ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΘΑΝΑΤΟΣ.

Της απομένουν έξι μήνες και βάζει τέλος στη ζωή της  (pics)

Η ίδια δηλώνει ότι δεν έχει ούτε ένα αυτοκτονικό κύτταρο πάνω της αλλά θέλει να πεθάνει με αξιοπρέπεια

 Μία 29χρονη γυναίκα από τη Βρετανία αποφάσισε να επιλέξει εκείνη την ημέρα που θα πεθάνει αφού έχει διαγνωστεί με όγκο στο κεφάλι και οι γιατροί της δίνουν έξι μήνες ζωής.

Όλα άρχισαν λίγο μετά το γάμο της το περασμένο έτος. Οι πονοκέφαλοι δεν υποχωρούσαν. Επισκέφτηκε το γιατρό της ο οποίος της είπε ότι πάσχει από καρκίνο και έχει μπροστά της δέκα χρόνια ζωής.

Ο καρκίνος όμως επέστρεψε και μάλιστα πιο επιθετικός.

Οι γιατροί ενημέρωσαν τη νεαρή γυναίκα ότι της απομένουν έξι μήνες ζωής και την προειδοποίησαν ότι ο θάνατος θα είναι αργός και επώδυνος. Έτσι και εκείνη αποφάσισε να πεθάνει με «αξιοπρέπεια» όπως δήλωσε.

Την 1η Νοεμβρίου, ο σύζυγος της, η μητέρα της και δύο καλοί της φίλοι θα είναι μαζί της όταν εκείνη θέσει τέλος στη ζωή της με τα φάρμακα που της συνταγογραφεί ο γιατρός της.

Η κοπέλα έχει ήδη μετακομίσει στο Όρεγκον των ΗΠΑ, όπου υπάρχει ένα κέντρο για τον «θάνατο με αξιοπρέπεια» όπως ονομάζεται, από το 1997 και έχει «βοηθήσει» τουλάχιστον 750 ανθρώπους να πεθάνουν.

 Η αυτοκτονία, ειδικά για λόγους οικονομικούς, είναι απολύτως κατακριτέα και αφύσικη. Σε περιπτώσεις, όμως, σαν την παραπάνω (και άλλες ανάλογες)  είναι δικαίωμα (ίσως και υποχρέωση) του ανθρώπου, για να μην καταντάει “άχθος αρούρης”.

“Καλό κατευόδιο” στο συνάνθρωπό μας.