ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕΙΣ… ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ;

Πριν χρόνια  (οι μεγαλύτεροι το ζήσαμε), οι καπνοβιομήχανοι   διαφήμιζαν αβέρτα τα προϊόντα τους με   την υπογραφή  του Χάρου με κάθε  τρόπο.  Στη  μιντιακή  βιομηχανία  της εποχής,    με γιγαντοαφίσες σε δρόμους ,  πλατείες και  γήπεδα, αλλά  και τα  σινεμά, πριν την έναρξη και στα διαλείμματα της ταινίας, ήταν η πιο συχνή, δυνατή και επινοητική η τσιγαροδιαφήμιση.  Περιττό να προσθέσουμε πως μέχρι πρόσφατα,  όλοι κάπνιζαν αρειμανίως στις μαζώξεις στα σπίτια, τα καφενεία, τα  θέατρα, τα κέντρα διασκέδασης και τα Μέσα Μεταφοράς.

Μάλιστα και όχι μόνο στην Ελλάδα, υπήρχαν και  πακέτα  ταυτισμένα με τα… οφέλη του τσιγάρου στην υγεία,   με  την ονομασία… ΣΑΝΤΕ!

Τα περίφημα τσιγάρα Sante. Στην κόκκινη κασετίνα εικονιζόταν η Ζωζώ Νταλμάς, η ερωμένη του Κεμάλ που του έλεγε ότι είναι Ρωμιός. Κατάσκοπος ή όχι;

Ανέγραφαν, μάλιστα,    πέρα από την αναμφισβήτητη υγιεινή συνήθεια και λόγω ονομασίας ,  και την επίσημη σφραγίδα του κράτους  με τα  … πρωτόκολλα   τυπωμένα στα πακέτα,   που διαβεβαίωναν πως τα τσιγάρα τους   εμπεριέχουν  «ελάσσονα νικοτίνην»  και ως τοιαύτα, καθίσταντο ακίνδυνα (λες και το  συστατικό-θάνατος  του καπνού ,είναι μόνο η νικοτίνη).

Πέφταμε σωρηδόν τότε από έφηβοι ακόμα,  στα   άσσος άφιλτρα  και τα  Καρέλια φίλτρο κατά μίμηση και των μεγαλύτερων, μια και δεν μπορούσες να θεωρηθείς άντρας, μάγκας και νταής , χωρίς ένα τσιγάρο κρεμασμένο στα χείλη σε μόνιμη βάση.  Ακόμα και οι…ιατροί της εποχής… ηκροώντο  τους σακατεμένους  πνεύμονας  του ασθενούς , κατακαμένους από τα στούκας  ΤΕΛΕΙΟΝ ΚΑΙ ΕΘΝΟΣ    με το ακουστικό στο ένα χέρι και το τσιγάρο στο άλλο.

Το αισχρό λόμπι των   καπνοβιομήχανων ,μάλιστα  που είχαν εξαγοράσει με πακτωλό χρημάτων  τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης, αλλά και   επιστήμονες και πολιτικούς, κατάφεραν, κυρίως τις τελευταίες  δεκαετίες να επιστρατεύσουν  και  πολιτικοποιημένους  διανοούμενος (του ποπού) ,υπέρμαχους των ανθρώπινων δικαιωμάτων  και  ειδικά της ατομικής ελευθερίας ,καπνιστές και οι ίδιοι (την  άρρωστη  εξάρτησή τους… φιλοτομίαν ποιούμενοι)   που  ωρύονταν  σε όποιο  βήμα έβρισκαν, πάντα με ένα τσιγάρο στο χέρι,   πως η απαγόρευση  του καπνίσματος είναι…φασισμός  και όποιος δε θέλει να εισπνέει τη βρώμικη και καρκινογόνο    εκπνοή τους  σε δημόσιους χώρους , να κάτσει (το… θύμα!)   σπίτι του και όχι οι εκείνοι στο δικό τους.

Ο καπνός  ,   με   το συνάφι του κέρδους   των εμπλεκομένων κρετίνων , σκότωσε δισεκατομμύρια κόσμο απανταχού  της γης από τότε που επικράτησε η φοβερή αυτή και θανατηφόρα συνήθεια. Γνωστά αυτά και ουδείς αλητήριος πλέον στο όνομα τάχα της επιστήμης και της ελευθερίας, μπορεί να αντρέψει αυτή την πραγματικότητα

Και όμως!  Ο Παπαστράτος, ο Κεράνης, ο Γεωργιάδης,  δεκάδες άλλοι  πρόστυχοι   καπνοβιομήχανοι, για να μείνουμε στη χώρα μας, αφού θησαύρισαν , πάντα με το σταυρό, στο χέρι, διακριθέντες και  ως φιλάνθρωποι ,δωρητές, ευεργέτες ,  ως  καλοί, επίσης  πατριώτες  και νοικοκυραίοι,  ΠΕΘΑΝΑΝ  ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ, αλλά  και «με χριστιανά  τα τέλη της ζωής αυτών,  ανώδυνα, αναπαίσχυντα»  και με βαριές κληρονομιές στους απογόνους τους.  Οι αχυράνθρωποί τους, οι  εξωνημένοι προπαγανδιστές  του θανατηφόρου προϊόντος τους,  επίσης. Δεν τιμωρήθηκαν ποτέ.

 

 

 

 

Σήμερα, μπορεί πια να μην καπνίζουν τόσο πολύ  οι άνθρωποι, πλην  των άρρωστα  εξαρτημένων , λούμπεν, κυρίως, ατόμων, αλλά το τσιγάρο παράδωσε την ομοίως  ανυπολόγιστη, την τεράστια  επικινδυνότητα του στη διατροφή. Η μεγαλύτερη  σύγχρονη μάστιγα, κρυμμένη ακόμα, επιμελώς και άτιμα.

Τα παλιά χρόνια, στην προεπαναστατική  Γαλλία, ας πούμε , οι αριστοκράτες είχαν μικρό προσδόκιμο  ζωής, σε αντίθεση με τους φτωχούς και «αβράκωτους» που ζούσαν περισσότερο και ήταν  πιο υγιείς.  Ας πεινούσαν και ας δούλευαν σκληρά.  Στη χώρα μας,  επίσης, σε επαρχίες και πόλεις παλιότερα,  οι πλούσιοι και αδούλευτοι, πέθαιναν πιο νωρίς από τους φτωχούς. Ακριβώς το αντίθετο από σήμερα.

Οι φτωχοί έτρωγαν παλιά κρέατα και  κορεσμένα λίπη,  3-4 φορές το χρόνο. Στις μεγάλες γιορτές και τα πανηγύρια.  Κι αυτό, κρέας ελεύθερης βοσκής χωρίς ορμόνες.  Καθαρά και…βιολογικά επίσης τα ζαρζαβατικά ,τα λάχανα στους κήπους τους, το γάλα, το τυρί τους, ο τραχανάς  και οι χυλοπίτες τους. Και χειρωνακτική δουλειά, ασφαλώς, που δε μετριόταν με χίλιες ώρες σημερινό ποδήλατο άσκησης  και διάδρομο

Θυμάμαι τους καημένους τους γονιούς μου. Εκεί τέλος  της δεκαετίας  ‘ 60,  που μετακόμισαν  στην Αθήνα . ΄Ηταν δεν ήταν και οι δυο τους 55/60 κιλά. Αδύνατοι, νέοι ακόμα και ωραίοι.

Ξαφνικά, εκεί  στις αρχές της  δεκαετίας του 70, ο Μπαρμα Γιάννης ο πατέρας μου, άρχισε να πετάει… βυζιά  σαν γυναίκα!  Μιλάμε , 2 νούμερο σουτιέν θα του ταίριαζε.  ΄Εφριξε,  ντρεπόταν, κρυβόταν, πήγε σε γιατρούς, κανείς δεν του έλεγε  τι συμβαίνει. ΄Ασε τα κιλά,  ξεπέρασε τα 80.

΄Ηταν η εποχή που οι άλλοι αισχροί βιομήχανοι, οι κοτοπουλάδες Μιμίκοι, πλημύρισαν  την αγορά   μαζί με τους γουρονο-μοσχαρο-εκτροφείς με κρέατα τίγκα στις ορμόνες και τους καρκίνους.  Και οι…παραγωγοί μας των αγροτικών προϊόντων στις λαϊκές  αγορές με τα καρκινογόνα φυτοφάρμακα στα λαχανικά, τα ζαρζαβατικά,  τα φρούτα,  να πουλάνε αβέρτα θάνατο  και σε τιμές χαμηλές, προσιτές  στο πόπολο.   Δεν έμεινε τίποτα όρθιο. ΄Όλα θυσία στο βωμό του βρώμικου κέρδους.

Θέρισε   (και συνεχίζει)  η σύγχρονη διατροφή κόσμο και κοσμάκη. Σε όλη την εκβιομηχανισμένη υφήλιο. Ακόμα και αν δεν είναι από φαστφουντάδικο,  κάνει  χειρότερη ζημιά  κι  από το τσιγάρο και το αλκοόλ. Δεν υπάρχει οικογένεια σήμερα χωρίς παχύσαρκους, αλλά και  ασθενείς ή χαμένους  από  εγκεφαλικά, καρδιοπάθειες,  καρκίνους.  Η ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΜΙΑΣ  ΑΙΣΧΡΗΣ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ!

Αποκλειστικό: Αλλαγές στην εκπομπή «ΠΟΠ Μαγειρική» ! Η επιστροφή κορυφαίου σεφ στην τηλεόραση!

Κι ακόμα το εγκληματικό κράτος με τη σύναρση της βρώμικης βιομηχανίας παραπληροφόρησης (ο χειρότερος εφιάλτης των κοινωνιών, ανέκαθεν και σήμερα)    αρνείται    να επιβάλει  ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ     σκληρή απαγόρευση  της σύγχρονης  θανατηφόρας διατροφής   που βάζουν στα πιάτα μας   οι  ασυνείδητοι  έμποροι του κέρδους . Μια ματιά μόνο στις  εκπομπές μαγειρικής, διαπιστώνει  κανείς τί καρκίνους  αποθηκεύει μέσα του με τον τρόπο που μαγειρεύει και τα προϊόντα που χρησιμοποιεί ο σύγχρονος άνθρωπος, μετά  τη λοβοτομή που του επέβαλαν  όλοι οι εμλεκόμενοι και στο μέγα  αυτό έγκλημα της διατροφής στο όμομα της   ΑΣΥΔΟΤΗΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ.

 

 

 

 

Μετά την περίφημη  βιομηχανική  επανάσταση από το τρίτο μισό του 18ου και με κορύφωση το 19ο και 20ο αιώνα,  όπως διαπιστώνουμε  τώρα πια  με επιστημονικές μεθόδους , μέσα από  το φυσικό περιβάλλον ,τις στατιστικές παρατηρήσεις κι  από τα κείμενα της Ιστορίας και των λοιπών ιδιωτικών πληροφοριών , η μέση θερμοκρασία της γης, μετά το 1960,  έχει κατακόρυφα αυξηθεί. Είναι το περίφημο φαινόμενο του θερμοκηπίου.  .

΄Ετσι αποκάλεσε ο  Σουηδός χημικός  Σβάντε Αρρένιους αυτό το  φαινόμένο, όταν το 1896,  ανάπτυξε τη θεωρία ότι οι ταχύτατα   αυξανόμενες βιομηχανίες που στέλνουν άνθρακα και άλλα  ρυπογόνα συστατικά στην ατμόσφαιρα , δε διαφέρουν, στις επιπτώσεις τους  στις κλιματικές αλλαγές, από τα στοιχεία που εκλύθηκαν στην ατμόσφαιρα με την έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα  στην Ινδονησία το 1883!

Τις τελευταίες δεκαετίες , η αύξηση της μέση θερμοκρασίας  στην επιφάνεια της γης είναι εμφανής και δια γυμνού οφθαλμού  και αναμφισβήτητη πια επιστημονικά .   Το φαινόμενο του θερμοκηπίου  έχει λάβει  τεράστιες διαστάσεις με    κατακόρυφη την αύξησή του από  τις  ασύδοτες και βάρβαρες  βιομηχανικές και λοιπές  δραστηριότητες. Και είναι βέβαιο πως αν οι κυβερνήσεις  δεν αναλάβουν σήμερα κιόλας  δράση,  η ζωή λίγες δεκαετίες μετά,  θα είναι αβίωτη. Σχεδόν το 70% του πλανήτη μας  δε θα μπορεί να προφέρει βιώσιμη ζωή στους ανθρωπους.

Η στάθμη του  νερού θα ανέβη  και πόλεις  ολόκληρες με τους κατοίκους τους  θα σκεπαστούν  και  θα εξαφανιστούν κοντά στη θάλασσα. Πάγοι λιωμένοι θα ταξιδέψουν χιλιάδες μίλια με κατακλυσμιαίες ταχύτητες ,που  θα παρασύρουν ό,τι συναντούν στο  καταστροφικό τους διάβα.  Είδη ζώων και φυτών  σε απίστευτα ποσοστά θα εξαφανιστούν από την πανίδα και τη χλωρίδα. ΄Ενας πραγματικός Αρμαγεδώνας, ασύλλπτης καταστροφής στον πλανήτη μας είναι προ των πυλών και όχι σε μακρινές από τη δική μας εποχές.

 

Το φαινόμενο του θερμοκηπίου | ΠεμπτουσίαΤι είναι το φαινόμενο του Θερμοκηπίου και από τι προκαλείται ...

Είναι  από τις μεγαλύτερες απειλές του αιώνα μας και ίσως , αν δεν προφτάσουμε, η πλέον καταστροφική απ΄όλες τις προηγούμενες. Οι κυβερνήσεις ,οι διεθνείς οργανισμοί, τα πανεπιστήμια, τα λογής φόρουμ,  υπηρέτες, ως γνωστό,  του κέρδους  των χορηγών και των λόμπι,  όχι μόνο δεν έχουν ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ  ακόμα αναλάβει ουσιαστική δράση, αλλά οι δολοφόνοι του κλίματος, κυρίως η Κίνα, η Ρωσία, οι άλλες πετρελαϊκές  χώρες και ασφαλώς   οι Αμερικανοί πετρελαιάδες,  εξαγοράζουν, όπως  και με τον καπνό και τη διατροφή,  βρώμικους  επιστήμονες, Γκεμπελίσκους στο σωρό, ακόμα  και…ακτιβιστές που όλοι τούτοι αμφισβητούν  έναντι παχυλών αμοιβών κάθε φορά  , την επικινδυνότητα του φαινομένου και τις επιπτώσεις του στον άνθρωπο  ελάχιστες  δεκαετίες  μετά.  Αρχής γενομένης, ίσως και το 2040!

 

 

 

Ομολογουμένως, δεν είπαμε  και τίποτα καινούργιο. Οι σώφρονες και οι συνειδητοποιημένοι πολίτες, είναι πρωτίστως σε τέτοια   ζητήματα ενήμεροι και ευαισθητοποιημένοι. ΄Ισως, πολλοί από τους επισκέπτες μας εδώ, να είναι  και ακτιβιστές. Να  αγωνίζονται, μπορεί και χρόνια ,συλλογικά και μόνοι, ενάντια  σε τέτοιες απειλές και  λαίλαπες.

Εκείνο που δεν έχει απαντηθεί, όμως,  μέχρι σήμερα και θα θέλαμε να το βάλουμε ως προβληματισμό ,χωρίς πρόταση, τουλάχιστον αυτή την ώρα,  είναι τούτο:

Μπορεί και αρκεί  με τις συλλογικές φωνές , τις διαμαρτυρίες, τις άλλες  γνωστές και καθιερωμένες μορφές αγώνα να πετύχουμε τη νίκη;  ΟΧΙ. Είναι αδίστακτοι, όπως όλοι οι κατά συρροή δολοφόνοι.  Είδατε  τη μικρή Σουηδέζα Γκρέτα Τούνμπεργκ πώς την αντιμετώπισαν;  Το είπαν …αυτιστικό το παιδί, ,άρρωστο , φαντασιόπληκτο.  Όταν  δε σκοτώνουν με την καταστολή των πραιτοριανών τους,  σε εξοντώνουν αλλιώς. Σε γελοιποιούν ή σε καθιστούν ένοχο με στημένες κατηγορίες . Γνωστά.

΄Ενα είναι το σίγουρο. Εμείς θα πεθάνουμε  κάποια στιγμή, χωρίς να δούμε ολοκληρωμένη τη λύση σε αυτά τα τεράστια προβλήματα για την οποία παλεύουμε.  Τα εγγόνια μας ΟΧΙ.  Θα δουν, μάλιστα και την τιμωρία των ενόχων.   Θα είναι εκείνα που θα την επιβάλουν.