ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΙ 6 ΕΦΗΒΟΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΕΝΗΛΙΚΑΣ ΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΦΗΒΟΥ ΡΟΜΑ

“Δεν καταλάβαμε πως ήταν βιασμός», δήλωσε ο 6ος συλληφθείς για την υπόθεση στο Ίλιον

“Άγνοια της σοβαρότητας των πράξεων εις βάρος του 15χρονου που κατήγγειλε τον βιασμό του από συνομήλικούς του στο Ίλιον, δήλωσε ο έκτος προφυλακισθείς για την υπόθεση, που όπως και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι στο περιστατικό κατηγορείται για συμμορία, ομαδικό βιασμό κατ’ εξακολούθηση και πορνογραφία.

Ο 15χρονος είναι ο έβδομος κατηγορούμενος που έχει απολογηθεί σε ανακρίτρια και εισαγγελέα, ενώ ένας από τους κατηγορούμενους έχει αφεθεί με περιοριστικούς όρους, γιατί δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας”.

***

Επιλεκτικά τα ανακλαστικά της ελληνικής Δικαιοσύνης .Και φυσικά αλληθωρισμός και  στραβισμός  σε σημείο τύφλωσης.

-΄Οταν προφυλακίζεις 6 έφηβους  για κακοποίηση συνομήλικου, την ίδια ώρα που  αφήνεις ελεύθερο τον ΕΝΗΛΙΚΑ φονιά του εφήβου Ρομά  στη Θεσσαλονίκη, αυτό λέγεται  έγκλημα καθοσίωσης.

– ΄Οταν εκατοντάδες μεγαλόσχημοι με…λευκά κολάρα ,διεφθαρμένοι  μέχρι μυελού  οστέων  όχι μόνο  κυκλοφορούν ελεύθεροι,  αλλά παραδίδουν και μαθήματα   εντιμότητας και  πολιτικής   ακεραιότητας, τότε η ελληνική δικαιοσύνη οφείλει να κατεβάσει ρολά, εδώ και τώρα.

-΄Οταν η Πισπιρίγκου ,μάνα που έθαψε  τρία παιδιά την πετάνε στη φυλακή, γιατί έτσι βγάζει το ψωμί και το παντεσπάνι του  ο  μιντιακός, αγγελικός κόσμος του Λαμπρόπουλου και της   Νικολούλη,

Τότε δε μιλάμε πια για εντελώς ανύπαρκτο κράτος δικαίου, αλλά ακόμα και οι Μπανανίες αισχύνονταν να τις συγκρίνουν με την ελληνική  ομόλογό τους.

Οι έφηβοι στο Ίλιον  δεν έκαναν , δυστυχώς, τίποτα περισσότερο από εκείνα που αιώνες τώρα  διαπράττουν σε  όλα τα μήκη και τα κράτη του κόσμου οι πλέον ατίθασοι και φορτισμένοι με ηβικά φορτία νέοι. Κακό, κάκιστο,  φυσικά και αυτονόητα καταδικαστέο. Αλλά συμβαίνει απο…καταβολής κόσμου.  Στους αρχαίους και νεότερους στρατούς που για  μήνες κάποτε και χρόνια βρίσκονταν μακριά από τις οργανωμένες κοινωνίες, η έλλειψη σεξουαλικής εκτόνωσης, οδηγούσε τους άντρες σε ομοφυλοφιλικές σχέσεις, εκούσιες ή και δια της βίας.  Στις φυλακές ,όλου του κόσμου και όλων των εποχών το ίδιο.

Στις ελληνικές επαρχίες  στα  χρόνια των παππούδων και των πατεράδων μας (μπορεί και σήμερα),τέτοια φαινόμενα ήταν συνήθη. Πάλι με τη θέληση των θυμάτων ή χωρίς.  Η δε σεξουαλική εκτόνωση ,μέσω της κτηνοβασίας ήταν από τις προσφιλέστερες επιδόσεις όχι μόνον εφήβων αλλά και ενήλικων.   Γνωστά όλα τούτα, αλλά κρυμμένα πίσω από το δάχτυλο της ελληνικής  κοινωνίας.

Το θύμα των  νεαρών στο Ίλιον είναι μια ακόμα περίπτωση από τις εκατοντάδες  μπούλινγκ στα σχολεία και τις γειτονιές. Και σε καμιά περίπτωση δεν είναι ξεχωριστό, επειδή έχει και σεξουαλική διάσταση.

Κανένας, όμως,  θύτης άλλου παιδιού  δεν προφυλακίστηκε όλα αυτά τα  χρόνια για κακοποίηση, σωματική ή λεκτική, συνομήλικου.   ΄Οταν όμως του μπούλινγκ  περιλαμβάνει   και   σεξουαλική κακοποίηση, τότε οι  ευαισθησίες  μιας μερίδας της ελληνικής  κοινωνίας, όταν μυρίζουν “σπέρμα” ,  που αντανακλάται  και στους δικαστές μας ,φυλακίζουν τους θύτες. Κι ας είναι 15αρικα και 16αρικα.

Εξηγούμε ιστορικά την τελευταία αυτή υπόθεση μπούλινγκ. Δεν τη δικαιολογούμε. ΄Ομως, είναι εντελώς απαράδεκτο να πετάς στη φυλακή παιδιά. Είναι εκτέλεση εν ψυχρώ. ΄Ηδη έχασαν της  ζωής τους. Και για όλη την υπόλοιπη  θα είναι “μελλοθάνατοι”, δακτυλοδεικτούμενοι  και με τραύματα, ακόμα μεγαλύτερα  κι απ΄ αυτά του θύματος.

Κι αν ήταν ενήλικες οι δράστες, να τιμωρηθούν.  Αλλά, εδώ μιλάμε για εφήβους. Με το ακαταλόγιστο στην ουσία, που  δεν τους επιβάλει μόνο η έλλειψη πείρας , αλλά και η σφοδρή , σεξουαλική φόρτιση που γίνεται ακόμα πιο δυσβάστακτη  στις ημέρες μας από  το κερδοσκοπικό ντελίριο  της βιομηχανίας πορνό, ακροάματος και θεάματος.

“Δεν κόβουμε κεφάλι”, κύριοι, “όταν πονάει δόντι” . Δεν επιτρέπεται ,  ανακριτές και εισαγγελείς, να επιδεικνύουν  συμπεριφορές χωροφύλακα χωρίς στολή.  Υπάρχουν εσκαμμένα που δεν τα περνάμε  στις κοινωνίες, όταν πρόκειται για παιδιά. Η έννοια του Νόμου δεν είναι κατανοητή ούτε καν σχετικά από την κοινότητα των παιδιών και των εφήβων.

Ακόμα χειρότερα. Δε βάζεις μέσα 16χρονα για οποιοδήποτε έγκλημα και μου κρατάς έξω τον φονιά αστυνομικό  της Θεσσαλονίκης! Το χαρακτηρίσαμε ,και είναι.  έγκλημα καθοσίωσης. ΄Υβρις!

Τέτοιες συμπεριφορές δεν  έχουν  κανένα ελαφρυντικό στο αδέκαστο δικαστήριο της Ιστορίας . Μόνο στο συστημικό δικό σας. Αλλά,  ως γνωστό , «κόρακας  κοράκου μάτι δε βγάζει». Τί να λέμε!