“ΑΥΡΙΟ” ΘΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΦΤΑΝΕΤΕ!

 

Πηγή: Η καθημερινότητα του Κώστα Καραμανλή και γιατί δεν τον ενδιαφέρει η Προεδρία της Δημοκρατίας | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/161160#ixzz35vozBi1c
Η καθημερινότητα του Κώστα Καραμανλή και γιατί δεν τον ενδιαφέρει η Προεδρία της
Η καθημερινότητα του Κώστα Καραμανλή και γιατί δεν τον ενδιαφέρει η Προεδρία της Δημοκρατίας

Πέντε χρόνια από τη στιγμή που άφησε το Μέγαρο Μαξίμου και τη Ρηγίλλης, η ζωή του Κώστα Καραμανλή έχει επιστρέψει σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Εξακολουθεί βέβαια να ενημερώνεται για τα πάντα, αλλά αφιερώνει πολλές ώρες στα παιδιά του, διαβάζει και ενοχλείται με τα σενάρια που εμπλέκουν το όνομά του στη διαδοχή του Κάρολου Παπούλια.

Καθημερινά, ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται από τις 9 το πρωί, έως τις 3 το μεσημέρι στο γραφείο του, στην Παναγή Κυριακού, όπου από νωρίς το πρωί παίρνει στα χέρια του όλες τις εφημερίδες, ενώ παρακολουθεί και όλες τις ιστοσελίδες προκειμένου να ενημερώνεται για τα πάντα, όπως γράφουν «Τα Νέα».

Αν και προτιμά βιβλία ιστορικού και οικονομικού περιεχομένου, τελευταία το ενδιαφέρον του έχουν κερδίσει βιβλία δημοσίου και τραπεζικού ενδιαφέροντος. Το μεσημέρι επιστρέφει στη Ραφήνα, όπου αφιερώνεται αποκλειστικά στα παιδιά του. Βοηθά τα δίδυμα να διαβάσουν τα μαθήματά τους και μετέχει στις εξωσχολικές τους δραστηριότητες, καθώς η σύζυγός του, Νατάσα Παζαΐτη ως γιατρός απουσιάζει αρκετές ώρες.

Τα σενάρια που τον θέλουν ως έναν από τους υποψηφίους για την προεδρία της Δημοκρατίας τον ενοχλούν. Οπως αναφέρει τη δημοσίευμα, δεν ενδιαφέρεται για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας όχι γιατί το περιφρονεί αλλά γιατί δεν του ταιριάζει. Οπως σημειώνει, είναι ακόμη πολύ νέος, καθώς το Σεπτέμβριο κλείνει τα 58 του χρόνια.

Σύμφωνα με πρόσωπο κοντά τον Κώστα Καραμανλή που επικαλείται η εφημερίδα, η απροθυμία του πρώην πρωθυπουργού για την προεδρία της Δημοκρατίας είχε διευκρινιστεί και στην τελευταία συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Αλλα στελέχη εκτιμούν ότι αν επρόκειτο να ασχοληθεί πιο ενεργά με τα κοινά θα επέλεγε άλλο πόστο. Πάντως ο ίδιος κρατά κλειστά τα χαρτιά του.

 Να επαναλάβουμε το χιλιοειπωμένο  πως ο Κώστας  Καραμανλής και η τελευταία κυβέρνησή του   ευθύνονται για την κατάρρευση της ελληνικής Οικονομίας και το “Γολγοθά” που πέρασε,συνεχίζει και θα συνεχίζει για πολλά ακόμα χρόνια να περνά η χώρα.

Τέτοιες αναφορές στον  υπόδικο τ.πρωθυπουργό και μάλιστα επαινετικές για το σημερινό τρόπο ζωής του, πολύ περισσότερο η προσδοκία κάποιων να δουν τον κατηγορούμενο από την Ιστορία για εγκλήματα “εσχάτης προδοσίας” της χώρας του και πρόεδρο Δημοκρατίας(!), είναι υπέρτατη πρόκληση στο πολίτευμα και  τους πολίτες.

Αν συνεχίσει να συμπεριφέρεται έτσι το Σύστημα με τους κυρίαρχους θεσμούς του (Βουλή, Δικαιοσύνη,”Τύπος”), αύριο  “θα δρέψει  τους καρπούς” αυτής της αισχρής πρόκλησης. Ποιος πολίτης θα σεβαστεί τέτοιους θεσμούς; Γιατί εκείνος που θα  προξενήσει,ακόμα και χωρίς δόλο, απλή ζημιά στο κράτος τιμωρείται, ενώ η επαίσχυντη  τότε κυβέρνηση Καραμανλή, που έφερε την καταστροφή στον τόπο δεν ενοχλήθηκε, ως αυτή την ώρα από κανέναν θεσμικό παράγοντα, έστω και τυπικά για εκείνο το έγκλημα;

Γιατί   συνεχίζεται  αυτή η “ομερτά” συγκάλυψης των ευθυνών της χειρότερης  κυβέρνησης (στα νεότερα χρόνια της ελληνικής ιστορίας), η οποία, αντί να σημάνει συναγερμό το 2008, όταν η ίδια με την άφρονα, πελατειακή της πολιτική  έκανε το χρέος μη βιώσιμο, προτίμησε να σιωπήσει, να αδρανήσει και στο τέλος να εγκαταλείψει άνανδρα το σκάφος; Σε ποια πολιτισμένη Δημοκρατία  δε θα είχαν δικαστεί και καταδικαστεί οι υπαίτιοι μιας τέτοιας καταστροφής; Τόσο ανάπηρη πια είναι η ελληνική Δημοκρατία;

Ποιος πολίτης στο μέλλον θα δεχθεί να δικαστεί ακόμα και για πταίσμα, αν μείνει ατιμώρητο το έγκλημα “καθοσίωσης” της κυβέρνησης Καραμανλή; “Σωρεύετε άνθρακας πυρός επί την κεφαλήν” σας,  ως Σύστημα και “πριονίζετε το κλαδί που κάθεσθε”. Η Ιστορία, δεν έχει λόγους να μη σας προειδοποιήσει. Αντίθετα ,αυτό είναι το καθήκον  και η αρετή της.

Όσο συνεχίζετε να προσβάλετε τη φύση, την ανθρώπινη νοημοσύνη, τους άγραφους και γραπτούς νόμους ,να αποδίδεται επιλεκτικά δικαιοσύνη, να πιάνετε τα μικρά μόνο “ψάρια” και να συπεριφέρεσθε  αλαζονικά και προκλητικά, όπως κάνατε μέχρι σήμερα, η τιμωρία σας είναι αναπόφευκτη.

Σας περιμένει “μαύρο” μέλλον. Να το ξέρετε. Τότε που θα “τρέχετε και δε θα φτάνετε”.