ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

1. Η… ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟΛΥΕΙ ΕΡΓΑΤΕΣ.
2. ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΓΓΙΝΑΣ.  ΑΠΕΒΙΩΣΕ…ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ.
3.  ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΥΡΟΥΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ  ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ  ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ.
4.  ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ   ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ.
5. ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΘΩΩΣΑΝ  ΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΝΑΖΙ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ. ΝΤΡΟΠΗ!
_________________________________________________________________
1. ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Εργαζόμενοι στις Σκουριές: Είμαστε οι πρώτοι απολυμένοι του Λαφαζάνη
Εργαζόμενοι στις Σκουριές: Είμαστε οι πρώτοι απολυμένοι του Λαφαζάνη

Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος προχώρησαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία στις Σκουριές.

Μάλιστα οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πανό το οποίο αναφέρει «είμαστε οι πρώτοι απολυμένοι του Λαφαζάνη».

Η  ανακοίνωση των εργαζομένων

«1. Θεωρούμε προσβολή ως Έλληνες πολίτες και ως κάτοικοι, αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες. Με την ηθική που έχουμε και είναι η μόνη μας περιουσία. Εμείς μεγαλώνουμε εδώ στον τόπο μας τα εγγόνια μας. Και αυτόν τον τόπο, αυτό το περιβάλλον που μας μεγάλωσε δεν τα θυσιάζαμε για κανέναν. Είμαστε οι πρώτοι προστάτες των χωριών μας.

2. Εμείς δώσαμε μάχες για αυτά τα δάση, που μας παρέδωσαν οι πατεράδες μας και θα παραδώσουμε με καμάρι στα εγγόνια μας. Αυτά τα δάση θα τα σώσουμε εμείς. Με την δουλειά μας και την αξιοπρέπειά μας. Σοβαρά, υπεύθυνα και τίμια.

3. Εμείς θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους για την ενότητα και την ειρήνη στα χωριά μας. Δεν τα βάλαμε και δεν θα τα βάλουμε με κανέναν. Και Θα είμαστε οι πρώτοι που θα βγούμε μπροστά για να το διασφαλίσουμε.

4. Εμείς, δεν βλέπουμε ταμπέλες και διαχωρισμούς. Βλέπουμε μια πατρίδα, ένα περιβάλλον, μια κοινωνία που έχει ανάγκη από έναν κοινό στόχο για να ενωθεί. Αυτόν τον στόχο υπηρετούσαμε και υπηρετούμε και είναι το καλύτερο για όλους μας.

Εμείς είμαστε δασεργάτες. Είμαστε εργάτες. Είμαστε μεταλλωρύχοι.

Πάνω απ’ όλα όμως είμαστε Έλληνες πολίτες και θα δώσουμε μάχες για να ανακάμψει η χώρα μας,

Είμαστε Χαλκιδικιώτες και θα κάνουμε τα πάντα για να σώσουμε τα χωριά μας.

Είμαστε πατεράδες, παππούδες, γιοί και εγγονοί που βάζουν πάνω από όλα την περηφάνια τους.

Και αυτή την περηφάνια που υπηρετήσαμε όλα αυτά τα χρόνια με απόλυτη συνέπεια, θα την σώσουμε με τον αγώνα μας. Υπέρ όλων και κατά κανενός.

Με την περηφάνια, τις αξίες και τα ιδανικά μας, θα κερδίσουμε.

Ενωμένοι. Και αποφασισμένοι.»

Μα, έκανε  τέτοιο πράγμα  η κυβέρνηση του λαού της εργατιάς, των πτωχών και αδυνάτων; Σίγουρα οι  δασεργάτες, οι εργάτες, οι μεταλλωρύχοι ψεύδονται.  Δεν κάνει τέτοια η κυβέρνηση ενός Γλέζου, μιας Κωσνταντοπούλου, ενός Κουρουμπλή  και φυσικά του  Τσίπρα.  

Εχθροί της κυβέρνησης ,αντιδραστικοί μου μοιάζουν όλοι αυτοί οι απολυμένοι. Παιχνίδι έστησαν, για να βλάψουν τη λαοπρόβλητη κυβέρνηση της χώρας. Θα  το αντιληφθείτε καλύτερα, όταν έρθει η δικιά σας σειρά να μην μπορείτε  να πάρετε γάλα στο παιδί σας.  

__________________________________________________________________

2. ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 66 ΕΤΩΝ
Aπεβίωσε ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Μαγγίνας
Aπεβίωσε ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Μαγγίνας

Την τελευταία του πνοη άφησε το πρωί σε ηλικία 66 ετών ο Βασίλης Μαγγίνας. Ο πρώην υπουργός και επί σειρά ετών βουλευτής της ΝΔ κατέληξε στο νοσοκομείο Αρεταίειο, όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα.


Τον Σεπτέμβριο του 1985, μαζί με 11 βουλευτές της ΝΔ ακολούθησε τον Κωστή Στεφανόπουλο στην ίδρυση της Δημοκρατικής Ανανέωσης (ΔΗΑΝΑ) και διετέλεσε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.
Την ίδια χρονιά, εξέδωσε το βιβλίο «Υπαρκτός κίνδυνος».

Στις 10 Οκτωβρίου 1989 επανεντάχθηκε στη ΝΔ. Στις εκλογές του ίδιου χρόνου ήταν υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στην Α΄Αθήνας και στις εκλογές του Απριλίου του 1990 ήταν υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας. Τον Δεκέμβριο του 1991 διορίστηκε γενικός γραμματέας Τύπου και Πληροφοριών και τον Αύγουστο του 1992 κυβερνητικός εκπρόσωπος, θέσεις στις οποίες παρέμεινε έως τον Σεπτέμβριο του 1993.
Τον Οκτώβριο του 1993 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Στις 15 Δεκεμβρίου 2007 μετά από συνεχόμενα δημοσιεύματα εφημερίδων εις βάρος του για εργασιακές και πολεοδομικές παρατυπίες, υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο οποίος την έκανε αποδεκτή.
Διετέλεσε υπουργός Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας από τις 30/04/2007 έως τις 19/09/2007 και υπουργός Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας από τις 19/09/2007 έως τις 17/12/2007.
Παντρεύτηκε την Κατερίνη Παπαδάκη και απέκτησαν μία κόρη.
Πηγή Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ας είναι συχωρεμένος  ο άνθρωπος, αλλά πολλές και μεγάλες αμαρτίες κουβαλούσε ως πολτικός. Τί να λέμε τώρα; Δεν είναι οι στιγμές να απαριθμήσουμε  τα  τεράστια λάθη του.

__________________________________________________________________________

3. Πόσους ανθρώπους σκότωσε τελικά ο Στάλιν; | ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ | PLUS | Θέματα | LiFO
Σαν σήμερα το 1953 πεθαίνει στη Μόσχα ο πιο πολωτικός ηγέτης της ιστορίας
Το 2012 σε μια δημοσκόπηση ο Στάλιν είχε χαρακτηριστεί "η σημαντικότερη προσωπικότητα" της Ρωσίας

Το 2012 σε μια δημοσκόπηση ο Στάλιν είχε χαρακτηριστεί “η σημαντικότερη προσωπικότητα” της Ρωσίας

 

Ο Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, ο οποίος πέθανε πριν από 62 χρόνια στη Μόσχα, ήταν ένας μικρόσωμος άνθρωπος που δεν ξεπερνούσε το 1 μέτρο και 62 εκατοστά. Ο κακοποιημένος γιος ενός φτωχού, αλκοολικού γεωργιανού τσαγκάρη, ο Josef Vissarionovich Djughashvili (μελλοντικός Στάλιν) είχε αναπηρία στο αριστερό του χέρι, δυσμορφία στο πόδι και πρόσωπο σημαδεμένο από την ευλογιά. Κατάφερε ωστόσο να γίνει ένας από τους πιο πολωτικούς και αμφιλεγόμενους ηγέτες στην ιστορία.
Η στάση των Ρώσων και των ρωσικών αρχών απέναντι στον Στάλιν παραμένει αμφίσημη: επισήμως καταγγέλλεται το καθεστώς του τρόμου που επέβαλε από τη δεκαετία του 1930 μέχρι τον θάνατό του το 1953, όμως πολλοί τον τιμούν για το ρόλο του στην ήττα της ναζιστικής Γερμανίας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το 2012 σε μια δημοσκόπηση ο Στάλιν είχε χαρακτηριστεί “η σημαντικότερη προσωπικότητα” της Ρωσίας παρ’ όλο που στην περίοδο της παντοδυναμίας του εκτελέστηκαν χιλιάδες άνθρωποι, άλλοι οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και ολόκληρες φυλές, όπως Τσετσένοι, Τάταροι της Κριμαίας και άλλοι εκτοπίστηκαν.

Εάν ο αριθμός των 60 εκατομμυρίων νεκρών είναι ακριβής, αυτό σημαίνει ότι υπό την ηγεσία του Στάλιν σκοτώνονταν κατά μέσο όρο 2 εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο ή 40.000 κάθε εβδομάδα (ακόμα και «εν καιρώ ειρήνης»)

Τα 30 χρόνια του Στάλιν ως απόλυτος άρχων της Σοβιετικής Ένωσης χαρακτηρίζονται από πολλές αγριότητες, όπως  εκκαθαρίσεις, απελάσεις, αναγκαστικούς εκτοπισμούς, φυλάκιση σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας, κατασκευασμένους λιμούς, βασανιστήρια και όπως αναφέρουν οι επικριτές του, μαζικές δολοφονίες και σφαγές.

 

Ο Στάλιν σε νεαρή ηλικία

Ο Στάλιν σε νεαρή ηλικία

 

Για πόσους όμως θανάτους ευθύνεται ο Στάλιν;

Το Ibt.com προσπάθησε να τους μετρήσει.

Τον Φεβρουάριο του 1989, δύο χρόνια πριν από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, ερευνητική εργασία του γεωργιανού ιστορικού Roy Aleksandrovich Medvedev που δημοσιεύτηκε στην εβδομαδιαία εφημερίδα Argumenti i Fakti, ανέφερε ότι ο αριθμός των νεκρών υπό την ηγεσία του Στάλιν ανήλθε σε περίπου 20 εκατομμύρια, οι οποίοι προστέθηκαν στα 20 εκατομμύρια σοβιετικών στρατευμάτων και πολιτών που έχασαν τη ζωή τους στον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, για μια συνολική καταγραφή των 40 εκατομμυρίων. «Είναι σημαντικό ότι καταφέραμε να δημοσιευτεί η έρευνα αν και από μόνοι τους οι αριθμοί προκαλούν» δήλωσε στους New York Times, εκείνη την εποχή ο Μεντβέντεφ. «Αυτοί οι αριθμοί περιλαμβάνουν τον πατέρα μου».

 

Η ζοφερή λογιστική του Μεντβέντεφ περιελάμβανε τα εξής:

1.000.000 άνθρωποι φυλακίστηκαν ή εξορίστηκαν μεταξύ 1927-1929

9-11.000.000 αγρότες εκδιώχθηκαν από τη γη τους

2 με 3.000.000 αγρότες συνελήφθησαν ή εξορίστηκαν κατά το πρόγραμμα μαζικής κολεκτιβοποίησης

6-7.000.000 σκοτώθηκαν από έναν τεχνητό λιμό από το 1932 έως το 1934

1.000.000 εξορίστηκε από τη Μόσχα και το Λένινγκραντ το 1935

1.000.000 εκτελέστηκε κατά τη διάρκεια της ” Μεγάλης Τρομοκρατίας ” του 1937-1938

4-6.000.000 στάλθηκαν σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας

10 έως 12.000.000 άνθρωποι μεταφέρθηκαν βίαια κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου

1.000.000 άτομα συνελήφθησαν για διάφορα «πολιτικά εγκλήματα» 1946-1953.

 

Η στάση των Ρώσων και των ρωσικών αρχών απέναντι στον Στάλιν παραμένει αμφίσημη

Η στάση των Ρώσων και των ρωσικών αρχών απέναντι στον Στάλιν παραμένει αμφίσημη

 

Αν και δεν πέθαναν όλοι οι παραπάνω από αφύσικα αίτια, η εκτίμηση για 20 εκατομμύρια θανάτους αμάχων του Μεντβέντεφ, είναι πιθανά μια συντηρητική εικασία.

 

Ο  Αλεξάντρ Σολζενίτσιν, ο λογοτεχνικός γίγαντας που έγραψε για το σοβιετικό σύστημα γκουλάγκ, υποστήριξε ότι ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων του Στάλιν είναι πιθανό να έφτασε τα 60 εκατομμύρια.

Άλλες εκτιμήσεις από φημισμένους επιστήμονες και ιστορικούς κυμαίνονται μεταξύ 20 και 60 εκατομμυρίων. Στο βιβλίο του, «Αφύσικοι θάνατοι στην ΕΣΣΔ: 1928-1954» ο IG Dyadkin εκτιμά ότι η ΕΣΣΔ υπέστη 56-62.000.000 «αφύσικους θανάτους» κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, με 34 έως 49.000.000 να συνδέονται άμεσα με τον Στάλιν.

Στο βιβλίο  «Η Ευρώπη μια Ιστορία», ο Βρετανός ιστορικός Norman Davies υπολόγισε ότι 50 εκατομμύρια άνθρωποι σκοτώθηκαν μεταξύ 1924-1953, εξαιρώντας τα θύματα του πολέμου.

Ο Alexander Nikolaevich Yakovlev, σοβιετικός πολιτικός και ιστορικός, έκανε εκτίμηση για 35 εκατομμύρια θανάτους. Ακόμη και ορισμένοι ιστορικοί που βασίζουν τις εκτιμήσεις τους στην έρευνα, παραδέχονται ότι οι υπολογισμοί τους μπορεί να είναι ανεπαρκείς.

Στο περίφημο βιβλίο του «Ο Μεγάλος Τρόμος: Εκκαθάριση του Στάλιν της δεκαετίας του ’30» ο Αγγλο-Αμερικανός ιστορικός Robert Conquest, έγραψε: «Μας έχουν πει για έναν αριθμό 20 εκατομμυρίων νεκρών (υπό το καθεστώς του Στάλιν) το οποίο είναι πολύ χαμηλό και θα χρειαζόταν να το αυξήσουμε σε 50%».

Μέρος του προβλήματος με την καταμέτρηση της συνολικής απώλειας των ζωών, εντοπίζεται και στα ελλιπή σοβιετικά αρχεία, ενώ πολλοί θάνατοι – μετά από πείνα από λιμό – μπορεί να είναι συνδεδεμένες με τις πολιτικές του Στάλιν, αλλά μπορεί και όχι.

Σε κάθε περίπτωση, εάν ο αριθμός των 60 εκατομμυρίων νεκρών είναι ακριβής αυτό σημαίνει ότι κατά μέσο όρο 2 εκατομμύρια άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια κάθε χρόνου της ηγεσίας του Στάλιν – ή 40.000 κάθε εβδομάδα (ακόμα και «εν καιρώ ειρήνης»).

Εάν η χαμηλότερη εκτίμηση των 20 εκατομμυρίων είναι ο πραγματικός αριθμός, τότε μεταφράζεται σε 1.830 θανάτους κάθε μέρα.

 

Τσόρτσιλ, Ρούσβελτ, Στάλιν στη Γιάλτα
Τσόρτσιλ, Ρούσβελτ, Στάλιν στη Γιάλτα

΄Οταν η εμπορική δημοσιογραφία “ιστοριογραφεί” και όταν οι στρατευμένοι ιστορικοί, αλλά και οι ιστορίζοντες (σεναριογράφοι, λογοτέχνες, άλλοι, ανήκοντες σε ειδικότητες  πάσης φύσεως ) δίνουν ρεσιτάλ φανατισμού, εξάρτησης, ανευθυνότητας, έχουμε…ιστορικά, ενημερωτικά κείμενα σαν το παραπάνω.  Πόσους τελικά δολοφόνησε ο Στάλιν;

Ποτέ δε θα μάθουμε αυτή την τραγική αλήθεια. Αλλά, τί σημασία έχουν οι αριθμοί; Για να εκτιμήσουμε το μέγεθος της θηριωδίας του Στάλιν; Ούτως ή άλλως, ήταν ειδεχθής εγκληματίας. Και δε βρίσκουμε κανένα, μα κανένα ιστορικό ελαφρυντικό για οποιοδήποτε έγκλημά του. ΄Οπως ,από την άλλη, δε θα μάθουμε ποτέ και πόσους δολοφόνησε ο έτερος  παρανοϊκός, ο  Χίτλερ, στα διάφορα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

΄Ομως, οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί. Είναι ψυχές. Κάθε δολοφονημένος από το δικτάτορα της Σοβιετικής Ρωσίας ή της Ναζιστικής Γερμανία είναι ξεχωριστός, μοναδικός, ανατικατάστατος. Και θύμα, αθώο θύμα.

Βέβαια, ανεξάρτητα απ΄αυτό, η Ιστορία έχει υποχρέωση να βλέπει και να καταγράφει  τους “αριθμούς”. Είναι κι αυτό αντικείμενό της. Η στρατευμένη ιστορία ,όμως, οι λογής ιδεολογηματολόγοι, οι εξαρτημένοι,οι φανατικοί, δεν είναι σε θέση να δώσουν ακριβείς πληροφορίες ούτε γι΄αυτό το θέμα. Δοθέντος, μάλιστα, πως  για τα εγκλήματα του Χίτλερ και του Στάλιν δεν έχουμε σύγχρονό τους  ιστορικό κύρους, που θα εμπιστευόμαστε την κρίση και την αντικειμενικότητά του, δε θα μάθουμε την πραγματική  αλήθεια για πολλά και όχι μόνο για τον αριθμό των θυμάτων των δύο παρανοϊκών  δικτατόρων.

 Οπότε , καλό είναι να μην εμπιστευόμαστε ιστορικές κρίσεις, εκτιμήσεις, αριθμούς,ποσοστά, όπως  αυτά που αραδιάζονται στο παραπάνω κείμενο.

___________________________________________________________________________

4. ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΩΣ ΦΟΡΟΕΛΕΓΚΤΕΣ
Αυτή είναι η επιστολή Βαρουφάκη στο Eurogroup

Επτά οικονομικές μεταρρυθμίσεις ως πρώτη δέσμη μέτρων προκειμένου να ξεκλειδώσει η δόση των 7, 2 δισ. περιλαμβάνει η λίστα προτάσεων του κ. Γιάνη Βαρουφάκη προς το Eurogroup.

Αυτή είναι η επιστολή Βαρουφάκη στο Eurogroup

Ανάμεσα στα μέτρα περιλαμβάνεται η αξιοποίηση «μαθητών, καθαριστριών και ακόμη και τουριστών», ως «κρυφοί» ελεγκτές για τη φοροδιαφυγή. Την επιστολή δημοσιοποίησαν οι Financial Times.

Η δέσμη των 7 μεταρρυθμίσεων περιλαμβάνει:

1η Μεταρρύθμιση – Δημοσιονομικό Συμβούλιο
Ενεργοποίηση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου με στόχο την επίτευξη εξοικονόμησης πόρων και την επέκταση της αποστολής του. Σκοπός του Δημοσιονομικού Συμβουλίου είναι να ενεργεί ως ανεξάρτητο παρατηρητήριο, υποβοηθητικό της κυβερνητικής πολιτικής, ώστε να μπορεί να συμβάλει στην εξάλειψη μιας πιθανής τάσης για πρωτογενές έλλειμμα. Για το σκοπό αυτό, το Δημοσιονομικό Συμβούλιο, θα πρέπει να έχει την ικανότητα να προετοιμάζει μακροοικονομικές προβλέψεις για τον προϋπολογισμό, θα πρέπει να παρακολουθεί αμερόληπτα την εφαρμογή των δημοσιονομικών προγραμμάτων και την τήρηση των δημοσιονομικών στόχων και διαδικασιών και θα πρέπει επίσης να παρεμβαίνει και να διαμορφώνει τον δημόσιο διάλογο για τη δημοσιονομική πολιτική. Οι ελληνικές αρχές σχεδιάζουν την ενεργοποίηση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου αλλά και την επίτευξη εξοικονόμησης πόρων μέσω της ενοποίησής του με το υπάρχον γραφείο του κρατικού προϋπολογισμού, το οποίο λειτουργεί στη Βουλή και συνδέεται με το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

2η Μεταρρύθμιση – Κατάρτιση Προϋπολογισμού και του Οργανικού Νόμου για τον Προϋπολογισμό

Στο πλαίσιο της βελτίωσης της διαχείρισης των δημοσιονομικών, οι ελληνικές αρχές προχωρούν σε μεταρρυθμίσεις στον τομέα της κατάρτισης του Προϋπολογισμού. Αυτές οι βελτιώσεις θα περιλαμβάνουν τα ανώτατα όρια σε δαπάνες ώστε να ενισχυθεί η τήρηση του Προϋπολογισμού κατά την διάρκεια του έτους.

Οι βελτιώσεις θα περιλαμβάνουν την αναμόρφωση του Οργανικού Νόμου για τον προϋπολογισμό.

3η Μεταρρύθμιση – Συγκρότηση ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Δεν θα έχει μόνιμο χαρακτήρα

Στο πλαίσιο πάταξης της φοροδιαφυγής, προτείνουμε να συγκροτηθεί ένα σώμα στελεχωμένο από μη επαγγελματίες. Η σύνθεση του σώματος θα ανανεώνεται ανά μικρά χρονικά διαστήματα (λιγότερο από δυο μήνες) κατόπιν σύντομης σχετικής εκπαίδευσης.

4η Μεταρρύθμιση- Βελτιώσεις στη νομοθεσία για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Η μεταρρύθμιση αυτή παρουσιάστηκε ήδη από την αρμόδια Υπουργό Νάντια Βαλαβάνη.

5η Μεταρρύθμιση – Δημόσια Έσοδα από τις υπηρεσίες τυχερών παιγνίων μέσω Διαδικτύου
Ο τομέας των διαδικτυακών τυχερών παιγνίων εμφανίζει σημαντικές ανεκμετάλλευτες δυνατότητες είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. Τα Δημόσια Έσοδα θα μπορούσαν να αυξηθούν από:
• την πώληση αδειών σε παρόχους ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών σε εύλογη/δίκαιη τιμή
• την αξιοποίηση της Ευρωπαϊκής εμπειρίας για την αυστηρή ηλεκτρονική παρακολούθηση της όλης διαδικασίας
• την ενίσχυση/θωράκιση της υπάρχουσας ελληνικής νομοθεσίας (ν. 4002/2011)

Με βάση τις διαθέσιμες εκτιμήσεις, ο συνολικός όγκος συναλλαγών στον τομέα των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα ξεπερνά τα τρία δις. ευρώ ετησίως. Βάσει εύλογων υπολογισμών, τα πρόσθετα Δημόσια Έσοδα από τη φορολόγηση των αδειοδοτημένων ηλεκτρονικών τυχερών παιγνίων μπορεί να ξεπεράσει τα 500 εκ. ευρώ ετησίως.
Για την πραγματοποίηση των ανωτέρω βημάτων προς την πλήρη εφαρμογή, η ελληνική κυβέρνηση θα αναζητήσει τεχνική βοήθεια (π.χ. μηχανισμούς για την παρακολούθηση των τυχερών παιχνιδιών μέσω διαδικτύου) καθώς και συμφωνίες που θα περιορίσουν τον παράνομο διασυνοριακό τζόγο.

6η Μεταρρύθμιση – Πρόγραμμα καταπολέμησης της γραφειοκρατίας του δημοσίου και βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος.
Η κυβέρνηση σκοπεύει να εισάγει νομοθεσία που θα απαγορεύει τις υπηρεσίες του δημοσίου να ζητούν (από πολίτες και υπηρεσίες) έγγραφα που βεβαιώνουν πληροφορίες, τις οποίες το κράτος ήδη κατέχει (εντός της ίδιας ή κάποιας άλλης υπηρεσίας).
Προτερήματα της προτεινόμενης δράσης: Μεγάλη μείωση στις χαμένες ώρες για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, που τώρα σπαταλούν μέρες να συλλέγουν τα απαραίτητα έγγραφα από διάφορες υπηρεσίες του δημοσίου με σκοπό να τα προσκομίσουν σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες –ένα νέα κίνητρο για ψηφιοποίηση –ουσιαστική καλή θέληση για τον δημόσιο τομέα

7η Μεταρρύθμιση: Διατάξεις για την υιοθέτηση άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Η ελληνική Κυβέρνηση συνέταξε και έχει ήδη καταθέσει σχέδιο νόμου που εμπεριέχει μέτρα άμεσης ανακούφισης της ακραίας φτώχειας, με παροχή κουπονιών σίτισης (για την αποφυγή του κοινωνικού στιγματισμού οι δικαιούχοι θα χρησιμοποιούν μια “έξυπνη κάρτα”), επιδόματος ενοικίου και δωρεάν ρεύματος.
Το συνολικό ποσό που θα χρειαστεί για τα παραπάνω μέτρα ανέρχεται συνολικά στα 200,29 εκατομμύρια ευρώ. Προκειμένου να υπάρξει δημοσιονομική ισορροπία, η ελληνική Κυβέρνηση σχεδιάζει να εξοικονομήσει τους απαιτούμενους πόρους από δύο τομείς:
– Τη μείωση του λειτουργικού κόστους και των γενικών εξόδων κάθε Υπουργείου (υπολογίζεται εξοικονόμηση 60,9 εκατομμυρίων ευρώ)
– Την εισαγωγή ενός νέου συστήματος ανάθεσης δημόσιων διαγωνισμών/συμβάσεων σε κάθε Υπουργείο, κίνηση που θα αποφέρει εξοικονόμηση 140 εκατομμυρίων ευρώ.

Λογικές ακούγονται όλες οι παραπάνω προτάσεις.  Ειδικά η 3η, που αφορά την πάταξη της φοροδιαφυγής. Και το κέρδος θα είναι διπλό. Από τη μια, θα υπάρχει δυνατότητα  εντοπισμού των φοροκλεπτών, αλλά και μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα φόβου  πως υπάρχουν αυξημένες δυνατότητες  να  εντοπιστούν, όπως αναφέρεται και στο σκεπτικό της συγκεκριμένης πρότασης. Από την άλλη, θα εξοικονομείται εργασία, έστω και ολιγόχρονη, σε μια μεγάλη μερίδα ευπαθούς,  λόγω ανεργίας,  πληθυσμού.

 

_________________________________________________________________

5.ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
Λιάνα Κανέλλη μετά την αθώωση Κασιδιάρη: Ζωή σε λόγου μας
(EUROKINISSI//ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ)

Με έντονο τρόπο αντέδρασε η Λιάνα Κανέλλη μετά την αθώωση του Ηλία Κασιδιάρη. Η βουλευτής τα έβαλε και με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ το ΚΚΕ χαρακτήρισε «προκλητική» την απόφαση.

Βγαίνοντας από το δικαστήριο η βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε πως ναι μεν η κατηγορία εξέπεσε αλλά ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν είναι αθώος.

«Αθώος δεν ακούστηκε και δεν είναι. Ο ελληνικός λαός είδε πολύ καλά και την πράξη και τον στόχο», σχολίασε.

«Το ζήτημα της Χρυσής Αυγής και του φασισμού είναι ζήτημα πολιτικής καταδίκης στη συνείδηση του ελληνικού λαού, όχι στα δικαστήρια. Αν την ελπίδα την αφήσετε στο σύστημα τότε θα πρέπει να ζητήσετε δανεικά για να πάρετε τις αποφάσεις καταδίκης που πρέπει»,συμπλήρωσε.

Από τα πυρά της Λιάνας Κανέλη δεν ξέφυγε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σχετικά με την απόφασή της να μην γίνονται δεκτές οι ψηφίσεις νόμων χωρίς την παρουσία των βουλευτών της ΧΑ.

«Ζωή σε λόγου μας», είπε χαρακτηριστικά.

ΚΚΕ: Προκλητική απόφαση

«Η απόφαση του δικαστηρίου για την τραμπούκικη επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρη, στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη – παρά το ότι το δικαστήριο δέχτηκε την κατηγορία της απλής σωματικής βλάβης – αποτελεί πρόκληση» σχολίασε το ΚΚΕ την απόφαση του δικαστηρίου.

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Περισσός, η αθώωση Κασιδιάρη «συμβάλει στη δημιουργία και ενίσχυση κλίματος ανοχής απέναντι στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής».

Υπογραμμίζει τέλος πως «παραμένει η αναγκαιότητα της απομόνωσης της εγκληματικής Χρυσής Αυγής από το λαό και τη νεολαία, με την οργανωμένη πάλη τους».

 

Κατάπτυστη η απόφαση δικαστών. Προκλητική και για το πολίτευμα της δημοκρατίας. Η Ιστορία έχει καταδικάσει και τη βαρβαρότητα  του Ναζί, που γρονθοκόπησε βάναυσα τη βουλευτίνα του ΚΚΕ, αλλά και την έδρα που αθώωσε το δράστη. Και ας γνωρίζουν και οι δύο  (αυτουργός και έδρα) πως δικαιότερο και αυτηρότερο δικαστήριο από αυτό της Ιστορίας δεν υπάρχει. “Ουαί και αλλοίμονο”  σε εκείνους που τα ονόματά τους έχουν καταγραφεί στις μαύρες δέλτους της.