ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!

1. Δένδιας: Πρώτη επίσκεψη υπουργού Εξωτερικών στο Άγιο Όρος.

 

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο Άγιο Όρος

 

“Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμένα, ως πολιτικός προϊστάμενος, να βρίσκομαι σήμερα στο Άγιο Όρος», δήλωσε ο κ. Δένδιας μετά την επίσκεψή του στον Ιερό Ναό Πρωτάτου.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, καταρχάς, είχε την ευκαιρία να διατυπώσει προς την Ιερά Κοινότητα την αντίληψη της κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι η κιβωτός αυτή της Ορθοδοξίας είναι άξια κάθε στήριξης και κάθε βοήθειας”.

***

Απ΄οπου κι αν τους πιάσεις,  δε λερώνεσαι απλώς.  ΄Οζουν …Μεσαίωνος. ” Πατρίς, θρησκεία ,οικογένεια”!

Ζούμε σε μια χώρα  που αξίες όπως η ελευθερία, η εντιμότητα, η αξιοπρέπεια , η αγωνιστικότητα,η αλληλεγγύη   δεν έχουν κανένα νόημα. Είναι  κενές περιεχομένου  για  όσους  μαυλίζει η Δεξιά για να εισπράξει τις ψήφους τους.  Τί  άλλη ερμηνεία να δώσεις στην επίσκεψη Δένδια στο ΄Αγιος ΄Ορος;

Αλλά,  ό,τι και να κάνουν, εγγύς το τέλος τους. Λιγοστεύουν απελπιστικά οι χαχόλοι. ΄Οσοι τους  απομένουν,  δε φτάνουν πια  να δώσουν ελπίδες σε μια επάρατη κυβέρνηση που συσσώρευσε στη χώρα  τόσα δεινά.

Καλή Λευτεριά, Πολίτες !

 

2. Σε λαϊκή αγορά στο Περιστέρι ο Άδωνις Γεωργιάδης -«Κάτω από το ευρώ η πατάτα»

Στη λαϊκή αγορά του Περιστερίου ο Άδωνις Γεωργιάδης

 

Μια ζωή…πατάτες  ο ΄Αδωνις!  Κι αν δεν ήταν τόσο τραγικός, ως ακροδεξιός και διεφθαρμένος,  θα ήταν …τόσο  αστείος.   Αλλά, δεν είναι ώρα να τον απαλλάξουμε, ως έχοντα το ακαταλόγιστο της φαιδρότητας.

Μέχρι εκεί  φτάνει το μυαλό και η αξιοπρέπειά του θα πούνε πολλοί. Ναι,  αλλά τα “αργύρια”  ξέρει να    τα τσεπώνει   από χίλιες μεριές.

Κανένα έλεος.  ΄Η θα φέρει πίσω όλες τις καβάτζες που γέμισε με μαύρο παραδάκι  ή,  κι ας είναι  γελοίος,  θα περάσει το υπόλοιπο της μίζερης ζωής του στη φυλάκα. Παρέα με τους  υπόλοιπους αστέρες της διαφθοράς.

Κι αν , Αλέξη Τσίπρα, διστάσεις κι αυτή τη φορά… δε θα σε πλένει της Καλλιρρόης το ποτάμι. Κανόνισε.

 

3. Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στην Εύβοια

Ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος συνέστησε προσοχή αλλά και ψυχραιμία, λέγοντας ότι το ρήγμα είναι γνωστό και ότι μπορεί να δώσει σεισμούς έως 6 Ρίχτερ.

Ο καθηγητής Σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Κώστας Παπαζάχος

Παπαζάχος, λέει.  Μα, διάβασα πως ο παλιός αυτός σεισμολόγος απεβίωσε πρόσφατα. Τον θυμάμαι, χρόνια  πριν, να τσακώνεται με άλλους συναδέλφους του, όπως με το Βαρώτσο και το Δρακόπουλο.

Ο …Κωστάκης λέτε να είναι ο γιος του παλιού;  ΄Ετσι φαίνεται. Περίεργο  είναι;  στην Μπανανία  ζείτε. Ανέκαθεν στη χώρα της φαιδρής πορτοκαλιάς, ο πατέρας κληροδοτούσε στο γιο ή στον γαμπρό, προίκα της κόρης,  την έδρα του,  ως πανεπιστημιακός.  Είναι δια ροπάλου απαγορευμένο, αν δεν είσαι της οικογένειας ή αν δεν κουβαλάς …προτζέκτορα,  να  σε   κάνουν,  έστω λέκτορα.

Παλιοχώρα. Αισχρή και άτιμη. Νεποτισμός, διαφθορά, ρατσισμός.

Αισχύνη!