ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ “ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ” ΧΤΕΣ. ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

Τσίπρας: Τέρμα η άμυνα να περάσουμε στην αντεπίθεση στηρίζοντας τους εργαζόμενους

Αλέξης Τσίπρας

Μήνες στο ζητάμε από εδώ, Αλέξη Τσίπρα. Μόνο με μάχη μέχρις εσχάτων θα φύγει η  “χολέρα” από αυτό  τον τόπο.

Βγάλτε τους ανθρώπους στις πλατείες. Συνεχώς και αδιαλείπτως. Μέχρι οριστικής πτώσης. Είναι σίγουρο πως μετράνε μέρες.

Οι παλιοί  “Αγανακτισμένοι” στις πλατείες ήταν  ένα σύμμικτο  πλήθος. Καθόλου “καθαρό”. Κι ας έβγαιναν καθημερινά στου δρόμους.   Η παρουσία  της Ακροδεξιάς και των Νεο-Ναζί από τις δυναμικότερες.

Σήμερα, όμως,  που ο εχθρός είναι ένας, η μαφιόζικη κυβέρνηση και  όσοι την έφεραν στην εξουσία, αλλά και οι Ναζί ,έστω σε επίπεδο ηγεσίας, στη φυλακή, ο αγώνα  είναι  διαφορετικός.

Και όχι μόνο στα συνθήματα.  Στα ιδεολογικά ζητούμενα κυρίως.    Βγάλτε τον κόσμο έξω.  Χωρίς άλλη αναβολή.

_____________________________________

1. α. 10 χρόνια χωρίς αναστολή και ελαφρυντικά στους 4 εφήβους πρόσφυγες για τον εμπρησμό της Μόριας

10 χρόνια χωρίς αναστολή και ελαφρυντικά στους 4 εφήβους πρόσφυγες για τον εμπρησμό της Μόριας

Ποινή φυλάκισης δέκα ετών, χωρίς αναστολή, επέβαλε το δικαστήριο της Χίου στους τέσσερις από τους έξι πρόσφυγες, που κρίθηκαν ένοχοι για τον εμπρησμό του στρατόπεδου της Μόριας στη Λέσβο, τον Σεπτέμβρη του 2020.

Σοκ προκάλεσε στους συνήγορους υπεράσπισης το γεγονός ότι το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους εντολείς τους, ούτε καν αυτό της μετεφηβικής ηλικίας.

Χθες η έδρα απέρριψε ένσταση των δικηγόρων για μη καταλληλότητα του δικαστηρίου λόγω της ηλικίας των προσφύγων, όπως επίσης ένσταση σχετικά με την απουσία του βασικού μάρτυρα κατηγορίας, ο οποίος είχε κατονομάσει σε κατάθεσή του τους κατηγορούμενους και την επόμενη μέρα, πήρε άσυλο, έφυγε για την Αθήνα και έκτοτε παραμένει άφαντος.

β. ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΓΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ

Τις ποινές των κατηγορουμένων για στη δίκη για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ανακοίνωσε σήμερα το δικαστήριο. Σύμφωνα με αυτήν, καταδικάζονται οι 8 από τους 9 Κρητικούς για τα βασανιστήρια και το bullying στον αδικοχαμένο σπουδαστή.

Η δίκη των 8 πρώην σπουδαστών της Γαλακτοκομικής Σχολής, οι οποίοι καταδικάστηκαν σήμερα πρωτόδικα με ποινές φυλάκισης 36 μηνών και κοινωφελή εργασία, για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, θα συνεχιστεί στο Εφετείο. Το Δικαστήριο έκρινε ως μη τετελεσμένες πράξεις που είχαν συνταχτεί στην δικογραφία και είχαν προκαλέσει αίσθηση στην κοινή γνώμη.

giakoumakisd

Αν 4 ΄Ελληνες έφηβοι  δικάζονταν για ένα όμοιο εμπρησμό, όπως στη Μόρια,  το πιθανότερο είναι πως θα είχαν πάρει ποινές χάδι, λόγω  ηλικίας και μόνο. ΄Ιδιες με αυτές για το έγκλημα Γιακουμάκη. Ζήσαμε  αυτή  την πρόκληση της δικαιοσύνης.
Για τα προσφυγόπουλα δεν ισχύει αυτό. Η αντίληψη της ελληνικής δικαιοσύνης είναι πως άλλο  έγκλημα  ελληνικό και άλλο  αλλοδαπό.  Είναι διαφορετικής… ποιότητας!
Πόση δουλειά έχει να γίνει στις μελλοντικές κοινωνίες ,για να καθαριστεί  “η Κόπρος του Αυγείου”; Και πρώτα στη δικαιοσύνη.  Ο θεσμός που πάσχει περισσότερο απ΄όλους τους άλλους παγκοσμίως.  Ειδικά ο ελληνικός.

 

 

2.α Στερεότυπα, σεξισμός και… γονιμότητα-Το συνέδριο που πυροδότησε την οργή

Πριν ακόμα γίνει το λαμπερό τετραήμερο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο “Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας” μετά και την προβολή του εξευτελιστικού για τις γυναίκες διαφημιστικού άρχισαν να αποσύρονται οι συμμετοχές και οι χορηγίες.

β. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποσύρει την αιγίδα της από συνέδριο «Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας»

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου με μάσκα και λευκό σακάκι

****

3 συμβουλές για να αποκτήσεις κοιλιακούς χωρίς άσκηση | Sigmalive Magazine

Παρεό παραλίας (Μαύρο)

 

Πάρτε το χαμπάρι και οι μεν και οι δε. Ως άντρες και γυναίκες,   κοιλιακούς και  μπούτια, οικογένεια και μονογαμία δεν έχετε διαβατήριο για είσοδο στον κόσμο των νέων κοινωνιών.  ΄Εχει λήξει προ πολλού η ισχύς του και στη φαλλοκρατική και την αιδοιοκρατική σας επικράτεια.

Οι κοινωνίες  γίνονται άφυλες.  Ελεύθερες από  κάθε μορφή σεξισμού και πορνοστερεότυπου.

 

Και κάτι ακόμα.  Η κυρία παραπάνω όφειλε να γνωρίζει πως ο “Μπεκατορισμός”  που τον ευλόγησε απερίσκεπτα  και ανεύθυνα από τη θεσμική της θέση, είναι  σοβαρότερο έγκλημα απ΄εκείνο  της “Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας».

Μάλιστα, για το τελευταίο δε θα το κρίναμε τέτοιο ,  αν, τουλάχιστον,  είχε προβλέψει να συμπεριλάβει άντρες και γυναίκες,  ως πρωταγωνιστές.  Αν στο  βίντεο που κυκλοφόρησαν οι διοργανωτές,  βάζαν και έναν άντρα , άνω των 40 να απολογείται στον εαυτό του  και στην κοινωνία για το γεγονός ότι προτίμησε μέχρι μια ηλικία να μην κάνει παιδιά, αλλά να ασχοληθεί με την καριέρα του, ουδέν μεμπτό.

Στο μεταξύ, κάντε μια συζήτηση με άντρες και γυναίκες που έφτασαν σε κάποια ηλικία  και ως υπηρέτες  του καπιταλισμού, της καριέρας και της  ανάδειξης, δεν έκαναν παιδιά  και θα  διαπιστώσετε πως η συντριπτική πλειοψηφία συμφωνεί  με τις απόψεις του  συνεδρίου, παρά με την καθιερωμένη πια  αμφίσημη, υποκριτική   στάση της   Σακελαροπούλου και τη δημαγωγική  των πολιτικών όλου του “τόξου”. Τολμήστε.

΄Οσο οι κοινωνίες σας είναι αυτές που είναι,  θα αναπαράγετε τα στερεότυπα εκείνα που μόνο σε ελεύθερες ,  χωρίς ρόλους αρσενικού και θηλυκού,  δεν μπορούν να υπάρξουν. Τώρα… “το κεφάλι μέσα και κολυμπήστε”.

3. Κορωνοϊός: Το 74% των Ελλήνων τάσσεται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού

άνδρας εμβολιάζεται και άλλος ένας περιμένει
Πάλι καλά.  Μόνο ένα 26% οι ανεγκέφαλοι στην Ελλάδα;  Μου ακούγεται  μικρό το ποσοστό.
Πάντως,  ρωτήστε  στον περίγυρό σας .  Δε είναι περίεργο, αν θα διαπιστώσετε πως το μεγαλύτερο ποσοστό  των  φανατικών  κατά του εμβολίου είναι  ακροδεξιοί, εθνικιστές και θρήσκοι.
Σας λέει κάτι;

4. Ο πλανήτης στο πλάι του Ερικσεν: «Εγινε θαύμα», λένε ξένα ΜΜΕ -Η προειδοποίηση για την εξάντληση από τα συνεχή ματς

Συγκλονιστικές στιγμές με τον Κρίστιαν Ερικσεν

“Η Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών (FIFPro) με επιστολή της, είχε προειδοποιήσει την UEFA για την κούραση των παικτών, λίγες ώρες πριν το περιστατικό με τον Κρίστιαν Έρικσεν.
Η FIFPro λοιπόν λίγες ώρες πριν το συμβάν με τον Δανό ποδοσφαιριστή, με επιστολή της προς την UEFA είχε προειδοποιήσει για την εξάντληση των παικτών, μετά τα συνεχόμενα παιχνίδια σε μικρό χρονικό διάστημα”.

***

Υπάρχει κανείς  που να στέκει στα μυαλά του και  να υποστηρίζει πως αυτό που λένε ποδόσφαιρο ,μπάσκετ ή, όπως αλλιώς χαρακτηρίζουν  τα παιχνίδια ανταγωνισμού  και πρωταθλητισμού , έχουν καμιά σχέση με την άσκηση  και τον αθλητισμό;

“Κιμάς” στη  γνωστή βιομηχανία είναι  όσοι την υπηρετούν. Και θύματα εμπορικής εκμετάλλευσης όσοι τρέφονται από τα σκουπίδια της.