ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΤΟ ΝΕΟ “ΧΙΤΛΕΡ” ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

 

Στο Βελιγράδι ο Πούτιν

 

 

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς επιβεβαίωσε, με χθεσινές του δηλώσεις, την παρουσία του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στις επικείμενες εκδηλώσεις για την 70η επέτειο της απελευθέρωσης του Βελιγραδίου από τους ναζί, που έγινε με τη βοήθεια του Κόκκινου Στρατού.

 

Ο Σέρβος πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι όλοι όσοι επιθυμούσαν να δουν τον Ρώσο πρόεδρο διά ζώσης θα έχουν σύντομα την ευκαιρία γι’ αυτό, στο Βελιγράδι.

”Είναι γνωστό ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα έρθει πολύ σύντομα στη Σερβία. Νομίζω πως το γραφείο του κ. Πούτιν θα κάνει σχετικές ανακοινώσεις στις 10 το πρωί της Τρίτης”, ανέφερε ο κ. Βούτσιτς, επισημαίνοντας πως η ημερομηνία άφιξης του Ρώσου προέδρου είναι γνωστή.

΄Οσοι παρακολουθούν από κοντά τις συμπεριφορές κυβερνήσεων σε χώρες της Ευρώπης, αλλά και τις νοοτροπίες  λαών στη γηραιά ήπειρο, θα διαπιστώσουν πως οι Σέρβοι μοιάζουν σε πολλά με τους Ρώσους. Εθνικιστές, “Ορθοδοξάρες” (εξ ου και ο στενός σύνδεσμος με τους ΄Ελληνες…ομοδόξους), ρατσιτές ,φανατικοί γενικώς, βαρύνονται ως έθνος και λαός με τη χειρότερη, μετά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο, γενοκτονία της Σρεμπρένιτσα. Οι άθλιοι Σερβο-Σβόνιοι δολοφόνησαν  πάνω από 8.000 ανθρώπους (1). Απίστευτο έγκλημα!

Οι Σέρβοι ουδέποτε ζήτησαν πραγματική συγγνώμη από την ανθρωπότητα ούτε δικάστηκαν ΟΛΟΙ οι ένοχοι της απαίσιας γενοκτονίας. Παραμένουν και αμετανόητοι και ατιμώρητοι. Παλιότερα, σε μια πρόχειρη έρευνα που κάναμε, όταν είχαμε επισκεφτεί για λίγες ημέρες το Βελιγράδι, είχαμε διαπιστώσει πως  8 στους 10 Σέρβους ή δε μετανιώνουν για τη γενοκτονία ή αδιαφούν. Κάποιοι,οι νεότεροι κυρίως, την αγνοούν εντελώς!

 Κίνημα ακτιβιστών δεν υπάρχει στη Σερβία, για να διεκδικήσει τη συγγνώμη των συμπατριωτών τους δυναμικά και να αποκαταστήσουν τη μνήμη των θυμάτων. Μάλιστα, ο Σέρβος  φίλος , από τους λίγους μπλόγκερ ακτιβιστές στο Βελιγράδι που μας φιλοξένησε και μα ξενάγησε στην πόλη, αποφεύγει να προχωρήσει επώνυμα σε καταγγελίες ή άλλες ενέργειες διαμαρτυρίας από το φόβο των αντιποίνων των εθνικιστών συμπατριωτών του. Πολές φορές, μας εκμυστηρεύτηκε, τον έχουν απειλήσει κάποιοι σαν τους δικούς μας εδώ Χρυσαυγίτες.

Οπότε,η επίσκεψη στου Ρώσου δικτάτορα μετά  από πρόσκληση της  σερβικής κυβέρνησης στο Βελιγράδι,δεν είναι ούτε περίεργη ούτε ασυνήθης. Αναμενόμενη ήταν και…καλοδεχούμενος ο Πούτιν εκεί.  Θα δείτε και τί υποδοχή θα επιφυλάξουν οι “Χρυσαυγίτες” Σέρβοι στο δικτάτορα, που αιματοκύλησε τη Γεωργία, την Ουκρανία (και όχι μόνο). Αντί το ο νέος  “Χίτλερ” της Ρωσίας να  βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Διεθνές Δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας,  επισκέπτεται επίσημα χώρες κάνει τον… “καμπόσο”, χαριεντίζεται με σεξιστικά υπονοούμενα  και διδάσκει με το παράδειγμά του επίδοξους μιμητές του το θράσος, τον εθνικισμό και την  περιφρόνηση της διεθνούς νομιμότητας.

Ντροπή στους Σέβους! Το αίμα των θυμάτων της Σρεμπρένιτσα  “βοά” ακόμα.

 

1. Δεκαεννέα χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα.  Στις 11 Ιουλίου του 1995 οι σερβικές δυνάμεις, υπό τη διοίκηση του στρατηγού Ράτκο Μλάντιτς, κατέλαβαν τη Σρεμπρένιτσα, η οποία βρισκόταν υπό την προστασία των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ. Οι εγκληματίε Σέρβοι  εκτέλεσαν  πάνω 8000  άρρενες (μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά)  και εκτόπισαν 30000 γυναικόπαιδα.