“ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ” ΤΗΣ ΑΛΗΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ “ΜΠΑΛΚΟΝΑΤΟΥ” ΑΝΔΡΕΑ, ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

 

 

Παναγιωτακόπουλος: Αξιολύπητο το σημερινό ΠΑΣΟΚ, ως συνεταίρος του Σαμαρά

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή τα όσα είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς το Σάββατο στη Χαλκιδική εξαπολύει ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας.

Αφού επικρίνει τον κ. Σαμαρά, που κατασκευάζει «μια νέα ιστορική εκδοχή για τα όσα συνέβησαν στη χώρα» και «προσπαθεί να εμφανιστεί ως ο σωτήρας της χώρας και ένας σύγχρονος … ναρκαλιευτής», επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός και η ΝΔ, δεν θα μπορούσαν να πραγματώσουν τέτοιου μεγέθους καταστροφή αν δεν στηρίζονταν στις πλάτες του νέου ΠΑΣΟΚ και των εναπομεινάντων στελεχών του, που προκειμένου να διασφαλίσουν λίγη κυβερνητική θητεία, αποδέχονται τον πολιτικό βιασμό της δικής τους ιστορικής διαδρομής».

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος ρίχνει «κεραυνούς» κατά των πρώην συντρόφων του: «Μικροί και αδύναμοι, υποτελείς και ηττημένοι, κοινωνικά εξαφανισμένοι, αποδέχονται κάθε πολιτική προσβολή και παραμένουν ακόμη και τώρα πιστοί στους μοναδικούς στόχους της πολιτικής τους καριέρας! Από τη μία να εξαφανίσουν οριστικά και αμετάκλητα το κόμμα στο οποίο οφείλουν τα πάντα και από την άλλη να στηρίξουν με κάθε τρόπο την νεοσυντηρητική επέλαση στη χώρα. Είναι αξιολύπητοι! Είναι θλιβεροί!». Όπως τονίζει «κανένας προοδευτικός πολίτης, κανένας δημοκράτης, κανένας σοσιαλιστής δεν μπορεί να έχει σχέση με τέτοια πολιτικά μορφώματα, όσες προσπάθειες και αν κάνουν, για να κρύψουν τον πραγματικά σκληρό αντιλαϊκό και συντηρητικό τους χαρακτήρα. Η ανασύσταση του σοσιαλιστικού και προοδευτικού χώρου δεν έχει σχέση με τους κρατικοδίαιτους συνεταίρους του κ. Σαμαρά. Η Δημοκρατική Παράταξη δεν έχει σχέση με το κόμμα – φάντασμα, των συνεργατών του Μπαλτάκου και των ακροδεξιών θεωριών του Πρωθυπουργού που στηρίζουν».

Κατά τον κ. Παναγιωτακόπουλο «αυτή η Κυβέρνηση πνέει τα λοίσθια. Μαζί της ψυχορραγούν και οι εταίροι του μεγαλύτερου πολιτικού εγκλήματος κατά του λαού και της χώρας. Θα φύγουν γιατί η ίδια η κοινωνία τους έχει απορρίψει, αφήνοντας πίσω τους εκατομμύρια ανέργους, 6,3 εκ. πολίτες στα όρια της φτώχεια σύμφωνα με το γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, μια υποθηκευμένη και υποτελή χώρα και ένα λαό βαριά τραυματισμένο, αλλά ικανό να δώσει την μάχη της πολιτικής του αξιοπρέπειας». Και προειδοποιεί ότι «τα πιστεύω μας και τα οράματα που κινητοποίησαν την συντριπτική πλειοψηφία του δημοκρατικού λαού μας, δεν θα χαθούν στη λάσπη των απόνερων της νεοσυντηρητικής λαίλαπας. Είναι καθήκον κάθε προοδευτικού πολίτη, κάθε δημοκράτη, κάθε σοσιαλιστή να δώσει τη μάχη της αλήθειας, της προοπτικής, της αλλαγής αυτού του αρρωστημένου πολιτικού σκηνικού. Είναι καθήκον όλων μας να δηλώσουμε παρόντες στο προσκλητήριο της ανασύστασης του προοδευτικού και σοσιαλιστικού χώρου, γιατί αυτό έχει ανάγκη η χώρα και ο λαός μας».

Παναγιωτακόπουλος! Ο παλαιο-Πασόκος,  “κολλητός”  του “Μεγάλου”,που ήξερε  την τεχνική να γεμίζει τις πλατείες με πρασινοφρουρούς στις “μπαλκονάτες” ομιλίες του Ανδρέα. Σήμερα, παραμένει θρασύς, αμετανόητος, αμετροεπής, προκλητικός και λέει, όσα ανιστόρητα λέει παραπάνω.

Τί κι αν η Ιστορία τον έχει κι αυτόν συμπεριλάβει στη λίστα με τα “μαύρα γράμματα”; Αυτός εκεί. “Συρράφει” τη δική του, πλαστογραφημένη “ιστορία” και νομίζει πως μπορεί για πάντα να ξεγελά τους ανθρώπους και να υποτιμά τη μνήμη και τη νοημοσύνη των γενεών.

΄Οντως, αξιολύπητος και θλιβερός Παναγιωτακόπουλος! “Μικροί και αδύναμοι, υποτελείς και ηττημένοι, κοινωνικά εξαφανισμένοι” αυτοί οι παλαιο-Πάσοκοι που ρήμαξαν τον τόπο και έχουν τεράστια συμμετοχή στην  ευθύνη για τη χρεοκοπία της. Ατιμώρητος κι αυτός. Για τούτο και θρασύς και αλαζόνας.