1. “ΣΤΡΑΤΗΓΕ, ΙΔΟΥ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΑΣ”
2. “ΤΣΟΒΟΛΑ, ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ.” ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ…ΕΥΣΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
3. Ο “ΚΑΒΑΛΙΕΡΕ” ΚΑΙ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ -ΛΑΤΙΝΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΚΑΙ…ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ
4. ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΕ…ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΙΑ!
5. ΝΟΣΗΡΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ
6. ΣΥΡΙΑ. ΘΥΜΑ (ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ) ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ.
1. Μητσοτάκης σε FAZ: Εικονικές οι μεταρρυθμίσεις Τσίπρα
Εικονικές οι μεταρρυθμίσεις. Ενώ ο “υιός” ,όταν θα πάρει κι αυτός τη θέση του στο…πάνθεον των πετυχημένων Ελλήνων πρωθυπουργών, θα τα δώσει όλα! Θα παρακαλεί τους τοκοφλύφους: “Παιδιά, πάρτε κι αυτά και τα άλλα. Σας παρακαλώ. Αρκετά σας βασάνισε ο ….κουμουνστής Αλέξης Τσίπρας με το αναρχικό συνάφι του. Εμείς θα επανορθώσουμε.
΄Αλλωστε, πάντα η Δεξιά στην Ελλάδα φροντίζει για τους…προστάτες της. Οπότε, ως άλλοι “Καναλλόπουλοι”, θα κράζουν στο εξής: Κύριοι τοκογλύφοι, ιδού η χώρα σας!
΄Ατιμη, κακιά φάρα η οικογένεια, το Μητσοτακέικο. Μαθημένη στην ίντιρικα, την απάτη, την υποταγή, την υποκρισία .Και το χειρότερο και στο έγκλημα. Ξέρουμε τί λέμε!
2. Το τελευταίο «ζεϊμπέκικο» του Ανδρέα Παπανδρέου
Ηταν μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής 23 Ιουνίου του 1996 όταν η νοσοκόμα έσπασε την ηρεμία της οδού Αγράμπελης στην Εκάλη.
«Ο πρόεδρος δεν είναι καλά. Εχει ταχυπαλμία και δυσκολία στην αναπνοή. Ο Χυτήρης, ο Αθανασάκης και η Δήμητρα έτρεξαν στον επάνω όροφο αλαφιασμένοι και ειδοποίησαν τον Κρεμαστινό που λίγες ώρες πριν συνέτρωγε μαζί τους.
Ο πρώην υπουργός Υγείας και ο καρδιολόγος του Ωνασείου Αίαντας Αντωνιάδης έσπευσαν σε λίγη ώρα. Οι προσπάθειές τους δεν καρποφόρησαν. Και στις 2.30 τα χαράματα της Δευτέρας, ο Ανδρέας Παπανδρέου μετά από 77 χρόνια ανεπανάληπτης διαδρομής στη ζωή, πέρασε στην αθανασία και στα χέρια της ιστορίας.
Η πολιτική διαδρομή καθενός, κρίνεται πάντοτε μέσα στο πλαίσιο της εκάστοτε εποχής και με βάση της συνθήκες που επικρατούσαν τότε. Οι εύκολοι αφορισμοί φίλων και εχθρών του ότι «έσωσε» ή «κατέστρεψε» την Ελλάδα είναι μάλλον απλοϊκές για να περιγράψουν τις πολύπλοκες συνθήκες – πολλώ μάλλον τις επιπτώσεις πράξεων ή παραλείψεων.
Τότε είχε πει χαρακτηριστικά:
«Δεν έχω κανένα λόγο να κρύψω από τον Ελληνικό λαό την αλήθεια. Θέλω να πω ότι είδα πράγματι το διευθυντήριο να λειτουργεί, διότι, ενώ πολλοί συνάδελφοι, πρωθυπουργοί, ιδιαιτέρως και στο διάδρομο μου έλεγαν, «τι καλά που τα είπες, έχεις δίκιο», κανείς δεν πήρε το λόγο, για να καλύψει τις θέσεις μου (…) Τι είναι η Ενωμένη Ευρώπη; Ποιος την κυβερνά; Τι ρόλο παίζουμε πλέον εμείς, οι κυβερνήσεις, οι εθνικές κυβερνήσεις; Αυτά είναι ερωτήματα πολύ βασικά (…)
«Βρίσκω ότι πάμε σ’ ένα είδος συρρίκνωσης της εθνικής δύναμης, αλλά όχι στο βωμό μιας συλλογικής δημοκρατικής διαδικασίας. Στο βωμό των κρίσεων και των συμφερόντων. Συμφερόντων, το λέγω, ρητά… Δεν θέλω ν’ αποκαλύψω ονόματα. Σας λέγω όμως ότι εδώ…υπάρχει σαφές σχέδιο για τη μηδενοποίηση των εθνικών κυβερνήσεων οι οποίες δεν θα μπορούν να παίξουν δημοκρατικά αποτελεσματικό ρόλο, αλλά θα υπόκεινται στις κατευθύνσεις που μας δίνει το διευθυντήριο…».
Να σημειωθεί ότι στην σύνοδο των Κανών ο Παπανδρέου είχε συγκρουστεί με τον τότε πρωθυπουργό της Ισπανίας Φελίπε Γκονζάλες ο οποίος αν και σοσιαλιστής και εκπρόσωπος των λεγόμενων χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου είχε συμπαραταχθεί με την Γερμανία σε μια σειρά από οικονομικά ζητήματα που δεν ευνοούσαν τις φτωχές χώρες της ΕΕ, αλλά και στο Σκοπιανό προκαλώντας την οργή του Ανδρέα. Αυτόν εννοεί στην αρχή της συνέντευξης τύπου μιλώντας για το πόσο ξένος αισθάνθηκε ανάμεσα σε υποτιθέμενους εκπροσώπους προοδευτικών κυβερνήσεων.
“Και στις 2.30 τα χαράματα της Δευτέρας, ο Ανδρέας Παπανδρέου μετά από 77 χρόνια ανεπανάληπτης διαδρομής στη ζωή, πέρασε στην αθανασία και στα χέρια της ιστορίας”.
Η θρασύτατη δημοσιογραφική-εμπορική πένα, ενώ επισημαίνει πως ο Ανδρέας Παπανδρέου με το θάνατό του πέρασε στα χέρια της ιστορίας, την ίδια στιγμή με απύθμενο εμπορικό θράσος, υποκαθιστά την ιστορική πένα με τη δική του ψεύτικη, χαλκευμένη, κατευθυνόμενη και πάνω απ΄όλα αναρμόδια, ως δημοσιογραφική, για ιστορικές κρίσεις. Γνωστά αυτά και συνεχώς επαναλαμβανόμενα. Δε θα μείνουμε εδώ.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν έκανε δα και καμιά σπουδαία επισήμανση, όταν μιλούσε για τη συρρίκνωση της εθνικής δύναμης, κυριαρχίας και ανεξαρτησίας της χώρας στο μέλλον. Εκείνο τον έτσουζε περισσότερο και όχι η στραβή κατεύθυνση που είχε πάρει η πορεία της Ε.Ε από εκείνα τα χρόνια. ΄Ολα έδειχναν πως οι ισχυρά οικονομικές χώρες είχαν στόχο να επιβληθούν στις πιο αδύναμες και να τις καθυποτάξουν πρώτα οικονομικά και μετά “εθνικά”. Στόχος οι αποφάσεις πια να μη λαμβάνονται σε περιφεριακό ,αλλά σε κεντρικό, ευρωπαϊκό επίπεδο. Να αποφασίζουν οι “δυνατοί” Βόρειοι για κάθετι που αφορά τον “ανίσχυρο” Νότο. Και το πέτυχαν.
Δεν έβλεπαν οι Γερμανοί πού βάδιζε η χώρα με το συνεχή δανεισμό; Ο οικονομολόγος Ανδρέας Παπανδρέου δε γνώριζε πως αν μια χώρα στηρίζεται στα δάνεια ,έστω και με χαμηλά τότε επιτόκια και όχι στους εθνικούς της, οικονομικούς βραχίονες, θα ερχόταν η στιγμή που θα γονάτιζε; Τί έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου ρεαλιστικό και ουσιαστικό για την ελληνική οικονομία, πέρα από το να ταϊζει με δανεικό χρήμα έναν ολόκληρο λαό, με φοβερές παθογένειες; Ποιο ήταν το ιστορικό πια …σοσιαλιστικό σύνθημα-“σήμα κατατεθέν” διακυβέρνησης της χώρας, αν όχι το “Τσοβόλα δώστα όλα”; Που σήμαινε, φυσικά, στην πραγματικότητα “Γαία πυρί μιχθήτω”.
Αν σε κάτι υπήρξε πράγματι μαέστρος ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ήταν η επίσης ιστορική πια…ανακάλυψη της ισχύος της ψήφου του οργανωμένου και συνεχώς ταϊζόμενου οπαδού. Γι΄αυτό και συνέπτυξε τον περίφημο στρατό των πρασινοφρουρών που με το χρόνο, εντάχτηκαν σ΄αυτόν σχεδόν όλοι οι ΄Ελληνες. ΄Ετσι εξηγείται και η πολύχρονη κατάκτηση της εξουσίας από τις πασοκικές κυβερνήσεις.
΄Εκαναν οι Πασόκοι τότε πως δεν έβλεπαν αυτό το σχέδιο της υποδούλωσης στο δανεικό χρήμα από τους ισχυρούς Ευρωπαίους .Και το βασικό πρόβλημα, η πραγματική αγωνία του Ανδρέα, όπως ακριβώς τα εξέφρασε παραπάνω στην τελευταία του συνέντευξη, ήταν αν οι αποφάσεις τελικά θα παίρνονταν σε επίπεδο εθνικών κυβερνήσεων ή ευρωπαϊκών, όπως γίνεται σήμερα. Κι ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα ήταν καταστροφικό για να ένα κόμμα, όπως το ΠΑΣΟΚ που έτρεφε την ελληνική, κομματική παθογένεια κι τρεφόταν απ΄αυτή.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν τόσο φιλόδοξος και ατομιστής,που θυσίασε στο βωμό του μικροκομματικού συμφέροντος κι αυτή την οφθαλμοφανή επισήμανση πως οι ισχυρές χώρες της Ευρώπης, δένανε με το χρόνο χειροπόδαρα τη χώρα. Και οι κασσανδρισμοί του αφορούσαν τους φόβους του ,αν η διακυβέρνηση της χώρας θα παρέμενε στα χέρια των Ελλήνων, δηλαδή του ίδιου , που ήταν η εγγύηση της… σωτηρίας της ή στους Ευρωπαίους σαν τη Μέρκελ και το Σόιμπλε, που θα ήταν η καταστροφή της.
Ο μακαρίτης ιδρυτής και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ υπήρξε μέγας δημαγωγός και λαϊκιστής. ΄Ηταν αυτός που έβαλε τις… γερές βάσεις για την καταβαράθρωση της χώρας .Και όχι μόνο οικονομικά. Πρωτίστως καλλιέργησε την αισχρή νοοτροπία και την αντίληψη του κομματικού κράτους, του εύκολου πλουτισμού των Ελλήνων, του εθισμού ενός ολόκληρου λαού στο εύκολο κέρδος, την κλοπή, την αλαζονεία και τη επίδειξη.
Το κακό ξεκίνησε από τότε. Η κατάρρευση σε όλα τα επίπεδα έχει ημερομηνία έναρξης.Κι αυτή ήταν η περίοδος της κατίσχυσης του στρατού των πρασινοφρουρών. Ο Κωστάκης Καραμανλής με τη γαλάζια ακρίδα του σε δύο λειψές τετραετίες, απλά έβαλε την ταφόπλακα στον τάφο ενός νεκρού .΄Ηταν ένας θάνατος οριστικός και για να τον αποτρέψουν δεν έκαναν απολύτως τίποτα και ποτέ, όσοι ήταν υπεύθυνοι για τη θεραπεία του χρόνιου ασθενή.
Τα υπόλοιπα “ήξεις- αφήξεις” της παραπάνω δημοσιογραφικής πένας, όπως “οι εύκολοι αφορισμοί φίλων και εχθρών του ότι «έσωσε» ή «κατέστρεψε» την Ελλάδα, είναι μάλλον απλοϊκές για να περιγράψουν τις πολύπλοκες συνθήκες – πολλώ μάλλον τις επιπτώσεις πράξεων ή παραλείψεων”, είναι σίγουρα και απλοϊκές και επιπόλαιες διαπιστώσεις μιας αναρμόδιας πένας. Το χειρότερο, συμβαίνει, να είναι και δημοσιογραφική (διάβαζε εξαρτημένη και κατευθυνόμενη). Επομένως ψευδής και ανυπόστατη ιστορικά.
3. «Γυναικάς» Μπερλουσκόνι: Αυτό που μου αρέσει στον Τραμπ είναι η… Μελάνια
«Δεν αισθάνομαι έτσι ή αλλιώς. Αλλά σε ό,τι αφορά τον Τραμπ, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι, όπως πολλοί άνδρες και γυναίκες, μου αρέσει η Μελάνια. Για την ομορφιά της, το στιλ της, τη γοητεία της» τόνισε ο μεγιστάνας και πρώην πρωθυπουργός
Σε μία από τις συνηθισμένες άκομψες δηλώσεις του, μόλις τον περασμένο μήνα, ο Μπερλουσκόνι δεν είχε διστάσει να σχολιάσει και την νέα Πρώτη Κυρία της Γαλλίας. Ένα «ωραίο νεαρό αγόρι με μια όμορφη μαμά» είχε πει τότε περιγράφοντας τον Εμάνουελ Μακρόν και την κατά πολλά χρόνια μεγαλύτερή του σύζυγο Μπριζίτ Τρονιέ.
Ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός, αστειεύτηκε, λέγοντας πως ο Μακρόν είναι «ένας 39χρονος νεαρός με καλή εργασιακή εμπειρία και κυρίως με μια όμορφη μαμά που τον στήριζε όταν ήταν ακόμη παιδί».
Αλλά και παλαιότερα, το 2008 αποδοκιμάστηκε όταν αποκάλεσε «ηλιοκαμένο» τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενώ ένα χρόνο μετά σχολίασε τη Μισέλ Ομπάμα λέγοντας για το ζεύγος «Πήγαν μαζί στην παραλία να μαυρίσουν γιατί ακόμη και η σύζυγός του είναι ηλιοκαμένη».
Μιλάμε, δηλαδή, για την προσωποποίηση της φαλλοκρατίας και του ρατσισμού (φυλετικός και ηλικιακός). “Ο Μακρόν είναι νεαρός και η γυναίκα του η… μητέρα του”, λόγω της διαφοράς ηλικίας του ζευγαριού. Αλλά, δε συμβάινει το ίδιο με τον Τραμπ που έχει την ίδια ηλικιακή διαφορά με τη Μελάνια. Ο Αμερικανός πρόεδρος, απλά είναι τυχερός, γιατί έχει μια τόσο όμορφη γυναίκα( πού δεν είναι δα και τέτοια).
Και όσο για το “παγωμένο αστείο” για το ζεύγος Ομπάμα, άσε καλύτερα. Τί άλλο περίμενε να ακούσει κανείς από έναν ανεκδιήγητο (ανήθικο) επιχειρηματία που συνέβη να γίνει και πρωθυπουργός της χώρας του; Αλλά, από την άλλη, με τόσους ανεγκέφαλους Ιταλούς ψηφοφόρους, που σεμνύνονται, εκτός των άλλων, πως είναι και…Καθολικοί,αλλά και ακτύπητοι εραστές, τί πρωθυπουργό θα επέλεγαν;
“Τοιούτος έπρεπεν υμίν αρχιερεύς”, καλοί μου….μακαρονάδες και Λατίνοι εραστές ψηφοφόροι!
4. Ο Ερντογάν τα έβαλε και με τον Δαρβίνο -Δεν θα διδάσκεται η θεωρία της εξέλιξης στα σχολεία της Τουρκίας
Είναι γνωστό πια πως στην Τουρκία δεν έχουμε μόνο δικτατορία, αλλά και…θεοκρατία. Τραγικός ο συναδυασμός μιας εξουσίας δικτατορικής και θεοκρατικής.
Θα τα δούμε ΟΛΑ στην Τουρκία, τελικά.
5. ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ
Βρέθηκε η 12χρονη που την είχε αρπάξει ο πατέρας της μέσα από νοσοκομείο της Πάτρας
Τέλος στο θρίλερ με τη 12χρονη Μίνκα Κιριάκοφ, την οποία είχε αρπάξει ο πατέρας της από το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, δόθηκε το απόγευμα του Σαββάτου.
Άντρες της Ασφάλειας Πατρών εντόπισαν την 12χρονη και τον πατέρα της στην Κατερίνη.
Αρπαγή χαρακτηρίζει η παραπάνω ακροδεξιά πορνοφυλλάδα την πράξη ενός πατέρα να πάρει το παιδί του. Και δε γνωρίζουμε για ποιο λόγο δεν μπορούσε να έχει την κόρη του.
Το πιθανότερο γιατί είναι…αλλοδαπός, όπως φαίνεται κι από το όνομά του και κάποια…αδέκαστη Ελληνίδα δικαστίνα, αποφάσισε και διέταξε να μη βλέπει ο…ξένος πατέρας το παιδί του.
΄Αθλια χώρα.Πανάθλια δημοσιογραφία