“ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ” (Χωρίς μοντάζ και ρετουσάρισμα)
__________________________________________
1. ΓΙΑΤΡΟΙ…ΠΑΛΙ-ΑΝΘΡΩΠΟΙ!
2. ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ Η ΡΩΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
3. ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗ. “Η ΖΗΛΕΙΑ ΝΑ΄ΤΑΝ ΨΩΡΑ”
______________________________________________________________
1.ΤΙ AΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ο ΙΣΑ
Οι γιατροί δεν θέλουν να πληρώνονται με πλαστικό χρήμα
Την αντίθεσή του στην πληρωμή της ιατρικής επίσκεψης με πιστωτική κάρτα εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, όπως αυτό προαναγγέλθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, και καλεί την κυβέρνηση να το επανεξετάσει.
«Το εν λόγω μέτρο δεν θα συμβάλει στην πάταξη της φοροδιαφυγής, καθώς πρόκειται για παροχή υπηρεσιών και όχι για προϊόν, και δεν μπορεί κατ’ αυτόν τον τρόπο να ελεγχθεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ, ο οποίος εκτιμά ότι το μέτρο θα αποτελέσει ακόμα μία σημαντική επιβάρυνση για τον επαγγελματία της υγείας, που θα πρέπει να πληρώσει την προμήθεια του 2% στις τράπεζες, καθώς και το κόστος αγοράς του μηχανήματος.
Ο ΙΣΑ σημειώνει ότι «οι ιδιώτες γιατροί, που έχουν εξαθλιωθεί οικονομικά, θα πρέπει να υποστούν την επιβάρυνση ή θα εξαναγκαστούν να μετακυλήσουν το κόστος στον ασθενή».
Επιπλέον, ο Σύλλογος επισημαίνει ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και το γεγονός πως μία μεγάλη μερίδα ασθενών προχωρημένης ηλικίας δεν έχει εξοικειωθεί με τη συγκεκριμένη διαδικασία.
Τέλος, καλεί την κυβέρνηση να λάβει υπόψη τις ιδιαίτερες παραμέτρους του χώρου της υγείας και να επιδείξει την ανάλογη κοινωνική ευαισθησία.
“Επιπλέον, ο Σύλλογος επισημαίνει ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και το γεγονός πως μία μεγάλη μερίδα ασθενών προχωρημένης ηλικίας δεν έχει εξοικειωθεί με τη συγκεκριμένη διαδικασία.”
Δεν είναι απλά γελοίοι. Μιλάμε για αλήτες. Θέλουμε και τα ονόματα αυτών που υπέγραψαν το κατάπτυστο και…μαύρο αυτό κείμενο.
Αλήτες. Δε βρίσκω άλλες λέξεις. Τους έτσουξε που θα χάσουν τα φακελάκια.
Τί παλι- άνθρωποι. Τί ντροπή!
2. Μέρκελ-Ολάντ πρεσάρουν τον Πούτιν για τις επιδρομές στη Συρία
Εντονη κριτική άσκησαν στον Βλαντιμίρ Πούτιν ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, και η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ κατά τη συνάντησή τους στο Παρίσι, για τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στη Συρία.
Ο Ολάντ σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση που αφορούσε στο μέλλον της Ουκρανίας, στις οποίες συμμετείχε επίσης η και ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο, τόνισε:
«Αυτό που είπα στον πρόεδρο Πούτιν ήταν ότι τα πλήγματα θα πρέπει να στοχεύουν το Ντάες και μόνο το Ντάες. Επιμείναμε και οι δύο (σ.σ. ο Ολάντ και η Μέρκελ) στο γεγονός ότι το ΙΚ είναι ο εχθρός που θα πρέπει να πολεμήσουμε». Διέψευσε έτσι τις πληροφορίες περί διαφοράς απόψεων Βερολίνου και Παρισιού, όσον αφορά τη στάση που θα πρέπει να τηρήσουν απέναντι στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.
Ο πρόεδρος Ολάντ διευκρίνισε ότι στην τετραμερή συνάντηση δεν έγινε καμία σύνδεση από τους ηγέτες μεταξύ της κατάστασης στην Ουκρανία και εκείνη της Συρίας.
«Δεν πιστεύω ότι οποιαδήποτε μορφή στρατιωτικής ενέργειας θα θέσει ένα τέλος στον πόλεμο, είναι απαραίτητο να βρούμε μια πολιτική λύση» δήλωσε από την πλευρά της η Ανγκελα Μέρκελ.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έφθασε την Παρασκευή στο Μέγαρο των Ηλυσίων για συνομιλίες για τη συριακή κρίση με τον ομόλογό του της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και στη συνέχεια με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ πριν από την τριμερή σύνοδο κορυφής στο Παρίσι για την προώθηση της ειρήνης στην Ουκρανία, με μια ενδεχόμενη άρση στο τέλος του έτους των κυρώσεων που πλήττουν τη Ρωσία.
Οι δύο πρόεδροι, χαμογελαστοί αντάλλαξαν θερμή χειραψία. Οι συνομιλίες του Πούτιν, οι πρώτες που διεξάγονται μετά την έναρξη των ρωσικών επιδρομών στη Συρία πραγματοποιούνται ενώ οι διαφωνίες είναι πολλές μεταξύ των χωρών της Δύσης και της Μόσχας, κυρίως σε σχέση με τους στόχους που πλήττει ο ρωσικός στρατός.
Οι διαφορές αυτές βρίσκονται στο επίκεντρο των διμερών συνομιλιών.
Χθες ο Ολάντ είχε ζητήσει από τη Μόσχα να επικεντρωθεί στη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη Συρία. “Το ΙΚ είναι αυτό που πρέπει να αποτελεί τον στόχο και όχι άλλοι”, είχε δηλώσει.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας διαφωνεί με τον ρώσο ομόλογό του για την τύχη που επιφυλάσσεται στον Μπασάρ αλ-Ασαντ. Το Παρίσι τον κατηγορεί ότι είναι ο βασικός υπεύθυνος του χάους στη Συρία και θέλει να τον δει να αποχωρεί το συντομότερο δυνατόν. Η Μόσχα που υποστηρίζει τον Ασαντ κρίνει, αντίθετα, ότι ο πρόεδρος της Συρίας πρέπει να βοηθηθεί στην καταπολέμηση του ΙΚ.
Η Ρωσία προσάπτει στη Γαλλία ότι πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στη Συρία στο όνομα της “νόμιμης άμυνας” εκτιμώντας ότι “δεν έχει αποδείξεις” πως οι επιθέσεις κατά του Παρισιού προετοιμάζονται από τη Συρία.
Η συριακή σύγκρουση που ξέσπασε τον Μάρτιο του 2011, έχει ήδη περιπλακεί και πάρει νέα τροπή με την εμπλοκή των Ρώσων. Ένας συνασπισμός πενήντα χωρών υπό τις ΗΠΑ στον οποίο η Ρωσία δεν συμμετέχει έχει πραγματοποιήσει εδώ και ένα χρόνο χιλιάδες επιδρομές κατά του ΙΚ στη Συρία και το Ιράκ, χωρίς ωστόσο να πατάξει τους τζιχαντιστές.
Εξαιτίας του γεγονότος αυτού, ο συριακός εναέριος χώρος έχει γεμίσει από αποστολές του συνασπισμού, επιδρομές της συριακής αεροπορίας και πλέον τους Ρώσους που έχουν αναπτύξει περισσότερα από 50 αεροσκάφη και ελικόπτερα.
Η εκστρατεία των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών θα διαρκέσει “τρεις έως τέσσερις μήνες” και θα κλιμακωθεί, διευκρίνισε σήμερα ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων στη Δούμα (κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου) Σεργκέι Πουσκόφ
“Η συριακή σύγκρουση που ξέσπασε τον Μάρτιο του 2011, έχει ήδη περιπλακεί και πάρει νέα τροπή με την εμπλοκή των Ρώσων. Ένας συνασπισμός πενήντα χωρών υπό τις ΗΠΑ στον οποίο η Ρωσία δεν συμμετέχει έχει πραγματοποιήσει εδώ και ένα χρόνο χιλιάδες επιδρομές κατά του ΙΚ στη Συρία και το Ιράκ, χωρίς ωστόσο να πατάξει τους τζιχαντιστές”.
Να αφήσουν τα πονηρά η Μέρκελ και ο Ολάντ. ΄Οντως.΄Εκαναν τόσες επιδρομές και τι πέτυχαν; “Μια τρύπα στο νερό”.
Οπότε, αφού απέτυχαν ή ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ (για τους δικούς τους λόγους) το ΝΑΤΟ να εξολοθρέψει τα τέρατα του ISIS, ας αφήσει τώρα τους Ρώσους να το κάνουν.
Κανένα δεν πείθουν η Μέρκελ και ο Ολάντ για τους φόβους τους .Ποσώς μας ενδιαφέρει ,αν βοηθήσει ο Πούτιν τον Μπασάρ αλ-Ασαντ να αναλάβει πάλι τη διακυβέρνηση ολόκληρης της χώρας και να δοθεί ένα τέλος σ΄αυτό το δράμα του λαού της Συρίας.
Μπορεί να είναι πολλά τα “κρίματά” του. Αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση καλύτερη απ΄αυτόν τούτη την ώρα. Αρκεί ΄”να βάλει νερό στο κρασί” του ,να τα βρει με την αντιπολίτευση και να σταματήσει να πολιτεύεται με τόση σκληρότητα και απανθρωπιά. Ως δικτάτορας.
Να προχωρήσουν, λοιπόν, οι Ρώσοι και να καθαρίσουν την ανθρωπότητα από αυτό το μίασμα των Τζιχαντιστών. Ιστορική ανάγκη.
3. Ο ΤΑΦΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗ»
Η αρχαιολόγος Αγγελική Κοτταρίδη αμφισβητεί τα ευρήματα στην Αμφίπολη -Κάνει λόγο για εμμονική συσχέτιση με τον Μέγα Αλέξανδρο
Η Αγγελική Κοτταρίδη, επικεφαλής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας, αμφισβητεί πως ο τάφος της Αμφίπολης ανήκει στον Ηφαιστίωνα και κάνει λόγο για εμμονική συσχέτιση του τύμβου Καστά με τον Μέγα Αλέξανδρο.
Σε άρθρο της στην «Καθημερινή» η κα Κοτταρίδη υποστηρίζει πως όλα τα στοιχεία οδηγούν στο τέλος του 2ου π.Χ. αιώνα και όχι μεταξύ 325 και 319 π.Χ., εποχή του μεγάλου στρατηλάτη.
Αφήνει αιχμές για την ομάδα της Κατερίνας Περιστέρη και γράφει χαρακτηριστικά «τη συγκεκριμένη περίπτωση παρατηρείται –εξαρχής και συνεχώς– το φαινόμενο τα δεδομένα να “αξιολογούνται” από την ομάδα, κατά τέτοιον τρόπο ώστε να στηρίζουν τις εκάστοτε θεωρίες οι οποίες αλλάζουν κάθε τόσο, διατηρώντας πάντα ως βασικό άξονα τη συσχέτιση με τον Μέγα Αλέξανδρο».
Παράλληλα κάνει λόγο για υποτιθέμενα ευρήματα όπως «οι επιγραφές που υποτίθεται ότι αποτελούν το τεκμήριο της παρουσίας του Ηφαιστίωνα βρέθηκαν σε πέτρες μετακινημένες από την αρχική τους θέση στην περιοχή του λέοντα και όχι στον περίβολο», αλλά και «Εξίσου προβληματική είναι η ερμηνεία της ζωγραφισμένης ζωφόρου, η οποία στηρίζεται σε υποθετικά σχέδια του Μιχάλη Λεφαντζή και στην οποία συμφύρονται απολύτως ετερόκλητα στοιχεία».
Το άρθρο της κα Κοτταρίδη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
«Υπάρχει μια βασική αρχή σε κάθε επιστήμη: η υπόθεση και η ερμηνεία που συνιστούν υποκειμενική συνθήκη πρέπει να διακρίνονται με σαφήνεια από τα δεδομένα που αποτελούν αυτό καθεαυτό το ερευνώμενο αντικείμενο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση παρατηρείται –εξαρχής και συνεχώς– το φαινόμενο τα δεδομένα να “αξιολογούνται” από την ομάδα, κατά τέτοιον τρόπο ώστε να στηρίζουν τις εκάστοτε θεωρίες οι οποίες αλλάζουν κάθε τόσο, διατηρώντας πάντα ως βασικό άξονα τη συσχέτιση με τον Μέγα Αλέξανδρο. Αναφορικά με το ύψωμα Καστά, αποσιωπώντας το δεδομένο της ύπαρξης παλαιότερων ταφών επί αυτού, χαρακτηρίστηκε με εμμονή από τους ανασκαφείς ως τύμβος (δηλαδή τεχνητή κατασκευή του 325-300 π.Χ.), ενώ το μεγάλο μέγεθός του χρησιμοποιήθηκε ως τεκμήριο για τη σύνδεση με όσο γίνεται υψηλότερα ιστάμενα πρόσωπα. Εν τέλει όμως, μετά τα πορίσματα των γεωλογικών-γεωδιασκοπικών ερευνών, αποδεικνύεται ότι πρόκειται για φυσικό λόφο που διαμορφώνεται με τον περίβολο.
Η εμμονή της αναγκαστικής συσχέτισης με τον Μέγα Αλέξανδρο οδηγεί σε χρονολόγηση μεταξύ του 325 και 319 π.Χ., ενώ όλα τα στοιχεία (τεχνοτροπία γλυπτών, κεραμική, νομίσματα και αρχιτεκτονικά-κατασκευαστικά στοιχεία) οδηγούν στο τέλος του 2ου προχριστιανικού αιώνα. Σε ό,τι αφορά στους νεκρούς, η έρευνα των ανθρωπολόγων απέδειξε την ύπαρξη σκελετικών κατάλοιπων μιας ηλικιωμένης γυναίκας, ενός νηπίου και τριών ανδρών. Προχθές μάθαμε ότι αν υπήρχε ένοικος και δεν ήταν κενοτάφιο (ή ηρώο), αυτός ήταν ο Ηφαιστίων, δηλαδή ένας άνδρας το νεκρό σώμα του οποίου ξέρουμε ότι είχε καεί, και δεν έγινε καμιά νύξη από την ομάδα Περιστέρη για το τι συμβαίνει με τους υπόλοιπους νεκρούς.
Οι επιγραφές που υποτίθεται ότι αποτελούν το τεκμήριο της παρουσίας του Ηφαιστίωνα βρέθηκαν σε πέτρες μετακινημένες από την αρχική τους θέση στην περιοχή του λέοντα και όχι στον περίβολο. Ακόμα και αν δεχθούμε ότι ανήκουν στον περίβολο από τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, φαίνεται ότι πρόκειται για τεκτονικές χαράξεις. Σε αυτές διαβάζεται μια λέξη “Ελαβον” ή “Παρέλαβον” ένα κεφαλαίο “Η” και ένα συμπίλημα γραμμάτων που μπορεί να είναι “ΑΝΤ”. Το “Η” μπορεί να είναι ο αριθμός 8 ή οτιδήποτε άλλο, το “ΑΝΤ” αρχικά του ονόματος κάποιου εργολάβου ή μάστορα. Η χάραξη είναι αμελέστατη και χρειάζεται πολλή φαντασία για να μπορέσει να αποδειχθεί οποιαδήποτε συνάφεια με το βασιλικό περιβάλλον. Και βεβαίως παραμένει ανοιχτό το ζήτημα της χρονολόγησης των επιγραφών.
Εξίσου προβληματική είναι η ερμηνεία της ζωγραφισμένης ζωφόρου, η οποία στηρίζεται σε υποθετικά σχέδια του Μιχάλη Λεφαντζή και στην οποία συμφύρονται απολύτως ετερόκλητα στοιχεία. Εδώ θα πρέπει να περιμένουμε να καθαρίσει η ζωγραφική επιφάνεια από τους ειδικούς και μετά να βγάλουμε συμπεράσματα. Τέλος, ακόμα και η τοποθέτηση του λέοντα στην κορυφή του μνημείου είναι μια υπόθεση που μένει να αποδειχθεί, εφόσον άλλος συνεργάτης της ανασκαφής προέβαλε ισχυρότατα αντεπιχειρήματα γι’ αυτήν την προσέγγιση»
Κακιούλες της Αγγελικής Κοτταρίδη. Πού…ξέχασες την επιστημονική σου αξιοπρέπεια κυρία μου;
Δεν πείθουν περισσότερο αυτά που λες εσύ από εκείνα που υποστηρίζει η Κατερίνα Περιστέρη. Τα άλλα είναι μικρότητες και μικροπρέπειες.