ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ. ΄Η ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙΣ Ο “ΙΟΥΔΑΣ” ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΄Η ΘΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΞΙΛΕΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΟΥ ΚΡΙΜΑΤΑ

Οι δικηγόροι φορολογούμενου που έχασε την κατοικία του απαντούν στον Σταϊκούρα

Οι γρίφοι του ανασχηματισμού

“Με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα (στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ), με τις οποίες διαψεύδει τα περί πλειστηριασμού κύριας κατοικίας φορολογούμενου, παρά το πάγωμά τους μέχρι το τέλος του μήνα, το δικηγορικό γραφείο της κ. Μίνας Καούνη, που εκπροσωπούσε τον φορολογούμενο, εξέδωσε εκτενή ανακοίνωση – απάντηση στο υπουργό.

Έκπληκτοι ακούσαμε σε τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή στις 11.06.2021 τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα, να λαμβάνει θέση για την υπόθεση του εντολέως μας, κατά την οποία ο τελευταίος απώλεσε κατόπιν πλειστηριασμού, την πρώτη του κατοικία, στην οποία κατοικούσε με την τετραμελή οικογένειά του, παρότι άνεργος και με προβλήματα υγείας.

Κατά τα ανωτέρω, συνάγεται ξεκάθαρα και χωρίς καμία αμφιβολία ότι ο εντολέας μας ΠΛΗΡΟΥΣΕ ΑΠΑΝΤΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ που έχουν τεθεί από τον ίδιο το νόμο. Μάλιστα, όλα τα στοιχεία αυτά τα γνωστοποίησε έγκαιρα, και πριν τη διενέργεια του πλειστηριασμού, μέσω αποστολής όλων των φορολογικών του εγγράφων, και στην επισπεύδουσα εταιρεία, και στον πληρεξούσιο δικηγόρο της και στον συμβολαιογράφο που διενήργησε τον πλειστηριασμό. Ούτε μία απάντηση φυσικά δεν έλαβε ποτέ ούτε ο ίδιος ο εντολέας μας, ούτε εμείς ως πληρεξούσιοι δικηγόροι του”.

***

H  συμμορία του Κούλη, που  τοποθέτησαν οι Τραπεζίτες και οι εφοπλιστές στην κυβέρνηση , ως   “εγκληματίες  του λευκού κολάρου” ,παράλληλα με  την καταλήστευση του δημόσιου χρήματος, έβαλαν   το “περίστροφο” του  πτωχευτικού  κώδικα στον κρόταφο του φτωχού και αρπάζουν  τώρα και  το  “κεραμίδι” του. Στην Ελλάδα από  συστάσεως ελληνικού κράτους ,δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο.

Το δικό μας ερώτημα είναι άλλο. Ο με τα 32 διαμερίσματα και  ο ίδιος από τους χειρότερους   μπαταχτσήδες ,   είναι βέβαιο πως ούτε διέθετε, ούτε έχει σήμερα την παραμικρή τσίπα. Είναι  “ξεβράκωτος” από όλες τις  πάντες και δεν αισχύνεται.

΄Ομως,  ο δικαστής που πήρε   μια τέτοια …νόμιμη (!) απόφαση να προσφέρει  “στο  πιάτο”  το σπίτι παραπάνω  του πένητος  συμπολίτη μας στις  αρπαχτικές  ύαινες, ο   συμβολαιογράφος και ο δικηγόρος που διεκπεραίωσαν  την ανήθικη και  αντισυνταγματική  αυτή διαδικασία του πλειστηριασμού,   πού κρύβονται; Πώς  αντικρύζουν  τα παιδιά τους, όταν του άλλου τα παιδιά ,  είναι τούτοι  που  τα πέταξαν στο δρόμο;  Είναι  λιγότερο ένοχοι από τη συμμορία της κυβέρνησης και τους Τραπεζίτες; Ασφαλώς ΟΧΙ.

______________________________________________

                                ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1. Σφοδρή επίθεση Βαρουφάκη στον Τασούλα: Εξευτέλισε τον Κανονισμό της Βουλής

Προβληματισμένος ο Βαρουφάκης; – ΦΩΤΟ

Φαίνεται να “έρχεται εις εαυτόν”  ο Βαρουφάκης. Να συνειδητοποιεί πως με τη μέχρι σήμερα στάση του ,παίζει το παιχνίδι της Δεξιάς.  Μαζί με τους άλλους δυο “Καπαδόκες”, έκαναν πρωθυπουργό  της χώρας το γιο της  αχόρταγης φαμίλιας.  Επέτρεψαν στους εφοπλιστές και τους Τραπεζίτες να στήσουν πανηγύρια αρπαγής   με τη  συμμορία Κούλη, που τοποθέτησαν  στην  κυβέρνηση.

Σήμερα,  είναι ώρα να κάνει τη στροφή που δεν έκανε ως  σήμερα. ΄Η να ενταχθεί   ξανά στο ΣΥΡΙΖΑ ή να συνεργαστεί μαζί του και τώρα και μετά,  ως κυβέρνηση. Αν ο ίδιος δεν είχε κανένα πρόβλημα  να συγκυβερνήσει με τον ακροδεξιό  Πάνο Καμμένο, πόσω μάλλον με τους πρώην συντρόφους του, που δεν είναι δα και ΑΝ.ΕΛ.    Είναι και έντιμη και  απαραίτητη  και προπαντός αριστερή απόφαση.  Εκτός αν συνεχίζει να λέει πως ανήκει στην  Αριστερά και όχι στην εθνικιστική θολούρα, αλα   Λαφαζάνη και Ζωή.

΄Ολοι  κάνουν λάθη. Και ο ίδιος έκανε πολλά στο παρελθόν, ως  υπουργός  της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ.   Ο Αλέξης  Τσίπρας,  ως το 2o15 επίσης . ΄Ομως, ως πρωθυπουργός ,τόλμησε  την επανάστασή του.  Και με διακυβεύματα απρόβλεπτα    και άκρως επικίνδυνα. Αλλά την έκανε.

Σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε καμιά σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα,   αρχηγό της τότε  Αντιπολίτευσης.”΄Ηρθε κι αυτός  “εις εαυτόν” και σήμερα αποτελεί τη μόνη ελπίδα αλλαγής και  σωτηρίας της χώρας.

Αλλά,   θα  είναι  μελλοντικά  και  “κολυμβήθρα του Σιλωάμ” για τους ίδιους  τους πολιτικούς στην Ελλάδα.  Η πολιτική , είναι πάγκοινη διαπίστωση πως    έχει υποστεί ανεπανόρθωτη φθορά τα τελευταία χρόνια στον τόπο μας. ΄Εχει εντελώς  απαξιωθεί στα μάτια της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού ,ειδικά με την άνοδο στην εξουσία μιας συμμορίας, τα μέλη της οποίας έχουν περισσότερο σχέση με τη μαφία και τον υπόκοσμο, παρά με την καθαρή, την έντιμη πολιτική. Σε αυτή που ,όπως λέγανε  παλιά “ο πολιτικός  μπαίνεις πλούσιος κα φεύγεις φτωχός”. Και όχι με εισοδήματα από  32 διαμερίσματα, δηλωμένα στην Εφορία . Και με  απείρως περισσότερα  αδήλωτα και “μαύρα”.

Η Ιστορία  ξέρει να αποδίδει “τα του Καίσαρος  τω  Καίσαρι” .Αλλά και να επισημαίνει αλήθειες που δολοφονούν , όσοι εξαργυρώνουν τις πέτσινες δημοσκοπήσεις  με τα αργύρια προδοσίας  των  εντολέων τους.

Και η ανεξάρτητη  πεποίθηση   είναι πως τούτη την ώρα ο  Αλέξης Τσίπρας  είναι ο μόνος πολιτικός και σοβαρός  αντίπαλος , που μπορεί  να κατεδαφίσει αυτή  την εικόνα ενός μαφιόζου πρωθυπουργού ,  που στην εξωραϊσμένη από τους Γκεμπελίσκους  μορφή της  , δείχνει   πως πρόκειται   για ένα ευυπόληπτο, ,αξιοπρεπή   και ..περιζήτητο  πολιτικό    για τους ΄Ελληνες!  Ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή,    από  αυτό που είναι στην πραγματικότητα. Ουδείς άλλος φαίνεται να μπορεί .

Και δεν είναι μόνο αυτό. Μια αριστερή κυβέρνηση είναι εγγύηση πως μπορεί να στείλει φυλακή ,τουλάχιστον,  τους  εμπλεκόμενους υπόδικους  του  σκανδάλου της Νovartis. Και γιατί όχι, αν έχει “κότσια”,  να  καθίσει στο σκαμνί και όλους εκείνους, κυβερνητικούς και ειδικούς, που διαχειρίστηκαν εγκληματικά την πανδημία  με τους χιλιάδες ως σήμερα νεκρούς. Ομοίως και άλλες ανοιχτές υποθέσεις και σοβαρά σκάνδαλα με υπόδικους ακόμα ελεύθερους.

Γιάννη  Βαρουφάκη,

η συνέχιση  της  πολεμικής  τακτικής αυτού του είδους που υιοθέτησες     ενάντια στον Αλέξη Τσίπρα και η παγίωση στη συνείδηση του πολίτη πως  και το ΗΜΕΡΑ25   είναι   μια  αντιΣΥΡΙΖΑ κομματική εκδοχή,  προδικάζουν και το δικό σου κακό πολιτικό τέλος, αλλά και  σοβαρή ζημιά στη Αριστερά.   Η  διάσπαση την Αριστεράς με πρωτεργάτες τους νεροκουβαλητές της Δεξιάς,  κυρίως  εσάς τους τρεις π. υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ , είναι μέγα ιστορικό έγκλημα.

Από την άλλη,  οι Συριζαίοι οφείλουν να δεχτούν  πίσω το Γιάννη  Βαρουφάκη, αν  δείξει τέτοια  πρόθεση.  ΄Αλλωστε, όπως είπαμε,  ούτε οι ίδιοι  είναι αλάνθαστοι .Και το γνωρίζουν.

Ας μένουν μακριά μόνο  από  το Λαφαζάνη και την  Κωνσταντοπούλου. Η επανένταξη στο κόμμα τους ,αλλά και  η οποιαδήποτε συνεργασία με αυτούς τους δύο , θα είναι “χαρακίρι” για το ΣΥΡΙΖΑ. Να βλάψουν πάλι  μπορούν. Να προσφέρουν έργο στη Αριστερά  είναι ανίκανοι. Από ιδεολογία και χαρακτήρα.

2. Χαμός στα Σκόπια: Γιόρτασαν την Ημέρα της Πολεμικής Αεροπορίας τους με πτήσεις ελληνικών F-16

Χαμός στα Σκόπια: Γιόρτασαν την Ημέρα της Πολεμικής Αεροπορίας τους με πτήσεις ελληνικών F-16

“Ντροπή και κρίμα»

«Το να γιορτάζουμε την Ημέρα της Πολεμικής Αεροπορίας στη Μακεδονία με πτήσεις αεροσκαφών άλλης χώρας (επειδή δεν έχει η δική μας!) είναι ντροπή και κρίμα για το κράτος, για τον στρατό και για ολόκληρο το έθνος» έγραψε σε μήνυμά του ο καθηγητής Αλεξάνταρ Νάσεφ.

****

Τί λέει το άτομο;  Καθηγητής δηλώνει, τρομάρα του.

Αντί να γράψει “έξω τα φονικά  σιδερικά  από  τη χώρα μας κι από το κόσμο όλο”, νιώθει ντροπή  και πόνο, λέει, γιατί μια φτωχή χώρα σαν τη Β. Μακεδονία, δεν κόβει το ψωμί από το δύστυχο μεροκαματιάρη να το προσφέρει παντεσπάνι  για τα  Rafale του Μακρόν.

“Είναι ντροπή και κρίμα για το κράτος, για τον στρατό και για ολόκληρο το έθνος», γράφει ο στρατόκαυλος καθηγητής! Θα είναι και τούτος σαν τους δικούς μας εδώ Μακεδονομάχους. Θα κούναγε και  ελόγου του  το δάχτυλο στην Ιστορία πως  “και καλά” ο Αλέξανδρος ο Μακεδών λεγόταν έτσι, επειδή γεννήθηκε στα ανάκτορα των βασιλιάδων της Μακεδονίας, που  βρίσκονταν χωρίς… αμφιβολία  εκεί που σήμερα είναι η πόλη των Σκοπίων!

“Κούνια που σε κούναγε”.  Και σένα και το δικό μας εδώ   Φράγκο Φραγκούλη, τον στρατηγό και…  Ιστορικό (δηλώνει!) που  βγάζει καντήλες , αν   του πεις πως ιστορικά   το βασίλειο των Μακεδόνων εκτεινόταν από την ελληνική σήμερα Μακεδονία, ως πάνω στα Σκόπια, Βόρεια Μακεδονία πια.

Ανεγκεφαλοθερμοκέφαλοι. Πάρε το ένα και χτύπα τον άλλο.

3.Ο Πούτιν απάντησε στον χαρακτηρισμό «φονιάς» που του είπε ο Μπάιντεν -«Αντριλίκι χολιγουντιανού τύπου»

Τζο Μπάιντεν Βλαντιμιρ Πούτιν,

Να είσαι  “κατά συρροή”  φονιάς . Εκατομμύρια  οι νεκροί και οι σακατεμένοι από τα όπλα σου. Πλήθος μέγα στην προσφυγιά και τον πόνο εξαιτίας σου. Οι πολιτικοί σου αντίπαλοι ή νεκροί ή πεταμένοι σε κελιά. Και να έχεις το θράσος να να μιλάς εσύ για αντριλίκι και φονιάδες … Ας όψεται  ο Ομπάμα!

Είναι αυτός ο Αμερικανός π. πρόεδρος που  χωρίς διορατικότητα και  αντίληψη του τι θα επακολουθούσε, αν άφηνε ανενόχλητο το νέο Χίτλερ της Ευρώπης  να καταλάβει το 2014 την Κριμαία, δεν έκανε τίποτα για να τον εμποδίσει.  Από κει και ύστερα, ο δρόμος ήταν  ανοιχτός για το “Τσάρο” να  κλέψει και τις  βάσεις τις Συρίας, που στοίχισαν πάνω από 600.000 νεκρούς και όλη τη χώρα σε ερείπια από τα ρώσικα όπλα.

Σε αυτόν τον  εγκληματία πολέμου θα δώσουν χέρια  Μπάιντεν και λοιπή παρέα στη  σύνοδο G7. Χωρίς τσίπα, χωρίς τύψεις για το κακό που σκόρπισε στον κόσμο ολόκληρο ο Πούτιν ,ως Τσάρος, δικτάτορας και επικεφαλής ενός μαφιόζικου καθεστώτος στη χώρα του.

Ανιστόρητος, ασεβής  και απάνθρωπος συμβιβασμός.  Και δεν είναι απλώς προσχηματικός, όπως αφήνουν να εννοηθεί.  Είναι ουσιαστικός.  Γι΄αυτό συνεχίζει ο παρανοϊκός νέος Χίτλερ την ίδια ιμπεριαλιστική τακτική και την αυταρχική   συμπεριφορά στο εσωτερικό της χώρας.