AΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ, Ο ΕΞΗΣ… ΓΝΩΣΤΟΣ, ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΦΟΥΡΘΙΩΤΑΚΙΑ.

Το τηλεφώνημα αγνώστου στην αστυνομία που «έκαψε» τον παρουσιαστή

Μένιος Φουρθιώτης: Το τηλεφώνημα αγνώστου που «έκαψε» τον παρουσιαστή

“Ένα τηλεφώνημα στην Αστυνομία από απόκρυψη αργά το βράδυ της 21ης Απριλίου έδωσε μία πολύ σημαντική πληροφορία στις αρχές, σχετικά με τις επιθέσεις που είχαν σημειωθεί τις προηγούμενες ημέρες στην οικία του Μένιου Φουρθιώτη.

Ο άγνωστος άνδρας που τηλεφώνησε, ανέφερε πως «το χτύπημα το έκανε ο Γ.Π. με τον κολλητό του. Τους ξέρετε από παλιά. Ο Φουρθιώτης τον πλήρωσε για να το κάνει. Ψάξτε τα τηλέφωνα που θα σου πω και θα τους βρείτε». Ανέφερε τρεις αριθμούς κινητών και έκλεισε το τηλέφωνο”.

****

Εν τάξει, ο Φουρθιώτης. Εκτός των άλλων, είναι και ανόητος. Αν δεν ήταν βλαξ,  θα έκανε όσα έκανε; Πήγε να εκβιάσει , για να πάρει πίσω τη φύλαξη, που του  αφαιρέσανε  και έβαλε να του “κοσκινίσουν” με το καλάσνικοφ  τον τοίχο του σπιτιού του.   Με τα παιδιά του μέσα κιόλας!   Τρελό το παλικάρι. Λες και δεν ήταν  φως -φανάρι  ποιος  έκανε τέτοια πατάτα.  Και να ήταν μόνο αυτό; Τέτοιες χοντράδες πια που έκανε αυτός ο παλαβός,  ούτε ο “τρελός του χωριού” τις καταδέχεται.

 

Στην Ελλάδα ο κουτοπόνηρος,  περνιέται για έξυπνος και μάγκας.  Γι΄αυτό και οι φυλακές είναι τίγκα από τέτοιους.  Σου λέει:  Οι μ@λακες δουλεύουν. Σιγά που θα  γίνω εγώ χαμάλης σαν τον πατέρα μου 40 χρόνια στην ξένη δούλεψη, Κάνω την κομπίνα μου, την αρπαχτή μου, παίρνω τη μίζα μου,  το φακελάκι μου  στην τελική  μπουκάρω σε καμιά τράπεζα και λύνω εφ’  όρου ζωής  το πρόβλημα της…ζωής μου.

Αν ήταν έτσι η εξυπνάδα και η μαγκιά, φίλε… ΄Εξυπνος και μάγκας είσαι, αν δεν κάνεις τέτοια. Αλλιώς, πιάνεσαι μεγάλο κορόιδο και   αποδεικνύεσαι  και   ψευτόμαγκας  πρώτης. Γνωστά τούτα, έστω και  στους “κουκούτσι μυαλό” έχοντας.

Εν τάξει, ξαναλέμε. Ο εκλεκτός δημοσιογράφος και εκδότης Φουρθιώτης  (εμείς  κοντυλοφόρο τον  χαρακτηρίζουμε, αφού και οι άλλοι με την “κονκάρδα” της ΕΣΗΕΑ   στο πέτο δεν  έχουν κάτι που τους κάνεις αλλιώτικους από τούτον) , θεωρεί πως όλοι οι υπόλοιποι , πλην αυτού, τρώνε κουτόχορτο. Και πιάνεται, όπως πιάστηκε, στη φάκα

Αλλά και κάτι άλλοι, επίσης εκδότες και κοντυλοφόροι ( με “τυπικά” προσόντα τούτοι για τον…τύπο), μήπως επίσης μας περνάνε για χαχόλους; Βγαίνει ας πούμε, ο Βαξεβάνης  με πρωτοσέλιδα και πηχυαίους τίτλους  και πάει να μας πείσει  πως… ένας κάποιος  άγνωστος και ενημερωμένος τύπος ,  προσήλθε  οικειοθελώς κι από καλή του καρδιά στα γραφεία του εντύπου του και του είπε : “Κώστα, φυλάξου, αγόρι μου. Ο Φουρθιώτης τα πήρε κρανίο με την πάρτη σου και  στην έχει στημένη. Με πλήρωσε να σε καθαρίσω. Αλλά, εγώ ως καλό παιδί και …Συριζαίος, μπορεί να  υπογράφω, μεν,  “συμβόλαια” για  άλλους,  αλλά  για σένα ποτέ. Μια και είσαι τζιμάνι παιδί και   σύντροφος αριστερός” .  Είπε, ελάλησε κα απήλθε ο εκτελεστής-καρφί. Κι ούτω,  εσώθη ο Κώστας στο παραπέντε!

΄Ιδιο, ακριβώς, παραμυθάκι μας ξεφούρνισε χτες και η ΕΛΑΣ (το μεγαλείο σου!).  ΄Αγνωστο, αλλά πάλι καλό παλικάρι ,με  συνείδηση και ενοχές,  τηλεφώνησε ,λέει, στο…100 (από το δικό του κινητό, έστω με απόκρυψη)  και τους είπε το και το ο  Φθουριώτης. Μέγα καθίκι ο  τηλεπαρουσιαστής.  Μάλιστα, ο ..αγνωστικιστής  ήξερε όλα τα κατατόπια  και τις λεπτομέρειες.  Τους έδωσε και  οδηγίες ξάστερες ,χαρτί και καλαμάρι,   πώς  θα πιάσουν τους συνεργάτες του και πού εκείνη την ώρα ψώνιζαν καφεδάκι από Take Away και ετοιμάζονταν να αράξουν στο παγκάκι, απέναντι από το  σπίτι του παιδιού “σπίρτο”  στο  Διόνυσο , να το απολαύσουν!

Λοιπόν, για να τελειώνουμε τα κρύα ανέκδοτα:

  1. Ουδείς άγνωστος είναι…άγνωστος σε αυτή την ιστορία. Είναι  …γνωστός  και μη εξαιρετέος  “ΚΥΠΑΤΖΗΣ”,  Συριζαίος προφανώς στην προκείμενη ιστορία.   (΄Εχει μπόλικους τέτοιους εκεί). Είτε αυτονομημένα , είτε με εντολή,  “έδωσαν”  το Φουρθιώτη και τα  συνεργατάκια του, μια και είχαν φάκελο ασήκωτο κι από άλλες τέτοιες δουλειές τους στο παρελθόν.  ΄Αλωστε, και ο  “κοριός”  είναι πάντα  εδώ, “αυτί” ακριβό, αλλά δυνατό.
  2. Το συνηθίζουν να “καρφώνουν”  για διάφορους λόγους οι  “μυστικοί”. Το κάνουν συνήθως για να “κρεμάσουν” κάποιον, να κατασκευάσουν μια “συνωμοσία”, κάποια “ιστορία” . Πάντα σε βάρος άλλου  και υπέρ ενός  δικού τους.
  3. Δεν είναι λίγες οι φορές που  κάνουν τέτοιες αποκαλύψεις  ή προειδοποιήσεις  με το αζημίωτο. Είτε ζητάνε ευθέως οικονομικά ανταλλάγματα ,είτε με τον τρόπο τους, αφήνουν να εννοήσει ο “πελάτης” πως ξέρουν πολλά και πως αν λαδωθεί  επαρκώς  η μηχανή,  θα τραβήξει κι ανηφόρα. Και αν συμβεί το ευκταίο,    κελαηδούν  καλλίφωνα και καθαρά .
  4. Σε παρεμφερή με την ανωτέρω  κατηγορία, ανήκουν και κάποιοι εντελώς βρώμικοι κοντυλοφόροι, κυρίως εκδότες, που  δε διστάζουν να πουλήσουν πληροφορίες που έχουν ή να απειλήσουν πως θα κατασκευάσουν  και θα δημοσιεύσουν σε βάρος κάποιου, αν δεν πληρωθούν αδρά.  Τα θύματα συνήθως  ενδίδουν σε τέτοιου είδους  εκβιασμούς. ΄Ενας τέτοιος αισχρός τύπος ήταν  κάποιος  Γρηγόρης Μιχαλόπουλος, χουντικός εκδότης (ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ), που εκβίαζε πολλούς λεφτάδες. Μεταξύ αυτών και  ο Γιάννη Λάτσης, ο οποίος, όμως,  ήταν από τους λίγους , δεν ενέδωσε στους εκβιασμούς του και  ξεβράκωσε εντελώς το χουντικό αυτό τρωκτικό.
  5. Υπάρχουν ,όμως, και “άγνωστοι” που όντως παραχωρούν πληροφορίες και στοιχεία και μάλιστα κάποια σοβαρά και ανεκτίμητα,  χωρίς να έχουν συμφέρον ή να παίζουν  κάποιο παιχνίδι. Είναι, συνήθως,  μάρτυρες που έχουν απαυδήσει με τις βρωμιές  των εξουσιών  και ειδικά της  “τέταρτης”.  ΄Ετσι,  διαλέγουν κάποιον που εμπιστεύονται  και τον εκτιμούν,  για να του  καταθέσουν  τις μαρτυρίες και τα στοιχεί που έχουν  για   κάποια σοβαρή  υπόθεση  και τα πρόσωπα που εμπλέκονται. Και  αφήνουν τον αποδέκτη  της “απασφαλισμένης  μπόμπας”, να πράξει  κατά βούληση και  συνείδηση. Βασική προϋπόθεση είναι  να εμπιστεύονται  απολύτως τον “εξομολόγο”  τους κα τότε δε διστάζουν να αποκαλύψουν ακόμα  και την πραγματική τους  ταυτότητα.