ΟΤΑΝ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ “ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΘΗΝΩΝ ΤΩΝ 11” ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΦΑΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ

Μια ιστορική απόφαση! ΄Ένα  κείμενο διαχρονικό , η Διακήρυξη των 11 στην Αθήνα. Η Ιστορία που δεν έχει αφεντικά,  εξαρτήσεις,   αγκυλώσεις κάθε είδους,  συναποδέχεται και συνυπογράφει το περιεχόμενό του.  Στο πνεύμα και το γράμμα.

Είναι η διακήρυξη,  όπως την απαιτούν οι αρχέγονες, απαρασάλευτες και διαχρονικές, πανανθρώπινες αξίες. ΄Οπως τις ορίζει ο δικαιικός πολιτισμός, που στέκεται πάντα στο πλευρό του αδικημένου.   Και στον Ρωσο-Ουκρανικό πόλεμο,  θύμα είναι η Ουκρανία και θύτης ο παρανοϊκός ιμπεριαλιστής,  Νέος Ρώσος Χίτλερ.

Επειδή

-“Δικαιοσύνη μπορεί να υπάρξει μόνο όταν οι αντίπαλοι είναι ισοδύναμοι, αλλιώς οι ισχυροί   επιβάλουν το δικό τους δίκαιο», όπως  με την παρατήρηση  της  έμπειρης ιστορικής  του ματιάς συμπεραίνει  ο πατέρας της επιστημονικής Ιστορίας Θουκυδίδης, σύμπασα η πολιτισμένη  ανθρωπότητα οφείλει αυτή την ώρα   να στηρίξει  με κάθε τρόπο , κυρίως έμπρακτα,   τον  αδικούμενο ουκρανικό λαό, που δέχτηκε την εγκληματική εισβολή.  

-Δεκαετίες μετά την ηρωική Αντίσταση  πολλών  λαών  ενάντια στη λαίλαπα του Ναζισμού, η νέα Ουκρανική  Αντίσταση στο Νέο Φασισμό-Ναζισμό του Ρώσου δικτάτορα,   διδάσκει πως (πάλι κατά τον Αθηναίο Ιστορικό),  “ευτυχισμένοι είναι οι ελεύθεροι και ελεύθεροι είναι οι γενναίοι»!

-Από την άλλη, η νέα Διακήρυξη των Αθηνών (*) αποτελεί, πλην των άλλων,  και τη Λυδία Λίθο πάνω στην οποία δοκιμάζονται   οι ανθρωποκεντρικές  αξίες και η έννοια της φυσικής Δικαιοσύνης. Παράλληλα, αποκαλύπτει και το τερατώδες  πρόσωπο των Πουτινιστών , που ναι ,μεν. μπορεί να σεμνύνονται, είτε για τις   Αριστερές  (**)  είτε για τις Ακροδεξιές τους (***) καταβολές και συμπεριφορές, όμως ,το βέβαιο είναι πως οι  περισσότεροι  από αυτούς ,αν όχι όλοι, σιτίζονται   στο πάντα φιλόξενο και πλουσιοπάροχο τραπέζι του    …πρυτανείου του  Τσάρου Πούτιν. Και φροντίζουν πάντα να ξεπληρώνουν  τις υποχρεώσεις τους στο χορηγό. 

Ας παραδώσουμε τη “Διακήρυξη των 11” στις χρυσές σελίδες της Ιστορίας.   Και τις  διακηρύξεις   των εθνικιστών  πουτινιστών   στη  καταφρόνια και τη χλεύη των μαύρων σελίδων της .

 

__________________

(*) Διακήρυξη των Αθηνών: Τι αναφέρει το κείμενο για την Ουκρανία που υπέγραψαν οι 11 ηγέτες στο Μαξίμου

Το δείπνο των ηγετών στο Μαξίμου

Εμείς ο Πρόεδρος Aleksandar Vučić, η Πρόεδρος Maia Sandu, ο Πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy, ο Πρόεδρος Jakov Milatović, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρωθυπουργός Ion-Marcel Ciolacu, ο Πρωθυπουργός Albin Kurti, η Πρόεδρος του Υπουργικού Συμβουλίου Borjana Krišto, ο Πρωθυπουργός Dimitar Kovachevski, ο Πρωθυπουργός Nikolai Denkov, και ο Πρωθυπουργός Andrej Plenković, παρουσία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συναντήθηκαν σήμερα στην Αθήνα, είκοσι χρόνια μετά την ιστορική Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων στη Θεσσαλονίκη, και εξέδωσαν την ακόλουθη δήλωση:

1. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αποτελεί κομβική στιγμή για την Ευρώπη, δημιουργώντας ένα νέο επίπεδο συνειδητοποίησης των κοινών αρχών, της ενότητας και του κοινού μέλλοντος εντός της ΕΕ. Είναι μια κρίσιμη στιγμή για την ασφάλεια, την ειρήνη και τη σταθερότητα της ευρωπαϊκής μας ηπείρου. Οι νόμοι και οι αρχές που συνέβαλαν σε μια σταθερή και προβλέψιμη ευρωπαϊκή τάξη ασφαλείας για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα έχουν παραβιαστεί και γινόμαστε εκ νέου μάρτυρες της εκδήλωσης των καταστροφικών συνεπειών του αναθεωρητισμού.

2. Απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα, εκφράζουμε την ακλόνητη υποστήριξή μας στην ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της, με βάση τις αξίες της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.

3. Κατά τις συζητήσεις μας στην Αθήνα σήμερα, εκφράσαμε την υποστήριξη και την εκτίμησή μας για τις σοβαρές προσπάθειες του Προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy να θέσει τις αρχές για την ειρήνη σύμφωνα με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, στη Φόρμουλα Ειρήνης του. Χαιρετίσαμε επίσης τις προσπάθειες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για την προώθηση μιας συνολικής, δίκαιης και διαρκούς ειρήνης στην Ουκρανία.

4. Συμφωνήσαμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ατιμωρησία για εγκλήματα πολέμου και άλλες θηριωδίες, όπως οι επιθέσεις κατά αμάχων και η καταστροφή υποδομών και ότι όλοι οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν.

5. Πριν από είκοσι χρόνια, η Σύνοδος Κορυφής της Θεσσαλονίκης αναγνώρισε ότι τα Δυτικά Βαλκάνια ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι σήμερα η δήλωση αυτή παραμένει πιο επίκαιρη από ποτέ. Ο κλιμακούμενος επιθετικός πόλεμος κατά της Ουκρανίας αποκάλυψε την επείγουσα ανάγκη για μια ισχυρή, ανθεκτική και χωρίς αποκλεισμούς ΕΕ ως ακρογωνιαίο λίθο της ειρήνης και της ευημερίας μεταξύ των λαών μας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

6. Τονίσαμε ότι τα Δυτικά Βαλκάνια, η Ουκρανία και η Δημοκρατία της Μολδαβίας, που γειτνιάζουν γεωγραφικά με τα κράτη μέλη της ΕΕ, έχουν κοινή ευρωπαϊκή κληρονομιά, ιστορία και ένα μέλλον που ορίζεται από κοινές ευκαιρίες και προκλήσεις. Ως στρατηγική επένδυση στην ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ευρώπη, είναι σημαντικό οι περιοχές αυτές να αγκαλιαστούν ως πλήρη μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας.

7. Σήμερα στην Αθήνα, συζητήσαμε τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσουμε, προκειμένου να κάνουμε αυτό το όραμα της Ευρώπης πραγματικότητα. Υπογραμμίσαμε τη σημασία του να θέσουμε έναν στόχο για την ολοκλήρωση του οράματος μιας ΕΕ εμπλουτισμένης με τα Δυτικά Βαλκάνια, την Ουκρανία και τη Δημοκρατία της Μολδαβίας. Υπογραμμίσαμε την ανάγκη για μια αναζωογονημένη και επαναπροσανατολισμένη διαδικασία διεύρυνσης, η οποία θα είναι απτή και αξιόπιστη, χωρίς παρακάμψεις στις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί. Εκφράσαμε τη δέσμευσή μας να υποστηρίξουμε την Ουκρανία και τη Μολδαβία να κάνουν τα επόμενα βήματα στην ενταξιακή τους διαδικασία μόλις ολοκληρώσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

8. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι 20 χρόνια μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης και υπό το πρίσμα της νέας γεωπολιτικής πραγματικότητας, έχει έρθει η ώρα να υιοθετηθεί ένας τολμηρός και φιλόδοξος τελικός στόχος που θα χρησιμεύσει ως οδηγός, έμπνευση και πλαίσιο.<

(**)α. Επαίρονται για την αναβάθμιση της εμπλοκής στον πόλεμο, τη στιγμή που καίγεται η χώρα

 

‘”…Αναβάθμιση της εμπλοκής της Ελλάδας στο Oυκρανικό με όλους τους κινδύνους, που αυτό συνεπάγεται, προέκυψε από το χθεσινό άτυπο δείπνο το οποίο διοργάνωσε στο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης με θέμα την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και στο οποίο κυριάρχησε η παρουσία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι που μέχρι χθες το απόγευμα κρατιόταν κρυφή.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι επαίρονται για τις προκλητικές κινήσεις του πρωθυπουργού, ο οποίος μίλησε μάλιστα χθες για την ανάγκη ανοικοδόμησης της Ουκρανίας, την ώρα που η χώρα μας καίγεται και πολλές περιοχές βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κι έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές…”

β. Κόντρα στα εθνικά συμφέροντα

 

Αυτό που είχε ανακοινωθεί επισήμως έλεγε πως χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός θα υποδεχόταν στο Μέγαρο Μαξίμου τους ηγέτες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και εκπροσώπους της ηγεσίας της Ε.Ε. στους οποίους θα παρέθετε ένα άτυπο (μη επίσημο δηλαδή) δείπνο με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από τη «Διακήρυξη της Θεσσαλονίκης», η οποία άνοιξε τον δρόμο για την ένταξη αρκετών χωρών της περιοχής στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Η ενημέρωση αυτή συμπληρώθηκε στη συνέχεια από διαρροές ότι θα κατέφθανε στην Αθήνα και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Δυτικά Βαλκάνια, όπως ορίζει η γεωγραφία, είναι η χώρα μας, η Σερβία, η Αλβανία (που δεν συμμετείχε στο δείπνο με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης), η Βόρεια Μακεδονία, η Σλοβενία, η Κροατία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Κόσοβο με το ειδικό ΝΑΤΟϊκό καθεστώς και το Μαυροβούνιο. Δεν είναι η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Μολδαβία και φυσικά δεν είναι η Ουκρανία που συμμετείχαν στο άτυπο δείπνο του κ. Μητσοτάκη.

Αν κοιτάξει κανείς τον χάρτη, θα καταλάβει με την πρώτη ματιά ότι στο τραπέζι του πρωθυπουργού κάθισαν χθες ηγέτες, των οποίων οι χώρες συγκροτούν μια εδαφική έκταση η οποία ξεκινά από τη Μεσόγειο και φτάνει ώς την Ουκρανία χωρίς να μεσολαβεί στο ενδιάμεσο κανένα εμπόδιο. Στην κορυφή του τραπεζιού καθόταν η ηγεσία της Ε.Ε. (Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Σαρλ Μισέλ), ο κ. Μητσοτάκης και φυσικά ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Για ποιον έγιναν επομένως όλα αυτά; Για τα είκοσι χρόνια από τη «Διακήρυξη της Θεσσαλονίκης» και για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων; Θα ήταν αστείο να το ισχυριστεί κανείς. Για την Ουκρανία στήθηκε αυτό το κακόγουστο και επικίνδυνο πανηγύρι το οποίο συνιστά αναβάθμιση της εμπλοκής της Ελλάδας στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Ελλάδα υπό την πρωθυπουργία του κ. Μητσοτάκη δεν αρκείται πλέον να στηρίζει την Ουκρανία στα διεθνή φόρα και να της στέλνει όπλα. Αναλαμβάνει πλέον να ηγηθεί στον συντονισμό των χωρών της περιοχής -παρακάμπτοντας τις φιλικώς διακείμενες στη Ρωσία ή ουδέτερες;- με σκοπό τη στήριξη των ευρω-ΝΑΤΟϊκών επιδιώξεων στον συγκεκριμένο πόλεμο.

Ετσι γίνεται όλο και περισσότερο μέρος του προβλήματος και όχι πόλος αναζήτησης της λύσης του. Κάτι που είναι ενάντια στα άμεσα και μακροπρόθεσμα εθνικά συμφέροντα.

 

 

(***)Σπαρτιάτες: Στο Μαξίμου ο Κοσοβάρος που επιθυμεί διαμελισμό της Ελλάδας

09:25 – 22 Αυγ 2023

Σπαρτιάτες: Στο Μαξίμου ο Κοσοβάρος που επιθυμεί διαμελισμό της Ελλάδας

Ανακοίνωση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για την παρουσία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αλλά και του Άλμπιν Κούρτι στο Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε το κόμμα «Σπαρτιάτες».

«Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ουκρανός Πρόεδρος του… Τάγματος Αζόφ, Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκαν απόψε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κύριος Ζελένσκι ήρθε στην Πατρίδα μας για να ευχαριστήσει τον «ευεργέτη» της χώρας του, τον κύριο Μητσοτάκη, και να του υπενθυμίσει την παλιά του δήλωση, ότι θα αποκαταστήσει τις ζημιές στην Οδησσό.

Αφού η Κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε να… ανοικοδομήσει ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια, την οποία έκανε… στάχτη και αποκαΐδια, τώρα με.. ζήλο θα αναπλάσει και… την Οδησσό!

Μάλιστα θα ηγηθεί της ανακατασκευής των αρχιτεκτονικών ορόσημων της Οδησσού που υπέστησαν ζημιές κατά τη διάρκεια της ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης.

Ο «γαλαντόμος» κύριος Μητσοτάκης -με τα χρήματα του ελληνικού λαού – υποσχέθηκε ανοικοδόμηση της Ουκρανίας στον Ζελένσκι και του αφιέρωσε μέχρι… Καζαντζάκη: “Μην καταδέχεσαι να ρωτάς αν νικήσουμε ή αν νικηθούμε, πολέμα”», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση, όσον αφορά τη δέσμευση του πρωθυπουργού για βοήθεια της Ελλάδας στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

Στη συνέχεια οι «Σπαρτιάτες» εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους και για την παρουσία του Αλβανού πρωθυπουργού, για τον οποίο λένε ότι «επιθυμεί διαμελισμό της Ελλάδας».

«Στην Διαβαλκανική συνάντηση ο Πρωθυπουργός “ξέχασε” να καλέσει τον Πρόεδρο της Σερβίας αλλά υποδέχτηκε ως… ήρωα τον “πρωθυπουργό” του Κοσσυφοπεδίου, Άλμπιν Κούρτι!!!

Ουσιαστικά τον ένθερμο υποστηρικτή της λεγόμενης “Μεγάλης Αλβανίας”, δηλαδή του διαμελισμού της Πατρίδας μας! Έχει ποζάρει μάλιστα περιχαρής και υπερήφανος με τον κατάπτυστο χάρτη που δείχνει την Κέρκυρα και μέρος της Ηπείρου να έχουν προσαρτηθεί από την Αλβανία…

Οι “ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ” θυμίζουν: Η Ελλάδα δεν έχει αναγνωρίσει το Κόσοβο, επειδή θα ήταν σαν να αναγνώριζε και την τουρκική κατοχή της Κύπρου…

Μήπως ο κύριος Μητσοτάκης θα αναγνωρίσει και το Κόσοβο ώστε να προωθήσει το … όραμα για την “Μεγάλη Αλβανία”, παρά το γεγονός ότι η Ελληνική μειονότητα, στην Βόρεια Ήπειρο, βρίσκεται υπό διωγμό και εντελώς υποκριτικά δεν κάλεσε, σήμερα τον Έντι Ράμα;», καταλήγει η ανακοίνωση.