ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΑΝΗΣΥΧΩΝ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ

 

 

Παπούλιας: Ανησυχούμε για τους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής

Τριήμερη επίσκεψη στην Αρμενία πραγματοποιεί από τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της χώρας Σερζ Σαργκσιάν, ο κ. Παπούλιας έκανε δηλώσεις, όπου τόνισε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στη Συρία και το Ιράκ αναφορικά με τους τζιχαντιστές και το Ισλαμικό Κράτος, ενώ αναφέρθηκε ειδικά στους χριστιανικούς πληθυσμούς: «Εξέφρασα τη σοβαρή μας ανησυχία για την ασφάλεια των χριστιανικών πληθυσμών στα εδάφη της Μέσης Ανατολής, οι οποίοι γίνονται πολύ εύκολα στόχος θρησκευτικού εξτρεμισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπούλιας.ανταλλάξουμε απόψεις επί διεθνών και περιφερειακών θεμάτων. Προσβλέπουμε στην επέκταση της ισχυρής συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αρμενία σε όλα τα επίπεδα.

Οι μορφωτικές μας σχέσεις αναπτύσσονται και αναφέρομαι ειδικότερα στη λειτουργία πανεπιστημιακών τμημάτων διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Ερεβάν και στο Κρατικό Γλωσσολογικό Πανεπιστήμιο του Brusov, αλλά και στις υποτροφίες που χορηγεί η χώρα μου σε Αρμένιους φοιτητές για να σπουδάσουν σε ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

1. Το 1995 όμως, όταν οι …ομόδοξοι (Ορθόδοξοι) Βόσνιοι Σέρβοι  με επικεφαλής τον παρανοϊκό Κάρατζιτς, φίλο του Κάρολου Παπούλια,  έσφαξαν 8.000 άντρες και παιδά στη Σρεμπρένιτσα,γιατί ήταν… αλλόδοξοι (Μουσουλμάνοι) στο θρήσκευμα, όχι μόνο δεν ανησύχησε ο σημερινός πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά, ως υπουργός  Εξωτερικών της τότε πασοκικής κυβέρνησης, βοηθούσε τους Σέρβους να επιτελέσουν την  ειδεχθή εκείνη γενοκτονία. Γι αυτό το μακάβριο έγκλημα δεν απολογήθηκε ποτέ ο Κάρολος.  Θα φύγει αμετανόητος;

2. Στο κρατικό πανεπστήμιο του Ερεβάν στα τμήματα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας γινόταν (μήπως και τώρα;) μεγάλο  “φαγοπότι” για πολλά χρόνια. Εκατομμύρια  δραχμές και ευρώ ξεκοκάλισαν οι επιτήδειοι στην Αρμενία σε συνεργασία με τους διπλωματικούς, κάποιους κατ΄όνομα “ομογενείς”  και φυσικά με τις κεντρικές, εμπλεκόμενες υπηρεσίες στην Αθήνα. Ο αποσπασμένος δάσκαλος Γιάννης Μαυρομμάτης, μάλιστα,είχε τιμωρηθεί το 2004 από τον ΄Ελληνα πρέσβη στο Ερεβάν, γιατί είχε καταγγείλει τη διαφθορά και την κλοπή του δημοσίου χρήματος.

Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από την πρόσφατη “καταγγελία” μας για την αναβολή της υπόθεσης που εκκρεμεί στα ελληνικά δικαστήρια και αφορά αυτά ακριβώς τα φαινόμενα διαφθοράς και καταλήστευσης του ελληνικού δημοσίου χρήματος στς χώρες της πρώην Σοβιετικής ΄Ενωσης:

“Στο μεταξύ, ο καθηγητής Τριάρχης που έμαθε για τις ενέργειες μου αυτές, με παίρνει κρυφά τηλέφωνο και μου λέει τί γινόταν στη δική του περιοχή και τι λεφτά τρώγανε.  «Θα με σκοτώσουν», μου λέει. «Τί να κάνω»; -Φύγε του λέω, δε σώζεσαι, θα σε φάνε. «Δε με ανακαλούν», μου λέει, με εγκλωβίσανε». Την ίδια εβδομάδα, ένας άλλος εκπαιδευτικός, δάσκαλος αυτός, αποσπασμένος στο Ερεβάν, ο Γιάννης Μαυρομμάτης με παίρνει πάλι κι αυτός κρυφά τηλέφωνο. Μου λέει » κι  εδώ να δεις τί γίνεται. Τρώνε με «χρυσά κουτάλια».  Και όχι μόνο. Με τιμώρησε ο πρέσβης με περικοπή μισθού,γιατί έκανα καταγγελίες». -Φεύγα, του λέω, θα σε φάνε. ΄Εχεις τέσερα παιδά. Με άκουσε. Κάνε κάτι με παρακάλεσε, να φύγω. Πάω στη συντονίστρια (την είχα στο «χέρι», είχε παράνομα πάρει τη θέση, κανένα προσόν, ούτε καν μια απλή μετεκπαίδευση, αγγλικά ούτε λέξη δεν ήξερε, μόνο ρώσικα  και ας έλεγε ο νόμος υποχρεωτική η γνώση αγγλικής ή γαλλικής. Μια σχολή είχε τελειώσει  της πλάκας στο…. Ουζμπεκιστάν, εκεί ζούσε).  Την  αναγκάζω να φέρει το Μαυρομμάτη στο Κίεβο.  Με το που έρχεται στην πρεσβεία ο Γιάννης, φέραμε τα «πάνω κάτω». Καταγγέλουμε τον πρέσβη, στέλνουν ανακριτή από το υπουργείο Εξωτερικών (λίγο μετά τον ανακάλεσαν στην Αθήνα),  κατεβαίνουμε Ελλάδα να δούμε την υπουργό, αλλα δε μας δέχεται. Φεύγουμε πάλι για το Κίεβο και δεν τους αφήνουμε σε ησυχία. Αλλά ούτε κι αυτοί μας άφησαν να ανασάνουμε”.