Η τραγωδία στην Τουρκία και τη Συρία με τόσα πολλά θύματα του σεισμού, είναι συγκλονιστική. Όλοι σήμερα είμαστε Τούρκοι και Σύριοι.
Μένει στις χώρες του κόσμου να κάνουν πράξη την έκφραση της λύπης τους και να βοηθήσουν άμεσα τις πληγείσες χώρες. ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!
__________________________________________________________________________–
α. Αικατερίνη Ν. Ηλιάδου (αν. καθηγήτρια ΕΚΠΑ) για τροπολογία αποκλεισμού κομμάτων: Για πρώτη φορά ενεργοποιείται η μαχόμενη δημοκρατία
(Και ακριβώς…αποκάτω της!)
“Κατά το ισχύον Σύνταγμα κατοχυρώνεται ρητώς το πολιτικό δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών, που δικαιούνται να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, να ιδρύουν και να συμμετέχουν σε πολιτικά κόμματα, η οργάνωση και η δράση των οποίων «οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος» (άρθρο 29 παρ. 1)
Πηγή: iefimerida.gr”
β. Δημήτρης Σωτηρόπουλος (καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου): Πόση δημοκρατία έχουμε τελικά;
“Στην Ελλάδα, με το επιβαρυμένο πολιτικό παρελθόν -που κάποιοι επιλέγουν να διατηρούν ακόμη ζωντανό-, η συζήτηση αυτή γίνεται μονίμως με λάθος όρους είτε από εκείνους που έχουν παραμείνει στο μετεμφυλιακό πλαίσιο και αντιμετωπίζουν σταθερά τη δημοκρατία μας ως «καχεκτική» και «υπό επιτήρηση», είτε ακόμη χειρότερα από εκείνο το σταθερά οργισμένο τμήμα της γενιάς του Πολυτεχνείου (και τους επιγόνους του) που βλέπει παντού «δικτατορικές εκτροπές» και «χούντες», οι οποίες δήθεν επέζησαν συγκαλυμμένες από το 1974 και μετά. Έτσι, αντί η συζήτηση να επικεντρωθεί κάθε φορά στους θεσμούς και τις περιοχές του δημοκρατικού καθεστώτος εκείνες που χρήζουν βελτίωσης και διόρθωσης, η κριτική που ασκείται από την εκάστοτε αντιπολίτευση είναι συχνά τόσο υπερβολική και ισοπεδωτική που φθάνει να χαρακτηρίζει συλλήβδην το καθεστώς μας ως αυταρχικό ή και ολοκληρωτικό.
Το συμπέρασμα είναι εντέλει ότι η μόνη κριτική που βοηθάει τη Δημοκρατία μας να ενισχυθεί είναι η καλόπιστη, η ακομμάτιστη και η εντοπισμένη αποκλειστικά σε εκείνους τους θεσμούς όπου απαιτούνται βελτιώσεις και διορθώσεις. Είναι όμως και εκείνη που αναγνωρίζει τις προόδους και τα επιτεύγματα για ένα δημοκρατικό καθεστώς, όπως η Γ’ Ελληνική Δημοκρατία η οποία κατάφερε να μείνει όρθια και λειτουργική ακόμη και τη δεκαετία της χρεοκοπίας και της ανοικτής αμφισβήτησής της, λόγω και έργω, από αμφότερους τους εθνολαϊκισμούς τόσο της άκρας δεξιάς όσο και της αντισυστημικής Αριστεράς. Και η ισοπεδωτική και υστερική κριτική, καθώς και η επιλογή της τοξικότητας στον δημόσιο διάλογο, από όπου κι αν προέρχεται, τους βοηθάει να παραμένουν ζωντανοί και επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία μας”
****
Εν αρχή ην iefimerida.gr. Μέσας της, ως γνωστό , ξεχύνονται ποτάμι αίμα και σπέρμα . Και κάπου, χωμένα ανάμεσά τους, …βαρυσήμαντες αναλύσεις από “κουκουβάγιες” κάθε είδους , κοσμούμενες από τις φωτογραφίες τους , δίκην σελέμπριτι (βεβαίως, βεβαίως! ) και με φαρδιά πλατιά αναρτημένους δίπλα … τους ηχηρούς, ως κύμβαλα αλαλάζοντα , τίτλους τους.
΄Ελεγε ο σκελετόβραχος των ελληνικών γραμμάτων, ο Χαλκιδαίος Γιάννης Σκαρίμπας:
” Το κατεστημένο είναι υπόθεση παλιότερη από την πυραμίδα του Χέοπα. Γεννήθηκε την ημέρα που ένας άνθρωπος ξεστόμισε «αυτό είναι δικό μου»
Και ακόμα:
«Στην Ακαδημία , το Κουκουβαγείο , διαπρέπουν πολλοί. Και για τους Ακαδημαϊκούς , δημοκρατία είναι όταν ακούσεις ελαφριά χτυπήματα στην πόρτα σου και ξέρεις πως είναι ο γαλατάς και όχι ο χωροφύλακας”.
Ισχύει για όλη ,την ευρύτερη, συστημική ακαδημαϊκή κοινότητα ,τα μέλη της οποίας μισθοδοτούνται για να λένε ό,τι λένε. Και τα πάνε μια χαρά με όλα τα συστήματα, αρκεί να πέφτει ο μισθός τους. Γεια στο στόμα σου, μακάριε “τζαναμπέτη” Γιάννη Σκαρίμπα!
Εκλογές πλησιάζουν και όπως διαπιστώνουμε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε στην υπηρεσία του όλο το μηχανισμό προπαγάνδας με μηχανικούς και αρχιτέκτονες επώνυμους και μη αχυρανθρώπους του. Παραπάνω μερικοί από το ασκέρι, όπως ο πολύς και μέγας αστήρ της γκεμπελικής δημοσιογραφίας Χρήστος Ράπτης και οι … σελέμπριτι της επιστήμης που φιλοξενεί στη φυλλάδα του με παροιμιώδεις αποπροσανατολιστικές, στρατευμένες ακροδεξιές απόψεις και ψευδεπίγραφα της πραγματικότητας, τσιτάτα
Να ασχοληθείτε με τέτοια φληναφήματα επιστημονικοφανούς ανάλυσης, δε θα σας το συνιστούσαμε. Θα σας πούμε εμείς από δω τί λένε, γιατί το λένε και πόσο ψευδές είναι ό,τι λένε, για να μη χάνετε το χρόνο σας ,αλλά και να μη χαλάτε παράλληλα, οι έχοντες αντίληψη των πραγμάτων και παροικία εν Ιερουσαλήμ, τη ζαχαρένια σας.
Λέει λοιπόν, ο πρώτος αχυράνθρωπος: Σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι “δικαίωμα των Ελλήνων να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, να ιδρύουν και να συμμετέχουν σε πολιτικά κόμματα, η οργάνωση , η δράση των οποίων «οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος”.
Μάλιστα! Και… ερωτώμεν τη συντάκτρια:
Εξυπηρετεί ή υβρίζει και ασελγεί επί του πολιτεύματος και μάλιστα προκλητικότερα του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, ένα κόμμα, αυτό της ακροδεξιάς Ν.Δ το οποίο, ως κυβέρνηση, η ΙΣΤΟΡΙΑ, η μόνη αρμόδια να κρίνει διαχρονικά το έργο της, της καταλογίζει πως διέπραξε τα ακόλουθα εγκλήματα κατά του Ανθρώπου και του πολιτεύματος:
1.Χιλιάδες νεκροί από τη χείριστη διαχείριση της πανδημίας. Σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις του ιατρικού κόσμου, 7 στους 10 θανόντες, βρίσκονταν εκτός ΜΕΘ, γιατί δεν υπήρχαν ΜΕΘ! Και μάλιστα διακήρυτταν πως είναι…άχρηστες! Ο πρωθυπουργός κατασπατάλησε το δημόσιο χρήμα για να ταϊσει , έως σκασμού τη γαλάζια ακρίδα και να εισπράξει ο ίδιος τις μίζες των εξοπλισμών και άφησε γυμνά και τετραχηλισμένα τα νοσοκομεία της χώρας . Θα είχαν ζήσει χιλιάδες συμπατριώτες μας, αν η επάρατη κυβέρνηση ,έπραττε το απλό και το αυτονόητο.
2.Εκατοντάδες νεκροί πρόσφυγες και μετανάστες, εξαιτίας των εγκληματικών επαναπροωθήσεων . Το νέο πογκρόμ που εφαρμόζει ενάντια στους κολασμένους της γης ,η ακροδεξιά κυβέρνηση. Μόλις 2 ημέρες πριν, πνίγηκα στη Λέρο 4 παιδιά και άγνωστος ακόμα αριθμός ενηλίκων προσφύγων.
Ας μείνουμε μόνο σε αυτά τα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας που διέπραξε η κυβερνητική αυτή εγκληματική οργάνωση . Ας μην αναφερθούμε (το έχουμε κάνει επανειλημμένα,άλλωστε) στα εκατοντάδες άλλα σκάνδαλα, που όμοια τους η Ιστορία, τουλάχιστον η σύγχρονη , δεν έχει καταγράψει.
Τι λέτε περί αυτού, κυρία Αικατερίνη Ηλιάδου; ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΝΕΚΡΑ. Από μια κυβέρνηση που “όφειλε να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος» (άρθρο 29 παρ. 1) και αντί γι αυτό την εξευτέλισε . ΄Ετσι εσείς εννοείτε τη σωστή λειτουργία μιας δημοκρατίας; Και θα συνεχίσετε να υποστηρίζετε όσα λέτε στο αναληθές κείμενό σας; Θα διαψεύσετε μήπως και την Ιστορία;
Τώρα, του ετέρου Καπαδόκη κυρίου Σωτηρόπουλου Δημητρίου κι αυτός από το πανεπιστημιακό Κουκουβαγείο, ακόμα χειρότερα. Δεν αντέχει καν ανάγνωσης και κριτικής ,ούτε από χαχόλο όσα γράφει. Για χίλιους λόγους με “προεξάρχοντα” τον κάτωθι συνοπτικό και κυριολεκτικό:
Γράφει:
“Στην Ελλάδα, με το επιβαρυμένο πολιτικό παρελθόν -που κάποιοι επιλέγουν να διατηρούν ακόμη ζωντανό-, η συζήτηση αυτή γίνεται μονίμως με λάθος όρους είτε από εκείνους που έχουν παραμείνει στο μετεμφυλιακό πλαίσιο και αντιμετωπίζουν σταθερά τη δημοκρατία μας ως «καχεκτική» και «υπό επιτήρηση», είτε ακόμη χειρότερα από εκείνο το σταθερά οργισμένο τμήμα της γενιάς του Πολυτεχνείου (και τους επιγόνους του) που βλέπει παντού «δικτατορικές εκτροπές» και «χούντες», οι οποίες δήθεν επέζησαν συγκαλυμμένες από το 1974 και μετά”.
“Είναι όμως και εκείνη (η Δημοκρατία) που αναγνωρίζει τις προόδους και τα επιτεύγματα για ένα δημοκρατικό καθεστώς, όπως η Γ’ Ελληνική Δημοκρατία η οποία κατάφερε να μείνει όρθια και λειτουργική ακόμη και τη δεκαετία της χρεοκοπίας και της ανοικτής αμφισβήτησής της, λόγω και έργω, από αμφότερους τους εθνολαϊκισμούς τόσο της άκρας δεξιάς όσο και της αντισυστημικής Αριστεράς. Και η ισοπεδωτική και υστερική κριτική, καθώς και η επιλογή της τοξικότητας στον δημόσιο διάλογο, από όπου κι αν προέρχεται, τους βοηθάει να παραμένουν ζωντανοί και επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία μας”
“Φωνή Ιακώβ, χείρες Ησαύ”.! Μιλάει για ακροδεξιά, ο συντάκτης ενός παραληρηματικού , ακροδεξιού λόγου , που με τόση ασέβεια, προκλητικότητα και θράσος, “φτύνει την ιερή γενιά του Πολυτεχνείου. Τόσο αισχρός!
Και όσο για τη σημερινή σου, κύριε Σωτηρόπουλε, συνέχεια της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας, ας μην έσωνε, καλύτερα, να την αποκαλούν δημοκρατία. Αν είναι κάτι , θα τη χαρακτηρίζαμε μια κοινοβουλευτική δικτατορία . Πάλι με Παπαδόπουλους δικτάτορες ,άλλης μορφής. Κι από πίσω τα …Παπαδοπουλάκια του. Καλή ώρα!