ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Το χέρι στο Ευαγγέλιο από τους υπουργούς που βρίσκονται στην μπροστινή σειρά κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας
Χαμογελαστά τα στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη λίγο μετά την ορκωμοσία

Σύμπας ο ελληνικός Τ(Ρ)ύπος  αναμετάδωσε  και αναδημοσίευσε τις τελευταίες, μετά τη ΔΕΘ,  δημοσκοπήσεις των γνωστών εταιριών  των αξιότιμων κυρίων Φαναρά, Παναγόπουλου και Σία, που αναδεικνύουν  για άλλη μια φορά  (από τις …χίλιες και μια ,μόνο τον τελευταίο χρόνο, όμοιες) τον πρωθυπουργό  Κυριάκο Μητσοτάκη, ως τον καλύτερο πρωθυπουργό της χώρας τις τελευταίες  δεκαετίες.  Και όχι μόνο τον ίδιο, αλλά και  την κυβέρνησή του ,ως την πλέον ικανή   και με καταπληκτικές κοινωνικές ευαισθησίες  και επιτυχή  χειρισμό όλων των προβλημάτων που προ-αν-έκυψαν στο διάστημα της άσκησης της εξουσίας τα  τρία και περισσότερα χρόνια.

Η έγκυρη για παράδειγμα εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, με την επίσης γνωστή της ευαισθησία για τη σωστή και αντικειμενική ενημέρωση των αναγνωστών της, παρουσιάζει αυτή την εικόνα της υπεροχής της Ν.Δ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ:

 

Δημοσκόπηση – ΤΑ ΝΕΑ

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 8 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ μετά τη ΔΕΘ

 

Λένε πολλοί, δεν είναι καθόλου περίεργο ή ιστορικά ανερμήνευτο τέτοιο φαινόμενο υπεροχής μιας κυβέρνησης. Ειδικά , όταν έχει επικεφαλής ένα τόσο χαρισματικό και άξιο πρωθυπουργό, ο οποίος ,πλην των  άλλων ,διαθέτει  3 πτυχία  από το γνωστής αυστηρότητας  και φειδωλείας στη χορήγηση τίτλων και ανεπηρέαστο από οικονομικές συναλλαγές ,  πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Παραθέτουμε στη συνέχεια  ενδεικτικά μερικές  επισημάνσεις των δημοσκοπικών εταιριών   προς τους συμμετέχοντες στις παραπάνω έρευνες με τα θριαμβευτικά  αποτελέσματα  για την κυβέρνηση, που  ως φαίνεται,  δεν ανέτρεψαν   στο ελάχιστο, παρά τη σκληρότητά τους,  τη θετική άποψη του ελληνικού λαού  για την  καλύτερη, όπως αποδείχτηκε,  κυβέρνηση της Ελλάδας,  εδώ και τουλάχιστον μισό αιώνα.

 

(Κι εμείς, βέβαια, μίζεροι και σκεπιτικιστές  όπως (δεν) είμαστε , ύστερα από κάθε τέτοια   δημοσκόπηση… τρίβουμε τα μάτια  μας  και  νιώθουμε την ανάγκη να  τσιμπιόμαστε για να δούμε αν είμαστε ξύπνιοι.

ΣυνΈλληνες,  δε γίνεται αλλιώς.  “΄Η στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε”). Κανονίστε!

 

1. Λαμία: Κατέρρευσε όταν το σπίτι της βγήκε σε πλειστηριασμό – Έπαθε το σύνδρομο «broken heart» και είναι στο νοσοκομείο

Δεν άντεξε τη στεναχώρια η 56χροΣυγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στη Λαμία από την είδηση ότι μια 56χρονη γυναίκα κατέρρευσε όταν κλήθηκε να αδειάσει το σπίτι της, το οποίο βγήκε σε πλειστηριασμόΗ καρδιά της δεν άντεξε, όταν έμαθε για την έξωση από το σπίτι της, το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πρώτη κατοικία και φέρεται να έπαθε το σύνδρομο «broken heart». Η συγκεκριμένη μυοκαρδιοπάθεια έχει όλα τα σοβαρά συμπτώματα της καρδιακής προσβολής και η γυναίκα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου διασωληνώθηκε και εισήχθη στη ΜΕΘ.

2.ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ… ΠΡΩΤΙΑ ΑΠΟ  ΚΑΤΩ

3.Νέα μελέτη – σοκ από Λύτρα: Πέθαναν σχεδόν όλοι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Βαρύτατα εκτεθειμένο το Μαξίμου, μετά το δεύτερο «χτύπημα» Λύτρα. Τα νέα στοιχεία της μελέτης διαλύουν το αφήγημα για την πανδημία και τον κορονοϊό. Τι καταγράφουν για τη θνησιμότητα και τους θανάτους διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ.

Νέα εξαιρετικά δυσμενή στοιχεία προκύπτουν από το δεύτερο μέρος της μελέτης του επίκουρου καθηγητή Δημόσιας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Θεόδωρου Λύτρα, η οποία, αποτελεί, ουσιαστικά τη συνέχεια της περσινής μελέτης που είχε εκδώσει με τον καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σωτήρη Τσιόδρα, προκαλώντας σοβαρές αντιδράσεις.

Είναι, άλλωστε, νωπές οι μνήμες της οργανωμένης κυβερνητικής προσπάθειας να υποβαθμιστεί έως και να ακυρωθεί η περσινή μελέτη, ενώ από τα κυβερνητικά βέλη δεν γλίτωσαν οι Θ. Λύτρας και Σ. Τσιόδρας.

Ο επίκουρος καθηγητής μελέτησε, τώρα, την περίοδο Σεπτέμβρης 2021 – Απρίλης 2022 [διαβάστε τη ΕΔΩ], με τα συμπεράσματα να καταγράφουν αύξηση κατά 21% της θνησιμότητας, αλλά και συντριπτική επιδείνωση του αριθμού των ασθενών που πέθαναν εκτός ΜΕΘ.

Στη μελέτη αναλύονται συνολικά τα στοιχεία από 14.011 διασωληνωμένους ασθενείς με Covid-19, από τους οποίους οι 10.466 (ποσοστό 74,7%) απεβίωσαν, με τη θνησιμότητα να είναι αυξημένη κατά 21% σε σχέση με την περίοδο της πρώτης μελέτης (από την αρχή της πανδημίας έως τον Μάιο του 2021).

«Σφαγή» για τους ασθενείς εκτός ΜΕΘ

Τρομακτικό είναι το στοιχείο για τους ασθενείς με κορονοϊό που δεν μπόρεσαν να εισαχθούν σε ΜΕΘ, καθώς σχεδόν όλοι τους πέθαναν. Ειδικότερα, εκτός ΜΕΘ πέθανε το 97,7% (από τους 1.084) των ασθενών, ενώ το ποσοστό ανάμεσα σε εκείνους που μπήκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας πέφτει στο 72,7%.

Παράλληλα, η θνησιμότητα των διασωληνωμένων εντός ΜΕΘ είναι διπλάσια σε σύγκριση με τους διασωληνωμένους εντός ΜΕΘ, με την επισήμανση, όμως ότι πολλοί από αυτούς ήταν μεγαλύτεροι σε ηλικία.

Στη μελέτη καταγράφεται ότι από τον Αύγουστο του 2021 θάνατοι και διασωληνώσεις αυξάνονται σταδιακά, ενώ η κυκλοφορία της μετάλλαξης Όμικρον, από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο, επιδεινώνει το πανδημικό κύμα, το οποίο, προς την άνοιξη παρουσίασε αποκλιμάκωση.

Πάει περίπατο το αφήγημα του Μαξίμου

Όπως προκύπτει από τα ευρήματα της μελέτης αυτής, το Μαξίμου και το υπουργείο Υγείας βρίσκονται βαρύτατα εκτεθειμένοι για την ανύπαρκτη διαχείριση της πανδημίας τους περασμένους μήνες και τις παλινωδίες με αστυνομικού τύπου μέτρα χωρίς ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ, ενώ δεν είναι λίγα τα κορυφαία στελέχη, προεξάρχοντος του πρωθυπουργού, που έχουν προκαλέσει κατά καιρούς το κοινό αίσθημα με τις δηλώσεις τους για τις «αχρείαστες» ΜΕΘ.

Αρκεί, απλώς, να θυμηθούμε τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής, όταν υποστήριζε ότι «υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι, υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Είναι. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς, σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις μονάδες εντατικής θεραπείας; Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Δεν έχω. Έχετε εσείς; Φέρτε τη!».

 

****