Μπέρδεψαν την πολιτική με το lifestyle, τη showbiz και τους celebrities.

35 θέσεις στη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ

Από την εκλογική διαδικασία θα προκύψουν 35 υποψήφιοι, ενώ πέντε θα επιλέξει ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης. Σίγουροι υποψήφιοι είναι οι νυν ευρωβουλευτές Ελενα Κουντουρά και Κώστας Αρβανίτης. Στην Αττική θα εκλεγούν έξι άντρες και έξι γυναίκες. Η Σοφία Μπεκατώρου θεωρείται βέβαιο ότι θα βρίσκεται στο ευρωψηφοδέλτιο. Η ηθοποιός Σοφία Κομηνέα, η δικηγόρος Μυρτώ Κοροβέση, η συντονίστρια του τμήματος Οικονομικής Πολιτικής Αναστασία Σαπουνά και η πρώην βουλευτής Ελένη Αυλωνίτου φαντάζουν φαβορί. Αρκετές πιθανότητες συγκεντρώνουν η δικηγόρος Λυδία Βενέρη, η σκηνοθέτρια και μέλος της ΚΕ Τζένη Αρσένη και η Εύα Σιδερά.

Θέση στους 42 αναμένεται να έχει ο πρώην μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς, ο καθηγητής Νικόλας Φαραντούρης, ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου,ο Ευάγγελος Αντώναρος και ο Γιώργος Τσίπρας, ενώ ισχυρές θεωρούνται οι υποψηφιότητες των δημοσιογράφων Δημήτρη Παπανώτα και Δημήτρη Πανόπουλου.

ΝΔ: Ολοι οι άνθρωποι του Μητσοτάκη

Εχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα θα ανακοινωθεί το σύνολο των υποψηφίων. Από τους νυν ευρωβουλευτές που θα διεκδικήσουν νέα θητεία [Βαγγέλη Μεϊμαράκη (επικεφαλής της ΚΟ στην Ευρωβουλή), Ελίζα Βόζεμπεργκ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο, Μαρία Σπυράκη και Μανώλη Κεφαλογιάννη] έχει μείνει εκτός η Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, εξαιτίας του σκανδάλου διαρροής προσωπικών δεδομένων απόδημων Ελλήνων και ο Θοδωρής Ζαγοράκης που μεταγράφηκε στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.

Στα νέα πρόσωπα περιλαμβάνονται ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας, ο ολυμπιονίκης και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πύρρος Δήμας, η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου, η πρώην βουλευτής και παρουσιάστρια Νόνη Δούνια και η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα. Υποψήφιος κατεβαίνει άλλος ένας δημοσιογράφος, ο Γιώργος Αυτιάς, που ήδη χαιρέτισε το κοινό της εκπομπής του στον Σκάι, ενώ ακούγεται και το όνομα της τηλεπαρουσιάστριας Ελεονώρας Μελέτη.

****

Σήμερα ,σε μια   κομματική  πραγματικότητα  που  δεν έχει να κάνει σε τίποτα  με την  πολιτική , ο ψηφοφόρος  καλείται  να διαλέξει ανάμεσα στο χείρον και το μη χείρον.  ΄Οπως δείχνουν, όμως,  τα πράγματα σε αυτές τις ευρωεκλογές ούτε κι  αυτή η δυνατότητα υπάρχει.  Ο…πήχης είναι στο χώμα . Ποιος να πηδήξει και σε τί ύψος! Νανισμός!

Ρίξτε μια ματιά στους υποψήφιους σε όλο το κομματικό τόξο. Ειδικά στα δύο κόμματα εξουσίας.   Βρείτε μου ένα πρόσωπο  να ξεχωρίζει. Πολιτικά.  Κι αυτή η ιδιότητα σημαίνει παρελθόν με αγώνες και  προσφορά ,παρόν με  αρχές και αξίες και μέλλον με  εχέγγυα συνέπειας σε μια τέτοια πορεία.

Μιλάμε για ένα δράμα.  Το πολιτικό βιογραφικό ενός σημερινού  υποψήφιου είναι αδειανό από  πολιτικές περγαμηνές  και φίσκα από  άριστες επιδόσεις  κυρίως στο  lifestyle και  τις  show business.

Και με αυτά και γι΄ αυτά τα προσόντα , οι υποψήφιοι των κομμάτων για βουλευτικές έδρες έχουν απαίτηση από το συνειδητοποιημένο   πολίτη να τους δώσει ψήφο. Εμ, δε . Θα συνεχίσει την αδιέξοδη μεν, αλλά, τουλάχιστον, έντιμη πολιτική στάση της Αποχής ,του άκυρου και του λευκού.

Το μόνο παρήγορο σε όλη αυτή την τραγική πολιτική πραγματικότητα είναι πως  οι ψηφίσαντες και μη ψηφίσαντες διεκδικούν σήμερα την πρωτιά.    Και όπως όλα δείχνουν και τούτη τη φορά ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ  στις ευρωεκλογές , θα είναι η Αποχή.  Ως συνειδητή  πολιτική στάση.

΄Ηρθε   η εποχή να διακρίνεις πια τους  καλούς από τους κακούς, τους φίλους από τους εχθρούς,   με μια απλή   ερώτηση που η    απάντησή της τα λέει όλα.  Ψήφισες; Ναι.  Δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσουμε στο ίδιο το τραπέζι να πιούμε τα κρασάκια μας.

 Τα κουβαδάκια σου και σε άλλη παραλία.   Εδώ  είναι του…Ρσούλη!  Δεν υπάρχει χώρος για …ιδιώτες!.