ΕΠΙ ΤΟΝ ΤΥΠΟΝ ΤΩΝ ΗΛΩΝ ΤΟΥ… ΑΝΑΣΤΑΝΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ!

Ιεροσόλυμα: Σε κλίμα κατάνυξης και λαμπρότητας η τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός

Ιεροσόλυμα: Σε κλίμα κατάνυξης και λαμπρότητας η τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός

Σε κλίμα κατάνυξης και λαμπρότητας, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα η τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός.

Στην τελετή παρέστη η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη, ο οποίος στη συνέχεια μετέβη στο Πατριαρχείο για την παραλαβή του Αγίου Φωτός, από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο υφυπουργός, Ανδρέας Κατσανιώτης, ανέφερε στην αντιφώνησή του προς τον Πατριάρχη: «Έχω και φέτος την τιμή να παραλαμβάνω από τα χέρια Σας το ‘Αγιο Φως και το προνόμιο να Το μεταφέρω, μαζί με το αναστάσιμο μήνυμα, στον ευσεβή λαό της Ελλάδας».

«Με ταπεινοφροσύνη και βαθύ σεβασμό παρακολουθήσαμε, μαζί με την ελληνική αντιπροσωπεία και τους χιλιάδες πιστούς, τη μοναδική αυτή στιγμή της Ορθοδοξίας, την Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Για άλλη μία φορά, το ‘Αγιο Φως γαληνεύει την ψυχή μας και ενδυναμώνει την πίστη μας με την ευλογία και την πνευματική Του δύναμη».

«Η υψηλή αποστολή του Παλαίφατου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων εκτείνεται ανά τους αιώνες, με τον διαρκή αγώνα του για τη διαφύλαξη της Ελληνικής και Ελληνορθοδόξου παρουσίας στην Αγία Γη να είναι αδιαμφισβήτητος», σημείωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε:

«Η Ελληνική Πολιτεία στέκεται πάντοτε δίπλα Σας, στηρίζοντας κάθε προσπάθεια για την προστασία και ανάδειξη των Ιερών προσκυνημάτων της πίστης μας στους Αγίους Τόπους, και για την προάσπιση των δικαίων και δικαιωμάτων της Σιωνίτιδος Εκκλησίας, περιλαμβανομένων των ιδιοκτησιακών, καθώς και του Προσκυνηματικού Καθεστώτος».

«Η Ορθοδοξία δεν είναι κουλτούρα, είναι το φως της αλήθειας. Είθε αυτό το φως, το φως που εξήλθε από τον Πανάγιο Τάφο, το φως της Ανάστασης του Χριστού να φέρει το μήνυμα της ζωής, της ειρήνης και της ελπίδας σε ολόκληρη την Οικουμένη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσανιώτης. «Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά»!

****

ΧΡΙΣΤΟΣ  ΑΝΕΣΤΗ ,ΛΟΙΠΟΝ!    Πανηγυρικό και ευφρόσυνο  μήνυμα και από τον παππά της ενορίας σας σε λίγες ώρες.  Προηγήθηκε ο μεταφορέας υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κατσαντώνης από τον ΄Αγιο Τάφο  απ΄όπου ο πατριάρχης,  του παρέδωσε το ΄Αγιον Φως, το οποίο , ίδιος,  λίγο πριν, ως εκπρόσωπος  του Αναστηθέντος Χριστού,  έλαβε δια χειρός αγγέλου, μέσα στο σκοτεινό αυτό θάλαμο.

 Η  Ιστορία,  βέβαια,   και στον Πατριάρχη και τον εκπρόσωπο  της κυβέρνησης απαντά πως τέτοιο γεγονός Ανάστασης προσώπου  ουδέποτε  έλαβε χώρα  στην υφήλιο σε καμιά εποχή και περίοδο.  Εκείνο  που ξέρουμε είναι πως ένας ευσεβής πόθος κάποιων ζηλωτών Εβραίων,  έλαβε σάρκα και οστά στα μυαλά τους στην ήδη στρατευμένη φαντασία τους και έπλασαν το Μύθο της Ανάστασης του Διδασκάλου τους, ο οποίος, έστω κι αν   δισεκατομμύρια άνθρωποι από τότε ως σήμερα  τον πίστεψαν και το πιστεύουν,  δεν παύει να είναι ένας Μύθος.  Και μόνο τέτοιος.

Η αλήθεια δεν έχει άλλη πηγή εκπόρευσης  παρά μόνο ΜΙΑ.ΤΗ ΦΥΣΗ.  Είναι η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ,  Η «ΛΥΔΙΑ ΛΙΘΟΣ» ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ.

Και η Φύση μεγαλόπρεπα, με  δικαιολογημένη την  …οίηση της αυθεντίας,  μας διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους και τους ρυθμούς πως  όντως , τέτοιο  ανήκουστο γεγονός,  ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΚ ΝΕΚΡΩΝ   δε θα μπορούσε να συμβεί ποτέ,  επειδή, ακριβώς, αν συνέβαινε ,θα καταργούσε την ίδια τη  Φύση. ΟΥΤΕ  ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ,  ΩΣ ΑΣΥΛΛΗΠΤΟΣ , ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,  ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΕΙ  ΄Η ΝΑ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ,  ανασταίνοντας  ένα νεκρό.

 Η απάντηση του Ιερατείου και του ποιμνίου τους,  πως αυτός ο νεκρός ήταν θεάνθρωπος,   δεν είναι απάντηση.  Για ένα και μοναδικό λόγο.  Επειδή, ακριβώς,  ο Ιησούς Χριστός,  αν υπήρξε ποτέ ως ιστορικό πρόσωπο και διετείνετο πως είναι Υιός Θεού,  αυτός ο θεός , ήταν ο Γιαχβέ. Και ο θεός  των Εβραίων … μόνο θεός δεν ήταν!