Δεν ανασταίνονται οι νεκροί. Δε γυρίζει πίσω η Ιστορία.

Εκλογές ΠΑΣΟΚ -Τελικό αποτέλεσμα: Μεγάλη νίκη Ανδρουλάκη με 59,9%, στο 40,1% ο Χάρης Δούκας

Νίκος Ανδρουλάκης: Νικητήρια ομιλία με ανοιχτό προσκλητήριο και στόχο την εξουσία

Ανδρουλάκης: “Το κίνημά μας έχει χρέος να δώσει ξανά ελπίδα και προοπτική. Ειδικά αυτή την εποχή που οι ψεύτικες υποσχέσεις κατέρρευσαν. Τώρα που τα μάτια όλο και περισσότερων Ελλήνων στρέφονται στην παράταξή μας. Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Θέλω να ευχαριστήσω τους χιλιάδες πολίτες που έδωσαν δυναμικό παρών με τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία. Όσους με στήριξαν σε αυτόν τον αγώνα. Την οικογένεια μου και τους χιλιάδες απλούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ που με περιέλαβαν με την εμπιστοσύνη τους σε όλη την πολιτική μου διαδρομή. Την αγάπη σας δεν θα την ξεχάσω ποτέ”.

***

Tι λέει ο άνθρωπος: Ποιο ΠΑΣΟΚ, ποια ελπίδα και προοπτική; Ζει σε άλλο πλανήτη; ΄Οχι, ζει εδώ και ξέρει πως είναι συνειδητά  ψεύτης, δημαγωγός  και  Μαυρογυαλούρος.

Αλλά, ο  “δεκάρικος”  μετά τη νίκη , είναι απαραίτητος. Πώς τα επόμενα 2-3 χρόνια  θα δικαιολογεί τα …παχυλά μιστά από την…άσκηση των  υψηλών κομματικών του καθηκόντων;    Επαγγελματίας  είναι το άτομο. Το   “ψωμί”  της οικογένειας   βγάζει.

΄Οσο για τους αφελείς που περιμένουν  να αναστηθεί το  πεθαμένο  κόμμα, το ξαναείπαμε. Η «βιομηχανία αναστάσεων» ήταν μόδα  μιας πολύ παλιάς   εποχής. Και την εξέθρεψαν  οι   φαντασιώσεις ζηλωτών σαν αυτές των  ευαγγελιστών. Σήμερα δε γίνονται πια  θαύματα .Δεν ανασταίνονται οι νεκροί. Δε γυρίζει πίσω η Ιστορία.

Το  ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έκλεισε τον ιστορικό του κύκλο. ΄Όπως και εκείνος  της Κουμουνδούρου και του Αλέξη  Τσίπρα.

΄Αλλος κύκλος άνοιξε. Νέες   εποχές έρχονται .Απαιτητικοί  καιροί και αλλιώτικοι. Το παλιό πέθανε.   Νέα ζωή γεννιέται.