ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

 1. ΤΣΙΠΡΑΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ “ΒΑΡΙΑ” ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ
2.  Η  ΙΣΤΟΡΙΑ… ΕΠΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ . ΟΙ  ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 15ΕΤΙΑΣ,  ΑΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ.

 

3. ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΗΣ ΜΠΑΤΣΟΣ  -ΚΟΥΡΚΟΥΣΟΥΡΑ!

 

4.  ΑΙΔΩΣ, ΠΑΝΟΥΣΗ. “ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ”  ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ!

___________________________________________________________________

1. ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ
Die Zeit: Το δίκτυο της Ρωσίας στην Ελλάδα -Τα 700 «καυτά» mail που περιγράφουν τις στενές σχέσεις ακροδεξιού Ρώσου ολιγάρχη με κόμματα, πολιτικούς, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες
Die Zeit: Το δίκτυο της Ρωσίας στην Ελλάδα -Τα 700 «καυτά» mail που περιγράφουν τις στενές σχέσεις ακροδεξιού Ρώσου ολιγάρχη με κόμματα, πολιτικούς, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες

Η έγκυρη γερμανική εφημερίδα Die Zeit δημοσιεύει ένα άρθρο-φωτιά που βασίζεται σε 700 υποκλαπέντα mail στελέχους της ρωσικής πρεσβείας που υπηρετούσε στην Αθήνα έως το 2014 και ο οποίος-όπως φαίνεται μέσα από την ηλεκτρονική του αλληλογραφία- προσπαθούσε να στήσει ένα δίκτυο υποστήριξης στην Ελλάδα ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τις ΗΠΑ.

Μέσα από τα mail αυτά, αποκαλύπτεται η στενή συνεργασία του συγκεκριμένου στελέχους της ρωσικής πρεσβείας με Ελληνες δημοσιογράφους και οι στενές σχέσεις του με Ελληνες πολιτικούς, προκειμένου να προωθηθούν οι σχέσεις του Ρώσου ακροδεξιού πολιτικού Ντούγκιν και του ρώσου ολιγάρχη Κονσταντίν Μαλοφέγιεφ.

Αναλυτικά το άρθρο της Die Zeit έχει ως εξής:

Ισχυροί Ρώσοι θέλουν να διασπάσουν την Ευρωπαική Ένωση και αγωνίζονται για την κυριαρχία της Μόσχας. Εκατοντάδες εμπιστευτικά E-Mails καταδεικνύουν τον τρόπο με τον όποιο προσπαθούν να επηρεάσουν την ελληνική κυβέρνηση.

Σ΄ αυτό τον γάμο δεν ήταν η νύφη το σημαίνον πρόσωπο. Ούτε και ο γαμπρός αλλά ο κουμπάρος. Και αυτό εξαιτίας της Ευρωπαϊκης Ένωσης. Διότι στις Βρυξέλλες είναι πεπεισμένοι για την οικονομική υποστήριξη που παρέχει ο Konstantin Malofejew στις φιλορωσικές παραστρατιωτικές μονάδες στα ανατολικά της Ουκρανίας. Με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται στο μοσχοβίτη μεγαλοεπιχειρηματία, που διατηρεί στενές σχέσεις με το Κρεμλίνο, να ταξιδεύει στην ΕΕ. Για τους μελλόνυμφους πλούσιους κληρονόμους ελληνικών εφοπλιστικών οικογενειών (Καραγιώργη – Σωτηράκου: http://www.tovima.gr/blogs/article/?aid=637551) αυτό ήταν ένα πρόβλημα. Για τον Malofejew όμως όχι. Αμέσως ο ζάπλουτος ολιγάρχης διοργάνωσε, στο υπερπολυτελές θέρετρό του νότια της Μόσχας, την γαμήλια τελετή.

Κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί ότι πρόκειται απλά για κοσμικές εκκεντρικότητες των Κροίσων. Τα ονόματα όμως της λίστας των καλεσμένων, περιγράφουν τις στενές σχέσεις μεταξύ των οικονομικών και πολιτικών ελίτ της Ρωσίας και της Ελλάδας, που φτάνουν μέχρι και τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

Η λίστα προέρχεται από χακαρισμένο E-Mail ενός ρώσου πρώην συνεργάτη της Πρεσβείας στην Αθήνα. Περισσότερα από 700 επιπλέον ηλεκτρονικά μηνύματα βρέθηκαν στον λογαριασμό. Αποδεικνύουν τις στενότατες επαφές των ρώσων ολιγαρχών όπως ο Malofejew και ιδεολόγων όπως του Alexander Dugin με σημαντικούς έλληνες πολιτικούς.

Είναι δε αποκαλυπτικά για τον τρόπο με το οποίο Ρώσοι με σημαντική επιρροή, εργάζονται για την δημιουργία στρατηγικών κι ιδεολογικών συμμαχιών με ευρωπαϊκούς φορείς λήψης αποφάσεων ως εναλλακτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την διατλαντική ενσωμάτωση των  χωρών τους.

Ανάλογες επαφές έχουν οι Ρώσοι σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, κυρίως με λαϊκιστικά εθνικιστικά ή ακροδεξιά κόμματα. Για παράδειγμα το γαλλικό Front National δέχεται υποστήριξη από την Ρωσία, ενώ είναι γνωστές οι καλές σχέσεις που διατηρούν και με το ουγγρικό Fidesz του πρωθυπουργού Viktor Orbán. Πέρσι αντιπρόσωποι του αυστριακού FPÖ παραβρέθηκαν ως εκλογικοί παρατηρητές στην Κριμαία μετά την προσάρτησή της από την Ρωσία.

Τα Mails ρίχνουν φως στις επαφές που δημιουργούν ρώσοι ιδεολόγοι του αντιευρωπαϊσμού με μεμονωμένους πολιτικούς της χωρών-μελών της ΕΕ. Ψηλά στη λίστα των καλεσμένων βρίσκεται το όνομα του Πάνου Καμμένου, του νέου υπουργού Άμυνας στην Αθηήνα, ηγέτη του λαϊκίστικου δεξιού κόμματος των ΑΝ.ΕΛ. και κυβερνητικού εταίρου του αριστερού πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Το ντοκουμέντο με τον τίτλο «Τελική Λίστα των Ελλήνων» (https://cgrozev.files.wordpress.com/2015/01/d181d0bfd0b8d181d0bed0ba_d0b…) περιέχει συνολικά 90 ονόματα. Εκτός από τον Πάνο Καμένο υπάρχουν δικηγόροι, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, πολιτικοί και τέλος μία ολόκληρη ορχήστρα. Εμφανώς ο Malofejew δεν ήθελε να «διαταραχθούν» οι σχέσεις του με τους Έλληνες από τις κυρώσεις που επέβαλε εναντίον του η ΕΕ. Όπως χαρακτηριστικά ο ίδιος αναφέρεί στην αμερικάνικη ιστοσελίδα Slate: «ο καλός μου Έλληνας φίλος που με έκανε κουμπάρο του, έπρεπε να έρθει σε μένα για την γαμήλια τελετή, μαζί με άλλους 90 Έλληνες να γιορτάσουν.» (http://www.slate.com/articles/news_and_politics/foreigners/2014/10/konst…)

Τα υποκλεμμένα Mails ανήκουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας του Georgi Gawrisch. Μία ομάδα που αντιτίθεται στο Κρεμλίνο τα υπέκλεψε και τα δημοσιοποίησε στις 2 Δεκεμβρίου του 2014 (http://www.fayloobmennik.net/4352526). O Gawrish κατάγεται από το Ρόστοβ και ανήκει στον στενό κύκλο συνεργατών του νεο-ευρασιατικού ρώσου ιδεολόγου Alexander Dugin. Ο Gawrish ήταν επίσης μέλος του Ευρασιατικού  Κινήματος του Dugins.

Από την πλευρά του ο Dugin, είναι ένα είδος γκουρού του νέου επιθετικού ρωσικού ιμπεριαλισμού, με απόκρυφα γεωπολιτικά οράματα για μία ρωσική κυριαρχία από την Ασία έως την Ευρώπη, σε αντίστιξη στον μισητό φιλελευθερισμό της Δύσης.  Η επιρροή που έχει στον Πούτιν και στην διαμόρφωση της επίσημης εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας είναι αμφιλεγόμενη. Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Dugin έχει καταφέρει να αποκτήσει συνεργάτες και ομοϊδεάτες παγκοσμίως.

Ο Gawrisch έζησε για πολλά χρόνια στην Ελλάδα και κατάφερε να δημιουργήσει επαφές με δυνητικούς συμμάχους. Μεταξύ του 2009 και του 2013 εργάστηκε ως τρίτος γραμματέας της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, για να επιστρέψει στη Μόσχα το φθινόπωρο του 2013

Όταν το Δεκέμβριο υποκλάπηκε η αλληλογραφία του λίγοι ήταν εκείνοι που έδωσαν την πρέπουσα σημασία. Ωστόσο, με δεδομένες της φιλορωσικές δηλώσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης και της «επιθετικής» φιλίας του Κρεμλίνου προς τον Τσίπρα ο Gawrish αποκτά νέο ενδιαφέρον. Και το ερώτημα που τίθεται είναι το πόσο μεγάλη είναι η επιρροή ρώσων ιδεολόγων σε έλληνες πολιτικούς.

Από το αρχείο αλληλογραφίας που ξεκινά από το Μάιο του 2010 και εκτείνεται μέχρι το τέλος του 2014 προκύπτει οτι ο Garwisch διατήρησε ένα εκτεταμένο δίκτυο επαφών, με προφανή στόχο την δημιουργία φιλορωσικής και ταυτόχρονα αντιευρωπαϊκής «πλατφόρμας». Υπάλληλοι της αμερικανικής πρεσβείας, στελέχη επιχειρήσεων, μέχρι και εκδότες, άνθρωποι που μπορούσαν να ασκήσουν με επιρροή σε πολιτικούς εντελώς διαφορετικής κατεύθυνσης: Από το αριστερό ΣΥΡΙΖΑ και τον εθνικιστικό κυβερνητικό εταίρο του, ΑΝΕΛ μέχρι το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, ο πρώην διπλωμάτης Gawrisch καλείται μέσω e-mail από ένα μεσάζοντα, να βοηθήσει «ένα φιλορώσο Ιταλό φίλο μας». Πρόκειται για τον ιταλό φασίστα Roberto Fiore, ιδρυτής του κόμματος της δεξιάς Forza Nuova. Θέλει να ταξιδέψει στην Αθήνα για να συναντήσει τον ηγετικό κύκλο της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής βρίσκεται ήδη υπό κράτηση. Και ο Fiore ζητάει να μεσολαβήσει ο Garwisch για να βρεθεί ένας δικηγόρος στις 12 Δεκεμβρίου που θα τον βοηθήσει να συναντήσει τον Μιχαλολιάκο στην φυλακή. Δεν διευκρινίζεται από τα E-Mails αν τελικά ο Garwisch βοήθησε.

Στο δίκτυο του Gawrisch βρίσκεται και ο θρησκόληπτος Ολιγάρχης και διοργανωτής του γάμου Malofejew. Εμφανίζεται, για παράδειγμα, ως εμπειρογνώμονας στις λίστες αλληλογραφίας του Marshall Capital, εταιρείας επενδύσεων, που ίδρυσε ο Malofejew.

Ο Malofejew δεν χρηματοδοτεί μόνο αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία και ελληνικά κόμματα, αλλά φαίνεται να φέρεται να εμπλέκεται ως μεσάζων προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία. Ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του ως Ορθόδοξου Χριστιανού πατριώτη και στο γραφείο του κρέμεται ένα πορτρέτο του τσάρου Αλεξάνδρου Γ ‘, ενώ επιθυμεί την επιστροφή στη Ρωσική Αυτοκρατορία. Το Ιδρυμα του ο Αγιος Βασιλειος είναι ένας από τους μεγαλύτερους χορηγούς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Αλλά ο Malofejew χρηματοδοτεί επίσης δίκτυα και στην Ευρώπη. Τον Μάιο του περασμένου έτους Malofejews το Ίδρυμα του διοργάνωσε για παράδειγμα, ένα συνέδριο αποκλεισμένο από το κοινό και την δημοσιότητα στη Βιέννη, στο οποίο συμμετείχαν ακροδεξιοί, μοναρχικοί, χριστιανοί φονταμενταλιστές και αντι-ευρωπαϊστές εθνικιστές. Επισήμως, η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην 200η επέτειο από την “Ιερά Συμμαχία”, που συγκρότησαν η Ρωσία, η Πρωσία και η Αυστρία το 1815 μετά τη νίκη επί του Ναπολέοντα. Στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονταν εκπρόσωποι του γαλλικού Εθνικού Μετώπου και της βουλγαρικής δεξιάς λαϊκίστικο κόμμα Atak.

Η “ελίτ κλαμπ”

Ο Σταρ του Συνεδρίου της Βιέννης ήταν και πάλι ο Ντούγκιν. Δεν είναι τυχαίο. Για χρόνια έψαχνε σε όλη την Ευρώπη υποστηρικτές. Αυτό είναι προφανές από ένα άλλο e-mail που έστειλε ο  Ντούγκιν στον Gawrisch τον Φεβρουάριο του 2014. Το παράρτημα περιέχει μια λίστα των ανθρώπων από διαφορετικές χώρες ως πιθανά μέλη μιας ελίτ , μιας ομάδας που μπορούν να επηρεάσουν την μάχη της προπαγάνδας στο πνεύμα του « Russia Today ».

Για την Γερμανία ο Ντούγκιν συμπεριλαμβάνει τον δημοσιολόγος Jürgen Elsässer. Για την Ελλάδα, υπάρχουν τρεις άνθρωποι που περιλαμβάνονται στον κατάλογο, συμπεριλαμβανομένου και του Αλέξης Τσίπρα, τότε ηγέτη της αντιπολίτευσης. Αυτή είναι η μόνη αναφορά στα e-mail ότι εκτός από τ επαφές με τους έλληνες ακροδεξιούς και τον Καμμένο, ως δυνητικός εταίρος εμφανίζεται και ο σημερινός Πρωθυπουργός.

Αυτό ισχύει επίσης και για άλλα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ίδια λίστα δίπλα στον συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, υπάρχει και ένας τρίτος Ελληνας: ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος (σσ. πρώην ανταποκριτής του ΑΠΕ στη Μόσχα, εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης στην εφημερίδα Επενδυτής). Με όλους αυτούς τους ανθρώπους, όπως αναφέρεται σε μια υποσημείωση, έχει συναντηθεί αυτοπροσώπως είτε Ντούγκιν ή εκπρόσωποι του. Για να διερευνηθούν οι πιθανότητες συμμετοχής τους στην Οργάνωση που θα προωθεί το σχέδια της Ρωσίας.

Ο Κωνσταντακόπουλος συνδέεται στενά με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει εργαστεί στην Επιτροπή για το πρόγραμμα του κόμματος. Ως δημοσιογράφος ήταν για πολλά χρόνια ως ανταποκριτής στη Μόσχα και λειτουργεί ως σύνδεσμος μεταξύ του κόμματος και της Μόσχας. Είναι επίσης ένας σημαντικός θεωρητικός του ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ Αυγή δημοσιεύει τακτικά άρθρα του.

Ο Κωνσταντακόπουλος ενημερώθηκε επίσης τον Οκτώβριο 2014 για το γεγονός ότι ο υπουργός Άμυνας Καμμένος έμεινε εξαιτίας του εν λόγω γάμου στη Μόσχα. Αυτό προκύπτει από ένα e-mail από τον Κωνσταντακόπουλο στον Gawrisch. Λίγο πριν την τελετή εμφανίσθηκε ο Καμμένος σε κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ “ενθουσιώδης”,  και ζήτησε να υπάρξει “μια τακτική συνεργασία», γράφει ο Κωνσταντακόπουλος. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρει ο Κωνσταντακόπουλος στον Gawrisch αναρωτήθηκε τι πρέπει να κάνει με το “μικρό” τώρα. Αν πράγματι ο Καμμένος επειδίωξε αυτή την επαφή είναι ασαφής. Μετά τις τελευταίες εκλογές η ηγεσία του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζεται με τον Καμμένο.

Ο Κωνσταντακόπουλος είχε προσωπική γνωριμία με τον Ντούγκιν. Οι δυο τους συναντήθηκαν κατά τη διάρκεια επίσκεψης του τελευταίου στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2013 για κοινές συνεντεύξεις. Ο Ντούγκιν εξήγησε στους Έλληνες τις γεωπολιτικές απόψεις του και εξέφρασε τη θέση ότι η Ελλάδα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην Ευρασία και ναυτικές δυνάμεις(ΗΠΑ, Βρετανία και το ΝΑΤΟ).

Ο Ντούγκιν από την πλευρά δημοσιοποιεί μια συνομιλία σε βίντεο με τον Κωνσταντακόπουλο , όπου ο έλληνας δημοσιογράφος προσάπτει ότι η Ελλάδα είναι μια αποικία που καταστρέφεται από τα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, και μιλά για την πιθανότητα μιας στρατηγικής συμμαχίας με τη Ρωσία.

Ως αποστολέας και παραλήπτης E-Mails εμφανίζεται και ένας ακόμα Έλληνας δημοσιολόγος ο Νίκος Λάος: Ο ρόλος του είναι δύσκολο να κατανοηθεί. Ο διδάκτωρ της θεολογίας, μεταξύ άλλων, έχει δημοσιεύει βιβλία για τους Illuminati στην Ελλάδα ή τις υπερβολές της πολιτικής οικονομίας. Ο Λάος είναι επίσης ένας συνεταίρος της ρωσικής εταιρείας ιδιωτικής ασφάλειας R-Techno, ιδρυτής της οποίας είναι ο Roman Romachew υπεύθυνος στην ρωσική FSB για αντικατασκοπεία μεταξύ 1997 και 2002.

Μπορεί εύκολα κάποιος να διαγνώσει από τα e-mails ότι ο Λάος είναι ένας ένθερμος θαυμαστής του Ντούγκιν και αναζητούσε επαφή μαζί του. Κατάφερε να επικοινωνήσει με τον Ντούγκιν μέσω μέσω Gawrisch. «Ζούμε σε ένα πολύ περίπλοκο κόσμο όπου δεν υπάρχει σαφής κυβερνητική πολιτική. Αντ ‘αυτού, υπάρχουν δίκτυα που δρουν τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και εκτός των συνόρων της.» παρέθεσε ο Gawrisch τον Λάος στον Ντούγκιν για να λάβει την απάντηση, “Αυτό είναι σωστό. ” Ντούγκιν συμφώνησε επίσης να συναντηθεί με τον Λάος. Δεν είναι γνωστό αν πραγματοποιήθηκε η συνάντηση. Ο Λάος γράφει το 2013 μέσω Gawrisch στον Ντούγκιν: “Προσπαθώ, μέσω της διπλωματικής οδού, να εφαρμόσω πολλές από τις ιδέες σας για μια υγιή και δημιουργική αλλαγή της ελληνικής πολιτικής.” Η Ελλάδα θα πρέπει μέλος μιας «Ευρασιατικής συμμαχίας υπό την ηγεσία του προέδρου Πούτιν”.

Το πόσο επηρεάζεί ο Λάος το ελληνικό κοινό ή τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να προσδιοριστεί από τα E-Mails. Τον Ιούνιο 2014 έγραψε στον Gawrisch,ότι «γνωστοί του» στον ΣΥΡΙΖΑ του ζήτησαν να αναλύσει τις εσωτερικές σοσιαλδημοκρατικές τάσεις του κόμματος. Σε ένα συνημμένο άρθρο ο Λάος προειδοποιεί για μεμονωμένα μέλη του κόμματος που αποτελούν κίνδυνο για “σοσιαλδημοκρατικές προβοκάτσιες» φιλο-αμερικανική στάση.

Ακαδημαϊκό δεσμούς με τον υπουργό
Ωστόσο, σημαντικότερη από την επαφή με τον Λάος μπορεί να είναι για τον Ντούγκιν μια πολύ διαφορετική προσωπική σύνδεση: αυτή με τον νυν Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά. Ντούγκιν είχε στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, όπου ο Κοτζιάς δίδασκε, την άνοιξη του 2013, μια διάλεξη. Αυτό έχει ήδη αναφερθεί.

Λιγότερο γνωστό είναι ότι πολλές μελέτες του Κοτζιά ως καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά εξέταζαν και ανέλυαν την σχέση του ελληνικού λαού με τη Ρωσία. Από τα χακαρισμένα e-mail δείχνουν ότι Κοτζιάς διαβίβασε τα αποτελέσματα τον Ιούνιο του 2013 απευθείας στο Gawrisch. Στις δημοσκοπήσεις ήταν, μεταξύ άλλων, το ερώτημα: «Ποια χώρα είναι η πιο φιλική προς την Ελλάδα;” Το αποτέλεσμα από το έτος 2012: Σχεδόν το 40 τοις εκατό θεωρούν τη Ρωσία τη καλύτερη φίλη των Ελλήνων. Η Γαλλία κατατάσσεται δεύτερη με 24 τοις εκατό. Η Γερμανία, ωστόσο, λίγο περισσότερο από το ένα τοις εκατό των Ελλήνων τη θεωρεί φίλη-χώρα.

Ο Κοτζιάς κρατά συμπερένει ότι «η Ρωσία είναι μια δυνητική αμυντική και οικονομική σύμμαχος, που σέβεται και φαίνεται να γνωρίζει αρκετά καλά τους Έλληνες.” Πολλοί Έλληνες απογοητεύτηκαν τα τελευταία χρόνια από τους παραδοσιακούς συμμάχους της χώρας και, ως εκ τούτου στράφηκαν προς τη Ρωσία.

Ένας εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε στην ZEIT ONLINE, ότι ο Κοτζιάς αμφισβητεί και διαψεύδει την επαφή με τον Ντούγκιν. Ωστόσο, τα μηνύματα περιλαμβάνουν επίσης μια φωτογραφία μιας ομάδας ανθρώπων με τον Ντούγκιν όπου δείχνει και τον Κοτζιά μαζί. Η φωτογραφία τραβήχτηκε σαφώς στην Ελλάδα.

Όσο η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να να αντικρούσει τον ισχυρισμό ότι ήθελε να αποχωρήσει από την Ευρώπη και να στραφεί προς τη Ρωσία, το ερώτημα που τίθεται είναι: τι επιπτώσεις θα έχει, ότι η καλλιέργεια (ψευδο-)ακαδημαϊκών σχέσεων μεταξύ του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών με τους Νεο-Ευρασιατες του Ντούγκιν και ότι ο υπουργός Άμυνας είναι προφανώς στενά συνδεδεμένος με ένα ρώσο ολιγάρχη, ο οποίος με τη σειρά είναι κοντά στον του Ντούγκιν..

Πηγή: Die Zeit: Το δίκτυο της Ρωσίας στην Ελλάδα -Τα 700 «καυτά» mail που περιγράφουν τις στενές σχέσεις ακροδεξιού Ρώσου ολιγάρχη με κόμματα, πολιτικούς, δημοσιογράφους καιεπιχειρηματίες | 

Είχαμε παλιότερα (και όχι μόνο μια φορά) ασχοληθεί με το θέμα των στενών επαφών του δικτάτορα της Ρωσίας Πούτιν με τους Ναζί στην Ελλάδα  (και την Ευρώπη), με τους ακροδεξιούς  (“Ναζί χωρίς στολή”) του Καμμένου, αλλά  και  με τα φασιστικά-ακροδεξιά ευρωπαϊκά μορφώματα  (ιδιαίτερα Γαλλίας και Ιταλίας). Οι σχέσεις τους ,όπως όλοι γνώριζαν,  δεν ήταν απλά  “ιδεολογικές” (διάβαζε “ιδεολογηματικές”  ), αλλά βασίζονταν κατά κύριο λόγο  σε οικονομική συναλλαγή, αφού είναι από πολλά χρόνια πριν γνωστό πως ο δικτάτορας της Ρωσίας , χρησιμοποιούσε τη δοκιμασμένη μέθοδο των “χρυσών λογχών”, για βα πλησιάζει  άτομα με επιρροή, αλλά και κομματικές οργανώσεις και “μορφώματα” σε όλο τον κόσμο. Οι χρηματιζόμενοι  με τη σειρά τους προωθούσαν στο ευρύτερο κοινό, ο καθένας από το πόστο του, τις θέσεις και τις απόψεις του “Νέου Χίτλερ” της Ρωσίας και επικροτούσαν φανερά και δυναμικά τις ενέργειές του, όπως η εισβολή στην Κριμαία, ο πόλεμος στην Αν. Ουκρανία και οι παλιότερες ιστορίες στην Τσετσενία και τη  Γεωργία.

Ανάμεσα στα πρόσωπα, τα οποία κατονομάζονται και από άλλες ασφαλείς   πηγές  (και όχι μόνο από τα υποκλεμένα μέηλ ,που δημοσίευσε η γερμανική εφημερίδα), ένας μεγάλος αριθμός αφορά “επώνυμους” ΄Ελληνες, που εμπλέκονται σ΄αυτή την “μπίζνα”, τη “διαπλοκή” , την   ισχυρή, δηλαδή, οικονομική τους ενίσχυση από τη Μόσχα.  Στα περίπου 100 τέτοια ονόματα,συμπεριλαμβάνονται οι αρχηγοί των τριών “κομματικών μορφωμάτων” Αλέξης Τσίπρας , Πάνος  Καμμένος και Νίκος Μιχαλολιάκος,  ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης και ο σημερινός υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Το άτομο που έφερε σε επαφή τα παραπάνω πρόσωπα (σύνεδεσμος)  που κατονομάσαμε με τους ανθρώπους  του δικτάτορα Πούτιν είναι το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος για πολλά χρόνια δημοσιογράφος  και  ανταποκριτής εφημερίδων και καναλιών στη Μόσχα. Ο εν λόγω δημοσιογράφος,  είναι αυτός που γράφει κυρίως  τις ομιλίες του Τσίπρα, αλλά και δημοσιεύει συχνά άρθρα στην εφημερίδα του κομματικού μορφώματος την  “Αυγή”.Πέρα απ΄αυτούς που αναφέραμε ,  υπάρχουν και άλλα πολλά ονόματα Ελλήνων (κυρίως επιχειρηματίες-εφοπλιστές, δημοσιογράφοι, εκδότες  και πανεπιστημικοί), που  υπερβαίνουν  τα 100, καταγραμμένα στη λίστα των ανθρώπων που μισθοδοτούνται από τον Πούτιν ακόμα και σήμερα).

Βεβαίως, σε μια δημοκρατική χώρα, και όχι στην “ανάπηρη” Δημοκρατία της Ελλάδας, μια τέτοια συγκλονιστική αποκάλυψη, θα έπρεπε να έχει κινητοποιήσει πρώτα το θεσμό της δικαιοσύνης. Να μην ξεχνάμε πως   διακυβεύονται ύψιστα εθνικά συμφέροντα αυτή την ώρα, δοθένος πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας και ο (κορυφαίος) υπουργός΄Αμυνας,  βαρύνονται πλέον  με τις κατηγορίες διάπραξης  του κακουργήματος του χρηματισμού. (Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τί σκέφτεται να πράξει;)

 Από την εμπορική δημοσιογραφία, τη βιοηχανία παραπληροφόρησης επίσης υπάρχουν ονόματα (και μάλιστα ηχηρά), τα οποία  βρίσκονται στην ίδια λίστα, αλλά γι΄αυτά τα ονόματα θα μιλήσουμε σε άλλο κείμενό μας (Αν και δε νομίζουμε πως οι περισσότεροι δε γνωρίζουν περί ποίων πρόκειται. Είναι οι “γνωστοί και μη εξαιρετέοι” αστέρες των ελληνικών  media που έχουμε πολλές φορές καταγγείλει κι από εδώ).

Παραθέτουμε στη συνέχεια αποσπάσματα από διάφορα άρθρα μας κατά καιρούς για το συγκεκριμένο θέμα.

1 ΣΥΡΙΖΑ: ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΠΟΥΤΙΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ:
 ΣΥΡΙΖΑ: Διάβημα στον Ουκρανό πρεσβευτή για τα βίαια γεγονότα της Οδησσού
  Τσίπρας:  Επαφές με εκπροσώπους της ρωσικής κυβέρνησης έχει σήμερα και αύριο στη Μόσχα ο Αλέξης Τσίπρας.
“…Τα τελευταία περιστατικά ,το διάβημα(!)-διαμαρτυρία στην ουκρανική κυβέρνηση για τα εγκλήματα στην Οδησσό, που  υποκίνησαν και διέπραξαν εγκάθετοι του δικτάτορα της Ρωσίας και η επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα είναι οι ασφαλέστερες επιβεβαιώσεις της άποψης που εκθέσαμε  παραπάνω. Χωρίς να υπάρχει καμιά διάθεση να δικαιολογήσουμε τη συμπεριφορά των Ουκρανών στη μεγάλη αυτή κρίση που ξέσπασε μετά την αυτονόμηση της Κριμαίας, όμως είμαστε ιστορικά υποχρεωμένοι να στηρίξουμε την αλήθεια πως οι Ουκρανοί είναι οι αμυνόμενοι και όχι οι επιτιθέμενοι σ΄αυτή την κρίση, που δημιούργησε εξ ολοκλήρου ο δικτάτορας της Ρωσίας
Ο Πούτιν είναι ένας δικτάτορας και δε χρειάζεται κανείς να πει πολλά για να το τεκμηριώσει.Είναι ένας παρανοϊκός, νέος Χίτλερ, με ίδιες σαν εκείνον συπεριφορές. Εθνικιστής, αλλοπρόσαλλος, με αποδεδειγμένη μαφιόζικη δραστηριότητα, στηρίζεται ,όπως είπαμε, από μαφιόζους, ακροδεξιούς-ναζιστές  και εθνικιστές οπαδούς και ηγείται ενός κράτους με ιδιόμορφη κρατική υπόσταση, ένα μείγμα νομιμότητας και παρανομίας, μια εξουσία που ασκούν μαφιόζοι μεν, αλλά… εκλεγμένοι από το λαό. ΄Ομοια εξουσία δύσκολο να συναντήσεις σε άλλη πολιτισμένη χώρα στον κόσμο.
Και αυτόν τον δικατάτορα, που ζει μέσα στη χλιδή, κάτοχος  μιας αμύθητης περιουσίας από το ξέπλυμα χρήματος,  το σφαγέα της Τσετσενίας, της Ουκρανίας και των χιλιάδων ακτιβιστών της Ρωσίας,  τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν καταδίκασαν ΠΟΤΕ τη συμπεριφορά και τα εγκλήματά του κατά της ανθρωπότητας, αλλά με το παραπάνω διάβημα και την επίσκεψη σήμερα Τσίπρα στη Μόσχα στην ουσία  επιβραβεύει την ιμπεριαλιστική αυτή τακτική του δικτάτορα, συστήνεται στο πλευρό του και  τον στηρίζει, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως δεν είναι κόμμα, αλλά «μόρφωμα», ενας αχταρμάς,χωρίς αρχές και αξίες που δεν ορρωδεί μπροστά σε τίποτα. ΄Εχει απύθμενο μίσος για όποιον και ό,τι αντιμάχεται τη δημαγωγία, τον οπορτουνισμό, το λαϊκισμό και τον αριβισμό του. Απειλεί να στείλει σε κρεμάλες και ξερονήσια εκείνους που παλεύουν να  παρουσιάσουν γυμνούς τους … αριστερούς βασιλείς.
Με το  διάβημα στήριξης του νεου Χίτλερ,του Ρώσου δικτάτορα και την επίσκεψη του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ  στη Μόσχα, συμπληρώνεται και  η τελευταία μαύρη σελίδα στην ιστορία του περίεργου αυτού ελληνικού, κομματικού μορφώματος   και κατακυρώνεται ο χαρακτηρισμός  του ως  η χειρότερο κομματική παρουσία  στη νεότερη και σύγχρονη Ελλάδα  .

 

2. ΝΑΖΙΣΤΗΣ, «ΣΦΟΓΓΟΚΩΛΑΡΙΟΣ» ΤΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΠΟΥΤΙΝ ΔΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΤΗΣ Χ.Α:
31 ΜΑΙΟΥ 2014
«Συμμαχία Ελλάδας και Ρωσίας με αλλαγή κυβέρνησης»
” Συνέντευξη του πολιτικού επιστήμονα Aleksandr Dugin, στενού συνεργάτη του V. Putin
Οι λαοί μας μοιράζονται πολλά κοινά, άρα πρέπει αυτή η συμμαχία να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατόν».

…Όσον αφορά την πολιτική κατάσταση της Ελλάδας…θα επαναλάβω κάτι που είπε ο πρόεδρος Πούτιν, ότι φυσικός σύμμαχος της Ρωσίας θα είναι εκείνος που αντιτίθεται στην παγκοσμιοποίηση, τον φιλελευθερισμό και κάθε τι που συνιστά την πραγμάτωση της αμερικανικής ηγεμονίας. Εάν λοιπόν αυτή η δύναμη είναι η Χρυσή Αυγή, τότε ναι, εφόσον προστατεύετε την ταυτότητα και τη συνείδηση του λαού σας είστε φίλος μας και σίγουρα θα προβούμε στην συνεργασία που τόσο είναι επιθυμητή με τη χώρα σας!».

Αναφερόμενος στις διώξεις εναντίον της Χρυσής Αυγής, υπογράμμισε πως «θεωρώ ότι η δαιμονοποίηση σας δεν είναι τυχαία και προφανώς αυτό δεν αφορά το γεγονός ότι είστε κατ αυτούς ένας πολιτικός αντίπαλος, αλλά το ότι δεν πορεύεστε στον ίδιο δρόμο με όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Διαφέρετε γιατί πιστεύετε σε παραδοσιακές αξίες κι αυτό το λέτε ανοιχτά. Γνωρίζω επίσης τις θέσεις σας εις ότι αφορά την γεωπολιτική στροφή προς τη Ρωσία, κάτι που δεν είναι και τόσο ελκυστικό να λέγεται σήμερα στην Ελλάδα όταν αυτή κυβερνάται από αυτούς που κυβερνάται. Εκφράζετε τα συμφέροντα των Ελλήνων κι αυτό είναι πολύ σπουδαίο. Με τη συμμετοχή σας στις εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο θα επιδιώξετε αυτές τις θέσεις σας, θέσεις που έχουν να κάνουν με παραδοσιακές αξίες όπως ο θεσμός της οικογένειας, της θρησκείας, της αγάπης για την πατρίδα κ.ο.κ. Έχει αποδειχτεί πως οι διώξεις εις βάρος σας έχουν πολιτικό κίνητρο, αλλά η βέβαιη είσοδος σας στην ευρωβουλή θα μας δώσει από κοινού τη δυνατότητα να προσδιορίσουμε το γεωπολιτικό μας όραμα, το όραμα ανάμεσα σε Ελλάδα και Ρωσία που θα αποτελέσει την απαρχή της ανοικοδόμησης της Ευρώπης των Εθνών!»

Αλλά η λίστα χρηματοδότησης  ξένων παρακτόρων” από τους Ρώσους δε συμπεριλαμβάνει μόνο ΄Ελληνες. Οι Λεπέν στη Γαλλία , ο επίσης Γάλλος ηθοποιός  Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Ακροδεξιοί και   Ναζιστές στη Γερμανία, τη Σουηδία, την Ιταλία,τη Βουλγαρία, ακόμα και άνθρωποι της Τέχνης και της δημοσιογραφίας στην Αμερική αναφέρονται  στα τρανταχτά ονόματα των διαπλεκόμενων. ΄Ενας  από τους τελευταίους είναι ο περίφημος Αμερικανός σκηνοθέτης ΄Ολιβερ Στόυν.

Γράφαμε γι΄αυτόν παλιότερα:

 

3. Ο ΟΛΙΒΕΡ ΣΤΟΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΡΟΛΟ «ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ»
  Ο Όλιβερ Στόουν θέλει να κάνει ντοκιμαντέρ τη ζωή του Βλαντιμίρ Πούτιν
O Αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν, που προετοιμάζει μία ταινία με επίκεντρο τον φυγά Έντουαρντ Στόουν που έχει καταφύγει στη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ήθελε να σκηνοθετήσει ένα ντοκιμαντέρ για τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτινκαι να του πάρει συνέντευξη.
Ο ΄Ολιβερ Στόουν  κυνηγάει φανταχτερά, πιασάρικα θέματα. Είναι σαν τους εργαζόμενους στη βιομηχανία  της εμπορικής -δημοσιογραφίας-παραπληροφόρησης. Δεν τον νοιάζει η αλήθεια, ούτε το βάθος των γεγονότων. Αρκεί να υπάρχει αληθοφάνεια ή βιτρίνα.
Ο ίδιος είναι σκηνοθέτης, αλλά ισχυρίζεται πως κάνει  και για ιστορικός. Εμείς λέμε , ούτε είναι ούτε κάνει.  Το γεγονός πως καταπιάστηκε, όπως διαβάσαμε  παραπάνω,  με ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «ΗΠΑ ,η ιστορία που δεν ειπώθηκε ποτέ», δε σημαίνει πως έγινε και ιστορικός…”

“Την δόξαν πολλοί εμίσησαν, το χρήμα όμως ουδείς” λέει η σοφή ρήση. Αλέξης Τσίπρας και Πάνος  Καμμένος οι δύο κυβερνητικοί συνέταιροι,  που τώρα πια αποκαλύπετεται πως δε συμμάχησαν  για λόγους…αντιμνημονιακούς, για να…σώσουν την Ελλάδα από τους δανειστές της, αλλά γιατί έλαβαν εντολές  από τον “εργοδότη” τους, τον  πιο αισχρό και αδίστακτο δικτάτορα των 2 τελευταίων αιώνων στον κόσμο, το Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο παρανοϊκός “τσάρος” βαρύνεται,ως γνωστόν, με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και έχει καταδικαστεί από το αδέκαστο δικαστήριο της ιστορίας. Μένει να λογοδοτήσει και στο παγκόσμιο ποινικό δικαστήριο. Και είναι σίγουρο πως πολύ σύντομα θα οδηγηθεί  εκεί.

Το εδώλιο, όμως,  του κατηγορουμένου στο ειδικό αυτό δικαστήριο, θα πρέπει να το μοιραστεί με πολλούς συνενόχους του σε ολόκληρο τον κόσμο. Ανάμεσα σ΄αυτούς και  οι  δικοί  μας εδώ επικεφαλής, συνεργάτες  της κυβέρνησης, Αλέξης Τσίπρας και  Πάνος Καμμένος.

Οι μάσκες έπεσαν. Τα  μίσθαρνα ανώτατα  στελέχη της κυβέρνησης, που ασκούν την εξουσία στη χώρα αυτή την ώρα, μετά από τόσες και τέτοιες βαριές καταγγελίες, οφείλουν εδώ και τώρα να παραιτηθούν. Αν δεν το κάνουν μόνοι τους, έχουμε εμείς όλοι, οι έντιμοι ΄Ελληνες υποχρέωση να τους αναγκάσουμε να το κάνουν.

___________________________________________________________________________

2. Ο Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ανέφερε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ότι «δεν αποκλείεται να ζήσουμε το έργο της  Κύπρου, αναφερόμενος στις καταθέσεις»

Ηχηρό παρών και μετεκλογικά για το Κίνημα, με το Γιώργο Παπανδρέου να επαναλαμβάνει ότι θα είναι ένα «κόμμα καταλύτης».

Κατά την ομιλία του  στην 1η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός, εκτός από την ανακήρυξη της έναρξης της οικοδόμησης του κόμματος, έδωσε και… συμβουλές στον Αλέξη Τσίπρα ενόψει των διαπραγματεύσεων, ενώ ανέφερε ότι δεν αποκλείεται να ζήσουμε το έργο της  Κύπρου, αναφερόμενος στις καταθέσεις. Υποστήριξε δε ότι βάζει πλάτη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και στις διαπραγματεύσεις που θα διεξαχθούν, αλλά προειδοποίησε ότι οι εταίροι μας δεν θα δεχθούν να βοηθήσουν χωρίς σοβαρό αντάλλαγμα

«Σήμερα με την 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψή μας, ξεκινάμε τον διάλογο για την οικοδόμηση του Κινήματος. Με κινηματικά και συμμετοχικά χαρακτηριστικά», τόνισε ο κ. Παπανδρέου στην κατάμεστη αίθουσα του ΣΕΦ και ευχαρίστησε  όσους έδωσαν μαζί του την μάχη των εκλογών, ενώ ο κόσμος τον διέκοπτε συχνά με χειροκροτήματα και συνθήματα. Ο κ.Παπανδρέου έκανε λόγο για ένα ξεκίνημα μίας δύναμης αξιών, στελεχών και απόφασης, προαναγγέλλοντας νέα πορεία προς τον πολίτη. Επίσης, τόνισε την ανάγκη των υποστηρικτών του Κινήματος πως για να γίνει μία νέα αρχή χρειάζεται η υπεράσπιση των στρατηγικών επιλογών της περιόδου 2009-2011 και  να τεθεί στον δημόσιο διάλογο μία διαφορετική ατζέντα πέραν από τον αριστερό και τον δεξιό λαϊκισμό.

Ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε ότι  ότι η χώρα δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτύχει υποστηρίζοντας ότι βάζει πλάτη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τη χώρα και τις διαπραγματεύσεις που θα διεξαχθούν. «Δεν μένω στο ότι εμένα με λιθοβολούσαν όλοι, όταν τότε αγωνιζόμουν να αποτρέψω την χρεοκοπία και την κατάρρευση της χώρας. Όταν μας εξύβριζαν – μας αποκαλούσαν Τσολάκογλου. Ήμασταν μόνοι τότε, αλλά δεν εύχομαι το ίδιο στην Κυβέρνηση σήμερα. Για το καλό της πατρίδας. Για το καλό του Ελληνικού λαού».

Υποστήριξε ότι το Κίνημα θα στηρίξει την κυβέρνηση στην προσπάθεια για ελάφρυνση του χρέους και την μάχη που δίνει για μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα και σημειώσε όμως πως οι εταίροι μας δεν θα δεχθούν να βοηθήσουν χωρίς σοβαρό αντάλλαγμα, επανέφερε την πρότασή του για ένα Ελληνικό Σχέδιο, με βαθιές τομές και αλλαγές, κόντρα στο δίλημμα «μνημόνιο ή αντιμνημόνιο».

Ο κ.Παπανδρέου κάλεσε την κυβέρνηση να μην προβεί σε βεβιασμένες ενέργειες που μπορεί να κλονίσουν την εμπιστοσύνη των καταθετών, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «μπορεί να οδηγήσουν σε φαινόμενα παρόμοια με αυτά που έζησε η Κύπρος».

«Μετά την απόφαση της ΕΚΤ για την πρόσβαση σε ρευστότητα μέσω του ELA, oι συνθήκες στον τραπεζικό σύστημα είναι τέτοιες που χρειάζεται σύνεση και αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπανδρέου πρότεινε ενόψει των διαπραγματεύσεων :
– Να οργανωθεί διεθνές συνέδριο εμπειρογνώμων για το χρέος – αντί να πετάμε ενδιαφέρουσες αλλά ερασιτεχνικές ιδέες για τη διευθέτηση του ανά τις πρωτεύουσες της ΕΕ. Και μετά να τα μαζεύουμε πίσω.
– Δημοψήφισμα ώστε να αυξηθεί η διαπραγματευτική μας δυνατότητα. Και να αποτελέσει εγγύηση προς τους λαούς της ΕΕ για μια μεταπελατειακή Ελλάδα.

Σχετικά με την “αλήθεια” που αναφέρει ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι “αλήθεια, τώρα που έγινε Πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας, γιατί δεν ρωτάει τους αρμόδιους της ΕΕ, ποιο ήταν τελικά το έλλειμμα της χώρας το 2009;», προκαλώντας τον νυν πρωθυπουργό να ρωτήσει αν υπήρχε τότε άλλη εφικτή λύση από αυτή που επιλέχθηκε , αν μπορούσε η Ελλάδα να βρει χρήματα από αλλού και τα αρνήθηκε, αν υπήρχε κάποιος που θα δάνειζε δεκάδες δισεκατομμύρια στην , όπως είπε, «παντελώς αναξιόπιστη και βυθισμένη μέσα στο βούρκο αγνώστου βάθους ελλειμμάτων Ελλάδα του Καραμανλή».

«Έχει χρέος να αποκαταστήσει την αλήθεια που και ο ίδιος διέσυρε για χρόνια. Έχει χρέος ως Πρωθυπουργός να πει την αλήθεια. Έχει χρέος, όχι για την δικαίωσή μας, αλλά γιατί μόνο με αλήθειες θα χτυπήσουμε τα πραγματικά αίτια, μονό σε αλήθειες θα οικοδομήσουμε γερές βάσεις για το αύριο της χώρας μας», τόνισε.

Επίσης, επιτέθηκε στην κυβέρνηση Σαμαρά για τον τρόπο που πολιτεύθηκε, για πελατειακές διευθετήσεις και ένα οικονομικο-πολιτικό κατεστημένο που κυριάρχησε, αλλά και –παρά την στήριξη που είχε- να εξασφαλίσει την οριστική και ασφαλή έξοδο από το πρόγραμμα, υπονομεύοντας παράλληλα τις προοπτικές της επόμενης κυβέρνησης με το αίτημα για τεχνική παράταση του προγράμματος, που λήγει σε λίγες μέρες.

Απάντησε δημοσίως, μάλιστα, στον κ. Σαμαρά για τα πει χάους λέγοντας πως «ξέρει καλά ότι χάος παραλάβαμε εμείς το 2009. Και παραδώσαμε μια χώρα το 2011 με όλες τις προϋποθέσεις για μια πορεία εξόδου από την κρίση» και πρόσθεσε “μήπως αλήθεια ξέχασε ότι και ο ίδιος δημιούργησε χάος επιμένοντας να πάει η χώρα σε διπλές εκλογές το 2012; Η ξέχασε την αλήθεια – ότι έπαιξε την χώρα στα ζάρια και πέταξε την καυτή πατάτα στο 2015 για να πετύχει την “αριστερή παρένθεση”, σημειώνοντας δε πως «όσοι λειτουργούν με στόχο μια “αριστερή παρένθεση” επενδύουν σε ένα εθνικό έγκλημα. Πρώτα, γιατί φαίνεται ότι δεν μπορούν να σεβαστούν την ετυμηγορία των Ελλήνων πολιτών. Το χειρότερο, γιατί φαίνεται ότι επιθυμούν την αποτυχία της σημερινής κυβέρνησης σε μια κρίσιμη στιγμή για το έθνος. Όπως την ίδια αποτυχία εύχονταν το 2009, το 2010 και το 2011».

Σχετικά με το μέλλον τους Κινήματος, εκτιμά ότι θα γίνει καταλύτης και τόνισε ότι «μπορούμε και θέλουμε να συμβάλλουμε δημιουργικά στην επίσπευση της “επόμενης μέρας” για τη χώρα, η οποία ήδη θα έπρεπε να έχει προχωρήσει», είπε, επιμένοντας πως κανείς πια δεν μπορεί μόνος του. Ο κ. Παπανδρέου κατέληξε με τη φράση «θέλουμε να γίνουμε η αλλαγή που πρεσβεύουμε», προαναγγέλλοντας νέες, καινοτόμες διαδικασίες που θα συμβάλουν στην διαμόρφωση σοβαρών συναινέσεων για μεταρρυθμίσεις.

Θα συμφωνήσουμε με όσα υποστήριξε ο Γ. Παπανδρέου. Επί μέρους διαφωνίες έχουμε, αλλά δεν έχει νόημα να τα ξαναλέμε.

Εκείνο που θα προτείναμε και στον ίδιο  το Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και στους παλιότερους πρωθυπουργούς και “πρωτοκλασάτους” πολιτικούς των κυβερνήσεων μετά την ένταξη της χώρας στην ευρωζώνη, μέχρι και σήμερα, να αποχωρήουν σιγά-σιγά από την πολιτική κονίστρα της χώρας. Δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα πια. Αντίθετα,  όσο παραμένουν γίνονται “κόκινο πανί” για το μαινόμενο  “ταύρο”-πλήθος των Ελλήνων ψηφοφόρων, αλλά και των φορέων της Αποχής (άκυρα-λευκά).  ΄Εχουν πια ταυτιστεί με την τραγωδία  του τόπου,την κόλαση που πέρασε και θα περάσει η χώρα. Θα είναι η τελευταία σωστή ” εθνική” πράξη που καλούνται να κάνουν.

 Η Ιστορία ήδη έχει αναλάβει το έργο της κρίσης  για τους συγκεκριμένους πρωταγωνιστές του ιστορικού γίγνεσθαι.   Με σύνεση και  καθαρή κρίση, με  απεξάρτηση κάθε είδους  από όσα συνέβησαν και συμβαίνουν, κυρίως, όμως, με αποστασιοποίηση από ιδεολογικές επιλογές,από τα προσωπικά πιστεύω και ζητούμενα  των φορέων της, όσοι επιχειρούν και επωμίζονται να καταγράψουν και να κρίνουν αυτά τα δρώμενα ,να αποδώσουν  ” τα του Καίσαρος τω Καίσαρι”.

 ________________________________________________________

3. Οταν ο Ανδρέας Παπανδρέου σήκωσε όπλο στην Μαργαρίτα και τον Γιώργο -Τι αποκαλύπτει νέο βιβλίο
(EUROKINISSI)
Απίστευτα περιστατικά, με όπλα, καβγάδες και κρυφούς έρωτες στο επίκεντρο αποκαλύπτει στο νέο του βιβλίο ο διευθυντής ασφαλείας του Ανδρέας Παπανδρέου, Βασίλης Κεραμάς.
Στις σελίδες του μάλιστα περιγράφει ακόμη και ένα περιστατικό, κατά το οποίο- σύμφωνα με τον κ. Κεραμά- ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ είχε σηκώσει όπλο στη σύζυγό του, Μαργαρίτα και τον γιο του και πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.
Το περιστατικό συνέβη στο Καστρί το 1977, όπως ισχυρίζεται στο βιβλίο του «Πράσινος Φάκελος, Γαλάζιες Χάντρες», ο κ. Κεραμάς, σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso.
«Ενα βράδυ στο Καστρί το 1977, την ώρα του δείπνου, η Μαργαρίτα Παπανδρέου και ο πρεσβύτερος γιος της, ο 25χρονος Γιώργος, ο νικητής των εκλογών του 2009, ενώπιον του Ανδρέα Παπανδρέου έθεσαν επί τάπητος τη σχέση του με μια επιφανή κυρία του Κινήματος», αναφέρει το βιβλίο, ενώ σημειώνεται ότι αμέτοχοι στη συζήτηση ήταν η Σοφία και ο Αντρίκος, ενώ ο Νίκος ήταν στην Αμερική.
«Εγινε έντονη λογομαχία στη τραπεζαρία και πήρε διαστάσεις βίαιης σύγκρουσης. Ο Ανδρέας Παπανδρέου αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα στο τραπέζι και ηγέρθη να φύγει, αλλά ο Γιώργος τον έπιασε από το χέρι να τον συγκρατήσει. Ο πρόεδρος όμως του ξέφυγε και βρέθηκε στον διάδρομο της οικίας ακολουθούμενος από τη Μαργαρίτα, τον Γιώργο, τη Σοφία και τον Ανδρέα. Η Σοφία έκλαιγε και ο νεαρός Αντρίκος ήταν αμήχανος. Καθώς ο πρόεδρος πέρασε από τον προθάλαμο κατευθυνόμενος στο γραφείο του, είπε απελπισμένα στον παρευρισκόμενο σωματοφύλακά του: “Θα με βοηθήσεις; Είναι θέμα δύναμης;”».
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κ. Κεραμάς, ακολούθησε ο εξής διάλογος:
«Σωματοφύλακας: Δεν είναι θέμα δύναμης, κύριε πρόεδρε αλλά η οικογένειά σας. Πείτε μου τι να κάνω;
Ανδρέας: Αν είναι θέμα δύναμης, να μου πεις!
Σωματοφύλακας: Δεν είναι θέμα δύναμης.
Ανδρέας: Τότε να παρέμβεις, σου δίνω εγώ την άδεια, φώναξε ο πρόεδρος και μπήκε στο γραφείο του ακολουθούμενος από τη Μαργαρίτα, τον Γιώργο, τη Σοφία και τον Αντρίκο».
Το θέμα όμως δεν σταμάτησε εκεί, σύμφωνα με το βιβλίο. «Μέσα στο γραφείο η λογομαχία κορυφώθηκε και ο Γιώργος όρμησε πίσω από το γραφείο του, ενώ η Σοφία έκλαιγε γοερά και ο Αντρίκος παρέμενε θεατής και αμήχανος.
Ο πρόεδρος κραύγασε προς τον σωματοφύλακα βοήθεια και τρομοκρατημένος εξήγαγε από το συρτάρι του γραφείου του ένα γερμανικό πιστόλι Valter, κόλλησε αστραπιαία την πλάτη του στον τοίχο για να στηριχτεί και κραυγάζων “Φύγετε, θα σας σκοτώσω” προέτεινε το πιστόλι προς το Γιώργο. Ο σωματοφύλακας, μην έχων τότε άλλα περιθώρια ελιγμών, όρμησε σαν αίλουρος κατά του Γιώργου, του έστριψε το χέρι με λαβή και τον απομάκρυνε με δυσκολία από το γραφείο φωνάζων συγχρόνως: Για όνομα του θεού, κυρία Μαργαρίτα, βγείτε από το γραφείο, θα γίνει έγκλημα απόψε, θα καταστραφούμε!”».
Σύμφωνα με τα γραφόμενα του διευθυντή ασφαλείας του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου με το ελεύθερο χέρι του μάτωσε για τα καλά το πρόσωπο του σωματοφύλακα με τα νύχια του.
«Μετά τη βίαιη αυτή σκηνή η Μαργαρίτα και τα παιδιά επέστρεψαν στο σαλόνι, ενώ ο Ανδρέας Παπανδρέου ανέβηκε στον πρώτο όροφο  στο υπνοδωμάτιό του και φώναξε και τον σωματοφύλακά του να ανέβει. Ετοίμασε μια βαλίτσα με μερικά εσώρουχα και ο πρόεδρος είπε: ”Πρέπει να φύγω από το σπίτι”. Όταν ο πρόεδρος κατέβηκε στον προθάλαμο όλοι του φώναζαν: ”Δεν θα φύγεις από το σπίτι”. Με κόπο έφυγαν πρόεδρος και σωματοφύλακας από το Καστρί. Ο Ανδρέας οδηγών σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση πήγε στο σπίτι της μητέρας του Σοφίας Μινέικο».
Σύμφωνα με τη διήγηση Κεραμά, ο Παπανδρέου έπειτα από διάλογο με τον στενό του συνεργάτη του Ζιάγκα έφυγε από το πατρικό του και πήγε στην οδό Ηλιάδος 14 στους Αμπελοκήπους, στον τρίτο όροφο όπου διανυκτέρευσε με την επιφανή κυρία του Κινήματος…. Και ο Κεραμάς καταλήγει: «Πρωταγωνιστικό ρόλο στον συμβιβασμό της Μαργαρίτας με τον Ανδρέα διαδραμάτισε ο Κουτσόγιωργας, ο οποίος επέτυχε να συμβιβάσει τα πράγματα. Ο Μένιος είπε στη Μαργαρίτα: “Έτσι είναι οι Παπανδρέου. Πρέπει να ανεχτείς τη ζωή που κάνει. Διαφορετικά πρέπει να πάρεις διαζύγιο. Έτσι ήταν και ο πατέρας του”…».

Εμ , δεν ξέρει να γράφει, εμ, παριστάνει και το συγγραφέα, ο πρώην μπάτσος. Αλήθεια, πήγε καλά  στις πωλήσεις  το πρώτο άθλιο βιβλίο, που κυκλοφόρησε πριν χρόνια για το αφεντικό του  ο ανεκδιήγητος αυτός Βασ.  Κεραμάς και τώρα με την κρίση, είπε να επαναλάβει την πρσπάθεια;  Γιατί, άλλο λόγο  δε βλέπουμε που ξαναλέει τα ίδια και τα ίδια για τον άνθρωπο που του είχε εμπιστευτεί  την ίδια του τη ζωή.

Γιατί, τί εξυπηρετούν τέτοιες διηγήσεις, πέρα από το κουτσομπολιό, αλλά  και την αποκάλυψη του χαρακτήρα και  της κακότητας-μικρότητας που βγάζει ο εν λόγω μπάτσος για τον Ανδρέα Παπανδρέου; Σαν σπιούνος λειτουργεί αυτός ο τύπος.  Αυτή η ιστορική κρίση μας βγαίνει  αυθόρμητα.

Το περιστατικό μορεί και να έγινε , έτσι όπως το λέει η διαφορετικά. Μπορεί και να μην έγινε. Προσωπικά δεν εμπιστεύομαι αυτόν τον…απομνημονευματογράφο-Κουρκουσούρα. Οι άνθρωποι καμιά φορά εξαντλούν τις αντοχές τους. Και ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν κι αυτός άνθρωπος. Αλλά,τί νόημα έχει να βγάζεις στη φόρα τέτοιες προσωπικές στιγμές ενός προσώπου; Δείχνει ασέβεια, μικρότητα, καιροσκοπισμό.

ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ, ΩΣ  ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ   ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ.  Κι αυτό είναι δουλειά  της Ιστορίας. Δεν κάνουμε κρίσεις για περιστατικά της  προσωπικής  τους ζωή, αν δεν άπτονται του βασικού στόχου, που μνημονεύσαμε.

Ας σιωπήσει πια ο “μικρός” Μπάτσος! Μια αηδία κατάντησε με αυτά που γράφει.

__________________________________________________________________________

 5. «Θέμα Εξαρχείων» θα θέσει ο Πανούσης Πηγή
«Θέμα Εξαρχείων» και πολιτικής παρέμβασης για την «δράση των αντιεξουσιαστών» αναμένεται να θέσει τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το Βήμα, ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιάννης Πανούσης.   Όπως γράφει το σάιτ, ο κ. Πανούσης θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει μια πολιτική λύση «στο ζήτημα της σχεδόν 40ετούς παρουσίας των πολυπληθών αναρχικών ομάδων και των υποστηρικτών της επαναστατικής βίας που πολλές φορές προχωρούν σε επεισόδια ή τροφοδοτούν τις ένοπλες οργανώσεις».   Πιθανόν μάλιστα να ζητήσει τη συνδρομή  όλων των κομμάτων για το θέμα, κατά την ομιλία του στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ναι, συνεργάτη-στυλοβάτη της υπόδικης, εθνικοσοσιαλιστικής κυβέρνησης που υπηρετείς. Ολόκληρα 40 χρόνια στα Εξάρχεια, όταν εσύ αγνοούσες ακόμα και το… γεωγραφικό τους στίγμα, αλλά και τί σημαίνει “τσίτωμα του μυαλού”, ζωή στα άκρα, πολιτικός αγώνας, συσπείρωση, γόνιμος πολιτικός διάλογος, συνέπεια, εμείς, αγκαλιά με την εμπειρία, πίναμε καφέ στο Φλοράλ ή στη Μαρονίτα αργότερα και βλέπαμε πολιτικές  ταινίες στο θερινό ΒΟΞ. Εσύ ούτε βόλτα δεν τολμούσες να περάσεις από την “πλατεία”, γατί θα σε γνωρίζαμε και θα σε διώχναμε κλωτσηδόν.

Δω πέρα δίναμε τις φιλοσοφικο-πολιτικές μας μάχες με τον Παναγιώτη Κονδύλη, το Νικόλα ΄Ασιμο, το Λάζαρο, το Γιάννη, την Ειρήνη, τη Σοφούλα και τα άλλα “ταξιδεμένα” πια από τη ζωή παιδιά. Εκεί πήραμε το “βάπτισμα του πυρός” να μην …κολώνουμε ούτε  να φοβόμαστε την άδικη και παράλογη εξουσία, κανενός είδους.Ούτε τη δικιά σου σήμερα.

Και 40 ολόκληρα χρόνια δε γίναμε ούτε πρεζόνια, ούτε μπαχαλάκηδες, ούτε τρομοκράτες, ούτε …επικίνδυνα αναρχικά στοιχεία, όπως  συλλήβδην χαρακτηρίζεις τον όντως (για τη δική σου κρίση, ενός καθεστωτικού εγκληματολόγου) “περίεργο” πληθυσμό των   Εξαρχείων. Εσύ έγινες και επικίνδυνος και ασεβής. Και η τιμωρία σου θα είναι πως δεν πρόκειται ποτέ ούτε να το συνειδητοποιήσεις πολύ περισσότερο να το παραδεχτείς.

“Κάτω, τα χέρια”,λοιπόν  από τα Εξάρχεια, από τη “γειτονιά των αθεροβαμόνων και των ρομαντικών” .  Διαπράττεις ΄Υβριν, γι αυτό βάλε στο αθύρωτο στόμα σου  αιδώ και δίκην.  Αν όχι για μας για τους νεκρούς μας συντρόφους, που έφυγαν σταθεροί στο όραμα της “πλατείας” , για να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο.

Αιδώς,Πανούση!