TO ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ. ΕΙΝΑΙ…ΦΡΟΫΔΙΚΟ! (1ο)

 

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του -«Βάλτε απέναντι στον Μητσοτάκη κάποιον που θα τον νικήσει»

 

Ο Στ. Κασσελάκης προανήγγειλε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Θέσεις έχουν καλές στο ΣΥΡΙΖΑ. Δε λέμε άριστες. Τουλάχιστον,  η διαφοροποίηση από την εγκληματική, λαϊκή πολιτική της Δεξιάς, είναι φανερή.  Η Δεξιά, ειδικά η Μητσοτακική , αν  άφησε   (και συνεχίζει)  κάτι στον τόπο, είναι καμένη γη.  Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Κι ακόμα χειρότερα, διδάσκει και γαλουχεί τις νέες γενιές με μια κυρίαρχη και μοναδική αρχή,  ως αξία του  οπαδού της. «Δούλεψε να φας και κλέψε να έχεις». Είναι αυτό,  ακριβώς,  το  μήνυμα  της παράταξης που  το έχει  υλοποιήσει στο έπακρο η   περίφημη    γαλάζια ακρίδα.  Το σμήνος στελεχών και οπαδών    που έχει ενσκήψει    σε ό,τι καρπερό  και φρέσκο απέμεινε  σε αυτό τόπο.  Και το ρημάζει!

Και πώς να γίνει διαφορετικά; «Το ψάρι από  το κεφάλι βρωμάει». Αντιγράφουν   και οι οπαδοί  σε διαφθορά, απάτη και διαπλοκή  τα μεγάλα στελέχη του κόμματος της Ν.Δ. ΄Αλλωστε, είναι γνωστό πως  ο ιδεολογικός εξοπλισμός και η γενικότερη  φιλοσοφία  των ομνυόντων στα ιδεολογήματα της    φιλελεύθερης παράταξης, ξεκινάει και τελειώνει  στην άλλη,  επίσης καταλυτική αρχή, της λαϊκής, κυρίως,   βάσης της  : «¨Ο, τι φάμε , ό, τι πιούμε και ό,τι αρπάξει ο k#λος μας”!  Και είναι αυτός ο λόγος  που η παγκόσμια Δεξιά δεν  ευτύχησε ποτέ  να επιδείξει  έναν Τσε Γκεβάρα,ένα Αλιέντε, ένα  Βελουχιώτη, και   Μπελογιάννη,  αλλά  δωσίλογους, κουκουλοφόρους, παλουκωτές,  Χίτες και Μάυδες.

 

 

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ  , ως κόμμα που άσκησε εξουσία, είναι ευχής έργο   που  επέδειξε  αριστερή  συμπεριφορά και διέσωσε την τιμή της. ΄Εστω …κατά το μάλλον ή ήττον.   Ούτε τα στελέχη του, ούτε οι οπαδοί του έχουν φορτωθεί σκάνδαλα.  Αν μη τι άλλο, δεν αντέγραψαν τους παλιούς Πρασινοφρουρούς του ΠΑΣΟΚ και τη γαλάζια ακρίδα  του Κώστα Καραμανλή και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ουδείς μπορεί να αρνηθεί αυτή την αλήθεια, πλην εκείνων που έχουν όραση ,μέσω χρωματιστών γυαλιών.

Αυτά είναι δεδομένα,  επικυρωμένα και σφραγισμένα   πια  στις σελίδες τις Ιστορίας.  Και δεν αλλάζουν με όσους “Καλύβες” κι αν  χρυσοπληρώσει  ο Κυριάκος Μητσοτάκης και   οι… Αγιατολάχ- Δαλάι Λάμα της παράταξης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα μετά το 2015, έδωσε εξετάσεις εξουσίας  και πέρασε. Με ΄Αριστα, ασφαλώς όχι. ΄Οπως  και καμιά κυβέρνηση του Συστήματος  της κοινοβουλευτικής  δημοκρατίας δεν μπορεί να κατακτήσει τόσο υψηλή βαθμολογία. Αλλά …προβιβάστηκε  και μάλιστα με βαθμό πάνω από τη βάση!

 

 

 

Τα πολιτικά , επομένως, εχέγγυα τα διαθέτει,  ο ΣΥΡΙΖΑ, για να ξαναδοκιμαστεί στην εξουσία. Κι αν, μεν,  είχε την τύχη να πορευόταν  στην κατάκτησή της με  επικεφαλής μιας αριστερής κυβέρνησης τον Αλέξη Τσίπρα,  ίσως και να κατακτούσε υψηλές βαθμολογίες στις νέες  κυβερνητικές της επιδόσεις.  Η απώλεια  του Αλέξη Τσίπρα ήταν μοιραία και καθοριστική. Και το κενό δυσαναπλήρωτο πια.

Και  το ζητούμενο είναι αυτό ακριβώς.  Του Αλέξη Τσίπρα απόντος, ουδείς από τους προαλειφόμενους  για  αρχηγός μπορεί , ούτε στο ελάχιστο να αντικαταστήσει  τον πρώην  αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ .   Πολλώ μάλλον, να εγγυηθεί  προοπτική  επιτυχίας για νέα κατάκτηση της  εξουσίας.

 

Ο ένας είναι χειρότερος από τον άλλο για να ηγηθεί του κόμματος της Κουμουνδούρου.    Το κόμμα  επαναπαύεται  πια ,  μόνο στο καλό  (διάβαζε καθαρό) του όνομα, που κέρδισε με το σπαθί του.  Αλλά,  κινδυνεύει να  διαθέτει  αυτές και μόνο τις δάφνες . Ο νέος αρχηγός του, όποιος και αν είναι ,δεν έχει τίποτα το  πολιτικά καινούργιο   ή,  το χειρότερο, ΚΑΤΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ, να παρουσιάσει. Και έτσι, είναι καταδικασμένος να πορεύεται στη σκιά του Αλέξη Τσίπρα.  Δηλαδή στο… τίποτα.

(Συνεχίζεται)