ΚΑΙ “ΑΡΡΩΣΤΟΙ” ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ. ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

 

“Ήθελε να τινάξει στον αέρα τον Πύργο του Άιφελ, το Λούβρο κι ένα πυρηνικό εργοστάσιο

Συνωμοσία ισλαμιστών να κάνουν βομβιστικές επιθέσεις στον Πύργο του Άιφελ, το Λούβρο κι ένα πυρηνικό εργοστάσιο ξεσκέπασε η αστυνομία της Γαλλίας. Ο ρόλος κλειδί ενός Αλγερινού χασάπη.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι γαλλικές αρχές “έπεσαν πάνω” σε κωδικοποιημένα μηνύματα ανάμεσα στον Ali M. έναν κρεοπώλη από την Αλγερία που μένει στη νότια Γαλλία και ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Αλ Κάιντα στη Βόρεια Αφρική, γνωστός με το ψευδώνυμο.

Ο κρεοπώλης, πατέρας δυο παιδιών, σύμφωνα με την εφημερίδα Parisien, δέχτηκε κρούση από τον σύνδεσμό του στην Αλ Κάιντα.

Ο Ali M. πρότεινε στον σύνδεσμό του να στοχοποιήσει πυρηνικά εργοστάσια και μνημεία όπως ο Πύργος του Άιφελ και το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι. Ο κρεοπώλης πρότεινε επίσης, να βάλει στο στόχαστρο των επιθέσεών του άμαχους σε αγορές ή νυχτερινά κέντρα αλλά και σε πολιτιστικές οργανώσεις όπου συχνάζουν πολλοί Χριστιανοί.

Σύμφωνα με την Telegraph, είχε γράψει: “Οι δρόμοι γίνονται μαύροι (σ.σ. εννοούσε από την πολυκοσμία) από κόσμο και μια απλή χειροβομβίδα μπορεί να τραυματίσει δεκάδες, για να μην πω τι μπορεί να κάνει ένας εκρηκτικός μηχανισμός”.

Ο άνθρωπος της Αλ Κάιντα συμβούλευσε τον Ali M. να ταξιδέψει στην Αλγερία για να εκπαιδευτεί. Κι εκείνος προγραμμάτισε το ταξίδι του για τον Ιούλιο, με πρώτο σταθμό την Τυνησία και μετά την Αλγερία, αλλά ένα μήνα πριν το πραγματοποιήσει, συνελήφθη.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο κρεοπώλης από την Αλγερία που ήθελε να τινάξει στον αέρα το Παρίσι κι όχι μόνο, είχε υποστεί πλύση εγκεφάλου.”

Τί κάνουμε ως κοινωνία με τους “άρρωστους”; Πώς θα διαφυλάξουμε τη  ζωή των παιδιών μας;  Πώς θα παραδώσουμε ασφαλή  τον κόσμο στις γενιές που έρχονται;

 Φανατικοί Ισλαμιστές, Ρώσοι εθνικιστές-μαφιόζοι, Ναζί που “ξεσαλώνουν” στην Ευρώπη από την ανοχή ή την αδιαφορία των κυβερνήσεων, τρομοκράτες κάθε …ιδεολογικής παραφροσύνης που θέλουν ή να μας σώσουν ή να μας τιμωρήσουν για ό,τι είμαστε ή δεν είμαστε.

Τί θα κάνουμε με όλους αυτούς; Δεν ειναι απλά “άρρωστοι”. Είναι επικίνδυνοι και μάλιστα διατρέχουμε τον “έσχατο κίνδυνο”, όταν  οι ανισόρροποι του κόσμου έχουν στα χέρια τους πυρηνικά ή  πρόσβαση σε καταστροφικούς εξοπλισμούς.

Τί κάνουμε;  Υπάρχει σοβαρή φωνή να υψωθεί, κόντρα στις κραυγές και τα παραληρήματα;

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ