ΕΥΡΩ-ΕΚΛΟΓΕΣ 25/5/2014: ΑΠΟΧΗ ΄Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ;

Γράφαμε στις 18/10/2012 στα ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ στο θέμα μας με τίτλο

      ” ΕΣΧΑΤΗ ΩΡΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ”

Στις τελευταίες  εκλογές  (17 Ιουνίου 2012), σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν ,  σε σύνολο 9.952.000  εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους, ψήφισαν συνολικά  5.800.000. Δεν προσήλθαν  να ψηφίσουν, δηλαδή, περισσότεροι από 4.000.000 πολίτες! (Δίνουμε τα νούμερα “στρογγυλά για διευκόλυνση και ευκολότερη κατανόηση).

 

Αν θέλαμε  να κατατάξουμε τους ΄Ελληνες σε δύο μεγάλες  κατηγορίες, σε “Ευρωπαϊστές” και “Αντιευρωπαϊστές”” με βάση αυτά τα αποτελέσματα  θα καταλήγαμε στο συμπέρασμα πως από τους ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ   οι “Αντιευρωπαϊστές”  είναι λιγότεροι από τους “Ευρωπαϊστές” κατά μερικές χιλιάδες  μόνο. (Μιλάμε πάντα για τον ενήλικο πληθυσμό της χώρας).  Μένει, όμως, αδιευκρίνιστο σε ποια κατηγορία πρέπει να εντάξουμε το μεγάλο εκείνο πληθυσμιακό κομμάτι που δεν προσήλθε να ψηφίσει και το οποίο, όπως προαναφέραμε, ξεπερνά τα 4.000.000 πολίτες.

 

Εμείς στο Homo-Naturalis  από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας μας (7/7/2007), υποστηρίξαμε με πάθος (το οποίο παρεξηγήθηκε από πολλούς) την ΑΠΟΧΗ  από εθνικές και τοπικές -περιφερειακές εκλογές και μάλιστα ,όπως δε θα έχουν λησμονήσει οι περισσότεροι, την “προπαγανδίσαμε”  με πικετοφορίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, ,διανομή έντυπου υλικού,συζητήσεις σε πλατείες- δρόμους, σε καφετέριες και σε άλλους δημόσιους χώρους .Δυστυχώς ,τα ΜΜΕ στη χώρα μας, εξαιτίας της σφοδρής πολεμικής που ακολουθούμε εναντίον τους, έχουν αποκλείσει τη “φωνή” μας από τα “βήματα” που παραχωρούν αφειδώς σε άλλους, οπότε δε μας μένει άλλο “δρόμος” για να ακουστεί και η δική μας φωνή παρά μόνο ο…Δρόμος. Κι αυτό,φυσικά,κάνουμε.

 

 Κι ενώ η “ΑΠΟΧΗ” από εθνικές ή άλλες  εκλογές (κομματικές διαδικασίες), όπως είπαμε,ήταν εδώ και πολλά χρόνια μια από τις βασικές αρχές (“συνιστώσες”) του ιδεολογικού μας προσανατολισμού και της πολιτικής μας φιλοσοφίας, τις παραμονές των τελευταίων εκλογών της 17 Ιουνίου 2012, με ανακοινώνεις και κείμενά μας για πρώτη φορά στη διάρκει της λειτουργίας μας, στηρίξαμε  τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ σε εκείνες τις εκλογές και την υπερψήφιση των κομμάτων με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Προχωρήσαμε σ΄αυτή τη θέση, επειδή πιστεύαμε (και πιστεύουμε)  πως η απομάκρυνση της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή οικογένεια και η έξοδος από την ΟΝΕ   ισοδυναμεί με “θάνατο” της χώρας.

 

 Μόλις ανακοινώσαμε αυτή μας την πρόθεση, πολλά από τα μέλη του  Homo-Naturalis (τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι συνειδητοποιμένοι πολίτες και φορείς της ΑΠΟΧΗΣ), αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας και πολλοί κατήγγειλαν ενυπόγραφα αυτή μας την απόφαση.  ΄Ομως, καμιά σημασία δεν έχει για μας αυτή η εξέλιξη,επειδή οι σκοποί της ίδρυσης και λειτουργίας του Homo Naturalis είναι συγκεκριμένοι ,αναφέρονται ρητά και κατηγορηματικά  στην ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ και πάντως δεν έχουν καμιά σχέση με  την κατάκτηση  κάποιου συγκεκριμένου …φιλόδοξου “μπαγκράουντ”,την αύξηση της επισκεψιμότητας του σάιτ, την καλλιέργεια και την ανάπτυξη “δημοσίων σχέσεων” . Γι΄αυτούς τους λόγους , καθόλου δε μας πτόησε αυτή η εξέλιξη και συνεχίζουμε  μέχρι αυτή τη στιγμή να ακολουθούμε και να προωθούμε μέσα από τα κείμενά μας την ίδια ιδέα της ευρωπαϊκής πορείας,που θα οδηγήσει στην ίδρυση των ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ (ΗΠΕ). Η “Νέα Ευρώπη” πιστεύουμε πως θα είναι μια από της “μήτρες” που θα κυοφορήσουν τον ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ, ΤΟΝ  HOMO NATURALIS   ( ΦΥΣΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ) .

 

Αλλά ,ας επανέλθουμε στο θέμα της ΑΠΟΧΗΣ στις τελευταίες εκλογές. Εμείς πιστεύουμε πως οι πολίτες στη μεγάλη πλειοψηφία τους, που δεν προσήλθαν στις κάλπες στις 17 Ιουνίου 2012,έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό, αλλά  έκριναν πως κανένα από τα κόμματα που εκπροσωπούσαν αυτή την τάση (Ν.Δ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ),δεν ήταν καταξιωμένο στη δική τους, προσωπική,πολιτική συνείδηση-εκτίμηση για να του δώσουν την ψήφο τους. Πολύ δύσκολο να πιστέψουμε πως έστω και ελάχιστοι από τους πολίτες της ΑΠΟΧΗΣ ήταν οπαδοί κάποιου από τα αντιευρωπαϊκά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕ,Ε.Ε,Χ.Α) και δεν πήγαν να τα ψηφίσουν! Είναι παράλογο και αντιφατικό. Γι΄αυτό επιμένουμε  πως το τμήμα εκείνο του εκλογικού σώματος που δεν προσήλθε στις κάλπες ,είναι το πλέον  “υποψιασμένο” και “προχωρημένο” πολιτικά, η πιο ριζοσπαστική εκδοχή της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ και της καταδίκης του υφιστάμενου κομματικού και “πολιτικού” στάτους, που εκφράζονται και πραγματώνονται μέσα από το πολίτευμα της λεγόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Επομένως, με βάση αυτή την εκτίμηση,που είναι η λογικότερη και οφθαλμοφανώς επικρατέστερη, οι “Ευρωπαϊστές” στην ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΝΗΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ .

 

΄Οταν ανακοινώσαμε την πρόθεσή  μας για συμμετοχή στις περασμένες εθνικές εκλογές,υποστηρίξαμε  πως η ΑΠΟΧΗ θα ήταν στην ουσία “πόλωση”,ένα νέο αδιέξοδο στα ήδη υπάρχοντα  και οπωσδήποτε θα ενίσχυε τη δυναμική της “αντιευρωπαϊκής” φωνής .Κι αυτό αποδείχτηκε σήμερα. Διότι: Αν στις εκλογές τις 17 Ιουνίου 2012, τα ευρωπαϊκού προσανατολσιμού κόμματα ενισχύοντο όχι με 4 εκατομμύρια ψήφους ,που ήταν  η ΑΠΟΧΗ, αλλά έστω και με τις μισές ,τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά.  Κανένας Τσίπρας  με 1.500.000 οπαδούς στα 10.000.000 περίπου ψηφοφόρους δε θα τολμούσε να “τσαμπουκαλεύεται”, να αρθρώνει ανεύθυνο, μικροκομματικό  λόγο και να προκαλεί ολόκληρη την Ευρώπη με την προσωπική αμετροέπεια, που τον διακρίνει  και τις εκάστοτε “οβίδιες μεταμορφώσεις” που  χαρακτηρίζουν το κόμμα του. Από την άλλη, κανένας “ψυχάκιας” Μιχαλολιάκος με 350.000 “παρανοϊκούς” και έτοιμους να ασκήσουν ανεξέλεγκτη βία  ” ψηφοφόρους της Χ.Α ,δε θα έβγαινε με τέτοιο θράσος να κοκορεύεται  πως  μιλά εξ ονόματος του… άρτι μεταλλαγέντος σε ΝΕΟ-ΝΑΖΙ ελληνικού λαού (ο οποίος στο μεταξύ,ως… γνωστό, μετριέται σε 11.000.000 ΄Ελληνες!).

 

΄Ετσι, θα είχαν τα πράγματα,αν  έβαζαν “νερό στο κρασί” τους και πήγαιναν   στις  κάλπες όλοι οι ΄Ελληνες πολίτες στις 17 Ιουνίου 2012 ή έστω ένα μεγάλο μέρος εκείνων που συμμετείχαν στην ΑΠΟΧΗ. Δεν το έκαναν, όμως,  και  σήμερα αναγκαζόμαστε να βιώνουμε αυτή την τραγελαφική και φυσικά ανήθικη πολιτικά κατάσταση , να έχουν αποθρασυνθεί, δηλαδή, τα κομματικά “μορφώματα”  και να …σεμνύνονται   πως εκπροσωπούν τις τύχες και τα συμφέροντα ολόκληρου  του ελληνικού λαού.

 

Αυτή την ώρα  είναι ορατό από όλους εκείνους που δεν εθελοτυφλούν πως η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μια επικίνδυνη καμπή,σε μια “απότομη” στροφή που δεν έχει παρά δυο …εξόδους: ΄ Η το γκρεμό ή την πορεία προς ΤΑ ΕΜΠΡΟΣ, που οδηγεί στην Ευρώπη, ως μια μελλοντική πολιτεία των ΗΠΕ που γεννιούνται. Αν  καταβαραθρωθεί η Ελλάδα σήμερα, θα κάνει πολλά χρόνια να συνέλθη.΄Ισως δε φτάσουν και 2 και 3  γεννιές Ελλήνων να θυσιαστούν μελλοντικά, μέχρι να ορθοποδήσει.

 

 Δεν υπάρχουν, επομένως, περιθώρια αυτή τη στιγμή  για κάθε  συνειδητοποιημένο πολίτη να αναρωτιέται αν πρέπει να συνεχίζει με τη στάση της ΑΠΟΧΗΣ από τα ΔΡΩΜΕΝΑ  να απαξιώνει το σύστημα. Τα πράγματα είναι φανερά,ολοφάνερα και μόνο οι τυφλωμένοι κομματικά ή όσοι έχουν τα δικά τους συντεχνιακά ή άλλα μικροσυμφέροντα,όσοι συνεχίζουν να κουβαλούν την παθογένεια του ΄Ελληνα ,την “κατάρα” της φυλής,  δε θέλουν να αντιληφθούν την “άλλη” αλήθεια και να αναμεετρηθούν με  την πραγματικότητα.

 

  Η Ελλάδα δεν μπορεί εσαεί να πορεύεται “όμηρος” της αφροσύνης και της δημαγωγίας των εκάστοτε “Τσίπρα”, “Καμμένων” και “Μιχαλολιάκων”. Η χώρα μοιάζει σήμερα σαν τον καταδικασμένο σε θάνατο,που περιμένει στο κελί  την εκτέλεσή του,την οποία αναβάλουν προς καιρού, αλλά είναι σίγουρο πως μια μέρα θα πραγματοποιηθεί.

 

“Εδώ και τώρα” πρέπει να τελειώώνει αυτή  η κατάσταση. Αν αφεθούν τα πράγματα να λιμνάζουν, τα προβλήματα  να σέρνονται, το τοπίο να μη ξεκαθαρίζει,  πολύ γρήγορα η αντοχή της Ευρώπης θα τελειώνει και η οριστική χρεοκοπία της χώρας με τα ανείπωτα δεινά που περιγράφουμε σε άλλο κείμενό μας παλιότερα, είναι επί θύραις.

 

Για το λόγο αυτό και μετά …λόγου γνώσεως και ιστορίας προτείνουμε:”

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩ-ΕΚΛΟΓΕΣ (25/5/2014).