ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΕ (ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ)

                                                ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

 

 

                                                                          ΗΠΕ (*)

                                        (ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ)

 

Η Τουρκία δεν  μπορεί ούτε πρέπει να λείψει από την Ενωμένη Ευρώπη. Η είσοδός της είναι όρος  sine qua non.  Πλην των άλλων, μια τέτοια εξέλιξη  θα αποτελέσει και για την Ελλάδα την  καλύτερη  επένδυση για το μέλλον και την ασφαλή πορεία της χώρας μας.

Η  παρανοϊκή  εμμονή των ελληνικών κυβερνήσεων να αρνούνται την ιδέα  της εισόδου  της γείτονος  στη Ε.Ε, εγκυμονεί τον έσχατο κίνδυνο για τη χώρα μας. Μόνο  ανόητοι, θερμοκέφαλοι και  οι γνωστοί, ασφαλώς,  λωποδύτες , που επί χρόνια καρπώνονται τις παχυλές  μίζες των εξοπλιστικών, δε θέλουν να ακούσουν και να αποδεχτούν την αυτονόητη αλήθεια της επιτακτικής ανάγκης για την  είσοδο της Τουρκίας στην «οικογένεια» της Ευρώπης.

____________________________

(*)Με τη Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν παρομοίασε ο νικητής των γερμανικών εκλογών Φρίντριχ Μερτς την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.
“Η κυβέρνηση Τραμπ δεν ενδιαφέρεται για την Ευρώπη και ευθυγραμμίζεται με τη Ρωσία, σημείωσε ο νικητής των γερμανικών εκλογών, προειδοποιώντας παράλληλα ότι η Γηραιά Ήπειρος πρέπει επειγόντως να ενισχύσει τις άμυνές της και δυνητικά να βρει -και μάλιστα εντός μηνών- αντικαταστάτη του ΝΑΤΟ. 
«Η απόλυτη προτεραιότητά μου θα είναι να ενισχύσω το συντομότερο δυνατόν την Ευρώπη, ώστε βήμα-βήμα να μπορέσουμε να επιτύχουμε πραγματικά την ανεξαρτησία από τις ΗΠΑ. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα έπρεπε να πω κάτι τέτοιο από τηλεοράσεως. Αλλά, μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ την περασμένη εβδομάδα, είναι σαφές πως οι Αμερικανοί, τουλάχιστον αυτή η μερίδα των Ρεπουμπλικανών, αυτή η κυβέρνηση, σε μεγάλο βαθμό αδιαφορούν για την τύχη της Ευρώπης», δήλωσε ο εν αναμονή καγκελάριος της Γερμανίας.
«Αναμένω με μεγάλη περιέργεια να δω πώς θα οδεύσουμε προς τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στα τέλη Ιουνίου. Αν θα μιλούμε ακόμη για το ΝΑΤΟ υπό την παρούσα του μορφή ή αν θα πρέπει να ιδρύσουμε ταχύτερα μια ανεξάρτητη ευρωπαϊκή αμυντική ικανότητα», τόνισε.

 

Την Παρασκευή ο επικεφαλής των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών πρότεινε ότι ήρθε η ώρα να διερευνηθεί η πιθανότητα πυρηνικής συνεργασίας της χώρας του με τη Γαλλία και τη Βρετανία, προς αντικατάσταση της αμερικανικής πυρηνικής ομπρέλας που εγγυόταν την ευρωπαϊκή ασφάλεια από ρωσικές επιθέσεις, καθώς ο Τραμπ αποδομεί τους ιστορικούς διατλαντικούς δεσμούς τον πρώτο μήνα της νέας του θητείας, επιχειρώντας να ανοίξει νέα σελίδα στις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις.
Επίθεση στον Μασκ
«Δεν έχω απολύτως καμία ψευδαίσθηση για αυτά που συμβαίνουν στην Αμερική. Κοιτάξτε μόνον τις πρόσφατες παρεμβάσεις του κ. Έλον Μασκ στη γερμανική προεκλογική εκστρατεία – είναι ένα μοναδικό γεγονός. Οι παρεμβάσεις από την Ουάσιγκτον δεν ήταν λιγότερο δραματικές, δραστικές και τελικά εξοργιστικές από εκείνες που είδαμε από τη Μόσχα. Δεχόμαστε τέτοια μαζική πίεση από δύο πλευρές, που η απόλυτη προτεραιότητά του τώρα είναι η δημιουργία ενότητας στην Ευρώπη
«Δεν είμαι σίγουρος ποια θα είναι η θέση της αμερικανικής κυβέρνησης αναφορικά με αυτόν τον πόλεμο τις ερχόμενες εβδομάδες και μήνες. Η εντύπωσή μου των τελευταίων ημερών είναι ότι η Ρωσία και η Αμερική ενώνονται πάνω από τα κεφάλια της Ουκρανίας και ως εκ τούτου και της Ευρώπης», είπε ο Μερτς.