου, ο Βασίλης Καπερνάρος και ο Νίκος Νικολόπουλος, ενώ συζητήσεις γίνονται για τη συμμετοχή του Βύρωνα Πολύδωρα, του Χρήστου Ζώη, του Παναγιώτη Ψωμιάδη και άλλων.

Εν τάξει, να γελάσουμε. ΄Ελα, όμως,  πως δεν είναι απλά γραφικό αυτός ο συρφετός των εθνικιστών. Είναι και άκρως επικίνδυνος, ας πούμε, ο ανεκδιήγητος στρατηγός και…ιστορικός  Φραγκούλς Φράγκος, διότι κάτι τέτοιοι  “ρίχνουν νερό στο  μύλο” κάποιων επίσης τρελαμένων Σκοπιανών,Αλβανών Τούρκων που κουβαλάνε κι αυτοί τα ίδια μυαλά με τους δικούς μας εδώ.

 Δεν υπάρχει 21ος αιώνας για δαύτους. Η τρέλα τους, διότι περί δεινής ανοησίας και παλαβομάρας πρόκειται,  είναι…διαχρονική.

Αστεία -αστεία, όμως,   το νέο κομματικό αυτό έκτρωμα -μόρφωμα (μια ακόμα κομματική τερατογέννηση μέσα στα τελευταία 3-4 χρόνια), είναι η χρυσή εφεδρεία του Kυριάκου Μητσοτάκη. ΄Ολο τούτο το συμμάζεμα, που θα συμπεριλάβει και μέγα πλήθος από τους Ναζί του Μιχαλολιάκου, θα έρθει η ημέρα που θα το χρειαστεί ο αρχηγός της Ν.Δ.

 Εκεί μέσα,βέβαια,  θα  βρει θέση και ο Πάνος Καμμένος με τους Ελληνάρες του. Όλοι μαζί, θα είναι το δεκανίκι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ενδεχόμενο (πάει να εξελιχθεί σε βεβαιότητα) να κερδίσει  τις επόμενες εκλογές, όποτε γίνουν, αν δε διαθέτει (που είναι σίγουρο τούτη την ώρα) αυτοδυναμία.

 Αυτό το εγχείρημα, πάντως, της συσπείρωσης της Ακροδεξιάς (χουντικοί, βασιλικοί, φασίστες ,Ναζί και λοιποι Ελληνάρες)  δεν είναι μοναδικό ούτε το σχήμα  πρωτόγνωρο.  Να θυμηθούμε την πρώτη προσπάθεια  συσπείρωσης  του ακροδεξιού αχταρμά,που πάει πολύ πίσω, εκεί  τα 1977.

Το νέο κόμμα ιδρύθηκε από το Στέφανο Στεφανόπουλο  και πήρε το όνομα  ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΙΣ. Υπαρχηγός ήταν ένα από τα ηγετικά στελέχη της ΕΡΕ  ο Σπύρος Θεοτόκης. Το κόμμα συμμετειχε  στις εκλογές του 1977 και  πήρε μάλιστα ένα ποσοστό κοντά στο 7% (για την ακρίβεια 6,82%), που αντιστοιχούσε σε περίπου  400.000 ψήφους.

΄Οπως επανειλημμένα έχουμε  γράψει εδώ, αυτή είναι και η πραγματική δύναμη της Ακροδεξιάς συμπεριλαμβανομένου  και του ναζιστικού μορφώματος.

Να παραθέσπυμε ένα απόσπασμα από κείμενό μας στις 21 Σεπτέμβτη 2014!

3. Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: (ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ).

Οι ρίζες της νεότερης ελληνικής ακροδεξιάς πρέπει να αναζητηθούν στο καθεστώς του δικτάτορα Μεταξά. Την περίοδο της Κατοχής η ίδια ακροδεξιά ήταν εκείνη που συνεργάστηκε με τους Ναζί κατακτητές και αποτελούσε μικρή μειοψηφία του πληθυσμού. ΄Ηταν οι γνωστοί σε όλους τότε «μελανοχίτωνες»-εγκάθετοι της δικτατορίας. Οι περίφημοι Γερμανοτσολιάδες,οι δωσίλογοι, οι Μάιδες και οι λοιπές ακραίες ομάδες δεν ξεπερνούσαν σε αριθμό πανελλαδικά τις 200-300.000 . ΄Ολοι τους  βουτηγμένοι στο έγκλημα, βασανιστές, ανθρωποφύλακες, ανθρωποκτόνοι, αδίστακτοι, καιροσκόποι. ΄Ο,τι πιο βρώμικο και σάπιο ξερνούσε η   τότε κοινωνία,  χυνόταν εύκολα στο «βόθρο» της μεταξικής δικτατορίας .Γι αυτό και με μεγάλη προθυμία συνεργάστηκαν με τον κατακτητή. Δεν είχαν ενδοιασμούς, αντιστάσεις,ενοχές, πατριωτισμό. ΄Οπως πάντα, άλλωστε,οι Ναζί.

Εδώ οφείλουμε να κάνουμε μια παρατήρηση. Υπάρχει μια σύγχυση που κι αυτή τη δημιούργησαν οι παλιότερες βιομηχανίες παραπληροφόρησης, πως, δηλαδή, η ελληνική Δεξιά είναι ταυτόχρονα και Ακροδεξιά .Σε καμιά περίπτωση. Οι Ακροδεξιοί όντας μειοψηφία, αλλά ανέκαθεν εγκληματικές φυσιογνωμίες, λούμπεν και σκοτεινά στοιχεία, ζητούσαν «χιτώνα» νομιμότητας από τη Δεξιά,τον οποίο, ακόμα και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ,δεν αρνήθηκε να τους τον προσφέρει για λόγους ψηφοθηρικούς. Ανεξάρτητα απ΄αυτό ,όμως, άλλη είναι η ιδεολογία της ελληνικής (εθνικιστικής κυρίως) Δεξιάς (σήμερα κομματικά ξεκινά από τη Ν.Δ και εξικνείται μέχρι τους ΑΝ.ΕΛ και το ΛΑ.Ο.Σ) και άλλο ο ναζισμός, που στην Ελλάδα σήμερα τον εκφράζουν ΜΟΝΟ οι φορείς του, που κρύβονται πίσω από τα «νόμιμα» μορφώματα Χ.Α και Ε.Α. Θα λέγαμε μάλιστα πως οι εθνικιστές,΄Ελληνες Δεξιοί  τρέφουν «ιστορικό» μίσος για τους Ναζί, επειδή ήταν εκείνοι που υποδούλωσαν τη χώρα και  τη βύθισαν στη συμφορά και την οδύνη.

Με την πτώση της Χούντας τον Ιούλιο του 1974 οι χουντικοί και οι Ναζί ,αν και πέρασαν από «φωτιά και σίδερο» μεταξύ τους με τη συνεχή φαγωμάρα και το άσπονδο μίσος που τους χώριζαν, τελικά, κατάφεραν να κατέβουν πάλι με νόμιμο ένδυμα (ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ) στις εκλογές του 1977 και έλαβαν ποσοστό 6,8% (εξέλεξαν πέντε βουλευτές). Μετά από μια δικτατορία 7μιση χρόνων και με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων να την αποδέχεται (χωρίς, βέβαια, να ταυτιστεί μαζί της ) και να καρπώνεται τις φιλολαϊκές παροχές των δικτατόρων , το ποσοστό που πήραν οι Χουντικοί-Ναζί σ΄εκείνες τις εκλογές, οι μοναδικές που κατέβηκαν ενωμένοι (οι άλλες στις οποίες κατέβηκαν πάλι ενωμένοι ήταν πολύ αργότερα ,το 2012) ήταν απρόσμενα χαμηλό, μέχρι και εξευτελιστικό. Την ψήφισαν, δηλαδή, πάλι γύρω στις 450 χιλιάδες. Γι΄αυτό και λίγο μετά διασπάστηκαν σε 100 κομμάτια. Από τότε μέχρι σήμερα πέρασαν 37 ολόκληρα χρόνια και η δύναμη των Ναζιστών στην Ελλάδα, παρέμεινε σχεδόν η ίδια γύρω στις 300- 450.000 (Ναζί πλέον,οι χουντικοί απορροφήθηκαν) ,όταν ο πληθυσμός της Ελλάδας είναι πια σχεδόν 11.000.000.