EIΔΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

1. Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΟΡΓΙΑΖΕΙ. ΤΩΡΑ ΜΙΛΟΥΝ  ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ!
2.ΑΠΟ ΤΗΝ  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

 

3.ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ. ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΠΩΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ.ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.

_______________________________________________________________________

1. ΤΑ… ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
Σχέδιο-εφιάλτης της Μέρκελ για κούρεμα καταθέσεων στην Ελλάδα
Σχέδιο-εφιάλτης της Μέρκελ για κούρεμα καταθέσεων στην Ελλάδα

Ένα εφιαλτικό σχέδιο φαίνεται πως βρίσκεται στο μυαλό της Άνγκελα Μέρκελ για την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το Spiegel, στη γερμανική κυβέρνηση επικρατούν και απόψεις για «κούρεμα» των καταθέσεων στην Ελλάδα, όπως έγινε πριν από δύο χρόνια στην Κύπρο!

Μάλιστα, το εν λόγω σενάριο φαίνεται πως είναι για τα καλά στο μυαλό της Γερμανίδας καγκελαρίου, ως εναλλακτική λύση για το «ελληνικό ζήτημα» και προκειμένου η χώρα μας να παραμείνει στο ευρώ, κάτι που άλλωστε επιθυμεί η Μέρκελ.

Το δημοσίευμα του Spiegel αναφέρει επίσης ότι οι σύμβουλοι της Μέρκελ είχαν εξετάσει την περίπτωση της Κύπρου πριν από δύο χρόνια. Αποτέλεσμα, τότε, της άρνησης της κυπριακής Βουλής να ψηφίσει τα μέτρα λιτότητας ήταν ένα τελεσίγραφο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το κλείσιμο των τραπεζών στην Κύπρο για κάποιες ημέρες.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το Spiegel, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ενός Grexit και «μπορεί πολύ εύκολα να διανοηθεί μια Ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα». Κάτι τέτοιο, όμως, δεν βρίσκει σύμφωνη την Άνγκελα Μέρκελ, που επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Τα σηκώσανε που τα σηκώσανε τα λεφτά οι ΄Ελληνες από τις Τράπεζες, εξαιτίας του φόβου της χρεοκοπίας, τώρα και μ΄αυτό το σενάριο παραπάνω για κούρεμα καταθέσεων, δε θα αφήσουν στους λογαριασμούς ούτε τα ψιλά.

Κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτή η ανεύθυνη παραπληροφόρηση. Ο καθένας “το κοντό  και το μακρύ του” .΄Ολοι έχουν αναγορευτεί τελιλά σε …καλά ενημερωμένους, σε εμπειρογνώμονες και ειδικούς.

______________________________________________________________________
2. Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει πρόβλημα με την καταβολή μισθών και συντάξεων
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Κυβερνητικοί κύκλοι διαβεβαίωσαν το απόγευμα του Σαββάτου με αφορμή δημοσιεύματα που παρουσιάζουν «κινδύνους για μισθούς και συντάξεις Απριλίου» και μαύρη τρύπα 2 δις ευρώ στο πλεόνασμα του 2014, πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την καταβολή μισθών και συντάξεων.

Συγκεκριμένα ανέφεραν πως «η ελληνική κυβέρνηση στον ενάμιση μήνα της θητείας έχει βρεθεί αντιμέτωπη με μία δύσκολη κατάσταση που κληρονόμησε από την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά. Δεν πέσαμε από τα σύννεφα. Σε όλους ήταν γνωστό το πόσο πλαστό ήταν το “success story” περί τέλους των Μνημονίων, εξόδου στις αγορές κι άλλα φληναφήματα».

Στη συνέχεια πρόσθεσαν ότι «αυτό που η Κυβέρνηση μπορεί με απόλυτη σιγουριά να διαβεβαιώσει την κοινωνία είναι ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα καταβολής μισθών και συντάξεων, αφού έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε αυτοί να καταβάλλονται κανονικά.

»Επίσης, δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να ληφθούν περαιτέρω υφεσιακά μέτρα για να συνεχιστεί ο παραλογισμός της λιτότητας που με τόσο κόπο και πάθος τίμησε η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά.

»Για όλους τους παραπάνω λόγους, η κυβέρνηση έχει και σχέδιο και λαμβάνει πρωτοβουλίες που θα τονώσουν τη ρευστότητα του Δημοσίου (Ν/Σ για ληξιπρόθεσμες οφειλές) και θα δώσουν ανάσα σε μία οικονομία και σε μία κοινωνία που δεν μπορεί να σφίξει άλλο το ζωνάρι.

»Μήνες πριν τις εκλογές είχαν ξεκινήσει οι καταστροφολογικές προβλέψεις για το τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα με κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας. Ενάμιση μήνα διαψεύδουμε στην πράξη αυτά τα σενάρια. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα, πιστοί στη λαϊκή εντολή που έχουμε λάβει».