Η ΔΥΣΗ ΑΣ ΣΥΜΜΑΖΕΨΕΙ ΤΟΥΣ “ΑΓΙΑΤΟΛΑΧ” ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ!

300 drones και πύραυλοι  εκτοξεύτηκαν  από του καθεστώς του Ιράν κατά του Ισραήλ.  το 99% κατερρίφθη .

 

Επίθεση Ιράν κατά Ισραήλ: Απειλές Νετανιάχου, προσπάθεια Μπάιντεν για αποτροπή αντιποίνων

Ο Εμπραχίμ Ραϊσί σε ανακοινωσή του χαιρετίζει τους «γενναίους άνδρες» των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης που «έδωσαν ένα μάθημα στο Σιωνιστικό καθεστώς».

Εμπραχίμ Ραϊσί: Ποιος είναι ο αμφιλεγόμενος νέος πρόεδρος του Ιράν

Διάγγελμα Νετανιάχου: Το Ισραήλ είναι έτοιμο για μια άμεση επίθεση από το Ιράν – Οποιος μας βλάψει, θα τον βλάψουμε

Δείχνει τα δόντια του» ο Νετανιάχου λίγο πριν απ' την ...

***

“Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΙΡΑΝΙΚΗΣ “ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ”,ΛΟΙΠΟΝ, ΑΠΕΙΛΕΙΣΕ  ΑΜΕΣΑ  ΠΩΣ  ” Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ  ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΕΙ” .ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΕΙΝΑΙ  ΠΩΣ  ΞΕΣΤΟΜΙΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΜΗ ΑΠΕΙΛΗ   ΠΑΡΟΥΣΙΑ   ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΚΑΙ ΑΛΕΚΑΣ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΙΡΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΓΙΑ… ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΒΡΟΦΡΟΣΥΝΗΣ. ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΟΙ  ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ “ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ” ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΕΥΘΕΩΣ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΦΡΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ  ΤΩΝ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ,ΣΥΝΕΧΙΖΑΝ ΝΑ ΧΑΡΙΕΝΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟΝ “ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ” ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΜΟΥΛΑΔΩΝ”.(Homo-Naturalis.gr: ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ,6/9/07).

Ο Νετανιάχου ,  οι άλλοι ακροδεξιοί ηγέτες κομμάτων στην κυβέρνηση  και οι    «μαυρορασοφόροι» (διάβαζε …Μελανοχίτωνες) να

ΠΟρθόδοξοι  Εβραίοι, που τους στηρίζουν, τηρουμένων των αναλογιών της  πολιτικής ουσίας, όχι των προσχημάτων, είναι μια  “soft” Ιρανική εκδοχή πολιτεύματος  σε μια χώρα ,που ανήκει στη Δύση. Κι ας λέμε πως το   ιδεολογικό και  αξιακό υπόβαθρό της είναι Δυτικού χαρακτήρα.

Αν θέλαμε να κυριολεκτήσουμε, αυτή την ώρα , το Ισραήλ με το Νετανιάχου  πρωθυπουργό,  είναι η Ουγγαρία με τον ΄Ορμπαν της στη Μ. Ανατολή.  Ημιδημοκρατία να την πούμε ,με κυρίαρχα γνωρίσματα τον αυταρχισμό και την έλλειψη σεβασμού σε βασικά ατομικά δικαιώματα, αλλά και στον ανώτατο, καταστατικό χάρτη της χώρας, που η ακροδεξιά  κυβέρνηση, καιρό τώρα παραβιάζει συστηματικά και σε νευραλγικές, μάλιστα, επιταγές του.

΄Όλα αυτά, και περισσότερο η βάρβαρη εμμονή του  Νετανιάχου να συνεχίζει  τον πόλεμο στη Γάζα με χιλιάδες θύματα από τον άμαχο πληθυσμό, καθιστούν  ακόμα πιο προβληματική την a priori, χωρίς επιφυλάξεις, ένταξη  του καθεστώτος Νετανιάχου στο  Δυτικό, «πολιτισμένο» κόσμο. Είναι ασυγχώρητα τα σφάλματα  ολόκληρης της κυβέρνησης και όχι μόνο του πρωθυπουργού της, πρώτα εξαιτίας  της συνεχιζόμενης, αμείλικτης εξόντωσης  αμάχων Παλαιστινίων,  όσο και για τη συμπεριφορά της απέναντι σε αυτό ,ακριβώς,  το μεγάλο τμήμα του δημοκρατικού  λαού, που σώζει όσα  προσχήματα δε διαθέτουν ο Νετανιάχου και η κυβέρνησή του για την ανεπιφύλακτη  συμπερίληψη της χώρας τους σε εκείνες του Δυτικού κόσμου.

Αλλά, έστω και έτσι, η σύγκριση και η εξομοίωση του Ισραήλ με το θεοκρατικό καθεστώς των Αγιοταλάχ, των Μουλάδων   και των   φρουρών της Επανάστασης του Ιράν , θα βρισκόταν σε ιστορικό αδιέξοδο. Δεν μπορεί κανείς να φανταστεί για παράδειγμα στο Τελ Αβίβ, ακόμα και  φανατικοί Ορθόδοξοι Εβραίοι  σε αστυνομικό τμήμα,   να ξυλοκοπούν μέχρι θανάτου μια έφηβη Ισραηλίτισσα , για  το μήκος της φούστας της, όπως έκαναν  οι «Φρουροί της Επανάστασης» στην Τεχεράνη, επειδή  κάποια κορίτσια, φορούσαν τη μαντήλα τους στραβά.

Στο Ιράν έχουμε  απροκάλυπτη και μάλιστα βάρβαρη  δικτατορία. Το καθεστώς , μαζί  με άλλα όμοια στην ίδια περιοχή, την Αφρική, την Ασία, αλλά και τη Ρωσία, την Κίνα, τη Β. Κορέα,  ανήκει    στον σκληρό  άξονα των πλέον επικίνδυνων για το μέλλον του κόσμου χωρών. Με ανεξέλεγκτες συμπεριφορές,  θρησκευτικό και εθνικιστικό μιλιταρισμό, δεν είναι καθόλου απίθανο να ανοίξουν μια ημέρα τον «ασκό του Αιόλου», δοθέντος πως κάποιες  από αυτές στις χώρες διαθέτουν πυρηνικά.

Η χτεσινοβραδινή επίθεση των «Αγιατολάχ και του Μουλάδων»  στο Ισραήλ ,έστω και προσχηματική (για την «τιμή  των όπλων», όπως δείχνουν μέχρι στιγμής, τα πράγματα) , θα μπορούσε να εξελιχθεί σε τραγωδία  και  αιματοχυσία, αν γινόταν  το «Μοιραίο Λάθος». Αυτό που   οι ειδικοί περί τα πολεμικά, λένε πως δεν ήταν καθόλου απίθανο , περιορισμένης ή μηδενικής πιθανότητας , να συμβεί.  Απλώς ,δεν ήταν  η σειρά του τούτη τη φορά. Ούτε  είναι, αυτό και μόνο, εγγύηση πως δε θα συμβεί σε  μια όμοια επίθεση την επόμενη .

Το Ιράν, για να το πούμε στη θρησκευτική τους γλώσσα, είναι ο …Σαϊτάν  προσωποποιημένος. Αδίστακτοί ηγεσία, φανατικός όχλος, αλλά «συντεταγμένος», ως Φρουροί της Επανάστασης , αντισιωνιστές στο έπακρο, δε θα ησυχάσουν αν δε δουν το Ισραήλ να εξαφανίζεται από το χάρτη. Το έχουν δηλώσει ρητά και κατηγορηματικά , «επίσημα χείλη».

Η Δύση, οφείλει ξεκάθαρα τούτη τη στιγμή μετά την ιρανική επίθεση, να βρίσκεται  στο πλευρό του Ισραήλ ,αλλά και σε έμπρακτη επιφυλακή. Δε φτάνουν οι ανακοινώσεις καταδίκης της επίθεσης. Ακόμα και οι απειλές, οι περισσότερες,  εκ των πραγμάτων, ακόμα και σε μία νέα, αλλά πολύνεκρη επίθεση, δεν πρόκειται να έχουν και πρακτική εφαρμογή.

Από την άλλη, η Δύση, ειδικά η  Αμερική των  Δημοκρατικών, οφείλει να αποφεύγει τη  στήριξη ενός  ακροδεξιού «Τράμπ» στη Μ. Ανατολή ,  αδίστακτου και φανατικού, όπως είναι ο  Νετανιάχου και η  συγκυβερνητική  του παρέα,  που έχουν επιδοθεί σε ένα  όργιο εγκλημάτων κατά των άμαχων Παλαιστινίων στην ταλαίπωρη  Γάζα.  Μιλάμε για «ολοκαύτωμα» πλέον.  Κι ας μην ταράζει η χρήση του όρου εδώ, το νουνεχή και  πασιφιστή  Εβραίο, που  θέλει (και μπορεί) να συμβιώσει στην ιστορική   γη των πατέρων του,  με τον   επίσης  σώφρονα και ειρηνιστή Παλαιστίνιο. Και τούτος,    με  “δικαίωμα χρησικτησίας” ,  κατέχει   τη γη  των δικών του προγόνων στα ίδια εδάφη..

Είναι αδιανόητη η αμέριστη και  με όλους τους τρόπους, στήριξη από τη Δύση της επίσης τραγικής  Ουκρανίας  από τη  φονική μηχανή (κι αυτή έμφορτη πυρηνικών)  του παρανοϊκού «Αγιατολάχ» της Ρωσίας, αλλά  όχι, όμως και των Παλαιστινίων. Σε τί διαφέρει ο Νετανιάχου από τον Πούτιν; Οι αντιπουτινικές και μόνο  κορώνες  του πρωθυπουργού του Ισραήλ  , δεν τον κάνουν διαφορετικό από το δικτάτορα της Ρωσίας . Και τούτος,  πρόσφατα, μάλιστα, εκλεγμένος, «πρόεδρος» με…δημοκρατικές διαδικασίες είναι,  όπως  σεμνύνεται και ο πρωθυπουργός   Νετανιάχου.

Γράφαμε κατά καιρούς για την επικινδυνότητα του καθεστώτος του Ιράν:

“ΜΟΥΛΑΔΕΣ” ΤΟΥ ΙΡΑΝ. ΕΝΑΣ ΥΠΟΥΛΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

1. Επίθεση με ρουκέτες σε βάσεις των ΗΠΑ:”Ήταν αυτοάμυνα, δεν θέλουμε πόλεμο”

  1.  Δικτατορία είναι, ό,τι θέλει λέει. Αν σκότωναν 80 Αμερικανούς στρατιώτες  οι Ιρανοί, σήμερα οι “Μουλάδες” θα είχαν κρυφτεί στις υπόγειες στοές της Τεχεράνης, περιμένοντας το τέλος τους.  Ακόμα και ένα αληθοφανές  ψέμα δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί το  άγριο  αυτό  ιερατείο με τις γραφικές,  μαύρες ρόμπες.
 2. “το ειδικό αυτό σώμα των ένοπλων δυνάμεων απείλησε να πλήξει το Ισραήλ και «κυβερνήσεις χωρών-συμμάχων» των ΗΠΑ στην περιοχή σε περίπτωση αντεπιθέσεων από πλευράς του αμερικανικού στρατού.”

Δεν είναι η πρώτη  φορά που οι στρατοκράτες  του Ιράν απειλούν ξεκάθαρα τη χώρα μας. Παλιότερα ο Ιρανός πρέσβης στην Αθήνα, προκλητικότητα απείλησε την Κρήτη.  Από την άλλη ,η  η θεοκρατική , Ιρανική  κυβέρνηση  στηρίζει αναφανδόν  τις θέσεις της  Τουρκίας, ενάντια στις ελληνικές , την οποία μάλιστα αποκαλούν σταθερή και αξιόπιστη σύμμαχο χώρα.

Ο Σουλεϊμανί ,ως επικεφαλής των δραστηριοτήτων των φρουρών της επανάστασης στο εξωτερικό, ήταν από τους πρωτεργάτες της διαμόρφωσης των σχεδίων και των απειλών κατά της Ελλάδας. Σήμερα,η απειλή αυτή είναι αρκούντως σοβαρή. Είναι αδίστακτοι ο “μουλάδες”. Δεν αποκλείουμε αυτή την ώρα  να εκτελέσουν κάποια  τρομοκρατική  ενέργεια  σε ελληνικό έδαφος,ως αντίποινα, επειδή η χώρα μας είναι σύμμαχος των ΗΠΑ.

Προσοχή, οι…φύλακες!

 

΄Εχουμε ασχοληθεί επανειλημμένα με το δικτατορικό καθεστώς του Ιράν.
Γράφαμε πριν 12 σχεδόν χρόνια:
ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ (6/9/07)
ΟΤΑΝ, ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ, ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ  ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΜΕ ( ΠΟΣΤ ΜΕ ΤΙΤΛΟ “…,ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΙΡΑΝ”) ΟΤΙ  ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΙ ΜΟΥΛΑΔΕΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΚΑΙ Ο ΨΥΧΑΣΘΕΝΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΜΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟ (“ΑΠΙΣΤΟ ΣΚΥΛΙ”) ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ, ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ  ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΝΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΧΕΙΛΗ ΤΟΥ ΙΑΡΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗΝ  ΑΘΗΝΑ.

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΙΡΑΝΙΚΗΣ “ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ”,ΛΟΙΠΟΝ, ΑΠΕΙΛΕΙΣΕ  ΑΜΕΣΑ  ΠΩΣ  ” Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ  ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΕΙ” .ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΕΙΝΑΙ  ΠΩΣ  ΞΕΣΤΟΜΙΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΜΗ ΑΠΕΙΛΗ   ΠΑΡΟΥΣΙΑ   ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΚΑΙ ΑΛΕΚΑΣ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΙΡΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΓΙΑ… ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΒΡΟΦΡΟΣΥΝΗΣ. ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΟΙ  ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ “ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ” ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΕΥΘΕΩΣ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΦΡΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ  ΤΩΝ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ,ΣΥΝΕΧΙΖΑΝ ΝΑ ΧΑΡΙΕΝΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟΝ “ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ” ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΜΟΥΛΑΔΩΝ.

ΕΙΠΑΜΕ.ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΝΤΟΜΠΕΡΜΑΝ ΔΕΝ ΟΡΡΩΔΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΟΙΣ ΠΑΣΙ ΓΝΩΣΤΟ ΑΥΤΟ. ΤΩΡΑ, ΟΜΩΣ , ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΟΡΙΑ.ΠΑΙΖΟΥΝ “ΕΝ ΟΥ ΠΑΙΚΤΟΙΣ”. ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΖΩΕΣ ΑΘΩΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ,ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΤΕΣ ΜΟΥΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΑ ΠΛΗΘΗ ΤΟΥΣ.ΟΣΟ ΕΜΕΙΣ  ΔΙΣΤΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ  ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ  ΟΙ ΝΤΟΡΕΣ,ΟΙ ΑΛΕΚΕΣ,ΟΙ ΑΛΑΒΑΝΟΙ, ΟΙ “ΓΙΟΙ” ΚΑΙ ΟΙ “ΑΝΕΨΙΟΙ”,ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ. ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΠΟΜΠΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΑΡΑΝΟΪΚΩΝ ΝΑΖΙ,ΘΑ ΣΚΑΝΕ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΡΝΑΝΕ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΑ ΚΟΡΜΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΡΓΑ ΠΙΑ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.ΑΣ ΣΤΥΕΙΛΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ. ΑΣ ΕΝΑΝΤΙΩΘΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΑΝΑΤΙΤΙΛΑ,ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΝΟΙΑ, ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΝΟΜΟΛΟΓΗΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΙΣΧΥΡΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ  ΜΑΣ ΠΛΕΟΝ. ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ:ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΓΕΝΙΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.

 

 

2.α Συντριβή Boeing: «Μαζεύουν» την εκτίμηση για μηχανική βλάβη – Η Τεχεράνη δεν δίνει τα μαύρα κουτιά

β. Ερωτήματα για τη συντριβή του ουκρανικού αεροσκάφους στο Ιράν

Η Τεχεράνη δεν παραδίδει τα μαύρα κουτιά

Πυκνώνουν οι αμφιβολίες για τα αίτια της πτώσης του ουκρανικού αεροσκάφους Boeing 737 της Ukraine International Airlines, το οποίο συνετρίβη λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο Ιμάμης Χομεϊνί της Τεχεράνης, με προορισμό το Κίεβο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 176 επιβαίνοντες – 167 επιβάτες και εννέα μέλη του πληρώματος.

***

Καθόλου δεν αποκλείεται να έπληξε το επιβατικό αεροπλάνο  Ιρανικός πύραυλος.Μοιάζει ίδια ιστορία με  εκείνη  του Μαλαισιανού αεροπλάνου που έριξαν οι Ρώσοι στην Ουκρανία . Τότε σκοτώθηκαν 300 επιβάτες,μεταξύ αυτών και παιδιά.

Οι δικτατορίες είναι αδίστακτες,γιατί δε λογοδοτούν πουθενά.

 

3. Οι λαϊκές εξεγέρσεις στο Ιράν

Τα ζόμπι της ελληνικής βιομηχανίας  παραπληροφόρησης  που είδαν τεράστιο πλήθος στην κηδεία του δολοφόνου στρατηγού και …ευφράνθηκαν για την εθνική ενότητα  του Ιρανικού λαού, ενάντια στους… δολοφόνους των λαών Αμερικανούς, ως συνήθως απέκρυψαν πως το Ιράν  είναι ένα καζάνι που βράζει και γρήγορα θα εκραγεί.

Δείτε για ποια ενότητα σύμπνοια  και εθνική ομοψυχία,πλην των Φρουρών της Επανάστασης,  μιλάμε:

 

Αλληλεγγύη στη λαϊκή εξέγερση του Ιράν

NPA (Γαλλία): Αλληλεγγύη στη λαϊκή εξέγερση του Ιράν

 

Στο Ιράν, από την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου, μέρα και νύχτα, εργαζόμενοι/ες, άνεργοι, μεταξύ των οποίων πολλοί νέοι και γυναίκες, κατεβαίνουν στους δρόμους. Το κίνημα αυτό αγγίζει τόσο τις μικρές όσο και τις μεγάλες πόλεις, έως και την πρωτεύουσα Τεχεράνη.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται κατά των οικονομικών δυσκολιών, όπως η ανεργία και η ακρίβεια, αλλά και κατά της διαφθοράς και της απουσίας ελευθεριών. Είναι μια πρωτόγνωρη διαμαρτυρία, εδώ και πολλά χρόνια, που θέτει σε αμφισβήτηση την υπάρχουσα εξουσία.

Πρόκειται πράγματι για τις πιο σημαντικές διαδηλώσεις μετά το κίνημα διαμαρτυρίας ενάντια στην επανεκλογή με νοθεία του τέως προέδρου, του υπεραντιδραστικού, Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ, το 2009. Οι κινητοποιήσεις τότε είχαν κατασταλεί βίαια.

Τώρα, η ρίζα του θυμού είναι κυρίως οικονομική και κοινωνική. Από το 2013, με την προεδρία του Ρουχανί, ο οποίος χαρακτηρίστηκε «μετριοπαθής» από τα μίντια, η διαμαρτυρία των λαϊκών στρωμάτων δεν έπαψε να επεκτείνεται και να βαθαίνει. Ο συνεχής αγώνας των εργαζομένων υπέστη σκληρή καταστολή: η φυλάκιση του συνδικαλιστή Ρεζά Σαχαμπί, είναι ένα σύμβολο παγκόσμιας εμβέλειας.

Η πλήρης εγκατάλειψη των θυμάτων των πρόσφατων σεισμών, καθώς και η αστρονομική διαφθορά, δείχνουν το αληθινό πρόσωπο του καπιταλιστικού και θεοκρατικού καθεστώτος που βασιλεύει στο Ιράν και του οποίου η φράξια που κατέχει την εξουσία αποτελεί τον κύριο άξονά του.

Με την κινητοποίησή του, ο ιρανικός λαός οδηγεί σε αποτυχία τη στρατηγική τρόμου που αποτελεί τη μόνη «απάντηση» που μπορεί να δώσει το δικτατορικό καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

Απέναντι στις δίκαιες διεκδικήσεις, οικονομικές και δημοκρατικές, που εκφράστηκαν, η εξουσία δείχνει μόνο τα δόντια της. Απειλεί να πνίξει τη λαϊκή αντίσταση στο αίμα, όπως το έδειξαν οι 23 νεκροί και οι εκατοντάδες συλλήψεις, κατά τη διάρκεια της καταστολής των διαδηλώσεων.

Ο ιρανικός λαός χρειάζεται την αλληλεγγύη μας. Το NPA δίνει τη στήριξή του σε όλες και σε όλους όσους και όσες αγωνίζονται στο Ιράν για την ελευθερία, την ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη. Απαιτεί την απελευθέρωση των εκατοντάδων αντιπολιτευόμενων που έχουν φυλακιστεί στις φυλακές της ιρανικής κυβέρνησης.

Η κεντρική θέση που έχουν οι κοινωνικές, οικονομικές και δημοκρατικές διεκδικήσεις στο σημερινό κύμα διαμαρτυρίας δεν αφήνει καμία αμφιβολία για την προοδευτική φύση του κινήματος αυτού. Είναι καθήκον της ριζοσπαστικής και διεθνιστικής αριστεράς να δώσει την χωρίς όρους στήριξή της σε αυτές τις κινητοποιήσεις.

NPA (Nouveau Parti Anticapitaliste)

Μοντρέιγ, 2 Ιανουαρίου 2018

 

Μετάφραση: e la libertà