Κουφοντίνας: Συγκέντρωση αλληλεγγύης 18 οργανώσεων της Αριστεράς στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Σύνταγμα διοργανώνουν σήμερα στο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι οργανώσεις της Αριστεράς..

Στην κοινή ανακοίνωση τονίζεται η ανάγκη άμεσης και έμπρακτης κινητοποίησης όλων των δυνάμεων που αναφέρονται στο κίνημα, στις δημοκρατικές ελευθερίες και στα συνταγματικά δικαιώματα ώστε να μην έχουμε νεκρό απεργό πείνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Μετά από 40 μέρες απεργίας πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας μπήκε στην εντατική. Διεκδικεί αυτονόητα δικαιώματα τα οποία η κυβέρνηση αρνείται, καταστρατηγώντας τις διατάξεις ακόμα και του εκδικητικού νόμου τον οποίο η ίδια ψήφισε. Η εγκληματική κυβέρνηση τού το αρνείται με απόλυτη εκδικητική μανία, αποδεικνύοντας ότι θέλει τον θάνατό του.

Αυτή η κυβέρνηση θέλει να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας για πρώτη φορά στην ιστορία μετά την εποχή Θάτσερ. Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα για τις δημοκρατικές εγγυήσεις ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. Δεν είναι τυχαίο ότι έρχεται σε συνέχεια μιας υπεραντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης κατά την περίοδο της πανδημίας που περιορίζει δραστικά δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες μέσα από ένα πλέγμα ακραίας καταστολής απέναντι σε φοιτητές, εργαζόμενους, πρόσφυγες και μετανάστες, οποιονδήποτε πολίτη.

H απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα μας αφορά όλους

H απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα μας αφορά όλους. Πρέπει να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να υποχωρήσει. Καλούμε και απαιτούμε όλες οι δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα, στις δημοκρατικές ελευθερίες και στα συνταγματικά δικαιώματα, στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, να κινητοποιηθούμε άμεσα και έμπρακτα. Με ψηφίσματα και αποφάσεις που θα δυναμώσουν τη φωνή των δικηγόρων, γιατρών, καλλιτεχνών κ.λπ. που ήδη έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους και ζητάνε την ικανοποίηση του δίκαιου-στοιχειώδους αιτήματός του Δ. Κουφοντίνα.

Να μην επιτρέψουμε την επαναφορά της θανατικής ποινής στην πράξη.

Καλούμε σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα το Σάββατο 20 Φλεβάρη στις 12μ για να απαιτήσουμε:

· Άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα

· Να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού

· Να μην επιτρέψουμε νεκρό απεργό πείνας από το μένος Κυβέρνησης – Μηχανισμών – ΗΠΑ

Οι οργανώσεις

Αναμέτρηση Ομάδα Κομμουνιστών/στριών

ΑΡΑΝ

ΑΡΑΣ

ΔΕΑ

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

ΕΕΚ

ΕΚΚΕ

ΚΚΕ (μ-λ)

Κόκκινο Νήμα

Κρίση και Κριτική

Λαϊκή Ενότητα

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

νΚΑ

Ξεκίνημα

ΟΚΔΕ

ΟΚΔΕ Σπάρτακος

Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική-Διεθνιστική Αριστερά

 

Κουφοντίνας: Συνεχίζει την προσπάθεια παραπλάνησης η Νικολάου

Σε μια σειρά από ψέματα και αυτοαναιρέσεις επιδόθηκε στην ανακοίνωσή της η Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σ. Νικολάου σχετικά με την επί 42 ημέρες απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα και την μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού.

Η Σ. Νικολάου αναφέρει ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετήχθη στις φυλακές Δομοκού μετά από απόφαση που εξέδωσε στις 04.01.2021 η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών ενώ ο κρατούμενος μεταφέρθηκε στον Δομοκό τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου του 2020. Μάλιστα τότε η ίδια η Γ.Γ. είχε δηλώσει ότι η μεταγωγή του στον Δομοκό έγινε μετά από δική της παρέμβαση, αφού η απόφαση της ΚΕΜ αφορούσε τις φυλακές Κορυδαλλού, αλλά λόγω… πανδημίας μεσολάβησε η ίδια για την προσωρινή του παραμονή στις φυλακές Δομοκού.

Λίγο καιρό μετά βέβαια η Σ. Νικολάου αναιρώντας τα ίδια της τα λεγόμενα είπε πως η μεταγωγή του έγινε γιατί οι φυλακές Δομοκού προορίζονται για φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Η Σ. Νικολάου σημειώνει μάλιστα ότι «δεν μπορεί ο ίδιος να κάνει επιλογή φυλακής», διαστρευλώνοντας την πραγματικότητα αφού ο Δ. Κουφοντίνας δεν ζητά τίποτα παραπάνω από την εφαρμογή του νέου νόμου.

Υπενθυμίζεται πως ο Δ. Κουφοντίνας μετήχθη στις 21 Δεκεμβρίου, εν μέσω πανδημίας, από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου αιφνιδιαστικά και παράτυπα στις φυλακές Δομοκού. Επικαλούμενος τον νέο νόμο, κομμένο και ραμμένο στην περίπτωσή του προκειμένου να επιδεινώσει την έκτιση της ποινής του, ζητάει μέσω απεργίας πείνας που ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό. Αυτό ορίζεται από την επιμέρους διάταξη, αφού αναφέρεται ξεκάθαρα ότι ο κρατούμενος που δεν πληροί πλέον τις προϋποθέσεις για να παραμείνει στις αγροτικές φυλακές και στην ΚΑΥΦ «επαναμετάγεται στο κατάστημα κράτησης από το οποίο αρχικά μετήχθη».

Συνεπώς ο 63άχρονος κρατούμενος έχει προχωρήσει σε απεργία πείνας ζητώντας τα νόμιμα και όχι την κατ’ εξαίρεση και προνομιακή μεταχείριση έναντι των συγκρατουμένων του, όπως είναι το αφήγημα του υπουργείου.

Η ίδια στην ανακοίνωσή της υποστηρίζει πως η μεταγωγή του στον Κορυδαλλό είναι αδύνατη καθώς κρατούνται «κυρίως υπόδικοι, κατάδικοι για χρέη και κατάδικοι σε ποινή φυλάκισης, ενώ το Κατάστημα Κράτησης Δομοκού είναι Κατάστημα τύπου Β, στο οποίο κρατούνται κατάδικοι με βαριές ποινές», ενώ ο ίδιος ο Μ. Χρυσοχοΐδης δημιούργησε κατά το παρελθόν και μόνο για τη 17Ν ειδική πτέρυγα στο υπόγειο του Κορυδαλλού, όπου ο Δ. Κουφοντίνας πέρασε 16 χρόνια.

Η Σ. Νικολάου έχει δώσει διαφορετικές απαντήσεις σχετικά με το γιατί μετήχθη ο κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού, ενώ έχει δηλώσει ψευδώς ότι αρχικά μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό, ενώ αρνήθηκε να προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα όταν της ζητήθηκαν από την πλευρά του κρατουμένου.