Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡΕΓΩ.

 

 

Νέα φρίκη στο Πακιστάν – Τους έσφαξαν επειδή παντρεύτηκαν από έρωτα

 Οι γονείς της νύφης κάλεσαν το ζευγάρι για να του δώσουν την ευχή τους. Όμως όταν έφτασαν τους έδεσαν και ο πατέρας του κοριτσιού τους έκοψε το λαιμό με δρεπάνι.Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία του Πακιστάν,  το 17χρονο κορίτσι και ο 31χρονος άνδρας  είχαν παντρευτεί στις 18 Ιουνίου χωρίς τη συγκατάθεση των οικογενειών τους στο χωριό Σάτραχ του Πουντζάμπ, στο ανατολικό Πακιστάν.

Το βράδυ της Πέμπτης, η μητέρα και ο πατέρας του κοριτσιού κάλεσαν το ζευγάρι στο σπίτι τους με την υπόσχεση πως η οικογένεια θα έδινε επιτέλους την ευλογία της στο γάμο τους, αφηγήθηκε ο αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας Ράνα Ζασίντ.

“Όταν το ζευγάρι έφθασε εκεί, τους έδεσαν με σχοινιά”, είπε. “Ο πατέρας του κοριτσιού έκοψε τους λαιμούς τους”.

Η αστυνομία συνέλαβε τους συγγενείς, οι οποίοι είπαν πως ο γάμος του κοριτσιού, της Μουαφία Χουσέιν, τους είχε φέρει σε δύσκολη θέση επειδή ο άνδρας που παντρεύτηκε είναι από κατώτερη φυλή.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο, οι συγγενείς απήγαγαν το ζευγάρι από το σπίτι του και το οδήγησαν σε γειτονικό χωριό όπου “τους σκότωσαν με αιχμηρά μαχαίρια που χρησιμεύουν για το κόψιμο σανού”. Οι δύο νέοι υπέκυψαν από τραύματα στο κεφάλι.

Πολλές φορές οι κοινωνικοί- “ηθικοί” νόμοι ( “super ego”- “υπερεγώ” κατά το Φρόυντ) είναι πιο ισχυροί από τους φυσικούς νόμους. Εν προκειμένω, η κοινωνική κατακραυγή στο Πακιστάν για τους  γονιούς ,επειδή η κόρη τους παντρεύτηκε κάποιον από “κατώτερη” φυλή, είναι πιο δυνατή απο τα γονεϊκά φίλτρα.

Κι αυτό δε συμβαίνει μόνο στις  υπανάπτυκτες  κοινωνίες. Και οι  “πολιτισμένες” δεν πάνε  πίσω. Στην Ελλάδα, λίγα χρονια πριν για παράδειγμα, ήταν έγκλημα  η σεξουαλική επαφή  πριν το γάμο, η δημιουργία μονογονεϊκής οικογένειας και η μοιχεία.  Ακόμα και η σύναψη σχέσης με “κατώτερο”, ήταν καταδιστέα πράξη σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σήμερα, έχουμε άπειρα παραδείγματα όπου οι νόμοι της φύσης δεν έχουν τον πρώτο λόγο σε πολλούς και νευραλγικούς τομείς της ανθρώπινης ζωής. Ειδικά σε  σεξουαλικά θέματα, ακόμα οι ανθρώπινες κοινωνίες “πάσχουν” , υφίστανται τον πρωτογονισμό των παλιότερων και οι ποινές (όπως η διαπόμπευση) είναι το ίδιο αυστηρές, σαν και τότε. Η ομοφυλοφιλία, η πολυγαμία (ειδικά των γυναικών), η “αντικοινωνική” συμπεριφορά (διαφοροποίηση από τη μάζα) συνεχίζουν να  αποτελούν ταμπού και δε φαίνεται  να είναι κοντά η ημέρα που θα εκλείψουν.

Δεν είναι κοντά, αλλά δε σημαίνει πως δε θα έρθει η εποχή, που τον “πρώτο λόγο” στη ζωή του ατόμου θα τον έχει ΜΟΝΟ η Φύση με τους νόμους της.