ΔΕΞΙΑ: ΑΝΕΚΑΘΕΝ “ΣΚΟΡΠΙΟΣ” ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΣ!

Παρέμβαση Καραμανλή κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών: Σεβαστείτε τον κόσμο
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής / Φωτογραφία: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με γραπτή δήλωση πραγματοποίησε παρέμβαση ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η δήλωση Καραμανλή

«Όπως έχω ήδη επισημάνει, η κα Μπακογιάννη έχει περιγράψει με ακρίβεια την πολιτική της τότε Κυβέρνησης, που οδήγησε στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Απόφαση που προσέφερε ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα στη Χώρα μας, το οποίο δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκε όπως έπρεπε. 

Η κριτική της Νέας Δημοκρατίας για την προκείμενη συμφωνία είναι ισχυρή και πλήρως τεκμηριωμένη. Ιδίως μάλιστα όταν η όλη διαπραγμάτευση έγινε υπό όρους αδικαιολόγητης βιασύνης και όταν, προφανώς, άλλοι είναι εκείνοι που επείγονται για την διευθέτηση του θέματος. Οπωσδήποτε όμως όχι η Ελλάδα.

Τέλος, όφειλε η Κυβέρνηση να σεβαστεί την ευαισθησία και να αφουγκραστεί τις εύλογες ανησυχίες της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, αλλά και να διαμορφώσει με δική της πρωτοβουλία συνθήκες στοιχειώδους εθνικής συνεννόησης. Δεν είναι επιτρεπτό εθνικά θέματα τέτοιας σημασίας να οδηγούν σε οξύτητα που ευνοεί διχαστικό κλίμα».

 

Ο Αλέξης Τσίπρας εισπράττει σήμερα τα “αργύρια” “της ομερτά με τον υπόδικο π. πρωθυπουργό. Ο  Κώστας Καραμανλής,όπως επί συναπτά έτη κραυαγάζουμε εδώ, είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ υπεύθυνος για τη χρεοκοπία της χώρας. ΄Εμείς, ήδη από το 2008, είχαμε επισημάνει επανειλημμένα τον όλεθρο που πλησίαζε και ζητούσαμε απεγνωσμένα στήριξη στην ενημέρωση. Αποκαλυπτικά είναι δύο αποσπάσματα που παραθέτουμε στη συνέχεια από εκείνα τα κείμενά μας τότε*.

΄Απαντες, όμως   στην εγκληματική συντεχνία του Τύπου απέκρυπταν  πως ο  Κώστας Καραμανλής  μέχρι εκείνη την ώρα είχε διπλασιάσει  το χρέος και το έλλειμμα είχε εκτοξευθεί  στο 15,8% που το έδινε προς τα έξω  λίγο μεγαλύτερο από… 3%!. Με την αποσιώπηση αυτού του εγκλήματος,έδωσαν χρόνο στον υπόδικο πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του να εγκαταλείψουν το σκάφος και να πετάξουν την “καυτή πατάτα” στα χέρια ενός αφελούς και  αδύνατου πρωθυπουργού μετά τη φυγή της “επάρατης” δεκιάς  κυβέρνησης, του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο Αλέξης Τσίπρας,αντί να κάνει “σημαία” του ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αργότερα το ζήτημα της ευθύνης εκείνης της κυβέρνησης και προσωπικά του Κώστα Καραμανλή, ήρθε σε αισχρή διαπραγμάτευη μαζί του και προχώρησαν στην ανίερη συμφωνία. 1. “Σε καλύπτω και δε σε στέλνω στο ειδικό δικαστήριο για τη χρεοκοπία”. 2. “Σου δίνω το βαμμένο Καραμανλικό Πάνο Καμμένο να κάνεις κυβέρνηση”. Είναι η περίφημη ομερτά μεταξύ  Αλέξη Τσίπρα και Κώστα Καραμανλή,η οποία τηρήθηκε ως τώρα χωρίς εκατέρωθεν κλυδωνσιμούς.

Σήμερα, κατάλαβαν στο ΣΥΡΙΖΑ το μεγάλο εκείνο λάθος,τις συνέπειες του οποίου εισπράττουν αυτή την ώρα. Και στο θέμα της εθνικιστικής υστερίας για το Μακεδονικό, αλλά και στο μεγαλοσκάνδαλο της Novartis.

Ο Αλέξης Τσίπρας όφειλε να γνωρίζει πως ιστορικά τα υψηλά στελέχη της Δεξιάς είναι αμετανόητα.  Η φαμίλια Καραμανλή, Ράλλη ,Μητσοτάκη είναι τα ενδεικτικότερα,σύγχρονα παραδείγματα στην πολτική Ιστορία της χώρας.  ΄Εχουν υποστεί γονιδιακή, κυτταρική μετάλλαξη τέτοιας μορφής ,που εύστοχα μας την περιγράφει ο ωραίος μυθοπλάστης της αρχαιότητας Αίσωπος με το βάτραχο και το σκορπιό. Ο Δεξιός,από πρωτοκλασάτα στελέχη ως απλό οπαδό,θα σε τσιμπήσει μια μέρα, κι ας σου κάνει το φίλο. Είναι καταγραμμένη η μοχθηρότητά στο ιδεοληπτικό DNA του.

΄Οπως επανειλημμένα έχουμε επισημάνει εδώ, ο ΄Ελληνας πρωθυπουργός, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε ρεσιτάλ δημαγωγίας και λαϊκισμού σε όλα τα ζητήματα.  Η κριτική μας την εποχή εκείνη  υπήρξε επαινετική για την κυβέρνηση Σαμαρά και  δριμύτατη για τον Αλέξη Τσίπρα σε σημείο να μας καταλογίζουν πως διακατεχόμαστε από αντιΣυριζικό μίσος. Δεν μπορούσαν ούτε μπορούν πολλοί να αντιληφθούν πως η Ιστορία,δεν έχει την πολυτέλεια της ελαστικότητας, δε χαρίζεται, δεν υπηρετεί συμφέροντα και ιδεοληψίες. Καταγράφει και κρίνει την ιστορική πραγματικότητα.

Λίγα χρόνια μετά ,ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός,”ήρθε εις εαυτόν”, αποποιήθηκε τον λαϊκό εξτρεμισμό και προσχώρησε με τόλμη σε ιστορικά βήματα,όπως αυτό τελευταία με το “ονοματολογικό” της Μακεδονίας. Και φαίνεται να πορεύεται με σύνεση και στα υπόλοιπα  θέματα,όπως στο βασικό  της οικονομίας με πρόσωπο πρωτίστως κοινωνικό.

Αυτό το “κρατούμενο”,όμως, της αισχρής συναλλαγής, της ομερτά με τον Κώστα Καραμλή, θα τον ακολουθεί ιστορικά, έστω κι αν το υπόλοιπο  έργο του έχει κριθεί θετικό στις σελίδες της ιστορίας. Θα είναι το μεγάλο του ολίσθημα.

Η υπόθεση της χρεοκοπίας παραμένει ανοιχτή. Κάποιος χρεοκόπησε τη χώρα.Και όχι ΟΛΟΙ οι προηγούμενοι  γενικώς και αορίστως.Ποιος άλλος στη Μεταπολίτευη διπλασίασε το χρέος  και εκτόξευσε σε τέτοια ύψη το έλλειμα; ΄Εχει ονοματεπώνυμο ο υπεύθυνος. Και η Ιστορία το έχει καταγράψει στις μαύρες σελίδες της.

Ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει να γνωρίζει πως ο “σκορπιός” θα τον τσιμπήσει μια μέρα.΄Οσο κι αν  δείχνει φιλικός,ακίνδυνος  και ικευτευτικός τώρα. Και θα είναι θανάσιμο τσίμπημα. Τελειωτικό.

Εδώ και τώρα ας αποφασίσει να τελειώνει με την ομερτά.Να καθίσει τον Κώστα Καραμανλή,αλλά και τα “παμφάγα” της Novartis στο “σκαμνί” .Αν το κάνει, θα καταγραφεί στην Ιστορία ως ο σημαντικότερος, πρωθυπουργός της Ελλάδας,στα νεότερα χρόνια. Αν   κάνει πίσω| η Ιστορία θα εκδικηθεί για αυτή τη μεγάλη συγκάλυψη τους εγκλήματος της  χρεοκοπίας της χώρας και της ατιμωρησίας των ενόχων. “Δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη, δεν κρατιούνται”!

                                    *

Εμείς ήδη από το 2008 είχαμε σε αλληπάλληλα κείμενά μας εδώ  επισημάνει το κακό που έρχόταν. Και ενημερώναμε μάλιστα  συνεχώς ΟΛΟΥΣ αυτούς τους θρασύτατους κονδυλοφόρους, («ο καλύερος απο δαύτους έχει σκοτώσει τη μάνα του»). Και  ειδκά τον  Χατζηνικολάου.  Αλλά, οι… άνωθεν εντολές ήταν τσιμουδιά!  Κομματικά και οικονομικά συμφέροντα απαιτούσαν η κρίση που είχε δείξει τα δόντια της από το τέλος του 2007 να μείνει κρυφή, ώστε να υπάρξουν οι προετοιμασίες της εγκατάλειψης του σκάφους.
΄Ενοχοι εσχάτης προδοσίας αυτά ‘ολα τα ζόμπι της βιομηχανίας  παραπληροφόρησης. Και πρώτα απ΄όλα οι αστέρες της.
Παραθέτουθμε αποσπάσματα  ενός μέρους από   εκείνα τα κέιμενα των  καυτών των ημερών του 2008,που η κρίση είχε δείξει για καλά πια τα δόντια της κι εμείς τρέχαμε έντρομοι να χτυπάμε τις καμπάνες. Αλλά, οι «Χατζηνικολάου» έβγαιναν και  έλεγαν τότε πως τρομοκρατούμε τον κόσμο! Και η καταστροφή ήρθε. Πανάθλιοι,εγκληματίες.
1. ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΥΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ,ΥΜΕΙΣ ΑΔΕΤΕ!
27.11.08
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ
Η Ελλάδα, είναι μια από τις πλέον χρεωμένες χώρες στον κόσμο και με το υψηλότερο κόστος δανεισμού. Παρ΄όλα αυτά, συνεχίζει να δανείζεται ασύστολα, αφού  τα χρέη του παρελθόντος, τα έξοδα εξοπλισμών, τις αστρονομικές επιδοτήσεις των κομμάτων, τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, τις συντάξεις κ.λπ τα εξοφλεί κατά κανόνα με δανεικά. Κανείς δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να γνωρίζει επακριβώς ούτε τα ποσά, που αναλογούν σε κάθε σημερινό ΄Ελληνα να καταβάλει γι αυτά τα χρέη, ούτε και πόσες γενιές μελλοντικά έχουν επιβαρυνθεί με  τα συγκεκριμένα χρέη και τα ελλείμματα της οικονομίας.
Για την κατάσταση αυτή είναι  υπεύθυνα, φυσικά,  και τα δύο μεγάλα κόμματα, που άσκησαν την εξουσία τα τελευταία χρόνια. Συνένοχα, όμως, είναι και τα μικρότερα, που για τους δικούς τους λόγους το καθένα, ή απεσιώπησαν την τραγικότητα της οικονομικής κατάστασης της χώρας ή αποπροσανατόλισαν την κοινή γνώμη, στρέφοντάς την από  το μείζον αυτό θέμα-σκάνδαλο σε άλλα ήσσονος σημασίας.
Σοβαρή είδηση, μεγάλο θέμα,  απίστευτο σκάνδαλο δεν ήταν ούτε είναι στην Ελλάδα εκείνα που όντως είναι τέτοια, αλλά εκείνα που θα κατασκευάσουν και θα αναδείξουν ως τέτοια  τα ΜΜΕ και τα κόμματα του κοινοβουλίου για διαφορετικούς ή  κοινού συμφέροντος λόγους.

….Σήμερα και μετά το 1988-9, χρονιές έναρξης της λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης και μέσω αυτής ,ο Λαμπράκης, ο Μπόμπολας, η κόρη του «Κίτσου» της Ελευθεροτυπίας, οι ανεκδιήγητοι Κουρήδες, ο Ρίζος, ο Κύρτσος, ο  Χατζηνικολάου, ο Τριανταφυλλόπουλος ο Ευαγγελάτος, ο Παπαχελάς,ο Τράγκας, ο Πρετεντέρης και οι λοιποί,  συνεχίζουν απτόητοι να κατασκευάζουν ή να αποσιωπούν ειδήσεις, να επινοούν ή να αποκρύπτουν  σκάνδαλα, αρκεί τα «προϊόντα» που λανσάρουν να έχουν ακροαματικότητα, διάρκεια, σασπένς, με απώτερο στόχο το χρήμα φυσικά, αφού αυτό θα αυξήσει τις διαφημίσεις και θα καλύψει απέραντο χρόνο που χρειάζονται οι εκφωνητές-σχολιαστές στα τηλεοπτικά παράθυρα, για  να καλύψουν. Τα κόμματα, όμηροι τις περισσότερες φορές, αυτής της νοοτροπίας  όχι μόνο δεν τολμούν να αντισταθούν στην κατασκευασμένη πληροφόρηση των ΜΜΕ, αλλά συμμετέχουν στη διαδικασία παραγωγής και τηλεοπτικής της  εξέλιξης, για να αποκομίσουν ανάλογα μικρό ή μεγάλο κομματικό όφελος.

 

….Τέτοια,λοιπόν, είναι τα.. μεγάλα σκάνδαλα στη χώρα μας και αυτούς τους σκοπούς εξυπηρετούν η κατασκευή και το φούσκωμά τους από τα ΜΜΕ και τα κόμματα. Το γεγονός ότι ήδη η χώρα έχει πτωχεύσει, πως δεν υπάρχουν πια χρήματα ούτε καν τα εφ άπαξ να πληρωθούν, πως η Ελλάδα έχει πιάσει πάτο οικονομικά, όπως τα ξένα ΜΜΕ καθημερινά σχεδόν επισημαίνουν, ότι πολύ γρήγορα δεν αποκλείεται ακόμα και τις συντάξεις-μισθούς να κατάσχουν οι Τράπεζες για χρέη ή  να ορίσουν όριο στην ανάληψη ποσών από τις καταθέσεις, γι αυτό το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, κανείς δε μιλά. Αλλά, αν μιλήσουν, ο κόσμος θα σπεύσει να σηκώσει τις καταθέσεις του με αποτέλεσμα οι Τράπεζες να βάλουν λουκέτο και το σύστημα να τιναχτεί στον αέρα από τη μια στιγμή στην άλλη. Και τότε, από πού θα πάρουν τα κόμματα τις  επιδοτήσεις τους-μαμούθ  και οι βουλευτές τις παχυλότατες αμοιβές τους? Πώς θα συνεχίσει το σύστημα να δουλεύει και να διαιωνίζει την απάτη και τον αποπροσανατολισμό των υπηκόων του? Ακούει κανείς?
2. ΚΚΕ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ:ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ
05.12.08
….Εκεί, όμως ,που «δίνουν ρεσιτάλ»,όσον αφορά την αγαστή συνεργασία, την ασυλία και την υποκρισία ΟΛΩΝ των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου, είναι στο μέγα θέμα του καταστροφικού δανεισμού της χώρας. Όπως και σε άλλο  μπλογκ  με τίτλο «ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΥΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ ΥΜΕΙΣ ΑΔΕΤΕ» αναπτύξαμε, η χώρα έχει καταρρεύσει οικονομικά (πτωχεύσει) και αυτή είναι η διαπίστωση όλων των οικονομικών κύκλων της Ευρώπης και των Βρυξελών, φυσικά. Το χρέος και τα ελλείμματα είναι απίστευτα τεράστια. Μισθοί, συντάξεις, εξοπλισμοί, παροχές διάφορες και κονδύλια, καταβάλλονται πλέον μόνο από δανεικά, αφού δεν υπάρχουν χρήματα στον κρατικό κορβανά. Ο δανεισμός (αν βρεθούν δανειστές) της επόμενης χρονιάς( 2009), για παράδειγμα, θα πλησιάσει τα 50-55 δις, ευρώ και με επιτόκιο 2% μεγαλύτερο της…Γερμανίας.
 Και ενώ αυτή είναι η τραγική και μη αναστρέψιμη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η μεν κυβέρνηση αποκρύπτει την αλήθεια από τους ΄Ελληνες, τα δε λοιπά κόμματα, ενώ γνωρίζουν κι αυτά πολύ καλά πως  η οικονομική καταβαράθρωση της χώρας είναι οριστική και αμετάκλητη, όχι μόνο δεν  προβαίνουν σε «σταυροφορία» ενημέρωσης, αλλά τη συγκαλύπτουν κιόλας. Φωνάζουν, τάχα μου, ελάχιστες φορές, αλλά στην ουσία προτιμούν να ασχολούνται με τα …αποδοτικά σε κομματικό όφελος σκάνδαλα, τύπου Βατοπεδίου-Εφραιμ, γιατί είναι «πιασάρικα» και τηλεοπτικά, παρά με το πρόβλημα της οικονομικής κατάρρευσης.
 Αλλά, γιατί αυτή η στάση  και των πέντε ελληνικών κομμάτων-συνεταίρων? Τα δύο μεγάλα κόμματα, βέβαια, έχουν τους ίδιους λόγους να καμώνονται πως δε βλέπουν τίποτα. Αυτό, γιατί και τα δύο, όταν ασκούν κυβερνητική εξουσία, δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να δανείζονται ασύστολα, επειδή ακριβώς ούτε έχουν να προτείνουν ούτε να εφαρμόσουν κάποιο πρόγραμμα πλουτοπαραγωγικό για τη χώρα. Η εύκολη και συνηθισμένη λύση, λοιπόν, είναι ο αναπόφευκτος και σκληρός δανεισμός. Και την εφαρμόζουν ανελλιπώς και αδιαλείπτως από τη μεταπολίτευση και μετά. Τις συνέπεις από  αυτόν τον άκρατο δανεισμό, τις υφιστάμεθα πια όλοι στο πετσί μας. Ευτυχώς, που με την γενική οικονομική κρίση έγινε απόλυτα εμφανές το πρόβλημα και δε γίνεται να το αποκρύψουν άλλο
 Αλλά, καλά τα μεγάλα κόμματα. ΄Εχουν τους λόγους τους να  «κάνουν τη σουπιά».Τα μικρά, όμως, που σε άλλες περιπτώσεις είναι λαλίστατα και βλέπεις, παραδείγματος χάριν, στη Βουλή τον Αλαβάνο να «βγάζει αφρούς» και τον Καρατζαφέρη να …γρονθοκοπεί  την κυβέρνηση, γιατί στο θέμα του δανεισμού κρατούν χαμηλούς τόνους ή τους ψηλώνουν σπάνια? Πήρε, ας πούμε, αυτό το θέμα ποτέ την έκταση του Βατοπεδίου, της Ζίμενς και των άλλων σκανδάλων? Όχι, βέβαια. Και ο λόγος? Πολύ απλός και καθόλου μαχητός.
  Αν μιλήσουν τα μικρά κόμματα, πολλώ μάλλον, αν ξεσπαθώσουν ή ξεκινήσουν σταυροφορία, οι δύο «μεγάλοι», ειδικά το κυβερνών κόμμα, θα ερωτήσουν, πρώτα την κυρία Παπαρήγα : -Εσείς, τι προτείνετε ,δηλαδή, να κανουμε ? Η απάντηση της Παπαρρήγα: -Να τα πάρετε από τους έχηδες, τους Βαρδηνογιάννηδες και…( τα λοιπά μπλα-μπλα της Αλέκας). Εκείνοι, όμως, επιμένουν: -Ακούστε, αυτό το έχουμε στο πρόγραμμα μελλοντικά και όσοι χρωστάνε θα πληρώσουν, δεν το συζητάμε(!).Εμείς μιλάμε, όμως, για τώρα. Σε λίγες ημέρες θα πρέπει να καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους. Όπως πολύ καλά ξέρετε, αυτοί οι μισθοί θα καταβληθούν  από τα δανεικά. Το ίδιο θα γίνει και για τους μισθούς τους του Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου κ.λπ, που κι αυτοί θα καταβληθούν από δανεικά. Προτείνετε, λοιπόν, κυρία Παπαρρήγα, να μην πληρώσουμε μισθούς, συντάξεις και δώρα στους εργαζόμενους?
  Κι εδώ, φυσικά, η κυρία, όπως και οι έτεροι κύριοι των δύο άλλων μικρών κομμάτων, «ποιούν τη νήσσα». Αλλοίμονό τους ,αν πρότειναν να σταματήσουν εδώ και τώρα οι καταβολές μισθών και συντάξεων, για να ορθοποδήσει η οικονομία. Αυτοί, που κόπτονται για το μικροσυνταξιούχο και το μισθωτό,  που «πίνουν νερό στο όνομά του» (που είναι και ο οπαδός τους στο τέλος τέλος), να ζητήσουν να μην καταβληθούν οι αποδοχές του? Την επομένη θα έπρεπε να βάλουν λουκέτα στα κομματικά τους μαγαζιά, όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, ελλείψει πελατείας, γιατί θα είχε λακίσει προς  κάθε κατεύθυνση και δε θα μπορούσε να συμμαζευτεί με τίποτα!
Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΥΛΟ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΗ;
Στην ανάλυσή μας  ((ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ,με τίτλο «ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΕΦΡΑΙΜ: ΔΙΥΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΝΩΠΑ…», 23/12/2001 ),έχουμε αναφέρει και εξηγήσει τους λόγους,που τεκμηριώνουν την άποψή μας πως σήμερα όλοι αυτοί οι “θεατρίνοι” της πληροφόρησης θα έπρεπε να είναι φυλακή. Το μέγα τους έγκλημα είναι ότι κατασκευάζουν την “είδηση”,παρέχουν τεχνητή πληροφόρηση, χαλκεύουν-παραποιούν στοιχεία με δόλιο σκοπό ,που είναι ο αποπροσανατολισμός, η σύγχυση,η παραπαληροφόρηση του “πελατειακού” τους κοινού. Στο άρθρο που μνημονεύσαμε πριν, αναφέραμε συγκεκριμένο παράδειγμα,που επιβεβαιώνει την κρίση μας για την εγκληματική δημοσιογραφική συμπεριφορά αυτών των κυρίων. Λέγαμε,πως ήδη από το 2008 και ενώ η κρίση είχε αναφανεί και έδειχνε επικίνδυνα τα “δόντια” της,οι καθεστωτικοί και χρησιμοθήρες αυτοί «δημοσιογράφοι» και ιδιοκτήτες ΜΜΕ,ενώ γνώριζαν και έβλεπαν την απειλή, αποσιωπούσαν-απέκρυβαν σκόπιμα την αλήθεια και τον κίνδυνο και επέλεγαν συνειδητά και δόλια να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο από το τεράστιο αυτό πρόβλημα της οικονομικής κρίσης και να τον στρέφουν  σε θέματα -προβλήματα “ήσσονος” σημασίας, σε μικροσκάνδαλα (τύπου Βατοπέδι) ή σε “αίμα”, “θέαμα”, “σπέρμα”.
τη μελλοντική δίκη που θα προσαχθούν (και θα προσαχθούν,όταν ανασυσταθεί ο θεσμός της δικαιοσύνης και σ΄αυτη τη χώρα) ,θα υποστηρίξουν ασφαλώς πως δεν μπορούσαν να προβλέψουν την επερχόμενη κρίση. Ψέματα, Η κρίση ήταν προβλέψιμη,ειδικά από εκείνους που είναι υπεύθυνοι και αρμόδιοι να την προβλέψουν (π.χ πολιτικοί, ΜΜΕ, ιστορικοί, οικονομολόγοι). Αυτή ήταν η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ .Αν δεν μπορούσαν να την προβλέψουν, τότε είναι μειωμένης -ελλειμματικής επαγγελματικής ικανότητας, ανεπαρκείς και τέτοια επίκληση δικαιολογίας-ισχυρισμός δεν τους απαλλάσσει καθόλου από την ευθύνη τους,αντίθετα. Τουλάχιστον, ας φρόντιζαν,όπως πάλι ήταν υποχρέωσή τους, να δημοσιοποιήσουν το θέμα,όπως τους είχαμε ενημερώσει, να το κάνουν «ΣΗΜΑΙΑ»,αφού ήταν ζήτημα «ζωής και θανάτου» για τη χώρα. Γνώριζαν να γίνουν εκατομμυριούχοι ή έστω να “τρώνε ψωμί ή παντεσπάνι” απ΄αυτό το “επάγγελμα” και δεν ήξεραν να κάνουν καλά τη δουλειά τους; Θα μπορούσε ένας γιατρός, ένας πιλότος μετά από ένα «κακό», να προβάλουν τέτοιον ισχυρισμό,τέτοια ανόητη δικαιολογία;
  Έστω,λοιπόν, και αν δεχτούμε πως δε γνώριζαν από δική τους ικανότητα, δεν ήταν υποψιασμένοι για το κακό που ζύγωνε,είχαν ενημερωθεί,όπως είπαμε, από μας προσωπικά με άρθρα και αναλύσεις που είχαν σταλεί στα γραφεία τους επανειλημμένα.Αλλά, και πάλι,αν ισχυριστούν πως ούτε από μας έλαβαν ενημέρωση, όταν ξέσπασε η κρίση, γιατί ΕΝΑΣ, έστω ΕΝΑΣ, απ΄ αυτούς δεν ντράπηκε,δεν ένιωσε την ευθύνη για το κακό που έκανε και δε βγήκε να παραιτηθεί ή να ζητήσει συγγνώμη ,επειδή  στάθηκε “μικρός” στις επάλξεις που εκείνος είχε διαλέξει να πολεμήσει; Κανένας απ΄αυτούς τους ανέντιμους “κοδυλοφόρους” δεν έκανε το αυτονόητο,το λιγότερο που θα έπρεπε. Να ζητήσει,δηλαδή, μια συγγνώμη,να υποβάλει μια παραίτηση, να αποχωρήσει απ΄αυτό το χώρο, να δείξει πως διαθέτει ίχνη συνείδησης πολίτη. Αντίθετα, ΟΛΟΙ τους σήμερα το “παίζουν” αθώοι, άσχετοι με το έγκλημα,ξαφνιασμένοι,θύματα κι αυτοί.  Και το χειρότερο, δίνουν συμβουλές “προβλέπουν”, κατακρίνουν άλλους, όπως στο παραπάνω κείμενο που παραθέσαμε της εφημερίδας του ο πανάθλιος Χατζηνικολάου.
Γι΄αυτό και στη μια και στην άλλη περίπτωση (και στην… “παράλλη”),δεν έχουν καμιά δικαιολογία, κανένα απαλλακτικό. Σκόπιμα παραπληροφόρησαν και δημιούργησαν σκοτεινό και ανυπόστατο τοπίο,με σκοπό να κερδίσουν χρόνο,όσο να φτάσει η κρίση ,να εισπράξουν περισσότερο χρήματα , να μπορέσουν να τα επενδύσουν καλύτερα ή να το “κρύψουν-διαφυλάξουν” στις απόρρητες θυρίδες των τραπεζών του εξωτερικού. Σκόπιμα σήμερα “νίπτουν τας χείρας” τους και συνεχίζουν να παραπληροφορούν,να συσκοτίζουν,να υποδεικνύουν άλλους ενόχους,ενώ οι ίδιοι είναι υπόδικοι και κατ΄εξοχήν ένοχοι. (“΄Αλλων ιατρός,αυτός έλκεσι βρύων”=κάνει το γιατρό στους άλλους,ενώ ο ίδιος είναι γιομάτος απ΄ αρρώστιες).
Αυτή είναι η πραγματικότητα,αυτή είναι η πικρή για τους ίδιους αλήθεια. ΄Οσο κι αν προσπαθεί τώρα ο κάθε Χατζηνικολάου να αποσείσει τις ευθύνες του ,δε θα καταφέρει απολύτως τίποτα. ΄Ερχονται για όλους μας ιδιαίτερα “άγριες” ημέρες, αλλά γι΄αυτούς που πρωταρχικά ευθύνονται γι το κακό,που βρήκε τη χώρα, έρχονται ακόμα σκληρότερες.Δεν είναι σίγουρο πως η σημερινή ανυπόληπτη δικαιοσύνη θα τους προστατεύσει,όπως πάντα ,γιατί κι αυτή είναι υπόδικη και θα έχει καταρρεύσει σύντομα από το μέγεθος της ευθύνης της.