ΕΠΙΕΙΚΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ.

 

Στη φυλακή από 11 έως 16 χρόνια οι ληστές στο Βελβεντό

 

Ποινές κάθειρξης από 11 έως και 16 έτη, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους έξι δράστες της διπλής ληστείας στο Βελβεντό Κοζάνης, τον Φεβρουάριο του 2013, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για την πράξη τους αυτή και απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες που αφορούσαν συμμετοχή τους σε τρομοκρατική οργάνωση.

Το δικαστήριο εκφώνησε την απόφασή του επί των ποινών στους έξι κατηγορουμένους, στους οποίους δεν αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό, και οι οποίες κατά συγχώνευση έχουν ως εξής:

Ιωάννης Μιχαηλίδης: 16 έτη, 4 μήνες και 10 ημέρες

Νίκος Ρωμανός: 15 έτη και 11 μήνες

Δημήτρης Πολίτης: 11 έτη και 5 μήνες

Ανδρέας- Δημήτρης Μπουρζούκος: 15 έτη και 11 μήνες

Ανάργυρος Ντάλιος: 15 έτη και 11 μήνες και

Φοίβος Χαρίσης -Πούλος: 15 χρόνια και 11 μήνες

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου οι έξι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για ληστεία, καθώς και για διακεκριμένη οπλοφορία και οπλοκατοχή -που κατά την κρίση των δικαστών δεν αποδείχθηκε ότι αφορούσαν τον εφοδιασμό άλλων ομάδων.

Κρίθηκαν, επίσης, ένοχοι κατά μετατροπή της κατηγορίας από αρπαγή σε παράνομη κατακράτηση, που αφορά τον πολίτη του οποίου οι κατηγορούμενοι πήραν το αυτοκίνητο του κατά την προσπάθεια διαφυγής τους και τον κράτησαν όμηρο για λίγη ώρα, καθώς βάσει της απόφασης του δικαστηρίου σκοπός τους ήταν η διαφυγή και όχι η στέρηση της ελευθερίας του εν λόγω πολίτη.

Με την απόφασή του, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απάλλαξε τους κατηγορουμένους για αδικήματα όπως αυτά της αντίστασης κατά της Αρχής και της παράνομης οπλοκατοχής για αντικείμενα που είχαν βρεθεί σε αυτοκίνητο. Για το αδίκημα της αντίστασης κατά της Αρχής οι εφέτες έκριναν πως δεν στοιχειοθετείται.

Το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί σε λίγο για το αν και σε ποιους από τους έξι θα δοθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

 Καλή η απόφαση. Και οι ποινές “λογικές”. ΄Εφυγε η ρετσινιά της τρομοκρατίας, σημαντικό για τη διαμόρφωση του σκεπτικού του εισαγγελέα και  των δικαστών.

Λυπάμαι, πιο πολύ απ΄όλα τα παιδιά, το Νίκο Ρωμανό. ΄Εχει φοβερές ευαισθησίες αυτό το παιδί και αποπνέει εντιμότητα και παλικαριά. Μην ξεχνάμε πως ήταν ο φίλος του δολοφονημένου από το Ναζί Κορκονέα, Αλέξη Γρηγορόπουλου. Κόντεψε κι αυτός να φάει σφαίρα, δίπλα του ήταν. Τα “πήρε κρανίο”  το παλικαράκι μετά απ΄αυτό. Αναμενόμενο ό,τι έγινε μετά.

Ας κάνει υπομονή.  Θα βγει σύντομα ελπίζουμε να συνεχίσει τον αγώνα του με άλλα μέσα.΄Εχει και καλή “πένα”, διαβάσαμε κείμενά του. Ας χρησιμοπιήσει αυτό το “όπλο”, είναι πιο αποτελεσματικό.