_______________________________________________________________________
Η φωτογραφία της ημέρας είναι από την παρέλαση της Κορίνθου.
Θα συμφωνούσαμε κι εμείς, οι εχθροί των παρελάσεων και της εθνικιστικής υστερίας-παρλάτας, να γίνονται οι παρελάσεις (ταπεινές όμως) , αλλά, όπως στην παραπάνω εικόνα.
Αυτή, μάλιστα, είναι η…σωστή παρέλαση κατά του εθνικισμού, του ρατσισμού, της διαφοροποίησης των ανθρώπων.
Μπράβο στους δασκάλους από την Κόρινθο!
ΟΥΚάδες φώναζαν «Να πάρουμε την Πόλη» στην παρέλαση .
Ένα σύνθημα των ΟΥΚάδων κατά τη διάρκεια της παρέλασης ενόχλησε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, η οποία ζήτησε την τιμωρία τους.
Η βουλευτής με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook τα έβαλε με τους βατραχανθρώπους για τα συνθήματα που φώναζαν στην παρέλαση, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για «ευθεία πρόκληση για τη δημοκρατία». Μάλιστα ζήτησε την τιμωρία τους και τόνισε πως στον ελληνικό Στρατό θα πρέπει να ξεκινήσει κάθαρση από τους φασιστικούς και ακροδεξιούς θύλακες που παραμένουν ισχυροί.
Το σύνθημα των βατραχανθρώπων
«Και το όνειρό μας είναι
στην Πόλη εμείς να μπούμε,
σημαία να υψώσουμε,
τον ύμνο εμείς να πούμε»
Αυτό είναι το σύνθημα των ΟΥΚάδων του Πολεμικού Ναυτικού (στο 1.24” στο βίντεο της Eurokinissi) που ενόχλησε την κ. Κατριβάνου.
ΙQ ραδικού. Γνωστό αυτό για κάποια ανεγκέφαλα φασιστάκια σαν τους παραπάνω.
Από την άλλη, γιατί διαμαρτύρεται η βουλευτίνα; Δεν πρόκειται για ακροδεξιούς και φασιστικούς θύλακες απλώς, αλλά για την ακροδεξιά ολάκερη και παρούσα. Είναι αυτή ακριβώς η ακροδεξιά που στηρίζει το κομματικό μόρφωμα της διαμαρτυρόμενης κυρίας Κατριβάνου και μπορεί να ασκεί την εξουσία. Αντί να ζητάει κάθαρση από θύλακες, να ζητάει κάθαρση από όλο το σώμα της εθνικιστικής κυβέρνησης.Αλλιώς, παίζει κι αυτή σε διπλό ταμπλό.
___________________________________________________________
1. ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ…ΨΕΚΑΣΜΕΝΩΝ
2. ΕΥΡΩ .ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ … ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ
3.ΤΑ…1005 ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ
4.. ΕΡΙΞΕ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΣΚΟΠΙΜΑ. “ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ” !
5. ΖΟΥΡΑΡΙΣ ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΣ (ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ) ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ…ΒΕΡΟΛΙΝΟ!
1. Κι όμως, οι δηλώσεις Καμμένου για τους μετανάστες «μπλόκαραν» ψήφισμα στο Κογκρέσο των ΗΠΑ για την Ελλάδα
Το προσωρινό «μπλοκάρισμα» ψηφίσματος για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στο Κογκρέσο των ΗΠΑ προκάλεσαν οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου.
Οπως προκύπτει, τα προ εβδομάδων λεγόμενα του υπουργού Εθνικής Αμυνας, περί ανοίγματος των συνόρων και «απελευθέρωσης» των μεταναστών προς τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες αν οι εταίροι συνεχίσουν να πιέζουν την Ελλάδα, προκάλεσαν το «πάγωμα» για πρώτη φορά- όπως αναφέρουν οι πληροφορίες- του συγκεκριμένου ψηφίσματος το οποίο υιοθετείται ομόφωνα κάθε χρόνο.
Σε επιστολή του προς τον Ελληνα πρέσβη στην Ουάσιγκτον, Χρήστο Παναγόπουλο, με ημερομηνία 24 Μαρτίου, ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής της Ιντιάνα Νταν Κόουτς ενημερώνει ότι λόγω της ανησυχίας του για τις δηλώσεις του κ. Καμμένου δεν δίνει τη συγκατάθεσή του για να εγκριθεί το ψήφισμα για την επέτειο της ελληνικής ανεξαρτησίας, σύμφωνα με το «Βήμα».
«Πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον σας όσο και προς το δικό μας ότι εσείς ή κάποιος άλλος υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης να σχολιάσει δημοσίως αυτές τις απειλητικές ανακοινώσεις και να αποσαφηνίσει αν αντανακλούν την τρέχουσα πολιτική και τον τρόπο σκέψης στους κόλπους της κυβέρνησής σας. Κατόπιν μίας τέτοιας αποσαφήνισης, ελπίζω ότι θα μπορέσω να υποστηρίξω το ψήφισμα της Γερουσίας για την ελληνική ανεξαρτησία», επισημαίνει ακόμη ο Γερουσιαστής.
Την ίδια ώρα υπάρχει ανησυχία μήπως η Ελλάδα θέσει βέτο στο ΝΑΤΟ υπέρ της Ρωσίας
Η Ελλάδα ενδέχεται να καθυστερήσει ή ακόμη και να «παραλύσει» μέσω του βέτο της την απάντηση του ΝΑΤΟ σε μια πιθανή παραβίαση της κοινής του άμυνας από τη Ρωσία, εκτίμησε σήμερα ο Ζμπίγκνιεβ Μπρεζίνσκι, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.
Μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας το 2014, η Ρωσία επιθυμεί να αυξήσει την επιρροή της στη Μολδαβία, τη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν, κάτι που αν συμβεί θα καταστήσει τις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία, μέλη του ΝΑΤΟ, «στόχο», προειδοποίησε ο Μπρεζίνσκι σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα σε πολωνική εφημερίδα.
Το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ προβλέπει ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία μπορεί να απαντήσει από κοινού σε κάθε επίθεση εναντίον κάποιου από τα 28 μέλη της.
«Ομως στο ΝΑΤΟ ισχύουν διάφορες διαδικασίες, μεταξύ αυτών και η αρχή της ομοφωνίας. Αυτό σημαίνει ότι το ΝΑΤΟ μπορεί να παραλύσει για ένα διάστημα, ακόμη και από την Ελλάδα που είναι φίλη της Ρωσίας και η οποία φυσικά διαθέτει δικαίωμα βέτο», εξήγησε ο πρώην σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Τζίμι Κάρτερ.
Ο 86χρονος Μπρεζίνσκι είχε ήδη συστήσει από τον Ιανουάριο ενώπιον της επιτροπής ενόπλων δυνάμεων της αμερικανικής Γερουσίας την ανάπτυξη αμερικανικών ή ευρωπαϊκών δυνάμεων στις χώρες της Βαλτικής, ώστε να «αποτρέψουν» τη Ρωσία να βάλει στο στόχαστρό της τις χώρες αυτές.
Πόση εθνικιστική ηλθιότητα και παράνοια μπορεί να… δια-τρέφει στον εγκέφαλό του αυτός ο “Ναζί χωρίς στολή” Πάνος Καμμένος; Πώς μπορεί ένας άνθρωπος,αλήθεια, να υποβιβάζεται σε έναν ανεγκέφαλο υστερικό εθνικιστή, ρατσιστή, ώστε να προκαλεί το μένος εναντίον της χώρας ακόμα κι εκείνων που παραδοσιακά είναι φίλοι της Ελλάδας;
__________________________________________________________________________________
2. ΟΙ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ
CNN: Είναι λάθος να λέμε πως η Ελλάδα είναι ο μόνος κακός – Ενα αποκαλυπτικό παράδειγμα
Πολλές φορές οι συγκρίσεις δίνουν τον τόνο σε ένα υπόδειγμα. Η Ευρώπη βρίσκεται εν μέσω μια πολιτικής και οικονομικής κρίσης που ενδέχεται να την πλήξει δομικά και να απειλήσει την ολοκλήρωσή της, σκορπώντας ύφεση και λιτότητα.
Το CNN φέρνει το παράδειγμα δύο χωρών για να καταδείξει πως η στερεοτυπική άποψη ότι ο «κακός» της Ευρωκρίσης είναι μόνο η Ελλάδα, συνιστά μέγιστο λάθος. Το παράδειγμα έχει ως εξής:
Έχουμε τη χώρα Α και τη χώρα Β. Η χώρα Α είναι ένα μικρό έθνος με μακρά ιστορία στη φοροδιαφυγή, σε υψηλά δημόσια χρέη και σε δυσλειτουργικό κλίμα στον επιχειρηματικό και ρυθμιστικό τομέα. Επιτρέπει στους εργαζόμενους να συνταξιοδοτούνται στα 50 τους και πληρώνει διπλές συντάξεις. Επιπλέον, μαγείρεψε τα στοιχεία του προϋπολογισμού της για να μπει στην Ευρωζώνη.
Η χώρα Β, από την μεριά της, είναι ένα μεγάλο, ιστορικά ισχυρό έθνος, με ρεκόρ χαμηλού δημόσιου χρέους. Κατάφερε, δε, να τρέξει ακόμη και πρωτογενή πλεονάσματα στο ύψος του 2% πριν από το καίρια χτύπημα της οικονομικής κρίσης το 2008. Παράλληλα, εισήλθε στην Ευρωζώνη με μια ειλικρινή αποτίμηση των λογιστικών δεδομένων της.
Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία, ο συντάκτης του CNN αποκαλύπτει ευθύς εξαρχής ότι η χώρα Α δεν είναι άλλη από την Ελλάδα. Σπεύδει, όμως, να συμπληρώσει πως είναι λάθος να πιστεύει κανείς πως η κρίση στην Ευρώπη προκλήθηκε από τη συγκεκριμένη χώρα.
Όσο για τη δεύτερη χώρα, ενδεχόμενα, κάποιοι να πιστέψουν ότι πρόκειται για τη Γερμανία. Κι όμως, είναι η Ισπανία. Η οποία μπορεί να μην ακολούθησε το δρόμο της Ελλάδας, εντούτοις έπεσε σε μια δίνη. Το ποσοστό ανεργίας αυτή τη στιγμή είναι στο 23,7%, ενώ το 2013 έφτασε ακόμη και στο 27%. Και στις δύο χώρες άπαντες κάνουν λόγο για μια χαμένη γενιά. Και στις δύο χώρες εμφανίστηκε μια επενδυτική φούσκα που στη συνέχεια έσκασε, ρίχνοντας τους λαούς στα δίχτυα της οικονομικής κρίσης. Ήτοι: είδαν το δημόσιο χρέος τους να εκτοξεύεται δραματικά σε σχέση με το ΑΕΠ και οι οικονομίες τους να συρρικνώνονται.
Τι φταίει;
Από τη στιγμή που η Ελλάδα και η Ισπανία αναζήτησαν μέσω διαφορετικών προσεγγίσεων τη δημοσιονομική τους σύνεση, πώς μπορεί να εξηγηθεί το τελικό αποτέλεσμα; Η απάντηση του άρθρου είναι ότι το όλο θέμα δεν έχει να κάνει με τη δημοσιονομική σύνεση, αλλά με τη δομή του ευρώ.
«Η ένταξη στο ευρώ υποχρέωσε και τις δύο χώρες να τυπώνουν το δικό τους χρήμα, να το υποτιμούν όταν έπρεπε και να καθορίζουν τα επιτόκια. Αυτές δεν είναι ασήμαντες παραχωρήσεις, ειδικά σε μια νομισματική ένωση όπου υπάρχουν αυστηροί δημοσιονομικοί κανόνες που αρνούνται στις χώρες την όποια ευελιξία. Έτσι δεν μπορούν να αντιδράσουν σε μια κρίση, ενώ το εμπόριο εντός των χωρών της Ευρωζώνης είναι σοβαρά ανισόρροπο», αναφέρει το άρθρο.
Τα επιτόκια
Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δεσμευτικά από τη στιγμή που αμφότερες οι χώρες δεν μπορούσαν να ρυθμίσουν τα επιτόκιά τους. Ως εκ τούτου, στη συνέχεια «υπερθερμάνθηκαν» με τους φρενήρεις και απερίσκεπτους ρυθμούς που δανείζονταν (από γερμανικές και άλλες τράπεζες της Ευρώπης). Έτσι έφτασαν στο ασύμφορο σημείο να μην μπορούν να παρακολουθήσουν την επιτόκια της ΕΚΤ που είχαν διαμορφωθεί βάσει των οικονομικών συνθηκών της Γερμανίας και της Γαλλίας. Η αδυναμία της Ελλάδας και της Ισπανίας να τυπώσουν δικό τους χρήμα τις οδήγησε να δανειστούν κι άλλο χρήμα, οι τράπεζες πλησίασε στην κατάρρευση, ενώ τα προγράμματα διάσωσης τους οδήγησε σε μια κρίση χρέους. Τέλος, βρέθηκαν μπροστά στο φάσμα μια εξευτελιστικής εξόδου από την ΕΕ.
Εσωτερική υποτίμηση
Τι επακολούθησε (λιτότητα, ανεργία, ύφεση) είναι γνωστά. Όπως είναι γνωστή και η μέγγενη του δημόσιου χρέους που σφίγγει και τις δύο χώρες – ιδιαιτέρως την Ελλάδα (175% του ΑΕΠ η Ελλάδα, 100% του ΑΕΠ η Ισπανία). Επειδή, λοιπόν, το «μαξιλάρι» δεν μπορούσε να υπάρξει, συνέβη το φαινόμενο της εσωτερικής υποτίμησης – ήταν ο μόνος τρόπος να παραμείνουν οι χώρες ανταγωνιστικές. Με το αποτέλεσμα να είναι κοινωνικά και οικονομικά καταστροφικό.
Για να καταλήξει το άρθρο: «Μπορεί ο Μάριο Ντράγκι να είπε πως θα κάνει τα πάντα για το ευρώ, εντούτοις αυτό δεν σημαίνει πως η Ελλάδα και η Ισπανία θα μείνουν για πάντα στο ευρώ. Μπορεί οι περισσότεροι να πιστεύουν πως η κρίση προκλήθηκε από την ελληνική δημοσιονομική ανευθυνότητα (άρα έχει ηθική διάσταση), όμως τα γεγονότα δείχνουν το αντίθετο».
Ο αναλυτής εντόπισε ικανοποιητικά και μάλιστα περιγραφικά τα σπουδαιότερα αίτια της πολιτικο-οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ευρώπη . Παρέλειψε, όμως, να αναφερθεί στη συμβολή στην κρίση και των εθνικών νοοτροπιών . Να εντοπίσει και να αναλύσει, ας πούμε, τις ελληνικές παθογένειες (τεμπελιά, διαφθορά, διαπλοκή, κομματικές πελατειακές σχέσεις κ.α) που συνέβαλαν αποφασιστικά, χωρίς να είναι οι μοναδικές, στην κορύφωση του προβλήματος. Σε αντίθεση με τις εθνικές “αρετές” των Ισπανών ,που βοήθησαν τη χώρα να μην έχει την κακή τύχη της Ελλάδας.
Από την άλλη, δεν προχώρησε σε προτάσεις για λύση του προβλήματος και την έξοδο των ευρωπαϊκών χωρών από αυτή τη δεινή κρίση. Κατά τη δική μας άποψη ένας είναι αυτός ο δρόμος που οδηγεί έξω από το σκοτεινό τούνελ της κρίσης .Ούτε η εγκατάλειψη του ευρωπαϊκού νομίσματος από τις χώρες, ούτε υποτιμήσεις και μέτρα ασπιρίνης από τις εθνικές κυβερνήσης.
΄Ενα μόνο: Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (ΗΠΕ). Αυτός είναι ο δρόμος .Και ειναι μονόδρομος.
Financial Times: Τα πέντε σημαντικά λάθη που έκανε η άπειρη ελληνική κυβέρνηση
Υπάρχει η οικονομική λογική, αλλά υπάρχει και η πρακτική εφαρμογή της. Υπάρχει η θεωρία, αλλά και η αδήριτη ανάγκη να μετουσιωθεί σε πράξη.
Ανάμεσα σε όλα αυτά είναι μπλεγμένη η ελληνική κυβέρνηση, κατά τον γνωστό οικονομολόγο Μοχάμεντ Ελ Εριάν. Σε άρθρο του στους Financial Times, σημειώνει πως η άπειρη ελληνική κυβέρνηση, μέσω λανθασμένων υπολογισμών και παραπατημάτων, μπορεί να οδηγήσει τη χώρα εκτός του ευρώ. Και παραδέχεται πως η οικονομική λογική είναι με το μέρος της νέας κυβέρνησης και ότι τα αιτήματά της για αποκατάσταση της οικονομικής δυναμικής, την ενίσχυση της απασχόλησης και την οικονομική βιωσιμότητα είναι ορθά. Ωστόσο, δεν συμβαδίζουν με αυτά που ζητάει η ΕΕ, παρά το γεγονός ότι αμφότερα τα μέρη επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.
Γράφει ο Ελ Εριάν: «Ο ΣΥΡΙΖΑ νίκησε με ένα μανιφέστο που περιείχε τρεις βασικές αλλαγές πολιτικής: τη μείωση της υπερβολικής λιτότητας, τη μείωση του χρέους και τις μη υφεσιακές μεταρρυθμίσεις. Σε όλα αυτά τα μέτρα, το σύνολο των οικονομολόγων συμφωνεί. Αλλά το θέμα είναι να μεταφραστούν αυτές οι προθέσεις σε πράξεις. Οι Έλληνες αξιωματούχοι έχουν ελάχιστη ή καθόλου εμπειρία από κυβερνητικές θέσεις. Εξ ου και προέκυψαν πέντε βασικά ζητήματα στα οποία έγιναν εσφαλμένοι χειρισμοί με αποτέλεσμα να διαβρωθεί η αξιοπιστία της χώρας».
Τα πέντε λάθη
Αυτά τα πέντε λάθη, κατά τον Ελ Εριάν, είναι τα εξής:
Πρώτον, προχώρησαν σε δημόσιες αντιπαραθέσεις με τους δανειστές και ιδιαιτέρως με τη Γερμανία.
Δεύτερον, μετέτρεψαν την τεχνοκρατική δουλειά σε πολιτική αφήγηση. Έτσι υπονομεύτηκε κάθε προσπάθεια των κλιμακίων με θορυβώδεις εθνικιστικές κατηγορίες.
Τρίτον, η Αθήνα έχει λίγους συμμάχους εντός της Ευρωζώνης. Οι περιφερειακές χώρες είτε αποστασιοποιήθηκαν ή λειτούργησαν αρνητικά υπό τον φόβο ότι θα αντιμετωπίσουν εσωτερικούς κινδύνους (βλ. Ισπανία και Podemos).
Τέταρτον, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει plan B. Δεν θέλει να φύγει από το ευρώ, αλλά δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες της δίχως εξωτερική βοήθεια.
Πέμπτον, αντί να επικεντρωθεί η διαπραγμάτευση σε έναν στόχο, οι Έλληνες πολιτικοί κόλλησαν στην κινούμενη άμμο ορισμένων αμφιλεγόμενων μικροοικονομικών μέτρων.
Ως συνέπεια όλων αυτών, υπήρξαν κάμποσα άβολα πρωτοσέλιδα εθνικιστικού περιεχομένου που έκαναν δύσκολη τη συζήτηση στο εσωτερικό και το εξωτερικό και φυσικά δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο η διαπραγμάτευση.
Ο Μοχάμεντ Ελ Εριάν
Ο Ελ Εριάν λέει πως είναι καιρός η ελληνική κυβέρνηση να επανεξετάσει λιγότερο την ουσία της διαπραγμάτευσης και περισσότερο τη διαδικασία της. Να μειώσει την πολιτική ρητορική και να αφήσει τα τεχνικά κλιμάκια να αναλάβουν δράση. Στη συνέχεια, να προχωρήσει σε μέτρα που θα ανακτήσουν την αξιοπιστία της – όπως είναι οι μεταρρυθμίσεις.
«Κάτι τέτοιο θα διόρθωνε την πορεία της χώρας και θα μείωνε την πιθανότητα μιας άτακτης εξόδου από το ευρώ. Αν και είναι δύσκολο πλέον να μηδενίσει αυτό τον κίνδυνο. Έτσι, καλό είναι στη λίστα των υποχρεώσεών της, η Ελλάδα θα πρέπει να περιλαμβάνει και ένα πλάνο σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ – θα χρειαστεί, άλλωστε, να το αναπτύξει αν αποτύχει το plan A», καταλήγει ο Ελ Εριάν.
Να ήταν μόνο πέντε τα λάθη της εθνικιστικής κυβέρνησης! Χίλια… πέντε είναι. ΄Ολη η μέχρι σήμερα πορείας της, μέσα κι έξω ,είναι εντελώς λανθασμένη. Και μάλιστα με κατεύθυνση σε γκρεμό, όχι απλώς σε αδιέξοδο δρόμο.
4. Σοκ: Ο 28χρονος συγκυβερνήτης Andreas Lubitz έριξε το Airbus
Με την παγκόσμια κοινότητα να ακούει κυριολεκτικά σοκαρισμένη τι ακριβώς έγινε στο μοιραίο αεροσκάφος, μόλις δόθηκε στη δημοσιότητα το όνομα του συγκυβερνήτη, ενώ κυκλοφόρησε και μια εικόνα του.
Ο 28χρονος Αndreas Lubitz που εργαζόταν εδώ και λίγους μήνες στην εταιρεία, φέρεται να έριξε ηθελημένα το αεροσκάφος στις Αλπεις. Η φωτογραφία του μόλις αναρτήθηκε από το conflict news.
O συγκυβερνήτης πετούσε ήδη από την εφηβεία του και είχε φοιτήσει σε ένα εξαιρετικά αυστηρό κολλέγιο, είχε εκπαιδευτεί εντατικά και αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του εργάστηκε ως εκπαιδεύομενος πιλότος στην Lufthansa. Hταν ενθουσιασμένος που άρχισε να εργάζεται για την εταιρεία. Γνωστοί του αναφέρουν πως δεν είχε σημάδια κατάθλιψης, ήταν κοινωνικός και σχετικά ήρεμος.
Ο Andreas Lubitz έμενε στην πόλη Montabaur, σύμφωνα με το κλαμπ πτήσης LSC Westerwald, του οποίου ήταν μέλος. Το κλαμπ άνοιξε σελίδα συλλυπητηρίων και γράφει:
«Πραγματοποίησε το όνειρό του, ένα όνειρο που πλήρωσε ακριβά, με τη ζωή του».
Ο συγκυβερνήτης ήταν ο λιγότερο έμπειρος από τους δύο πιλότους της πτήσης A320. Είχε προσληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2013 και είχε 630 ώρες πτήσης.
Ποιός ήταν ο άτυχος κυβερνήτης
Τα γερμανικά ΜΜΕ ταυτοποίησαν τον κυβερνήτη του μοιραίου αεροπλάνου ως Patrick S, πατέρας δύο παιδιών. Η Bild έγραψε ότι ο κυβερνήτης εργαζόταν πάνω από 10 χρόνια για την Lufthansa και την Germanwings και ότι είχε συμπληρώσει πάνω από 6.000 ώρες πτήσεων στα Airbus 320.
Το γαλλικό ραδιόφωνο Europe1, έχει δηλώσεις από κάποιον συνάδελφο του άτυχου κυβερνήτη:
«Ηταν κάποιος πολύ συνεργάσιμος, ένας από τους καλύτερους πιλότους που είχαμε» είπε. «Είμαι 100% σίγουρος ότι ήταν ο καλύτερος. Είχε πολύ μεγάλη εμπειρία».
Η Lufthansa δήλωσε ότι και οι δύο πιλότοι είχαν εκπαιδευθεί στο Lufthansa Flight Training School στη Βρέμη.
Δεν το χωράει ανθρώπου νους. “΄Αβυσσος η ψυχή του ανθρώπου” και ειδικά, όταν είναι 28 χρόνων, ανώριμο άτομο σε τόσο υπεύθυνη θέση.
5. Ζουράρις: Στο τέλος εμείς θα μπούμε στο Βερολίνο
«Στο τέλος, εμείς θα μπούμε στο Βερολίνο, όπως πάντα» δήλωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Ζουράρις αναφερόμενος στις σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας, ενώ για τα μέτρα που ενδέχεται να έρθουν στη Βουλή υπογράμμισε ότι «μνημόνιο δεν υπάρχει πια» και ότι θα αποφασίζει για τα επιμέρους άρθρα ή νομοσχέδια αν θα τα ψηφίζει ή όχι.
Συγκεκριμένα, ο κ. Ζουράρις μιλώντας το πρωίασ τον Βήμα fm είπε για τον Αλέξη Τσίπρα και τις σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας:
Για πρώτη φορά Έλλην πρωθυπουργός, σε επίσημη ανακοίνωση, αναφέρει το πρόγραμμα των γερμανικών επανορθώσεων και του γερμανικού δανείου και την Siemens. Το Γκαίτε είναι υπό δήμευση πάντοτε. (Ο πρωθυπουργός) το πήρε (πίσω) προσωρινώς, μέχρι να το ξαναθέσει. Όταν παραχωρείς χώρο, για να κάνεις μετά επίθεση, τα λεφτά θα τα βρουν. Διότι οι Γερμανοί προχωρούν από νίκη εις νίκη συνεχώς και στο τέλος μπαίνουν οι Ρώσοι στο Βερολίνο ή προχωρούν οι Γερμανοί από νίκη εις νίκη και στο τέλος μπαίνει η γαλλική επαναστατική στρατιά του Ρήνου στο Βερολίνο. Θα υποχωρήσουν πάλι οι Γερμανοί, η Ελλάς, η οποία μόνη της, η Ελλαδίτσα με τα 600.000 των τετραγωνικών χιλιομέτρων του ενιαίου χώρου Αιγαίου, Νοτίας Κρήτης, Λιβικού Πελάγους και Ιονίου, βεβαίως είναι μεγαλύτερης γεωστρατηγικής σημασίας από τη Γερμανία. Στο τέλος, εμείς θα μπούμε στο Βερολίνο, όπως πάντα.
Για τους Ανεξάρτητους Έλληνες:
Εγώ είμαι «Πυρίκαυστος Ελλάδα». Είμαι μέλος του κόμματος, αναγνωρισμένο από τον Άρειο Πάγο. Προέρχεται από τη «Σπίθα» του Μίκη Θεοδωράκη και όταν ορμήξαν για την αναστολή της «Σπίθας» στη Θεσσαλονίκη, ήταν οι πιο μεγάλοι στην Ελλάδα και συνέχισαν. Είπαν: «Εείς πάμε να κάνουμε κόμμα» κι έγινε η «Πυρίκαυστη Ελλάδα» που ήταν η ζώνη της Θεσσαλονίκης. Εμείς είμαστε οι ΕΑΜίτες, το ΕΑΜ. Το ΕΑΜ υπενθυμίζω ότι είχε και βασιλικούς αξιωματικούς. Εγώ έχω σχέση με το ΕΑΜ, εγώ προσέλαβα τον Καμμένο. Βασιλικός δεν δείχνει καθόλου. Δείχνει η λεγομένη πατριωτική Δεξιά.
Για το Μνημόνιο και τα μέτρα που τυχόν θα έλθουν στη Βουλή και τη στάση του:
Μνημόνιο δεν υπάρχει πια και επομένως θα ψηφίζω το καθ’ έκαστον των επιμέρους άρθρων και των επιμέρους σχεδίων νόμου που θα προτείνει ή δεν θα τα ψηφίζω.
Για τη «Συννεφιασμένη Κυριακή» και τους βυζαντινούς ύμνους:
Βεβαίως (έχουν σχέση) γιατί το «ντο-ντο-ντο-ρε», αλλά και μέσα ο Τσιτσάνης έχει στοιχεία δυτικά, τα έχει πάρει. Το «Συννεφιασμένη Κυριακή» βγαίνει ολόκληρο μέσα από το «Τη υπερμάχω στρατηγώ».
Για την ονομασία των Σκοπίων:
Εφόσον η Ελλάς, επισήμως, το σύνολο των πολιτικών κομμάτων, εκτός από εμένα, νομίζω και οι ΑΝΕΛ αποφάσισαν ότι θα δεχτούμε σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, σημαίνει ότι οι κεντρικοί Μακεδόνες, οι κυρίως Μακεδόνες, θα είναι αυτοί. Κι εγώ πού είμαι Σαλονικιός και ο κοντοχωριανός μου από τα Στάγειρα, ο Αριστοτέλης, τι θα είμαστε εμείς; Παραλίγο Μακεδόνες, δευτεροκλασάτοι; Άρα, είμαι κι εγώ ως Σαλονικιός, Σκοπιανός, βεβαίως.