ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ….ΚΥΚΛΟΦΟΡΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΟΠΛΟΦΟΡΩΝ!

 

Ολοκληρώθηκε η απολογία Κασιδιάρη – Το μεσημέρι η απόφαση για προφυλάκιση ή μη

Ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, απολογήθηκε ο βουλευτής του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης, σχετικά με τη συμπληρωματική κατηγορία που τον βαρύνει για διακεκριμένη οπλοκατοχή, με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.Ο κ. Κασιδιάρης ενημερώθηκε ότι θα πρέπει να επανέλθει στο ανακριτικό γραφείο στις 2 μετά το μεσημέρι, προκειμένου να του ανακοινωθεί η απόφαση ανακριτριών και εισαγγελέα για την ποινική μεταχείρηση που θα έχει.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κασιδιάρης απολογήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο για τη βασική κατηγορία της δικογραφίας που αφορά το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και αφέθηκε ελεύθερος με όρους.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, προσερχόμενος στο εφετείο, είπε στους δημοσιογράφους ότι θα προβεί σε δήλωση «τώρα γιατί δεν ξέρω αν θα μπορώ μετά» προσθέτοντας πως η συμπληρωματική δίωξη που του ασκήθηκε αφορά δύο καραμπίνες, τις οποίες κατείχε νόμιμα. Ο βουλευτής επέδειξε τις άδειες κατοχής των δύο όπλων στους δημοσιογράφους, επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για δύο κυνηγητικά «και όχι πολεμικά όπλα» ενώ τόνισε πως η δίωξη σε βάρος του «είναι ξεκάθαρα πολιτική».

Επίσης, αναφέρθηκε σε παλαιότερη τοποθέτηση του εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση, ο οποίος, όπως δήλωσε ο κ. Κασιδιάρης, είχε πει πως «κάτι κρύβεται πίσω από τη δίωξη βουλευτή για μία καραμπίνα». Ο κ. Κασιδιάρης επισήμανε πως η κατηγορία για την οποία κλήθηκε σε συμπληρωματική απολογία επισύρει 20ετή κάθειρξη «για δύο καραμπίνες» και κάλεσε τον λαό και οποιονδήποτε «εχέφρονα άνθρωπο να κρίνει αυτή την κατάσταση».

 Ο ιστορικός δεν έχει ούτε δικαίωμα ούτε αρμοδιότητα να  παρεμβαίνει στο έργο της δικαιοσύνης, όταν οι διαδικασίες μιας υπόθεσης βρίσκονται σε εξέλιξη.  Αυτή είναι μια αρχή που εμείς στο  homo-naturalis.gr  τηρούμε με ευλάβεια από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας μας. Σχολιάζουμε, όμως,  και κρίνουμε τις  αποφάσεις των δικαστών, όταν  αυτές δημοσιεύονται και αν  φυσικά “χρήζουν” κριτικής, σύμφωνα   με  την ιστορική μας κρίση.

 Στην υπόθεση της προφυλάκισης ή όχι των στελεχών της Χ.Α που τις τελευταίες ημέρες παρελαύνουν στα γραφεία των ανακριτριών δεν κάναμε εξαίρεση. Ούτε τη σημερινή αναμενόμενη κρίση εισαγγελέα και ανακριτιών για την προφυλάκιση του Κασιδιάρη θα προδικάσουμε. Θα θέλαμε πάντως να θυμίσουμε τα ακόλουθα, σύμφωνα και με τα στοιχεία, που  έχουμε υπόψη μας από τις δικές μας πηγές για το συγκεκριμένο άτομο:

1. Ο Κασιδιάρης είναι αυτό που λέμε Ναζί με “βούλα” και ο ίδιος ουδέποτε το απέκρυψε ή κατεδίκασε το ναζισμό. Αντιθετα, σεμνύνεται για τη ναζιστική του ιδιότητα, είναι απροκάλυπτα θαυμαστής του Χίτλερ, αρνητής του ολοκαυτώματος, Εβραιοφάγος , μεταναστοφάγος και αντιευρωπαϊστής.

2. Ο Μιχαλολιάκος τον είχε ορίσει από την αρχή υπεύθυνο της  συγκρότησης και λειτουργίας των “ταγμάτων εφόδου ” της Χ.Α και αυτός κατηύθυνε τη δραστηριότητά τους (τις επιθέσεις των ορδών των “βαρβάρων” στους εξαθλιωμένους μετανάστες).

3. Ανήκε από την αρχή στο σκληρό πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης  γι΄αυτό και εξέπληξε πολλούς (μέσα από την οργάνωση ) και ειδικά το Μιχαλολιάκο η μη προφυλάκιση Κασιδιάρη τον περασμένο Οκτώβρη  για το έγκλημα της συμμετοχής του στην εγκληματική οργάνωση.

4. ΄Ηταν εκείνος που  φρόντισε  για την προμήθεια και την αποθήκευση του οπλισμού της οργάνωσης. Παράλληλα, αποτελούσε το κανάλι της διοχεύτευσης της εντολής του αρχηγού  να προμηθεύονται τα μέλη όπλα, κυρίως κυνηγετικά, που εύκολα μετατρέπονται σε πολεμικά. Κάθε ενεργό μέλος και  οπαδός της Χ.Α είχε υποχρέωση να κατέχει από 2 έως και 4 κυνηγετικά όπλα “νόμιμα” και να ασκείται στη σκοποβολή .Ο ίδιος στις “κατασκηνώσεις” και στα πεδία βολής της οργάνωσης πολλές φορές έκανε εξάσκηση στη σκοποβολή ή εκπαίδευε άλλους.

5.Είναι υπεύθυνος (φυσικός και ηθικός αυτουργός) σε  εκατοντάδες επιθέσεις και κακοποιήσεις μεταναστών.

 6. Να επισημάνουμε τέλος την προκλητικότητα,τη θρασύτητητα και την ασέβεια  του προς το δημοκρατικό πολίτευμα.  Είναι αδίστακτος, σφόδρα προκλητικός και “άρρωστος”, ικανός να διαπράξει οποιοδήποε έγκλημα. Την ίδια στιγμή δε διστάζει να  “καλλύνει” την εγκληματική του δραστηριότητα, να κατηγορεί-λασπολογεί ασύστολα τους αντιπάλους του  και  να χαρακτηρίζει κάθε παράνομη και ναζιστική συμπεριφορά (εν λόγω ή έργω)  ως…πολιτική.