ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ. AN ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ, ΘΑ…ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ!

“Παρουσία δεκάδων μεταναστών η δίκη των «πιστολέρο» της Μανωλάδας

Δεκάδες μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια της Πάτρας, όπου σήμερα είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στο Μεικτό Ορκωτό, η δίκη για τους πυροβολισμούς εναντίον δεκάδων μεταναστών εργατών γης, τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μανωλάδα.

Για την υπόθεση κατηγορούνται τέσσερα άτομα, τα οποία είχαν συλληφθεί μετά τους πυροβολισμούς, όπου είχαν τραυματιστεί 28 αλλοδαποί εργάτες στις καλλιέργειες φράουλας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Απριλίου του 2013 περίπου 200 μετανάστες που εργάζονταν σε γεωργική επιχείρηση καλλιέργειας φράουλας, είχαν συγκεντρωθεί στη Νέα Μανωλάδα, ζητώντας τα δεδουλευμένα περίπου έξι μηνών. Όμως, έπειτα από λίγη ώρα άρχισαν να δέχονται πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 28 αλλοδαποί.”

Στη διαδρομή από Στενή μέχρι Ψαχνά, που περνοδιαβαίνω, όταν έρχομαι στον “παράδεισο”, (συνήθως άνοιξη και καλοκαίρι), τα χωράφια είναι τίγκα στους Πακιστανούς. Πάνω σε τρακτέρ να οργώνουν ή να φορτώνουν “καρπό” σε αγροτικά, άλλοι με αξίνες και τσουγκράνες  στα χέρια, σκυμένοι στο χώμα  να σκάβουν τη γης, να τη σβαρνίζουν, να φυτεύουν, να βοτανίζουν, να ξεριζώνουν χόρτα, να βγάζουν πατάτες, να κόβουν ζαρζαβατικά,   να μαζεύουν φρούτα.

Ειδικά από Πάλιουρα και κάτω, “μάρτυς μου ο θεός”, που λένε, ζήτημα σε εκατό νοματαίους που δουλεύανε στα χωριάφια, οι 10 να ήταν ΄Ελληνες. ΄Ολοι Πακιστανοί, λουσμένοι στον ιδρώτα, ντάλα ο ήλιος να καίει στα κεφάλια τους.  Στη δημοσιά, πάνω στις κούρσες τα… αφεντικά, οι  τσιφλικάδες να επιστατούν τους νεο- κολίγους και να δίνουν διαταγές. Κι εκείνοι να μη σηκώνουν κεφάλι, καμιά ώρα που τους χάζευα  σε ένα χωράφι κοντά στην Τριάδα. Ούτε μια μπουκιά ψωμί δε σταματήσανε να βάλουνε στο στόμα τους. Μόνο με ένα περιφερόμενο από στόμα σε στόμα μπουκάλι νερό  σβήνανε τη δίψα τους κάθε τόσο.΄Ολη η αγροτική και η κτηνοτροφική Ελλάδα σήμερα ζει από τον ιδρώτα των Πακιστανών.

Παλιότερα, πριν οι  Ναζί τους “αποδεκατίσουν” και τους διώξουν, νοικιάζανε χιλιάδες παλιοκάμερες, παρατημένα παλιόσπιτα ,παραπήγαματα στην πόλη, αγροικίες, αποθήκες, αχυρώνες  στα χωριά και μένανε 5 και 10 μέσα (“εφτά νομά σ΄ένα δωμά”! ΄Εναν ύπνο”κατά γης” κάνανε και εισπράττανε οι ιδιοκτήτες νοίκι   150 και 200  ζεστά ευρώ-πουλα το μήνα. ΄Ελληνας και Αλβανός και τζάμπα να τους τα δίνανε,δε μένανε σε δαύτα. Τώρα που φύγανε, ερημώσανε τα… ερείπια. Και η γιαγιά που αβγάταινε τη σύνταξη του ΙΚΑ-ΟΓΑ με κανένα κατοστάρικο  επιπλέον, βογγάει να τα φέρει βόλτα. (Καλά να πάθει! ΄Ακουγε το Μιχαλολιάκο παλιότερα στα παραληρηματά του και  ένιωθε …ανώτερη ράτσα από τους Πακιστανούς που είχε στο κατόι! Κι ας πέρασε “ΚΑΤΟΧΗ”  η ανόητη).

Πριν κάμποσα χρόνια, στη δεκαετία του ΄90, σκληρά δουλεύανε και οι Αλβανοί. Κυρίως στην οικοδομή και στα “ολυμπιακά έργα”, αλλά και σε αγροτικές και άλλες… παρακατιανές δουλειές. Τώρα πια γίνανε κι αυτοί…΄Ελληνες, αφεντικά. Κάνουν συνεργεία από “παράνομους” συμπατριώτες τους ή Πακιστανούς και κάνουν  μπίζνες. Ποιος να το λεγε! Πόσο έξω πέσαν τελικά οι Ελληνάρες,  όταν με χαιρεκακία στις σχολικές  παρελάσεις ,όταν τύχαινε να σηκώνει τη σημαία κανένα πανέξυπνο Αλβανάκι, τραγούδαγαν περιπαιχτικά μετά τον εθνικό μας ύμνο “Αλβανέ, Αλβανέ  δε θα γίνεις ΄Ελληνας ποτέ”. Εμ, δε! ΄Εγινε και παράγινε. Και  τους ξεπέρασε στην τεμπελιά, την απάτη, τη λαμογιά,τη φιγούρα, το ρατσιμό. Τώρα, κυνηγάει κι αυτός Πακιστανούς!

Οι  Νεο-΄Ελληνες, μετά το ΄90, που ήρθαν οι πρώτοι οικονομικοί πρόσφυγες στη χώρα, με την κατάρρευση των ανατολικών καθεστώτων, καλομάθανε στην οκνηρία και στα “φτηνά εργατικά χέρια”,αφού, με ένα μεροκάματο πείνας, έπαιρνες τον ” Αλβανό” να σου δουλεύει ολημερίς, σα σκυλί. Μετά, που καλομάθανε, όπως είπαμε, και τούτοι, ρίξανε τους  Πακιστανούς  στις δουλειές , που δεν τις καταδέχονταν οι άλλες “ράτσες” (και φυσικά ή …ανώτερη ,η δικιά μας !)

΄Ομως, με την οικονομική κρίση και το φόβο των δολοφονιών και των επιθέσεων των  Ναζί ,φύγανε οι περισσότεροι. Μεγάλο πλήγμα για την ελληνική οικονομία (ειδικά της φτωχογειτονιάς και της επαρχίας), όχι μόνο γιατί δεν υπάρχουν πια “φτηνά εργατικά χέρια”, αλλά γιατί χάθηκε και το “ζεστό χρήμα” από το μπακαλικάκι, το καφενείο,το σουβλατζίδικο,  που αφήνανε, έστω και λιγοστό, οι ” ξένοι”.

Να το περιμένετε .Αν φύγουν οι  Πακιστανοί, θα πεινάσουμε. Δε θα βρίσκουν οι τσιφλικάδες στη Μανωλάδα ούτε με ένα κατοστάρικο μεροκάματο να τους μαζέψουνε τις φράουλες. Και στα Ψαχνά, θα ψάχνουν με το… κυάλι να βρουν “αργάτη να φορτώσει για τη λαϊκή και  να φυτέψει τα μαρούλια”.    Σήμερα, τους δίνουν 10 και 15 ευρώ μεροκάματο και πολλοί τους τα κλέβουν κι αυτά. Σαν τους παραπάνω “καθικάνθρωπους”  , που δικάζονται σήμερα στην Πάτρα, γιατί ντουφεκάγανε  ανθρώπους σαν να ήταν ζωντανά, τα κτήνη, επειδή  ζητάγανε να τους “πλερώσουν” τον κόπο τους, το “αίμα” τους, τα δεδουλευμένα τους.

Τί άνθρωποι γινόμαστε ώρες-ώρες! Και να σκεφτεί κανείς πως αυτός ο λαός βόγγηξε στην ξενιτιά. Δεκαετίες ολόκληρες η μισή Ελλάδα δούλευε…πακιστανικά “στις φάμπρικες της  Γερμανίας και του Βελγίου τις στοές”. Και σήμερα, τους… βρωμάνε οι Πακιστανοί, γιατί  δεν πλένονται. ΄Ασε που έχουν κι εκείνη την ιδιόμορφη μυρουδιά, γιατί είναι αβάπτιστοι και αμύρωτοι!