ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

1. ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΝΩΝ. ΚΑΙ  ΖΗΤΗΜΑ ΔΙΚΟ ΣΟΥ.
2. ΠΑΜΕ ΠΟΛΕΜΟ;
3.ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ-“ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΙ”. ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΩΝ.
4. ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ  ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ Γ. ΤΡΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
5. ΒΙΑΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ. ΜΙΑ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΩΝ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΩΝ  ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

__________________________________________________________________________

1. α. ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΏΤΗ

Ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα και ως πολιτικός κρατούμενος των φυλακών τύπου Γ΄ στα πλαίσια της αγωνιστικής κινητοποίησης των πολιτικών κρατουμένων ενάντια στις ειδικές «αντιτρομοκρατικές» νομοθεσίες , τα ειδικά δικαστήρια και τις ειδικές φυλακές συμμετέχω από 2 Μαρτίου στην απεργία πείνας των πολιτικών κρατούμενων

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΝΊΚΟΥ ΜΑΖΙΏΤΗ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ 

Τα τελευταία 15 χρόνια και ιδιαίτερα μετά το ξέσπασμα του πολέμου κατά της «τρομοκρατίας», το καπιταλιστικό σύστημα διεθνώς έχει πάρει ολοένα και πιο ολοκληρωτικά χαρακτηριστικά προκειμένου να επιβάλλει την δικτατορία των αγορών, τα συμφέροντα της υπερεθνικής οικονομικής ελίτ η οποία αναδείχτηκε μέσα από την διαδικασία της παγκοσμιοποίησης του συστήματος μετά το τέλος του διπολισμού. Στα πλαίσια αυτά , η καταστολή, η θωράκιση του νομικού και ποινικού οπλοστασίου των κρατών στο νέο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον απέναντι στους πολιτικούς εχθρούς της νέας τάξης πραγμάτων και ιδιαίτερα απέναντι στην απειλή της ένοπλης επαναστατικής δράσης έχει μείζονα σημασία και εφαρμογή για την αναπαραγωγή του συστήματος, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Το ελληνικό κράτος που είναι ενσωματωμένο στο άρμα του υπερεθνικού κεφαλαίου έχει αφενός υιοθετήσει τις νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις  που υπαγορεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση και αφετέρου έχει αναβαθμίσει το νομικό και ποινικό του οπλοστάσιο στις επιταγές του διεθνούς «αντιτρομοκρατικού πολέμου». Έτσι το 2001 ψήφισε τον Α΄ «αντιτρομοκρατικό» νόμο, το άρθρο 187 του ποινικού κώδικα (εγκληματική οργάνωση), το 2004 ψήφισε τον Β΄ «αντιτρομοκρατικό» νόμο το άρθρο 187Α ( τρομοκρατική οργάνωση), το 2009 λίγο καιρό μετά την εξέγερση του 2008 ψήφισε τον κουκουλονόμο, το 2010 τροποποίησε το άρθρο 187 Α προς το δυσμενέστερο, TO 2012 με εισαγγελική διάταξη επέβαλαν την βίαιη απόσπαση του DNA και τέλος το καλοκαίρι του 2014 ψήφισε ως φυσική συνέχεια και συνέπεια της κατασταλτικής του πολιτικής τον νόμο για τις φυλακές τύπου Γ΄ για τους πολιτικούς κρατούμενους.

Η σταδιακή αυτή αναβάθμιση της κατασταλτικής επίθεσης του κράτους εντεινόταν παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια με τις νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις των ελληνικών κυβερνήσεων όμως η επίθεση αυτή οξύνθηκε ακόμα περισσότερο μετά την έκρηξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 και την υπαγωγή της χώρας στην εξουσία του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ με την υπογραφή του Α΄ μνημονίου του 2010.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες όπου το καθεστώς έχει χάσει την κοινωνική συναίνεση που απολάμβανε προ κρίσης λόγω της λαίλαπας που έχει εξαπολύσει εδώ και 6 χρόνια η καταστολή κι η «αντιτρομοκρατική» νομοθεσία αποτελούν βασικοί πυλώνες και προϋποθέσεις για την διαιώνιση του συστήματος.

Γιατί η απονομιμοποίηση του καθεστώτος στα μάτια της κοινωνικής πλειοψηφίας λόγω της μεγαλύτερης κοινωνικής ληστείας που έχει εξαπολυθεί εναντίον της, με την πείνα, την φτώχεια και την εξαθλίωση να μαστίζουν τον λαό, με τους χιλιάδες θανάτους από αυτοκτονίες, από αρρώστιες, από την έλλειψη βασικών αγαθών, με τους χιλιάδες αστέγους και αυτούς που τρέφονται από τα σκουπίδια ή εξαρτώνται από συσσίτια, όλα αυτά δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την προοπτική της επανάστασης και της ανατροπής ενός καθεστώτος που ευθύνεται για την κρίση και όλα  τα δεινά που επακολούθησαν.

Η ανάληψη της εξουσίας και της διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης από τον Σύριζα μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 δεν αλλάζει ουσιαστικά τα πράγματα. Παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις για κατάργηση των μνημονιακών συμβάσεων και του κουρέματος του χρέους, η πολιτική που έχει δεσμευτεί να ακολουθήσει η κυβέρνηση Σύριζα δεν διαφέρει από αυτήν που εφάρμοσαν οι προκάτοχες κυβερνήσεις και αυτό αποδεικνύεται μετά την αίτηση παράτασης του υπάρχοντος μνημονίου-προγράμματος διάσωσης άσχετα αν με τα επικοινωνιακά τους κόλπα δεν το ονομάζουν μνημόνιο ή δεν ονομάζουν το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την ΕΕ ως τρόικα αλλά ως θεσμούς. Στην ουσία η κυβέρνηση Σύριζα έχει αποδεχτεί και τα μνημόνια και το χρέος και θα υπογράψει νέο μνημόνιο-πρόγραμμα διάσωσης μετά την παράταση του ήδη υπάρχοντος με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα και ως πολιτικός κρατούμενος των φυλακών τύπου Γ΄ πιστεύω ότι μόνο ο δρόμος της ανατροπής και της ένοπλης λαϊκής και κοινωνικής επανάστασης μπορεί να δώσει διέξοδο απέναντι στην κρίση, να ανατρέψει τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις και να διαγράψει το χρέος. Ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα και ως πολιτικός κρατούμενος των φυλακών τύπου Γ΄ στα πλαίσια της αγωνιστικής κινητοποίησης των πολιτικών κρατουμένων ενάντια στις ειδικές «αντιτρομοκρατικές» νομοθεσίες , τα ειδικά δικαστήρια και τις ειδικές φυλακές συμμετέχω από 2 Μαρτίου στην απεργία πείνας διεκδικώντας:

1) Την κατάργηση του Α΄ «αντιτρομοκρατικού» νόμου του 2001, του άρθρου 187 (εγκληματική οργάνωση).

2) Την κατάργηση του Β΄ «αντιτρομοκρατικού» νόμου του 2004, του άρθρου 187Α (τρομοκρατική οργάνωση).

3) Την κατάργηση του κουκουλονόμου.

4) Την κατάργηση του νόμου για τις φυλακές τύπου Γ΄.

5) Την απελευθέρωση του καταδικασμένου για την 17Ν Σάββα Ξηρού για λόγους υγείας. 

 

                                         Νίκος Μαζιώτης, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα

                                                                                              Φυλακές τύπου Γ Δομοκού    

 

β. Σε απεργία πείνας Κουφοντίνας και Γουρνάς
Σε απεργία πείνας κατεβαίνουν από σήμερα, Δευτέρα 2 Μάρτη, πολιτικοί κρατούμενοι. Οι Δημήτρης Κουφοντίνας και Κώστας Γουρνάς ανακοινώνουν τη συμμετοχή τους στην απεργία πείνας με την δήλωση που παραθέτουμε στη συνέχεια:«Εμείς, πολιτικοί κρατούμενοι στη φυλακή τύπου Γ του Δομοκού, ο Κώστας Γουρνάς και ο Δημήτρης Κουφοντίνας, προχωράμε από σήμερα Δευτέρα 2 Μάρτη σε απεργία πείνας.Παλεύουμε για να καταργηθούν τα άρθρα 187 και 187Α του Ποινικού Κώδικα, για να καταργηθεί ολόκληρη η ειδική νομοθεσία εκτάκτων μέτρων με την οποία η εξουσία επιδιώκει να εγκληματοποιήσει και να εξοντώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους.Παλεύουμε για να καταργηθούν τα ειδικά δικαστήρια – έκτακτα στρατοδικεία, αυτή η φάμπρικα εξόντωσης των νέων αγωνιστών, με τις ειδικές συνθέσεις, τους ειδικούς αντισυνταγματικούς νόμους, την ειδική αντιεπιστημονική και δόλια χρήση αποδεικτικών μέσων (π.χ. DNA), την ειδική κατασκευή αποδεικτικών στοιχείων.Παλεύουμε για την κατάργηση όλων των ειδικών κατασταλτικών νόμων κατά των διαδηλωτών και κατά των λαϊκών κινητοποιήσεων.Ζητάμε την άμεση κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, που αποτελούν το σύμβολο του καθεστώτος εξαίρεσης των πολιτικών κρατούμενων και του εκφοβισμού της κοινωνίας που αντιστέκεται.Ζητάμε την άμεση αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού που η εξουσία επί 13 χρόνια τώρα εξοντώνει μεθοδικά και εκδικητικά, με αποτέλεσμα να έχει οδηγηθεί σε ανήκεστες βλάβες, με το επίσημο ποσοστό αναπηρίας του να έχει φτάσει πλέον στο 98%.Επειδή η καταστολή είναι η άλλη όψη της λιτότητας, ο αγώνας του λαϊκού κινήματος κατά της λιτότητας είναι αξεχώριστος από τον αγώνα κατά της καταστολής και ιδιαίτερα κατά του μόνιμου καθεστώτος εκτάκτων μέτρων. Γι’ αυτό ζητάμε τη συμπαράσταση ολόκληρης της αγωνιζόμενης κοινωνίας.Ο αγώνας αυτός των πολιτικών κρατουμένων, οι κινητοποιήσεις και η απεργία πείνας, θέλει να στείλει ένα μήνυμα αντίστασης στον ελληνικό λαό: εμείς και μόνο εμείς, αναλαμβάνοντας το κόστος των επιλογών μας, χρειάζεται να πάρουμε ενωτικά και αποφασιστικά τις τύχες μας στα χέρια μας. Δικό μας είναι αυτό το χρέος απέναντι στην αξιοπρέπειά μας, απέναντι στις ερχόμενες γενιές.

Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Φυλακή τύπου Γ Δομοκού
2 Μάρτη 2015

Κώστας Γουρνάς
Δημήτρης Κουφοντίνας»

http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/23429.Σε-απεργία-πείνας-Κουφοντίνας-και-Γουρνάς
γ. Χ.Τσάκαλος:Απεργία πείνας μέχρι θανάτου

Δηλώσεις του Χρήστου Τσάκαλου σε καθεστωτικό. Η επιλογή του μέσου (πρόκειται για τη “ζούγκλα”) είναι του ίδιου του κρατουμένου.

«Επειδή δεν πρόκειται να ανεχτούμε αυτήν την κατάσταση, αυτά τα ψεύδη και να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια, εμείς δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι από σήμερα ξεκινάμε απεργία πείνας μέχρι θανάτου με μοναδικό αίτημα τη μη προφυλάκιση των συγγενών μας και των φιλικών προσώπων τα οποία είναι άσχετα με την υπόθεση».

Αυτό είναι το μήνυμα του Χρήστου Τσάκαλου (προφυλακισμένος για την υπόθεση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς) στο zougla.gr, εν μέσω των εξελίξεων με τις συλλήψεις της Αγγελικής Σπυροπούλου, της 25χρονης φίλης του αδερφού του (σ.σ. Γεράσιμου) και της 60χρονης μητέρας του η οποία προσήλθε στο γραφείο του Εφέτη ανακριτή για να δηλώσει πως δεν έχει καμία εμπλοκή στις υποθέσεις «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ο Χρήστος Τσάκαλος μίλησε για το σχέδιο απόδρασης, έκανε λόγο για ανυπόστατες κατηγορίες από την Αντιτρομοκρατική, ενώ ξεκαθαρίζει ότι συγγενικά του πρόσωπα δεν έχουν σχέση με την υπόθεση.

«Πριν από λίγο καιρό είχε αποκαλυφθεί το σχέδιό μας για την απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού. Αναλάβαμε πλήρως την ευθύνη και κάναμε την αυτοκριτική μας. Γι΄αυτό βγαίνουμε και δημόσια και κάνουμε αυτή την παρέμβαση ότι εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει κυνήγι κατασκευής ενόχων από την αντιτρομοκρατική. Συνελήφθησαν ένας προσωπικός φίλος του αδερφού του Γιώργου Πολύδωρου και η προσωπική φίλη της μητέρας μου και παρουσιάστηκαν ως περιφερειακά μέλη, ως ηγετικά στελέχη του επαναστατικού ταμείου και δεν ξέρω και γω τι άλλο. Σήμερα συνελήφθη η μητέρα μου και η σύζυγος του αδερφού μου, γιατί βρέθηκε η Αγγελική στο σπίτι μου (σ.σ. Σαλαμίνα). Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα η Αγγελική είναι μία σπάνια συντρόφισσα και δεύτερον είναι και προσωπική μου σχέση. Εγώ, λοιπόν, κάποια στιγμή της είχα πει ότι εάν έχεις πρόβλημα, εάν δεν έχεις που να πας, πήγαινε σπίτι μου. Κι όντως έτσι έγινε. Τόσο καιρό ήταν καταζητούμενη. Πριν λίγες ημέρες, χτύπησε την πόρτα και άνοιξε η μητέρα μου. Τι να κάνει να της κλείσει την πόρτα;», τονίζει με νόημα στο zougla.gr.

Όπως αποκάλυψε ο Χ. Τσάκαλος, στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, ξεκινούν απεργία πείνας. «Επειδή δεν πρόκειται να ανεχτούμε αυτήν την κατάσταση, αυτά τα ψεύδη και να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια, εμείς δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι από σήμερα ξεκινάμε απεργία πείνας μέχρι θανάτου με μοναδικό αίτημα τη μη προφυλάκιση των συγγενών μας και των φιλικών τους προσώπων τα οποία είναι άσχετα με την υπόθεση. Εμείς αυτό το όπλο έχουμε στη φυλακή. Την απεργία πείνας. Κι έτσι θα πράξουμε. Δεν πρόκειται να πουλήσουμε ούτε τους ανθρώπους μας ούτε τις ιδέες μας. Δεν πρόκειται, λοιπόν, να βλέπουμε να σύρονται έτσι οι άνθρωποι μέσα στις φυλακές που δεν έχουν καμία σχέση και το γνωρίζει καλά η Αντιτρομοκρατική. Όλη η ευθύνη είναι δικιά μας και την έχουμε αναλάβει».

Να δηλώσω εξ αρχής πως ως ιστορικός και υπεύθυνος του  Homo-Naturalis.gr καθώς και οι συνεργάτες  του ιστορικού σάιτ, συμπαραστεκόμαστε ασυζητητί και με όλη μας την ψυχή  στον αγώνα που ξεκίνησαν οι απεργοί πείνας πολιτικοί κρατούμενοι στις ελληνικές φυλακές Δημήτρης Κουφοντίνας, Κώστας Γουρνάς, Νίκος Μαζιώτης, Γεράσιμος Τσάκαλος, Χρήστος Τσάκαλος και Γιώργος Πολύδωρας. 

Δεν υπήρξα (από καθαρή σύμπτωση στην αρχή και συνειδητά αργότερα) “Αντάρτης Πόλεων”. Είχα όμως την εξαιρετική τύχη και ως πολίτης και ως ιστορικός, να γνωρίσω και να διατηρήσω πολύχρονη προσωπική σχέση με  κάποια από τα μέλη της  παλιάς γενιάς των  Ανταρτών Πόλεων.  ΄Οπως έχουμε ξαναγράψει εδώ, όταν “φτάσει  το πλήρωμα του χρόνου”, θα δημοσιευτούν  πολλές και σημαντικές μαρτυρίες-απομνημονεύματα της δράσης  εκείνων των αγωνιστών, που μας  εμπιστεύτηκαν τις διηγήσεις τους,  ως αξιόλογο και απαραίτητο περιεχόμενο της ιστορίας της σύγχρονης Ελλάδας.

 Με τα μέλη των νέων οργανώσεων της ΄Ενοπλης Λαϊκής Πάλης, δεν έτυχε να έχω προσωπική γνωριμία. Τα γνωρίζω μόνο μέσα από τη δράση και τα κείμενά τους που,  εκτός των άλλων, είμαι, ως εκ της ιδιότητάς μου, υποχρεωμένος να παρακαλουθώ.   Με την ευκαιρία, όμως,   της έναρξης σήμερα της απεργίας πείνας των  παραπάνω πολτικών κρατουμένων, από την δική μου εμπειρία και εκτίμηση, θα καταθέσω  μια ιστορική κρίση για την ποιότητα του χαρακτήρα και την αγωνιστικότητα τέτοιων ανθρώπων.

Οι “Αντάρτες Πόλεων δεν είναι καμωμένοι  από την κοινή στόφα που συναντάς στο “μέσο”, σημερινό  άνθρωπο. Ανεξάρτητα από το αν συμφωνείς ή όχι με την ιδεολογία τους, οφείλεις να παραδεχτείς πως τους περισσότερους απ΄αυτούς διακρίνει μια αναμφισβήτητη ανυστεροβουλία, ειλικρίνεια προθέσεων και φυσικά  ιδεολογική υποδομή και φόρτιση σε ό,τι κάνουν. Τέτοια άτομα δεν επιλέγουν συνήθως το δρόμο του ένοπλου αγώνα… χάριν γούστου. Κανείς δεν αφήνει εύκολα τη βόλεψή του, τον “καναπέ” του, τις μικρές και τις μεγάλες  απολαύσεις-προσφορές της ζωής, για να “βάλει το κεφάλι του στον τορβά”. Και μάλιστα χωρίς προσωπικό “διάφορο” Δεν είναι ούτε εύκολες, ούτε συγκεχυμένες και  επιπόλαιες τέτοιες επιλογές. Αλλιώς, θα τις έκανε ο καθένας.

 Οι φορείς της ιδεολογίας της ΄Ενοπλης Λαϊκής Πάλης, είτε επειδή  έχουν οι ίδιοι  βιώσει ακραίες συμπεριφορές πίεσης  του Συστήματος, είτε από ελεύθερη συνειδητοποίηση (συνεπικουρούμενη και από έναν ιδιαίτερο , γονιδιακό, θα λέγαμε, εξοπλισμό-τσαγανό), κατέληξαν στην απόφαση πως θα αλλάξουν τον  “κόσμο” με τον τρόπο που εκείνοι νομίζουν πως θα τα καταφέρουν . Ούτως ή άλλως, πάντως, όσοι πέρασαν τις “γραμμές”, ούτε τυχαίους μπορείς να τους πεις, ούτε παράφρονες. Και είναι σίγουρα αλλιώτικοι άνθρωποι.

΄Οσοι, λοιπόν (κυρίως κουφιοκέφαλοι) με την έναρξη αυτής της απεργίας πείνας των πολιτκών κρατουμένων, θα σπεύσουν από την άνεση και την ασφάλεια της “πολυθρόνας” τους να κάνουν την κριτική τους για τους απεργούς και να πουν το “κοντό και το μακρύ” τους, ας λάβουν υπόψη τους πως, αν μη τί άλλο, “δεν δικαούνται δια  να ομιλούν”  και να κρίνουν εκ του ασφαλούς. Δεν έχει ο λόγος και η κριτική  τους κανένα  νόημα και καμιά αξία. Αν μπορούν να το καταλάβουν, έχει καλώς, αν όχι, μόνο οι ίδιοι χάνουν.

 Καλούμε όλους τους  συνειδητοποιημένους  πολίτες να μην  επιτρέψουν με την αδράνεια, την αδιαφορία ή την αντιπαλότητά τους, να απολεστεί αυτός ο αγώνας. Είναι υπόθεση όλων μας να έχει αποτελεσματική έκβαση ο αγώνας κι αυτών των απεργών πείνας. Για την αξιοπρέπεια ,την αλληλεγγύη, τον ανθρωπισμό μας.

Να προσέξουμε όλοι.  Να επαναφορτίσουμε  την αδειανή μπαταρία των ιδεολογικών ανακλαστικών μας. Να δηλώσουμε “παρόντες”. Ας αφήσουμε μόνο του το Σύστημα ( “αριστεροί “, λέει, τούτη τη φορά γρασσάρουν τη μηχανή του !) να απολογηθει για την απουσία του, την αδιαφορία  και την εκδικητικότητά τους.

Ας  διαλέξουμε πλευρά.  

_______________________________________________________________________

2. Το απίστευτο tweet του Νικολόπουλου για τις… προετοιμασίες για τον πόλεμο
Το απίστευτο tweet του Νικολόπουλου για τις... προετοιμασίες για τον πόλεμο [εικόνες]

«Ξεκινήσαμε από τα Κύθηρα και σε όλη την Ελλάδα. Προετοιμαζόμαστε πάντα για τον καιρό του πολέμου». Ενα tweet που δεν χρειάζονται και ιδιαίτερες μαντικές ικανότητες για να καταλάβει κανείς σε ποιον ανήκει.

Φυσικά, στον βουλευτή των ΑΝΕΛ Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος συνδέει την προκλητική ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε την Κυριακή η Τουρκία με την επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου και της περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου στα Κύθηρα, ποστάρει τις αντίστοιχες φωτογραφίες και γράφει για τις… προετοιμασίες.

 

 Δεν μπορεί ,δεν επιτρέπεται στον 21ο αιώνα στο κοινοβούλιο και στην κυβέρνηση αυτής της χώρας να υπάρχουν τόσοι και  τέτοιοι ολιγόνοες, γραφικοί, φανατικοί, εθνικιστές,  ανεγκέφαλοι. Είναι ικανοί, πέρα από την οικονομική κατάρρευση-χρεοκοπία (είναι πια  πραγματικότητα), να μας οδηγήσουν και σε πόλεμο!

“Εδώ και τώρα” να ξεκουμπιστεί η κυβέρνηση των εθνικοσοσιαλιστών. Είναι η πιο επικίνδυνη κυβέρνηση, που είχε ποτέ η  χώρα. Εντελώς απρόβλεπτοι, επικίνδυνοι, φανατικοί, εθνικιστές, γραφικοί.

Ας μην τους αφήσουμε  να κάνουν τη χώρα απαγορευτική για ζωή σε μας και τα παιδιά μας. Αβίωτη για όσους την αγαπούν και τη σέβονται.

____________________________________________________________________

3.ΚΑΝΑΜΕ ΜΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ»
Στα 33 εκατ. ευρώ το κόστος για τους «κερασμένους» καφέδες στη ΓΕΝΟΠ -Τι απαντούν οι συνδικαλιστές

 

Φωτόπουλος-εγκαταλείπει τη ΔΕΗ ο «εκλεκτός» του ΣΥΡΙΖΑ
cb266ef061187e99cb91f937b88bb066
Στα 33 εκατ. ευρώ το κόστος για τους «κερασμένους» καφέδες στη ΓΕΝΟΠ -Τι απαντούν οι συνδικαλιστές

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ προσπάθησε να δώσει τη δική της απάντηση στον σάλο που έχει προκληθεί μετά τις αυξήσεις και τον τρόπο με τον οποίο δόθηκαν στους εργαζόμενους στη ΔΕΗ.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στον Νίκο Ευαγγελάτο, ο αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Κώστας Κουτσοδήμας είπε ότι δεν περίμενε μια τέτοια πολεμική εναντίον της ΓΕΝΟΠ και ότι η ΔΕΗ δεν έχει καμία σχέση με τον κρατικό Προϋπολογισμό.

«Εως 6 ευρώ δόθηκαν, που θα είναι ένα τροφείο, ένας καφές και ένα σάντουιτς», είπε και πρόσθεσε ότι είναι άδικο να χρεώνεται το σωματείο έλλειμμα ευαισθησίας.

«Κάναμε μια επέκταση, να παίρνει ο άλλος ένα σάντουιτς. Δεν είναι ότι δεν σκεφτόμαστε την κοινωνία. Πρέπει να απευθυνθούν στις κυβερνήσεις που παίρνουν τις αποφάσεις», είπε και διερωτήθηκε: «Αν δεν πάρουμε εμείς το σάντουιτς, θα το δώσουν στους ανέργους;».

Η αλήθεια είναι ότι στη ΔΕΗ, μέχρι σήμερα, τέτοια παροχή δεν προβλεπόταν, με αποτέλεσμα η θέσπιση τροφείου να οδηγεί σε μια παροχή ύψους 6 ευρώ την ημέρα ή αλλιώς 150 ευρώ τον μήνα. Αυτά τα κουπόνια, δηλαδή, που θα χορηγούνται από τη ΔΕΗ ισοδυναμούν με το 8% έως 10% του σημερινού μέσου καθαρού μισθού στη ΔΕΗ, που κυμαίνεται μεταξύ 1.500 και 1.600 ευρώ.

Πόσο κοστίζουν οι παροχές στη ΔΕΗ

Οπως αναφέρει και το capital.gr, το μισθοδοτούμενο προσωπικό της ΔΕΗ, σύμφωνα με τον ισολογισμό του 9μήνου, ανερχόταν σε 18.766 άτομα, χωρίς να υπολογίζονται οι περίπου 2.500 έκτακτοι. Μόνο για τους μόνιμους, λοιπόν, η εταιρεία θα χορηγεί καθημερινά κουπόνια ύψους έως 6 ευρώ με συνολικό κόστος που φτάνει τις 112 χιλιάδες ευρώ την ημέρα ή αλλιώς τα 2,8 εκατ. ευρώ το μήνα ή 33,7 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Αυτά είναι τα χρήματα που θα πληρώσει το ταμείο της ΔΕΗ, δηλαδή το ταμείο που «γεμίζει» από τα χρήματα που πληρώνουν οι καταναλωτές, δηλαδή τα 4,5 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις που προμηθεύονται ρεύμα από τη ΔΕΚΟ. Όσοι δηλαδή αντέχουν ακόμη και πληρώνουν, αφού υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης οι ανεξόφλητες οφειλές προς τη ΔΕΗ έχουν ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ.

Αλητήριοι! Το μόνο σχόλιο.

_________________________________________________________________________

4. Ο Μπαλτάς συνάντησε την Μαριέττα Γιαννάκου για θέματα Παιδείας
Ο Μπαλτάς συνάντησε την Μαριέττα Γιαννάκου για θέματα Παιδείας

Συνάντηση σε «κλίμα αμοιβαίας εκτίμησης» είχε ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς με την πρώην υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου στο γραφείο του.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, υπήρξε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων γύρω από θέματα Παιδείας και εκπαιδευτικής πολιτικής.

Στη συνάντηση εκφράστηκε η βεβαιότητα ότι αποτελεί  παρακαταθήκη  για μελλοντική επαφή  και προβληματισμό «γύρω από τα φλέγοντα θέματα της γνώσης και  της διδασκαλίας της, της επιστημονικής έρευνας και των οργανωτικών θεμάτων ολόκληρου του εκπαιδευτικού συστήματος».

__________________________________________________________________________

5. Ο δράστης του βιασμού που συγκλόνισε τον κόσμο καταδικάστηκε σε θάνατο αλλά δεν μετανόησε

Ενας από τους άνδρες που καταδικάσθηκαν σε θάνατο για τον βιασμό και το φόνο μιας φοιτήτριας στα τέλη του 2012 στο Νέο Δελχί, ένα έγκλημα που είχε προκαλέσει σοκ στην Ινδία και το εξωτερικό για την αγριότητά του, δεν έδειξε καμιά μεταμέλεια, μιλώντας στη βρετανίδα σκηνοθέτρια Λέσλι Άντγουιν, η οποία του πήρες πολύωρη συνέντευξη για της ανάγκες του ντοκιμαντέρ της “Κόρη Ινδών”.

Η ταινία της Άντγουιν πραγματεύεται το φρικτό έγκλημα που στοίχισε τη ζωή στην άτυχη 23χρονη, εκπαιδευόμενη φυσιοθεραπεύτρια από μεσοαστική οικογένεια της ινδικής πρωτεύουσας που δέχθηκε επίθεση σε ένα λεωφορείο που επέβαινε μαζί με το φίλο της από πέντε ενήλικες και έναν ανήλικο άνδρα, στις 16 Δεκεμβρίου 2012.

Η γυναίκα βιάστηκε επανειλημμένως και βασανίστηκε με την βοήθεια μίας μεταλλικής ράβδου και τόσο η ίδια όσο και ο φίλος της ξυλοκοπήθηκαν άγρια. Σύμφωνα με την αστυνομική έκθεση, οι κατηγορούμενοι έσβησαν τα φώτα του λεωφορείου και οδηγούσαν εκ περιτροπής το όχημα, ενώ δύο από αυτούς κρατούσαν ακινητοποιημένο το θύμα και ένας άλλος την βίαζε. Αφού αφαίρεσαν τμήμα των εντέρων του θύματος και την πέταξαν μαζί με τον φίλο της από το λεωφορείο εν κινήσει, στη συνέχεια επιχείρησαν να περάσουν από πάνω της με το όχημα, αλλά ο φίλος της την τράβηξε στην άκρη. Υπέκυψε στα τραύματά της μετά από νοσηλεία δύο εβδομάδων.

Ακριβώς λόγω των ανατριχιαστικών λεπτομέρειών του εγκλήματος, όταν η σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ πήγαινε να συναντήσει έναν εκ των δραστών, τον Μουκές Σινγκ, ήταν προετοιμασμένη να συναντήσει ένα τέρας, έναν ψυχοπαθή. “Αυτό που συνάντησα ήταν ακόμα χειρότερο” δηλώνει η ίδια.

“Αυτό που κατάλαβα παίρνοντάς του τη συνέντευξη και το οποίο βρήκα πιο τρομακτικό, είναι η ιδέα που έχει για τις γυναίκες και ο τρόπος με τον οποίο τις βλέπει”, είπε η Άντγουιν σε δημοσιογράφους.

“Δεν έδειξε καμιά μεταμέλεια, ούτε ένα δευτερόλεπτο μεταμέλειας σε 16 ώρες συνέντευξης. Στην πραγματικότητα ήταν το αντίθετο. Η στάση του Μουκές είναι να λέει ‘γιατί κάνουν ολόκληρη ιστορία, όλος ο κόσμος το κάνει'”, πρόσθεσε κατά την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ της στο Νέο Δελχί.

Στη συνέντευξή του, ο Σινγκ δηλώνει πως το θύμα δεν έπρεπε “να γυρνάει έξω στις 9 το βράδυ” και πως “σ’ έναν βιασμό, το κορίτσι ευθύνεται πολύ περισσότερο από το αγόρι”.

Ο ίδιος δεν έδειξε καμιά συγκίνηση όταν η Λέσλι Άντγουιν του διάβασε τον κατάλογο των φρικτών τραυμάτων που έφερε το θύμα.

“Συμπεριφέρεται σχεδόν σαν ένα ρομπότ. Δοκίμασα τα πάντα, όλα τα κόλπα που ήξερα για να δακρύσει ή για να δείξει κάποια μεταμέλεια”, είπε η σκηνοθέτρια.

Οι γονείς του θύματος καταδίκασαν τις δηλώσεις του Σινγκ, οι οποίες προκάλεσαν οργισμένες αντιδράσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές.

“Η ινδική κοινωνία είναι τέτοια που πιστεύει ότι ο βιασμός είναι κάτι φυσιολογικό, πως ο βιασμός αποτελεί μέρος της γυναικείας συνθήκης”, λέει ο κοινωνιολόγος Σιβ Βισβαναθάν.

“Η στάση μας έναντι του βιασμού καθιστά υπεύθυνο το θύμα και ο άνδρας ουδέποτε κατηγορείται”, προσθέτει.

Η επίθεση έφερε στο φως τη βία που υφίστανται οι γυναίκες στην Ινδία και επέφερε μια σκλήρυνση του νόμου για τη σεξουαλική βία.  Προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση και έγινε αφορμή για μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Ινδία.

Ο Σινγκ παραδέχθηκε πως οδηγούσε το λεωφορείο στο οποίο βιάσθηκε η νεαρή γυναίκα, αλλά αρνήθηκε ότι συμμετείχε στο βιασμό. Έχει ασκήσει έφεση κατά της καταδίκης του.

Τρεις άλλοι άνδρες έχουν καταδικασθεί σε θάνατο ενώ ένας ανήλικος που συμμετείχε στην επίθεση καταδικάσθηκε σε φυλάκιση τριών ετών. Ένας άλλος ύποπτος για το βιασμό απεβίωσε στη φυλακή πριν από τη δίκη.

Το ντοκιμαντέρ πρόκειται να μεταδοθεί την Κυριακή στη Βρετανία, την Ινδία και άλλες πέντε χώρες.

Το κακό είναι πως αυτά δε συμβαίνουν μόνο ή ειδικά στην Ινδία. Και στον πολιτισμένο κόσμο (π.χ  Σουηδία) ο βιασμός  έχει καταντήσει σοβαρό πρόβλημα για τις γυναίκες. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που  στερούνται ακόμα και των ατομικών τους, των αυτονόητων  δικαιωμάτων (περίπατος σε απομακρυσμένο μέρος για παράδειγμα),  για να μην πέσουν θύματα βιασμού.

΄Οπως το τέρας ο Ινδός παραπάνω,δεν είναι λίγοι εκείνοι οι άνδρες,που θεωρούν πως αν είσαι γυναίκα κουβαλάς από τη φύση σου την “κατάρα” του φύλου σου ,την πρόκληση και την πιθανότητα εξαιτίας αυτής, να πέσεις θύμα βιασμού. Μα αν είνα έτσι ,το ίδιο μπορεί να συμβεί και στο  παιδί σου, αφού ο ανώμαλος παιδεραστής πρόκληση θεωρεί και την παρουσία του αγοριού σου στο πάρκο,που παίζει με τα άλλα παιδιά!

Η φύση προίκισε με το πιο ακριβό δώρο τον άνθρωπο: ΤΟ ΝΟΥ.Φαίνεται, όμως, πως κατά λάθος κάποιοι που στέκονται στα δυο τους πόδια, θεωρούνται και άνθρωποι. Η “όρθια” στάση, χωρίς την ύπαρξη μυαλού,  δεν  κατατάσσει κάποιους  αυτόματα στο ανθρώπινο είδος.