ΖΥΓΩΝΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ!

Πολιτική κίνηση από διαγραμμένους και αποχωρήσαντες από το ΚΚΕ

Στην συγκρότηση Πολιτικής Κίνησης με την επωνυμία «Κίνηση Κομμουνιστών – Εργατικός Αγώνας» προχώρησαν οι διεγραμμένοι – αποχωρήσαντες από το ΚΚΕ.

Τα στελέχη της νέας πολιτικής κίνησης πραγματοποίησαν στην Αθήνα πανελλαδική σύσκεψη και ενέκριναν την πολιτική διακήρυξη.

Οι διαφωνούντες του ΚΚΕ προχώρησαν έτσι σε ένα ακόμη βήμα κλιμάκωσης της πολιτικής και ιδεολογικής αντιπαράθεσης με την ηγετική ομάδα του Περισσού, στην οποία καταλογίζουν ευθύνες για την πορεία του κόμματος και αλλοίωση των χαρακτηριστικών του.

Όπως αυτοπροσδιορίζονται στην πολιτική διακήρυξή τους, «δεν είμαστε άγνωστοι, δεν είμαστε μεσσίες, δεν ισχυριζόμαστε ότι κατέχουμε την απόλυτη αλήθεια κι ότι έχουμε όλες τις λύσεις».

«Είμαστε κομμουνιστές. Προερχόμαστε από το ΚΚΕ και βρεθήκαμε έξω από αυτό -είτε γιατί διαγραφήκαμε είτε γιατί αποχωρήσαμε- παρά τη θέλησή μας. Γιατί δεν σιωπήσαμε. Γιατί δεν θελήσαμε στο όνομα του κόμματος, των συμβόλων και της σφραγίδας του τιμημένου και ιστορικού ΚΚΕ να παραδώσουμε την ουσία. Να απαρνηθούμε τις αρχές, την ιστορία, την ιδεολογία και τα ιδανικά που μας στράτευσαν σ’ αυτό. Να το βλέπουμε να καταστρέφεται και να μεταλλάσσεται και να μην κάνουμε τίποτα» αναφέρουν υποστηρίζοντας ότι «τις ίδιες σκέψεις και αγωνίες με μας ενστερνίζονται χιλιάδες κομμουνιστές και λαϊκοί αγωνιστές μέσα και έξω από το ΚΚΕ».

Οι διαφωνούντες δηλώνουν ότι η Κίνησή τους «δεν είναι πολιτικό κόμμα» και ότι «δεν έχει σκοπό να απαρνηθεί αυτό που σηματοδοτεί ιστορικά το ΚΚΕ, να γυρίσει την πλάτη στους συντρόφους που είναι μέσα στο κόμμα και αγωνιούν για την τύχη του». «Η κίνησή μας έχει σκοπό να συμβάλει στη διαμόρφωση των όρων, ώστε το κόμμα της εργατικής τάξης όπως το γνωρίσαμε και όπως εκείνη το έχει ανάγκη να μην τελειώσει με το ΚΚΕ, εφόσον η ηγεσία του συνεχίσει στον ίδιο καταστροφικό δρόμο» επισημαίνουν.

Μάλιστα, αναφέρουν ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε τους τίμιους κομμουνιστές και κομμουνίστριες που διαγράφονται ή αποχωρούν από το ΚΚΕ να πάνε σπίτι τους, να κυριαρχηθούν από την απογοήτευση, να παραιτηθούν από την ταξική πάλη, να ηττηθούν».

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την αλλοίωση της ιστορίας και της ταυτότητας του ελληνικού επαναστατικού κινήματος, της απαξίωση και τη λήθη του διεθνούς επαναστατικού κινήματος, την διαστρέβλωση και το χαντάκωμα της θεωρίας μας. Οι κομμουνιστές που θέλουν το κόμμα τους όπως το γνώρισαν κι όπως πρέπει να είναι στις σημερινές συνθήκες πρέπει να οργανωθούν και να δράσουν. Πρέπει να αγωνιστούν για τα πιστεύω τους», σημειώνουν.

Βολές κατά της ηγεσίας

Η κριτική τους συνοψίζεται στην άποψη ότι «το ΚΚΕ, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα με την ευθύνη των καθοδηγητικών του οργάνων, δεν μπορεί να επιτελέσει τον ιστορικό του ρόλο, να οργανώσει τους καθημερινούς αγώνες για την επιβίωση του λαού, να προωθήσει την ενότητα της εργατικής τάξης και τη συμμαχία της με τα άλλα εκμεταλλευόμενα και καταπιεσμένα τμήματα της κοινωνίας, να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για την επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας».

«Με τη σημερινή του πολιτική, την τακτική που εφαρμόζει, τις ιδεολογικές και πολιτικές του αντιλήψεις, το πρόγραμμα που ψήφισε στο τελευταίο συνέδριο του, την αναθεώρηση της ιστορίας του που προωθεί, μόνο ως σεχταριστικός φορέας, ο οποίος εξ αντικειμένου δρα ανασχετικά στους αγώνες και στην ανάπτυξη της ταξικής συνείδησης, μπορεί να λειτουργήσει» υπογραμμίζουν.

΄Οχι,”σύντροφοι”. Δε φταίνε όλα αυτά που λέτε εσείς για τη συρρίκνωση και  την (πιθανότατα) αδυναμία, αργότερα,   του ΚΚΕ να μπει πάλι στη Βουλή. Απλά, το  σημερινό ΚΚΕ …εξεμέτρησε το ζην. Δεν υπάρχουν στη χώρα οι πολιτικές-κοινωνικές συνθήκες  όχι μόνο να αυξήσει τις δυνάμεις του το ΚΚΕ, αλλά ούτε καν να τις διατηρήσει.

Ούτε η Αλέκα ή ο Κουτσούμπας φταίνε. Ούτε ο…Στάλιν και το σφυροδρέπανο. Απλά,ήρθε το φυσιολογικό, ιστορικό του τέλος.

΄Εκλεισε (κακώς ή καλώς) ο ιστορικός ,κομματικός σας κύκλος. ΄Ομως, ο κομμουνισμός δε χάθηκε μαζί σας.  Δεν πρόκειται ποτέ να εξαφανιστεί, ως ιδεολογία. Αντίθετα, είναι η ελπίδα και το μέλλον του φυσικού  ανθρώπου. Του Homo-Naturalis.