“ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ” ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ.

 

Πάνω από 950 νεκροί στη Γάζα-76 σοροί ανασύρθηκαν από την έναρξη της εκεχειρίας

Τουλάχιστον 76 σοροί Παλαιστινίων έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια στη Λωρίδα της Γάζας αφότου τέθηκε σε ισχύ η 12ωρη ανθρωπιστική εκεχειρία στον παλαιστινιακό θύλακα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ενώ ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων από την έναρξη της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης έχει ήδη ξεπεράσει τους 950 κι αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά.

Περίπου 6.000 είναι οι τραυματίες στη Γάζα από τις 8 Ιουλίου που ξεκίνησε η επιχείρηση και οι περισσότεροι από αυτούς είναι άμαχοι, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι τοπικές αρχές.

Ένας εθελοντής της παλαιστινιακής Ερυρθάς Ημισελήνου σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν σε επίθεση που δέχτηκαν δύο ασθενοφόρα της ανθρωπιστικής οργάνωσης στην Μπέιτ Χανούν, αναφέρει σε Δελτίο Τύπου η διεθνής επιτροπή Ερυθρού Σταυρού, επισημαίνοντας ότι τα ασθενοφόρα έφεραν εμφανώς το έμβλημα της οργάνωσης.

Οι κάτοικοι στη Λωρίδα της Γάζας προσπαθούν να συγκεντρώσουν βασικές προμήθειες σε τρόφιμα, νερό και φάρμακα στη διάρκεια της εκεχειρίας, ενώ κάποιοι Παλαιστίνιοι οι οποίοι έχουν ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους επιχειρούν να επιστρέψουν σε αυτά αλλά τα περισσότερα έχουν καταστραφεί.

Ο Νετανιάχου έχει χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας (του μέτρου προ πολλού). Και σίγουρα κατατρύχεται κι αυτός από το μέγα ελάττωμα των πολιτικών.  Είναι ανιστόρητος .

Ποιος του είπε πως  Ισραηλινοί και Παλαιστίνοι θα λύσουν τα προβλήματά τους εφαρμόζοντας τη βιβλική εντολή “οφθαλμόν αντί οφθαλμού”;  (στην περίπτωση της Γάζας σήμερα… “κεφαλήν αντί οφθαλμού”). Αν αύριο σε απάντηση κι αντίποινα φανατικοί Ισλαμιστές ή η  ίδια η Χαμάς  αρχίζουν και  τινάζουν ισραηλινά μετρό και πλατείες στον αέρα για τους 1000 και παραπάνω δολοφονημένους στη Γάζα, τί θα απαντήσει ο Νετανιάχου; Θα… διαμαρτυρηθεί για τους άμαχους που δολοφονούν οι Παλαιστίνοι;  ΄Εχει διαπράξει “εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας” και ο ίδιος και το διεθνές δικαστήριο οφείλει να τον δικάσει. Αν δεν προχωρήσει το δικαστήριο ή άλλος διεθνής οργανισμός σε διατύπωση κατηγοριών κατά Νετανιάχου, δεν πρόκειται να σταθεί, ως διεθνής, αξιόπιστος δικαστικός θεσμός.

Η βία φέρνει βία. Είναι διαπίστωση της Ιστορίας. Ο Νετανιάχου το έχασε το “παιχνίδι”. ΄Οσο πιο γρήγορα παραιτηθεί και δικαστεί,τόσο καλύτερα για την ειρήνη  στη Μ.Ανατολή.

΄Ενας μετριοπαθης και λογικός Ισραηλινός δεν υπάρχει να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας; Αυτή η κατάρα του εθνικισμού θα καταστρέψει  στο τέλος τον κόσμο,αν δεν προφτάσουμε να τον εξαφανίσουμε από λαούς και κράτη.