ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΗΣ TΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

1. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ. “ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ, ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ  ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ”.
2. Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ.  ΘΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ;
3. ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ Η…ΣΧΕΤΙΚΗ!
_________________________________________________________________
1. Γιώργος Παπαδάκης: ”Θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα…”
 
 Το γύρο του διαδικτύου κάνει από χθες η είδηση για τη συμμετοχή του γιου  Γιώργου Παπαδάκη Φοίβου, στο προεκλογικό τηλεοπτικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ.Σήμερα ο δημοφιλής δημοσιογράφος φαίνεται να ενοχλήθηκε και είπε μεταξύ άλλων στην εκπομπή του Όποιος διανοηθεί να τα βάλει με κάποιο μέλος από την οικογένειά μου θα έχουμε άσχημα ξεμπερδέματα!…”

Γιώργος Παπαδάκης. Το …υπέρλαμπρο αστέρι της ελληνικής τηλεόρασης (και όχι μόνο του ΑΝΤΕΝΑ) και της βιομηχανίας παραπληροφόρησης-αποχαύνωσης (και μάλιστα…πρωινής), αντί να ντρέπεται, θύμωσε κιόλας από την αποκάλυψη της αλήθειας. Δηλαδή, γιατί είναι κακό να μάθει ο κόσμος με τί ασχολείται ο γιος του   ; Ποια προσωπικά δεδομένα  του κανακάρη του παραβιάστηκαν;  Και γιατί  να το κρατά κρυφό πως ο γιος του  ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ και συμμετέχει στη διαφημιστική καμπάνια του κομματικού μορφώματος;  Ο μόνος είναι; Το βρίσκει κακό,κι αν ναι,μπορεί να μας εξηγήσει γιατί;

Αυτοί οι άνθρωποι ,που αυτοαποκαλούνται (χωρίς να είναι) δημοσιογράφοι, ασελγούν τόσα χρόνια ατιμωρητί  πάνω στην ενημέρωση, την είδηση, την πληροφορία, την κριτική. Καταδυνάστεψαν τον τόπο “δημοσιογραφικά”, αφού  έχουν πάρει ορστικά διαζύγιο με την αλήθεια. Τη μισούν τη σιχαίνονται την αλήθεια. Ειδικά, ο εν λόγω  “μεγαλέμπορος” της δημοσιογραφίας,  (έκανε μάλιστα και γνωστό στο πανελλήνιο από την εκπομπή του τον ανεκδιήγητο Ναζί Κασιδιάρη με το χαστούκι στην Κανέλλη), είναι φορτωμένος με πλήθος ανομήματα.

Οι ΄Ελληνες δημοσιογράφοι, ειδικά οι “αστέρες” είναι υπεύθυνοι για το κατάντημα της χώρας. Πέρα από το γεγονός πως πολλοί απ΄αυτούς έπρεπε να είναι φυλακή για καραμπινάτα ποινικά αδικήματα, είναι και ένοχοι γιατί απέκρυψαν από τον ελληνικό λαό την κατάσταση της οικονομίας το 2008.΄Οταν ήταν φανερό  (και το γνώριζαν) πως ο Καραμανλής πήγαινε τη χώρα για “φούντο”, όταν εμείς από δω φωνάζαμε για την επερχόμενη λαίλαπα και στέλναμε στα γραφεία τους αβέρτα τα μέηλ, αυτοί οι άθλιοι  “παίζανε” Ζαχόπουλο και   Νατάσα, γιατί εκεί ήταν η τηλεθέαση ,δηλαδή τα  φράγκα.

΄Οσο για την ευθύνη τους στη διαμόρφωση αυτής της αισχρής νοοτροπίας (διαπλοκή, διαφθρά, πελατειακή σχέση με κόμματα, φοροκλοπή, νεποτισμός κ.α)    σε μια μεγάλη μερίδα του ελληνικού πληθυσμού, έχουμε γράψει άπειρες φορές. Είναι τεράστια, αλλά δε θα τα ξαναεπαναλάβουμε.

Θα τιμωρηθούν μια μέρα οι  “Παπαδάκηδες”. Χρωστούν τα μαλλιοκέφαλά τους σε γραπτούς και άγραφους νόμους και ειδικά στην έννοια ΄Ανθρωπος και πολίτης.  Δεν είναι όλα στη ζωή χρήμα και δημοσιότητα,όπως νομίζουν. ΄Οφειλαν να το γνωρίζουν.

__________________________________________________________________________

2. α. ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΙΩΞΑΝ ΤΙΣ ΚΑΤΘΕΣΕΙΣ
Σφίγγει ο κλοιός ρευστότητας στις τράπεζες – Τέρμα τα δάνεια προς την οικονομία

Καταθέσεις 3 δισ. ευρώ έκαναν φτερά το Δεκέμβριο .

Σε ό,τι αφορά τις καταθέσεις τον περασμένο Δεκέμβριο μειώθηκαν κατά 3 δισ. ευρώ, ενώ τον Ιανουάριο οι απώλειες συνεχίζονται.

β.ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Economist: Χειρότερα από Αργεντινή σε περίπτωση Grexit

Μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν και σήμερα, όπως και το 2012, κακή επιλογή τόσο για την ίδια όσο και την Ευρωζώνη, αναφέρει άρθρο γνώμης του βρετανικού περιοδικού Economist.

Economist: Χειρότερα από Αργεντινή σε περίπτωση Grexit

Το νέο ελληνικό νόμισμα θα υποτιμάτο γρήγορα σε σχέση με το ευρώ με ένα ποσοστό, που σύμφωνα με εκτιμήσεις που είχε κάνει το ΔΝΤ το 2012, θα έφθανε το 50%. Μία τόσο μεγάλη υποτίμηση θα προκαλούσε τελικά μία αναθέρμανση της οικονομικής δραστηριότητας, κάνοντας την Ελλάδα πιο ανταγωνιστική. Ακόμη και στην περίπτωση αυτήν, όμως, σημειώνει ο Economist, θα υπήρχαν πολλά μειονεκτήματα, καθώς το Grexit θα αποτελούσε ένα τεράστιο σοκ για την οικονομία βραχυπρόθεσμα. Η εισαγωγή των νέων χαρτονομισμάτων και κερμάτων θα χρειαζόταν αρκετούς μήνες και αυτό θα δημιουργούσε πιθανόν χάος, παρά το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάνουν ηλεκτρονικά τις πληρωμές τους. Επιπλέον, η Ελλάδα θα έπρεπε να φύγει και από την ΕΕ, κάτι που θα την απέκοβε από την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά (και την οικονομική βοήθεια της ευρωπαϊκής περιφερειακής πολιτικής). Ο πληθωρισμός θα εκτινασσόταν, καθώς οι πολύ υψηλές τιμές των εισαγωγών θα διαχέονταν στην οικονομία, και, σύμφωνα με την ανάλυση του ΔΝΤ από το 2012, θα έφθανε το 35%. Η αβεβαιότητα από το Grexit θα υπονόμευε τόσο την καταναλωτική όσο και την επιχειρηματική εμπιστοσύνη.

Τα μειονεκτήματα αυτά, σημειώνει ο Economist, θα έκαναν πολύ απίθανη μία ισχυρή ανάπτυξη (boom), όπως αυτή που είχε η Αργεντινή την περασμένη δεκαετία, μετά την αποσύνδεση του νομίσματός της από το δολάριο. Πιθανόν, η ελληνική οικονομία να έπεφτε και πάλι σε ύφεση, μόλις ένα έτος αφού θα είχε αρχίσει να ανακάμπτει. Το ΔΝΤ είχε εκτιμήσει ότι ένα Grexit θα προκαλούσε επιπλέον ύφεση 8 ποσοστιαίων μονάδων το 2012. Οι αβεβαιότητες θα διατηρούνταν, καθώς η ελληνική κυβέρνηση θα ήταν εγκλωβισμένη σε νομικές επιπλοκές σαν της Αργεντινής , με αποτέλεσμα να μη μπορεί να δανεισθεί από το εξωτερικό. Αν και η κυβέρνηση θα μπορούσε να μετατρέψει το εσωτερικό χρέος στο νέο νόμισμα, δεν θα μπορούσε να κάνει το ίδιο με το εξωτερικό χρέος. Το βάρος του χρέους αυτού, που θα παρέμενε σε ευρώ, θα αυξανόταν δραματικά σε μία ημέρα, καθώς η ελληνική οικονομία και η φορολογική της βάση θα βασίζονταν στην υποτιμημένη δραχμή, γεγονός που θα καθιστούσε αναπόφευκτη μία νέα χρεοκοπία. Μακρές δικαστικές διαμάχες θα ήταν αναπόφευκτες, ιδιαίτερα με τους ιδιώτες κατόχους των αναδιαρθρωμένων το 2012 ελληνικών ομολόγων, τα οποία έχουν εκδοθεί με βάση το βρετανικό δίκαιο.

Από κάποιες απόψεις, σημειώνει ο Economist, η Ελλάδα είναι σήμερα σε καλύτερη θέση να αντιμετωπίσει μία έξοδο από ότι ήταν το 2012. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η κυβέρνηση σημείωσε πρωτογενές πλεόνασμα 2,7% του ΑΕΠ το 2014, ενώ πριν από δύο χρόνια είχε ακόμη υψηλό έλλειμμα (3,6%). Επίσης, το κάποτε απαγορευτικά υψηλό έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της είναι και πάλι -λιγότερο ή περισσότερο- σε ισορροπία. Συνεπώς, ένα Grexit δεν θα προκαλούσε μία δημοσιονομική ασφυξία και το ισοζύγιο πληρωμών θα ήταν πιο ευέλικτο στην αύξηση των τιμών των εισαγωγών, ενώ θα κέρδιζε από τις μεγαλύτερες εξαγωγές.

Από την άλλη πλευρά, όμως, τονίζει το άρθρο, η Ελλάδα είναι επίσης σε καλύτερη θέση σήμερα να ευημερήσει μέσα στην Ευρωζώνη. Μία αιφνιδιαστική έξοδος θα εμπόδιζε μία υποσχόμενη ανάκαμψη της οικονομίας. «Μετά τη δραματική ύφεση, κατά τη διάρκεια της οποίας το ΑΕΠ μειώθηκε 27%, η οικονομία ανακάμπτει από τις αρχές του 2014. Είναι τώρα πολύ πιο ανταγωνιστική, μετά τις μεγάλες μειώσεις στο μισθολογικό κόστος», αναφέρει ο Economist, προσθέτοντας: «Το τεράστιο μέγεθος του ελληνικού δημόσιου χρέους, στο 175% του ΑΕΠ, αποτελεί πηγή ανησυχίας. Αλλά, στην πραγματικότητα μεγάλο μέρος του οφείλεται σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης και αυτές έχουν προσφέρει συγκαλυμμένη ελάφρυνσή του μέσω μεγαλύτερων περιόδων αποπληρωμής και με εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια. Οι πληρωμές τόκων για ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους έχουν επίσης μετατεθεί για μία δεκαετία. Συνεπώς, αν και το ελληνικό χρέος είναι σήμερα πολύ υψηλότερο από ότι πριν από την κρίση, οι πληρωμές για τόκους είναι σήμερα στο 4% του ΑΕΠ έναντι 5% το 2008, όταν το χρέος ανερχόταν στο 109% του ΑΕΠ».

Για την Ευρωζώνη, το ισοζύγιο κόστους και οφέλους είναι επίσης δυσμενές, αναφέρει ο Economist, αν και λιγότερο σε σχέση με το 2012. Το κέρδος ενός Grexit για τους πιστωτές της Ελλάδας θα ήταν η πειθαρχία. «Μία έξοδος θα έδειχνε ότι τα μέλη της Ευρωζώνης πρέπει να τηρούν τους κανόνες της, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα σε επαναστάτες πολιτικούς άλλων χωρών της περιφέρειας να ευθυγραμμισθούν». Ο κίνδυνος μία ευρύτερης διάσπασης της Ευρωζώνης μετά από μία έξοδο της Ελλάδας είναι μικρότερος, λόγω των διάφορων μηχανισμών άμυνας. Παρά ταύτα, αναφέρει ο Economist, μία έξοδος της Ελλάδας θα αποτελούσε σοκ. Θα οδηγούσε σε μείωση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης κατά 1,5% σε 18 μήνες σε μία περίοδο ήδη ασθενικής οικονομικής ανάκαμψης, σύμφωνα με την τράπεζα JP Morgan Chase. Το ξεπούλημα των ομολόγων άλλων χωρών που θα εμφανίζονταν ευάλωτες θα ακολουθούσε φυσιολογικά, καταλήγει το άρθρο.

γ. ΣΤΟ EUROPOLITICS
Σοκ από Γ. Δραγασάκη: Μπορεί να μην πληρώσουμε τις δόσεις Ιουλίου – Αυγούστου!

Νέο πόλεμο μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν οι δηλώσεις του Γιάννη Δραγασάκη στην εφημερίδα Europolitics ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αρνηθεί η Ελλάδα να πληρώσει τις δόσεις Ιουλίου και Αυγούστου, κάτι που για τη ΝΔ συνιστά χρεοκοπία.

Στη μάχη ρίχνεται ο Κώστας Καραμανλής

 

 

«Κλειδώστε τους παππούδες στο σπίτι την Κυριακή των εκλογών» - Το απίστευτο κάλεσμα του Πάνου Καμμένου στους νέους ψηφοφόρους

kouvelis_sooc

“Εθνικές καταστροφές”:Πόλεμος 1897, Μικρασιατική καταστροφή (να θυμηθούμε τις χειρότερες). Οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι και ένα παρανοϊκά φανατισμένο, εθνικιστικό κομμάτι του πληθυσμού της εποχής, ήταν οι υπεύθυνοι των μεγάλων τραγωδιών , αλλά τη γλίτωσαν.

Σήμερα, για τη νέα καταστροφή που βιώνουμε από το 2008 και μετά, πάλι ένοχοι είναι οι ίδιοι. Από τους πολιτικούς, οι κυρίως υπεύθυνοι είναι οι εικονιζόμενοι. Αν πάλι, όλοι τούτοι τη “βγάλουν καθαρή”, αυτή η τραγωδία  θα συνεχιζεται στη χώρα στον αιώνα τον άπαντα.

Η θέση τους είναι στη φυλακή. Είναι αδίστακτοι, καιροσκόποι, φαύλοι, διαπλεκόμενοι, δημαγωγοί “μικρού αναστήματος” για πολιτικοί. Διέπραξαν έγκλημα “εχάτης προδοσίας” στη χώρα. Θα  μείνουν πάλι ατιμώρητοι;

__________________________________________________________________

3. Ραχήλ: Άσχετοι όσοι με χλεύασαν για το τύπωμα 100 δισ. ευρώ!
«Άκουσαν, δεν κατάλαβαν και έσπευσαν να χλευάσουν την ασχετοσύνη τους». Αυτό τονίζει η Ραχήλ Μακρή που έχει προκαλέσει αντιδράσεις και μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δήλωσή της ότι θα τυπώσει χρήμα 100 δισ. ευρώ.Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δίνει εξηγήσεις για τη δήλωση της και ταυτόχρονα αναφέρεται στον ELA στον οποίο προσέφυγαν, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο τράπεζες.«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκδίδει (τυπώνει) χρήματα για την ρευστότητα των τραπεζικών ιδρυμάτων πιστώνοντας τους λογαριασμούς των τραπεζών και υπό αυτή την έννοια η κεντρική τράπεζα τυπώνει χρήμα», αναφέρει σε νέα της δήλωση.

Μόνο αν είσαι η Ραχήλ  μπορείς να λες αυτά και με τέτοιο θράσος.  Δεν είναι απλά άσχετη. Είναι και κουτοπόνηρη και γραφική.

Ο βλάκας είναι ανίκητος.Τί το ψάχνεις;