ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

1. α.ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΕΜΠΝΕΥΣΗ
Το σύνθημα που έγινε επικό viral -Φρενίτιδα για το «Μην παραχαράσσετε την ιστορία»
Το σύνθημα που έγινε επικό viral -Φρενίτιδα για το «Μην παραχαράσσετε την ιστορία» [βίντεο]

 

Μην παραχαράσσετε την Ιστορία, η Μακεδονία είναι μία». Αυτό το σύνθημα έχει γίνει viral και αποτελεί το No 1 τρεντ στο ελληνικό YouΤube.

Ένας παπάς επέλεξε να μελοποιήσει το σύνθημα «Μην παραχαράσσετε την Ιστορία, η Μακεδονία είναι μία» στο πούλμαν κατά τη διάρκεια της καθόδου στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και αυτό αποτέλεσε έμπνευση για ορισμένους.

Με πολύ beat το σύνθημα τραγουδιέται και χορεύεται ξέφρενα από τα κορίτσια του Power of Love, τους κατοίκους του Κολοκοτρωνιτσίου, την Ελένη Φουρέιρα, τον Άγγελο Μπράτη, μέχρι τον Γκάνταλφ και τους πρωταγωνιστές του La Casa de Papel.

Το video έχει προκαλέσει φρενίτιδα στα social media.

β.Ένταση έξω από σπίτια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

 

\

 

΄Ενταση επικράτησε νωρίτερα και στην Κατερίνη όταν περίπου 800 με 1000 άτομα, κυρίως νεαρής ηλικίας (μαθητές Λυκείου) απέκλεισαν την οικία της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Μπέτυς Σκούφα, και φώναζαν συνθήματα για την Μακεδονία.

΄Οταν επιτρέπουμε παράνομα και καταχρηστικά στους Καργάκους, τους Πλεύρηδες και τους Φραγκούληδες να….συγγράφουν «ιστορία», το μαύρο θα γίνεται  άσπρο και αντίστροφα.  Μεγάλη η ευθύνη της δικαιοσύνης,αλλά και ημών των ιστορικών που δεν τους κόψαμε το δρόμο τόσα χρόνια.

Γυρίσαμε  πάλι πίσω. Επιτρέψαμε σε μια διεφθαρμένη, φανατική μειοψηφία απατεώνων , αυτοπροσδιοριζόμενοι ως υπερπατριώτες, να μολύνουν ένα μέρος της νέας γενιάς των Ελλήνων με τον ιό της παραχάραξης της Ιστορίας.  Σε αυτό το έγκλημα πρωτοστατούν  εθνικιστές, ακροδεξιοΝαζιστές, παπάδες, «δωσίλογοι» τύπου Μίκη Θεοδωράκη.  Θα χρειαστούν χρόνια μέχρι να υπάρξει ιστορική κάθαρση  σε αυτή τη χώρα

2.α. ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Χάος στη Βενεζουέλα με τους δύο προέδρους: 26 νεκροί, συλλήψεις και άγριες συγκρούσεις [εικόνες & βίντεο]
Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Βενεζουέλα(Φωτογραφία: AP Photo/Fernando Llano)

 

Το απόλυτο χάος επικρατεί στη Βενεζουέλα μετά την αυτοανακήρυξη του Χουάν Γκουαϊδό σε πρόεδρο της χώρας, ενώπιον χιλιάδων διαδηλωτών στο Καράκας.

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους και διαδηλώνουν κατά του Νικολάς Μαδούρο, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις συγκρούονται μαζί τους. Οι ταραχές που ξέσπασαν την Δευτέρα και μαίνονται στην Βενεζουέλα, σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις έχουν αποτέλεσμα 26 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ανέφερε το Παρατηρητήριο Κοινωνικών Συγκρούσεων της Βενεζουέλας (OVCS), μια ΜΚΟ προσκείμενη στην αντιπολίτευση στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.

«26 άνθρωποι δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας», τόνισε με tweet της η ΜΚΟ, προσθέτοντας πως επτά από τα θύματα σκοτώθηκαν στην πρωτεύουσα Καράκας.

Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας σε όλη την χώρα, με οχήματα και κτίρια να τυλίγονται στις φλόγες, ανέφερε η εφημερίδα El Nacional. Επικαλούμενη την μκο Foro Penal, η εφημερίδα τόνισε ότι μόνο χθες Τετάρτη περίπου 175 άνθρωποι συνελήφθησαν. Σύμφωνα με τον διευθυντή του Εγκληματολογικού Φόρουμ της Βενεζουέλας, Γκονζάλο Χίμιομπ, τουλάχιστον 278 άνθρωποι συνελήφθησαν από την περασμένη Δευτέρα, ενώ δεν έχει γίνει καταγραφή στα στοιχεία της Πέμπτης.

Τα περισσότερα θύματα ήταν άνδρες ηλικιών μεταξύ 19 και 47 ετών, με την OVCS να αναφέρει ότι ένας 18χρονος έφηβος σκοτώθηκε από πυρά στο Καράκας.

β. Η συνταγή… καταστροφής της πλούσιας Βενεζουέλας
Η συνταγή... καταστροφής της πλούσιας Βενεζουέλας

Πριν από έξι δεκαετίες, η οικονομία της Βενεζουέλας – χάρη στα τεράστια αποθέματα πετρελαίου – ήταν μία από τις πλουσιότερες του κόσμου. Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ είναι αποκαλυπτικά. Τη δεκαετία του ’50, το κατά κεφαλήν εισόδημα των πολιτών της Βενεζουέλας ήταν 30% υψηλότερο από το εισόδημα στην Γαλλία, την Ολλανδία ή το Βέλγιο και έως επτά φορές υψηλότερο από αυτό των πολιτών της Νότιας Κορέας, της Ιαπωνίας και της Σιγκαπούρης. Στην Νότια Κορέα, το κατά κεφαλήν εισόδημα ήταν μόλις 1.185 δολάρια το χρόνο, την ώρα που οι κάτοικοι της Βενεζουέλας ήταν οι πλούσιοι της εποχής, στην τέταρτη θέση παγκοσμίως, με κατά κεφαλήν εισόδημα στα 8.100 δολάρια το χρόνο.

Όμως το οικονομικό μοντέλο της Βενεζουέλας όχι μόνο δεν εκπλήρωσε τις προσδοκίες των πολιτών, αλλά οδήγησε στην πολιτική και οικονομική κατάρρευση της χώρας. Μέχρι τη δεκαετία του ’80, η Βενεζουέλα συνέχισε να εμφανίζει το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στη Λατινική Αμερική, κάτι που συνεχίστηκε και τη δεκαετία του ’90.

Το 1998, εξελέγη Πρόεδρος της χώρας ο Ούγκο Τσάβες, αφού προηγουμένως είχε προσπαθήσει, χωρίς επιτυχία, να πάρει την εξουσία κάνοντας πραξικόπημα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 2000, ο σοσιαλιστής Πρόεδρος επιχείρησε να περιορίσει τις ανισότητες ξεκινώντας μία πολιτική αναδιανομής πλούτου χρησιμοποιώντας τα τεράστια κέρδη της χώρας από τις εξαγωγές πετρελαίου. Οι ανισότητες μειώθηκαν, όμως μεγάλο μέρος του πληθυσμού έμαθε να ζει από τα επιδόματα και τις τεράστιες παροχές. Τα θεμελιώδη στοιχεία της οικονομίας άρχισαν φυσικά να επιδεινώνονται, η διαφθορά να παίρνει τεράστιες διαστάσεις, οι θεσμοί να διαβρώνονται, όμως η πραγματική κατρακύλα ήρθε πολύ μετά.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας του Τσάβες, οι υψηλές τιμές του πετρελαίου έδωσαν τη δυνατότητα για μεγάλα έργα υποδομών, φιλόδοξα προγράμματα κοινωνικού κράτους και αναδιανομής πλούτου, με αποτέλεσμα να περιοριστεί το ποσοστό της φτώχειας από το 50% το 1998 σε περίπου 30% το 2012. Καθοριστική όμως στην εξέλιξη της οικονομίας της χώρας ήταν η απόφαση Τσάβες να κρατικοποιήσει την παραγωγή πετρελαίου.

Ο Τσάβες εθνικοποίησε επίσης τις μεταλλευτικές βιομηχανίες, τις τσιμεντοβιομηχανίες, τις τηλεπικοινωνίες, τις τράπεζες, τα πάντα. Επικεφαλής τοποθέτησε ανθρώπους του κόμματος, που δεν γνώριζαν σχεδόν τίποτα για τη διαχείριση κολοσσιαίων επιχειρήσεων. Ελλείψει σχεδίου για το μέλλον, οι περισσότεροι κλάδοι της οικονομίας οδηγήθηκαν στην κατάρρευση μέσα σε λίγα χρόνια, με συνέπεια η οικονομία της Βενεζουέλας να βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στις εξαγωγές πετρελαίου. Σήμερα το 98% των εσόδων της χώρας προέρχεται από εξαγωγές πετρελαίου και, μάλιστα, πολύ φθηνές σε χώρες – συμμάχους όπως η Κίνα.

Χαριστική βολή

Φτάνοντας στο 2013 και το θάνατο του Τσάβες, η Βενεζουέλα είναι σε δεινή θέση για να την αποτελειώσει ο διάδοχος του Τσάβες, ο εκλεκτός του, Νικολάς Μαδούρο. Ο πρώην οδηγός φορτηγού, με τις έντονα αυταρχικές τάσεις, έχει οδηγήσει την οικονομία στην ολοκληρωτική κατάρρευση, ενώ ταυτόχρονα συντηρεί γύρω του μία κρατικοδίαιτη άρχουσα τάξη, που με τη βοήθεια του στρατού διατηρείται στην εξουσία και έχει καταφέρει με το χρόνο να υπονομεύει τους θεσμούς, οι οποίοι θα μπορούσαν να ελέγξουν την εξουσία, όπως το Ανώτατο Δικαστήριο και η Βουλή.

Σε μία προσπάθεια να αποπληρώσει το χρέος της Βενεζουέλας προς την Κίνα και τη Ρωσία, ο Μαδούρο εξάγει σε αυτές τις χώρες φθηνό πετρέλαιο όσο μπορούν να εξορύξουν οι απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις της χώρας, ελλείψει επενδύσεων εδώ και δεκαετίες.

Πάνω από το 50% του πληθυσμού ζει σε συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης, ο πληθωρισμός υπολογίζεται ότι έφτασε στα τέλη του 2018 το 830.000%, πράγμα που σημαίνει ότι οι τιμές των ελάχιστων προϊόντων που κυκλοφορούν στην αγορά αυξάνονται από λεπτό σε λεπτό. Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τεράστιες ελλείψεις φαρμάκων, με αποτέλεσμα έγκυες να πηγαίνουν σε γειτονικές χώρες για να γεννήσουν και χιλιάδες άνθρωποι να πεθαίνουν στα νοσοκομεία, χωρίς πρόσβαση ακόμη και σε αντιβιώσεις. Τεράστιες είναι και οι ελλείψεις τροφίμων, με τις τελευταίες έρευνες που έχουν γίνει να υπολογίζουν ότι ο μέσος πολίτης έχει χάσει πάνω από δέκα κιλά στην περίοδο της κρίσης. Σημαντικό ποσοστό των παιδιών υποσιτίζονται. Πάνω από 3 εκατομμύρια Βενεζουελάνοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, σε αναζήτηση καλύτερης τύχης.

Πέρυσι, ο Μαδούρο επιχείρησε να αντιμετωπίσει τον υπερ-πληθωρισμό κόβοντας πέντε μηδενικά από το πέσο και συνδέοντας το με ένα κρυπτονόμισμα, γεγονός που επιδείνωσε την κατάσταση.

Την Τετάρτη, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊδό, αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός Πρόεδρος της χώρας, κερδίζοντας αμέσως τη στήριξη των Αμερικανών και άλλων χωρών της Δύσης, ενώ υποσχέθηκε πρόωρες εκλογές. Ωστόσο, σε μία χώρα που δίνει την εικόνα εμφυλίου πολέμου, δύσκολα θα πέσει ο Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος έχει τη στήριξη των Ρώσων, της Κίνας και της Τουρκίας, όσο έχει στο πλάι του το στρατό.

 

΄Ενα καθεστώς που το στηρίζουν οι δικτάτορες της Ρωσίας Πούτιν και Ερντογάν είναι a priori  ίδιο  με το δικό τους. Από την άλλη ,έναν  αυτοαναγορευθέντα πρόεδρο που τον αναγνωρίζουν ένας ακροδεξιός Τραμπ και ένας φιλοΝαζί πρόεδρος της Βραζιλίας, δεν είναι και η καλύτερη εγγύηση ομαλής εναλλαγής  της  εξουσίας και ειρηνικής  διακυβέρνησης της χώρας.

Το μόνο που μπορούμε να πούμε άλλη μια φορά με αφορμή τα τραγικά αυτά γεγονότα, είναι πως το λεγόμενο πολίτευμα της  κοινοβουλευτικής δημοκρατίας οδηγεί σε τραγικά αδιέξοδα,όπως αυτά  τα τελευταία χρόνια στην ταλαίπωρη Βενεζουέλα. Και δεν είναι η μόνη  χώρα.

Στη Ρωσία για παράδειγμα προσέρχεται στις κάλπες  εδώ και πολλά χρόνια ένα ποσοστό που δεν ξεπερνά το 50%. Οι περισσότεροι ψηφοφόροι είναι μαφιόζοι,ακροδεξιοί και εθνικστές και δίνουν την εξουσία επί συναπτά έτη στον ίδιο δικτάτορα. Στην Αμερική δεν είναι λίγες οι φορές που η αποχή ξεπέρασε το 50%. Αλλά  και στην Αγγλία πρόσφατα αποφάσισαν  Brexit  φανατικοί εθνικιστές ,ρατσιστές και ακροδεξιοί που προσήλθαν ομοθυμαδόν και κοπαδηδόν στις κάλπες,ενώ οι ψηφοφόροι του ΟΧΙ και της αποχής,που έφτασε τα 12 εκατομμύρια, ήταν συντριπτικά περισσότεροι από εκείνες τις εγκληματικές φάτσες  με πρώτη τη Μέι, που οδήγησαν τη χώρα εκτός Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης.

Στη Βενεζουέλα και ο δικτάτορα Μαδούρο στη…λαϊκή βούληση ποντάρει. Με εκλογές αναδείχτηκε και θεωρεί εαυτόν νόμιμο πρόεδρο της χώρας. Κρυμμένα τα περισσότερα αυταρχικά καθεστώτα πίσω από τη μάσκα της δημοκρατίας και της λαϊκής  ψήφου, παίζουν αισχρά παιχνίδι,τέτοιας ανηθικότητας,ώστε ο ίδιος ο Τσώρτισλ (η “γρια αλεπού”) αναγκάστηκε να παραδεχτεί   πως η Δημοκρατία είναι το χειρότερο πολίτευμα,αλλά συμβαίνει να υπάρχουν κάποια άλλα χειρότερα.

Δεν υπάρχουν σοβαροί και δίκαιοι κανόνες διεθνώς για την εκλογή των “αρχόντων”. Τα …δημοκρατικά προσχήματα αν κρατάς, αναγορεύεσαι χωρίς πολλά πολλά εξουσία και βγάζεις τη γλώσσα σε όποιον σε αμφισβητεί.  Στις περισσότερες χώρες του κόσμου, αυτό συμβαίνει. Το δημοκρατικό πολίτευμα είναι σαν τον φούρνο του Χότζα.Και μάλιστα πάνω σε…καρότσι για να γυρίζει όπου θέλουν.

Στη Βενεζουέλα το ίδιο ακριβώς γίνεται. Οι μισοί θεωρούν ΝΟΜΙΜΑ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ τους άλλους μισούς …παράνομους και πραξικοπηματίες.  Καμιά γνήσια “Λυδία Λίθος” δεν υπάρχει  παγκοσμίως που θα δοκιμαζόταν  η ποιότητα-εγκυρότητα της διαδικασίας και του τρόπου εκλογής των κυβερνήσεων. Εκλογικοί νόμοι παμπόνηροι, ψήφοι νεκρών και απεχόντων, τρομοκρατία, προπαγάνδα,μύρια άλλα τερτίπια συνήθως καθορίζουν τα αποτελέσματα των εκλογών σε πολλές χώρες του κόσμου.Και ποτέ ή σπάνια ή γνήσια λαϊκη βούληση στην πλειοψηφία της.

΄Οσο για τη Βενεζουέλα αυτή την ώρα   το  σίγουρο είναι πως ο διχασμός είναι βαθύς,οι οπαδοί των μεν και των δε αποφασισμένοι και φανατικοί. Το βέβαιο είναι    πως όποια παράταξη επικρατήσει ,θα “θάψει” την άλλη και μάλιστα…νόμιμα. Και να υπάρξει συναίνεση και  ειρήνη θα είναι προσωρινά.Το “καζάνι βάζει” και η έκρηξη που θα ακολουθήσει  θα είναι μεγάλη και καταστροφική.

3.ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΣΥΝΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙ
Ουκρανία: Σε κάθειρξη 13 ετών καταδικάστηκε ο πρώην πρόεδρος της χώρας Γιανουκόβιτς
Ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς -Φωτογραφία αρχείου: AP

 

«Με τις σκόπιμα παράνομες ενέργειές του, ο Γιανουκόβιτς διέπραξε έγκλημα εναντίον των θεμελίων της εθνικής κυριαρχίας της Ουκρανίας», είπε ο δικαστής Βλαντισλάβ Ντεβιάτκο. Σύμφωνα με την ουκρανική δικαιοσύνη, ο πρώην πρόεδρος είχε στείλει μια επιστολή στον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν, με ημερομηνία 1η Μαρτίου 2014, ζητώντας του να χρησιμοποιήσει τον ρωσικό στρατό και τις αστυνομικές δυνάμεις για να αποκαταστήσει την τάξη στη χώρα του.

Τον Μάρτιο του 2014 η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία. Ο Γιανουκόβιτς είχε καθαιρεθεί από τις 22 Φεβρουαρίου του ίδιου έτους, μετά τις πολύμηνες, φιλοευρωπαϊκές κινητοποιήσεις της πλατείας Μαϊντάν, που καταπνίγηκαν στο αίμα.

Ο Γιανουκόβιτς κρίθηκε επίσης ένοχος για «συνέργεια στη διεξαγωγή επιθετικού πολέμου» εναντίον της Ουκρανίας.

Ο συνήγορος του Γιανουκόβιτς ανακοίνωσε αμέσως ότι ο πελάτης του, που δεν παρέστη στο δικαστήριο, σκοπεύει να ασκήσει έφεση. Ο πρώην πρόεδρος είχε δηλώσει πρόσφατα ότι το μοναδικό λάθος του ήταν ότι «δεν κάλεσε τον στρατό και δεν επέβαλε στρατιωτικό νόμο» για να αποκαταστήσει την τάξη την περίοδο των ταραχών στο Κίεβο.

 

Ο Γιανουκόβιτς ,ο ισχυρότερος και αισχρότερος αχυράνθρωπος του δικτάτορα της Ρωσίας,υπήρξε και ο ίδιο δικτάτορας στην Ουκρανία.Κι αυτός…εκλεγμένος, όπως λέμε παραπάνω ,με τις ψήφους του λαού,αλλά και την “πλάτη” του Ανώτατου δικαστηρίου της χώρας.

Ο ανήθικος αυτός π.πρόεδρος αιματοκύλησε τη χώρα του (10.000 οι νεκροί) τη διχοτόμησε και την παρέδωσε “τελειωμένη” σε ένα επικίνδυνο ιμπεριαλιστή. Σήμερα η ορτινάτσα  του Πούτιν   απολαμβάνει σε “χρυσό κλουβί”  κάπου στη Ρωσία τα αργύρια της προδοσίας του.

 

4.Δημήτρης Καμμένος προς πρόεδρο των ΑΝΕΛ: «Σου είχα πει Πάνο, οι Αριστεροί είναι μπαμπέσηδες»

Δημήτρης Καμμένος προς πρόεδρο των ΑΝΕΛ: «Σου είχα πει Πάνο, οι Αριστεροί είναι μπαμπέσηδες»

Η αυτογωσία είναι αρετή.Θα μπορούσε ποτέ να τη διαθέτει  ένας ακροδεξιοΝαζί,όπως είναι ο π.μαθητής μου ,Δημήτρης Καμμένος; Ούτε ίχνος τσίπας ο ξεδιάντροπος.

Είναι πόνος   για ένα δάσκαλο  να έχει βγάλει τέτοιο μαθητή. Είναι αποτυχία και όνειδος. Πρώτα  για εκείνον. Μετά για μένα.

5.Έρευνα: Σε αυτά τα γυναίκεια εσώρουχα δεν μπορούν να αντισταθούν οι άνδρες -Θα σε ξαφνιάσουν

Ποια εσώρουχα αρέσουν στους άνδρες;

Είναι γεγονός πως τα γυναικεία εσώρουχα είναι το φετίχ όλων των ανδρών. Εχουν την δύναμη να ξυπνήσουν τις φαντασιώσεις τους, να αναδείξουν τον αισθησιασμό που κρύβει μια γυναίκα και να δημιουργήσουν τις ιδανικές προϋποθέσεις, για αξέχαστες προσωπικές στιγμές.

Κάθε γυναίκα έχει τη δική της προσωπικότητα και το δικό της στιλ. Αλλά όλες έχουν την ίδια αγωνία: «Θα του αρέσουν τα εσώρουχά μου»;

 

Γυναικεία εσώρουχα: Φωτογραφία: Jakob de Tobon

Shutterstock

Ακόμα καλύτερα όταν αυτά συνδυάζονται με ζαρτιέρες στο ίδιο χρώμα.

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η χειρότερη ώρα της ημέρας για να κάνεις σεξ -Και είναι η πιο δημοφιλής

Πόσο θέλουν οι γυναίκες να διαρκεί το σεξ; Νέα έρευνα αποκαλύπτει

Οι γυναίκες που πίνουν αυτό το ποτό έχουν περισσότερη διάθεση για σεξ

 

΄Οσο πορνοφυλλάδες και προσνοσάιτ προσδιορίζουν  και ταυτοποιούν τη γυναίκα με σεξουαλικές ιδιότητες και προδιαγραφές, ο σεξισμός θα θριαμβεύει  και το θηλυκό φύλο θα έχει καταχωρηθεί  στη συνείδηση ανδρών και γυναικών ως σεξουαλικό εμπόρευμα και αντικείμενο. Αυτή την αντίληψη οφείλουμε να την πολεμήσουμε . Είναι ένα από τα σοβαρότερα ,αν όχι το σοβαρότερο ,πρόβλημα στην εποχή μας.

Αγώνας για κοινωνίες άφυλες. Χωρίς οι γυναίκες και οι άντρες  να αμαγνωρίζονται με βάση τα  χαρακτηριστικά του φύλου και ειδικά τα σεξουαλικά. Κοινωνίες αταξικές, αντιεξουσιαστικές, απάτριδες και άφυλες περιμένουμε να δούμε.

 

 

6.ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ
Εγκλημα στη Ρόδο: «Τη βίασαν δύο άνδρες το καλοκαίρι, έτρεμε σαν ψάρι» -Μαρτυρία-σοκ για την Τοπαλούδη
Εγκλημα στη Ρόδο: «Τη βίασαν δύο άνδρες το καλοκαίρι, έτρεμε σαν ψάρι» -Μαρτυρία-σοκ για την Τοπαλούδη

Πηγή: Εγκλημα στη Ρόδο: «Τη βίασαν δύο άνδρες το καλοκαίρι, έτρεμε σαν ψάρι» -Μαρτυρία-σοκ για την Τοπαλούδη | iefimerida.gr

 

Δε λέει να το αφήσει ήσυχο  το τραγικά δολοφονημένο  κοριτσάκι η προνοφυλλάδα. ΄Εφαγαν μπόλικο ψωμί οι κοντυλοφόροι της με τούτη την υπόθεση.  Σε καθημερινή βάση ,με τα πόδια  γυμνά, σεξιστικά υπονοούμενα και  κουτσομπολιό Κατίνας.

Καλά,εισαγγελέας δεν υπάρχει. Γνωστό αυτό.  Πατέρα δεν έχει η άτυχη Ελένη να κατέβη να τους “τα κάνει λίμπα”;  Δεν καταλαβαίνω ώρες- ώρες τους ανθρώπους.

14.30

 

 

7. 153 «ναι» πήρε η Συμφωνία των Πρεσπών -Ποιοι ψήφισαν
153 «ναι» πήρε η Συμφωνία των Πρεσπών -Ποιοι ψήφισαν

 

Υπέρ της Συμφωνίας ψήφισαν και οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στους οποίους προστέθηκαν 8 βουλευτές από πέντε κόμματα της αντιπολίτευσης: Κατερίνα Παπακώστα, Έλενα Κουντουρά, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Σπύρος Δανέλλης, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς, Σπύρος Λυκούδης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Κατά της Συμφωνίας ψήφισαν 146 βουλευτές από 6 κόμματα της αντιπολίτευσης: τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ, τη Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ, τους ΑΝΕΛ, την Ένωση Κεντρώων και κάποιους ανεξάρτητους.

 

Σόου της Χρυσής Αυγής

Για αρκετή ώρα η ψηφοφορία σταμάτησε γιατί ο Κώστας Μπαρμπαρούσης της Χρυσής Αυγής ψήφισε «Οχι στην προδοσία», όπως είπε και αποχώρησε από την αίθουσα.

Ο πρόεδρος της βουλής τον κάλεσε να επιστρέψει λέγοντας ότι δεν υπάρχει και δεν μπορεί να καταγραφεί ψήφος «Οχι στην προδοσία». «Υπάρχει ναι, όχι, παρών, τίποτα άλλο» επέμεινε ο κ. Βούτσης.

Σήκωσε πανό ο Σαρίδης

 

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι την ώρα που ήταν να ψηφίσει ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης σήκωσε πανό μέσα στην ολομέλεια εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών και φώναξε «Οχι».

 

Αποχώρησε η αντιπολίτευση από την ολομέλεια πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία

Ενας ένας οι βουλευτές της αντιπολίτευσης που ψήφισαν Όχι στην Συμφωνία αποχωρούσαν από την αίθουσα της ολομέλειας, πριν ολοκληρωθεί η ψηφοφορία. Με τον τρόπο αυτό η αντιπολίτευση άφησε μόνο το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τους «πρόθυμους» να πανηγυρίσουν.

Τούσκ: Τουσκ: Αλέξη, Ζόραν μπράβο, δεν διστάσατε να θυσιάσετε τα συμφέροντά σας για το κοινό καλό

Με tweets σε ελληνικά, σκοπιανά και αγγλικά συνεχάρη τη έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο ο Ντόναλντ Τουσκ.

«Είχαν φαντασία, ανέλαβαν το ρίσκο, δεν δίστασαν να θυσιάσουν τα συμφέροντά τους για το κοινό καλό. Αλέξη, Ζόραν – μπράβο! Πετύχατε το ακατόρθωτο», έγραψε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Τι προηγήθηκε: Υψηλοί τόνοι, δύο στρατόπεδα

Πολιτικοί αρχηγοί και βουλευτές μοιράστηκαν επί τρεις ημέρες σε δύο στρατόπεδα, με επιχειρήματα υπέρ και κατά της Συμφωνίας.

Οπως ήταν φυσικό, ξεχώρισε η αντιπαράθεση μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη και οι δύο εντελώς διαφορετικές ερμηνείες για τα εθνικά συμφέροντα και την εξωτερική πολιτική.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την αντιπολίτευση για υποκρισία και εκτίμησε ότι η Ελλάδα βγαίνει κερδισμένη από την Συμφωνία των Πρεσπών. Κάλεσε δε τους βουλευτές να σταθούν όρθιοι  και να πράξουν το εθνικό τους καθήκον χωρίς να τρομοκρατηθούν.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «εθνική ήττα» καλώντας τους βουλευτές να πουν «όχι» στην εθνικά επιζήμια συμφωνία.

΄Ωρα 16.00