ΓΝΩΣΤΗ ΑΠΟ ΤΩΡΑ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΕΧΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

 

 

Τσίπρας: Είμαστε κοντά στην αυτοδυναμία
  • Τσίπρας: Είμαστε κοντά στην αυτοδυναμία

Σε εκλογική ετοιμότητα ο ΣΥΡΙΖΑ 

Πρόωρες εκλογές και μάλιστα σύντομα «βλέπει» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά την εισήγησή του στην πολιτική γραμματεία του κόμματος, τόνισε ότι πυκνώνουν οι ενδείξεις για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες επισημαίνοντας ότι ήταν «καταλυτική η παρουσία μας στη ΔΕΘ, καθώς αρχικά προκάλεσε αμηχανία στην κυβέρνηση, μετά μας κατήγγειλαν για παροχολογία και προχώρησαν σε ασκήσεις υπερκοστολόγησης. Τώρα τρέχουν πίσω από την ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ διαρρέοντας μέτρα ανακούφισης».

O Τσίπρας είναι ένα (ελπίζουμε το τελευταίο) απολίθωμα ενός ιδιότυπου ελληνικού παλαιοκομματισμού με ποικιλώνυμες  παθογένειες  ,οι  οποίες,   σχηματοποιημένες σε πυραμίδα, ας πούμε, πυργώνονται κατά επίπεδα και  μέχρι την κορυφή, το ένα στηρίζει το άλλο.  Βάση της πυραμίδας,  που πάνω της κρατάει το βάρος όλου αυτού του ετοιμόρροπου εποικοδομήματος, είναι η δημαγωγία και ο φτηνός λαϊκισμός . Από εκεί και πάνω, τα επίπεδα  ονοματίζονται  από το συνειδητό ψεύδος ,την  απάτη και το δόλο κάθε είδους, από την αναρρίπιση των κατώτερων του ατόμου-οπαδού ενστίκτων, από το φανατισμό, την αποβλάκωση, το στραγγαλισμό  του αυτονόητου και λογικού.   Η τελευταία πια, πάνω-πάνω “πλάκα” της πυραμίδας,  φέρνει την πανταχόθεν ορατή  ένδειξη “λοβοτόμηση” του οπαδού και   σε κατάσταση…καταστολής των λειτουργιών του εγκεφάλου!

Ο οπαδός αυτού του είδους (“προϊόν” που το συναντάει κανείς σε όλο το ελληνικό, κομματικό “τσίρκο”) καταντάει πλέον ένα “φυτό”, σύμφωνα με την επιτυχή επινόηση του όρου από τη σοφή λαϊκή μας γλώσσα.  Μπορούν έτσι άνετα τα κομματικά γραφεία  να τον “χαπακώνουν” συνεχώς και αδιαλείπτως, για να τον διατηρούν σε καταστολή με μεγάλες ποσότητες “πολύχρωμα χάπια” που κάθε ένα έχει ένα ανέξοδο, αλλά “λαμπερό” όνομα, όπως ελπίδα, όνειρο, ταξίδι ή πλουσιοπάροχη εξαργύρωση της κομματικής επιταγής και πρόσκληση σε λουκούλειο, κομματικό “φαγοπότι”,ατιμώρητη λαμογιά (όρα παραγεγραμμένη πια ατιμωρησία “πρασινοφρορών”-“γαλάζιας ακρίδας”) και λοιπά απότοκα οφέλη μια πελατειακής κομματικής σχέσης. Η υποσχετική της συνταγής  έχει και μεγάλη γκάμα προϊόντων και ευρηματικότητα.

Η Κουμουνδούρου, έδρα της παρασκευής και διάθεσης  των “ουσιών” που είπαμε , είναι αδίστακτη και ως προς την ισχύ των φαρμάκων που παρασκευάζει και προορίζει για κατανάλωση από τους “άρρωστους” οπαδούς, αλλά και από η συχνότητα των δόσεων που τους ποτίζει. Παραδείγματα, ηλίου φαεινότερα, όσα τελευταία είδαμε και ακούσαμε με τα ίδια μας τα αισθητήρια όργανα:

1. “΄Εντεκα (11) μονάδες μπροστά” ο ΣΥΡΙΖΑ διαλαλεί ντελάλης-“δημοσκοπική” εταιρία,  μπουκωμένη  από την Κουμουνδούρου με  τίγκα ευρώπουλα .  “Εν τη παλάμη και ούτω βοήσομεν”, λοιπόν, και λέμε ό,τι… θέτε και γουστάρετε.  Από την άλλη, η κυρία Βούλτεψη, αγανακτισμένη ,τάχτες,  (λες και δεν κάνανε-κάνουν τα ίδια και στη δική της παράταξη),  βγήκε φουριόζα και μας διαβεβαίωσε πως σε καμιά περίπτωση δεν ισχύουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που δίνει 11 μονάδες μπροστά τον…αριστερόχειρα ΣΥΡΙΖΑ και πως η παράσταση είναι στημένη . Χρόνια,βέβαια, κουραστήκαμε (και κουράσαμε) να επαναλαμβάνουμε κι  εμείς από εδώ το ίδιο “ρεφρέν”, πως όλες αυτές οι… “έρευνες”- “δημοσκπήσεις”  είναι “παραγγελιά”και η χαρτούρα που πέφτει στα όργανα εξιτάρει την “κομπανία”, που παίζει  με κέφι, αλλά παράφωνα,  όποιο σκοπό της ζητήσει η παρέα.

2. “Είμαστε κοντά στην αυτοδυναμία”, βγήκε και είπε σήμερα ο Τσίπρας (“Διευθύνων Σύμβουλος” της… φαρμακευτικής εταιρείας  ΣΥΡΙΖΑ  που λέγαμε) και έγινε το “έλα να δεις”. Με τις χούφτες καταπίνανε οι οπαδοί το “πολύχρωμο” χάπι  αυτής της ελπιδοφόρας  αυτοδυναμίας, που τους ντοπάρει, τους “φτιάχνει κεφάλι” για τα καλά.  Τους  δείχνει   ορθάνοιχτη   μπροστά τους την πύλη του παραδείσου με τα “χρυσά κουτάλια”, που θα τρώνε πάλι οι Νεο-Πασόκοι(ειδικά των ΔΕΚΟ), με τα “ουρί” και τα “βουνά ταρύζια”, έτοιμα να προσφερθούν στους  πελάτες-οπαδούς του κόμματος, αφού ήρθε η ώρα, όπως λέει ο αρχηγός,  να κατακτήσουν με το σπαθί τους  την  “Εξουσία”. Αλλά,ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους , χωρίς αλληγορίες.

Πλησιάζουν οι εκλογές, είναι η αλήθεια.Κι ας λέει η κυρία Βούλτεψη πως αποκλείεται να γίνουν . Πριν το Μάρτη θα διεξαχθούν πιθανότατα. Και:

1. Θα τις κερδίσει (δυστυχώς) πάλι η ενωμένη πια κεντρο-δεξιά . Πρώτα, όμως, θα φροντίσει να αδειάσει όλο το φορτίο  που τη βαραίνει με καύσιμα νερωμένα και παλιά  που δε “καίγονται” πια, για να βγάλει ισχυρή ιπποδύναμη  η νέα κομματική μηχανή. Αμέσως μετά η κεντροδεξιά θα βαπτιστεί στη νομική κολυμβήθρα  με το πιασάρικο, καινούριο της όνομα και το καταστατικό της .

2.  Η ΑΠΟΧΗ θα εκτιναχθεί γύρω στο 50% (που σημαίνει σχεδόν 5.000.000 ψηφοφόροι θα αρνηθούν να συμμετάσχουν στο στημένο παιχνίδι των εκλογών). Οι νέοι ψηφοφόροι που θα ενταχθούν στις τάξεις των αστράτευτων πολιτών θα είναι κυρίως από το ΚΚΕ, τη ΔΗΜΑΡ, την ΕΛΙΑ και από άλλα μικρά κόμματα με αριστερό προσανατολισμό.

3. ΟΙ δυνάμεις α. του ΣΥΡΙΖΑ θα μείνουν αλώβητες και θα είναι οι γνωστές 1.500.000 ψήφοι (παρακάτω ναι, ΜΙΑ παραπάνω ,όχι).

4. Το νέο κεντροδεξιό κομματικό (πολιτικό θα το λένε αυτοί) σχήμα θα ενισχυθεί απο ψήφους της ΔΗΜΑΡ,του ΛΑΟΣ και ΤΩΝ ΑΝΕΛ. Κι αν στις προηγούμενες αναμετρήσεις, είτε σε εθνικές εκλογές, είτε σε ευρωεκλογές και περιφερειακές η ΣΥΜΜΑΧΙΑ κεντοδεξιών που ως κυβέρνηση δέχτηκε όλη την πίεση των αντιλαϊκών μέτρων που της επέβαλε η τρόικα,εν τούτοις κατάφερε να τη βγάλει άνετα  και μάλιστα να υπερβεί τα ποσοστά όλων των άλλων κομμάτων, φαντάζεται κανείς τί θα γίνει στις επόμενες εκλογές και υπό το κράτος του φόβου μιας νέας οικονομικής κρίσης που καλλιεργούν και υπό την άκρατη εφορία των φιλολαϊκών παροχών που θα εξαγγείλει η κυβέρνηση σύντομα .

5. Μεγάλη είναι η πιθανότητα το ΚΚΕ, η ΔΗΜΑΡ και το ΛΑΟΣ να μείνουν έξω από τη Βουλή.

6. Η Χ.Α δε θα συμμετάσχει τουλάχιστον με τη νομική μορφή που συμμετείχε στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, αλλά ούτε με την τελευταία παραπλανητική στις ευρω-εκλογές. Πολύ πιθανό να συμβεί αυτό που συνέβη στις εκλογές του 1977,όταν ενωμένη η σκληρή-παρακρατική ακροδεξια (Χουντικοί, Ναζιστές κ.α) κατέβηκε υπό τον  Σπ. Θεοτόκη ,ως “ Εθνική Παράταξη”. Τότε το σχήμα εκείνο έλαβε το σύνηθες  ποσοστό που παίρνει η σκληρή ακροδεξιά (περίπου 7% ) όλα αυτά τα χρόνια και αμέσως μετά αυτοδιαλύθηκε “εις τα εξ ων συνετέθη”. Με τις “ισόβες” μάλιστα των πρωτοκλασάτων της Χ.Α (που είναι σίγουρες) θα διαμοιραστούν τήδε κακείσαι τα “ιμάτια” του μορφώματος ,τα οποία ούτως ή άλλως είναι πια και παλιομοδίτικα και τριμμένα και επικίνδυνα μολυσμένα.

Δεν παριστάνουμε τους μάντεις και τους προφήτες. Τα πράγματα “μιλάνε” μόνα τους. Δεν υπάρχουν ούτε σκοτεινά σενάρια, ούτε μεταφυσικές παρεμβάσεις από το…θεό της Ελλάδος ,για να αλλάξουν αυτή την ώρα τα πράγματα και δη τα εκλογικά. Μοναδική χαρά και ικανοποίηση για τους σώφρονες, παραμένει η αύξηση των ποσοστών τς ΑΠΟΧΗΣ, αφού στις τάξεις της, ως γνωστόν, κυκλοφορούν τα  πιο συνειδητοποιημένα -πολιτικοποιημένα άτομα της ελληνικής κοινωνίας. Οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ,ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.