Ο ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΄Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ… ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

1. Όταν η ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ “αγάπησε” το Ισραήλ

Όταν η ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ “αγάπησε” το Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ταχθεί ξεκάθαρα στο πλευρό του Ισραήλ στον πόλεμο με τη Χαμάς, με “μπροστάρηδες” στελέχη που έχουν αντισημιτικό παρελθόν, όπως Γεωργιάδης και Πλεύρης

Στην επιμνημόσυνη δέση για τα θύματα από την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ, στην Εβραϊκή Συναγωγή Αθηνών, την περασμένη Πέμπτη, το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων οι Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης. Κάτι που μερικά χρόνια πριν θα φάνταζε αδιανόητο.

Οι υπουργοί Επικρατείας και Εργασίας, όπως και ο συνοδοιπόρος τους από το ΛΑΟΣ στη ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, ξεκίνησαν βέβαια την πολιτική τους καριέρα από την άκρα δεξιά, “πουλώντας” μεταξύ άλλων και αντισημιτισμό. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης άλλωστε κατηγορούσε τους Εβραίους για την 11η Σεπτεμβρίου και μετά την επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα το 2008 έλεγε πως “οι Εβραίοι μυρίζουν αίμα”.

***

Οταν ακούς τον  ακροδεξιό Πλεύρη (υιό) να δηλώνει φιλοΕβραίος  ή  το ΝεοΝαζό Μιχαλολιάκο φιλοΠαλαιστίνιο…κράτα και μικρό καλάθι. Πρέπει να ψυλλιάζεσαι πως  κάποιο λάκκο   έχει  η φάβα. Κι ασφαλώς, έχει. Και μεγάλο μάλιστα.

Η σφαγή που προκάλεσε η  Χαμάς ήταν η αφορμή   να τραβηχτούν οι μάσκες και να φανεί το απαίσιο πρόσωπο του αντισημιτισμού που είναι ίδιο, αιώνες τώρα. Η έξαρση του κατά καιρούς, αν και οφείλεται σε διαφορετικές αφορμές , έχει πάντα την ίδια αιτία. Ο Εβραίος είναι…Εβραίος.  Δε χρειάζεται  να επεξηγήσεις  τί το κακό να είσαι τέτοιος .  Φτάνει που είσαι.

Οι θάλαμοι αερίων και τα κρεματόρια ήταν μια φάση από τις χειρότερες και απάνθρωπες, ασφαλώς,  της ίδιας καθολικής  πεποίθησης. Αλλά ,δεν υπήρξε  η μόνη. Προηγήθηκαν κι άλλες όμοιες  εκκαθαρίσεις  κατά καιρούς στο διάβα της Ιστορίας , τόσο σε επίπεδο μαζικής γενοκτονίας, όσο και  σε προσωπικές τραγωδίες του Εβραίου της Διασποράς στην καθημερινή του ζωή. Είναι όλα  αυτά που συνθέτουν το διαχρονικό τερατούργημα του αντισημιτισμού και της τραγωδίας αυτού του λαού, που συνεχίζεται ως τις ημέρες μας.

Η Δεξιά παγκόσμια   σε όλη  την ιδεοληπτική της  επέκταση   διακατέχεται   κατ΄ εξοχήν από αντισημιτικά αισθήματα.  Η  ελληνο-Ορθόδοξη   του τρίπτυχου  πατρίς- θρησκεία- οικογένεια, έχει έναν επιπλέον λόγο  να μισεί τον « Οβριό», που σταύρωσε το Χριστό.  Και είναι αυτός ο λόγος που οι  νεόκοποι ΦιλοΣιωνιστές σαν το Γεωργιάδη και τον  Βορίδη, δε μας πείθουν για την ανάνηψή τους και την αγνότητα των προθέσεών τους.

 Αντίθετα, από την  Αριστερά  το δράμα των Εβραίων είχε εισπράξει  τη μεγαλύτερη κατανόηση και συμπάθεια. Κι αυτή η Αριστερά ,δεν άλλαξε ξαφνικά στρατόπεδο σήμερα.   Οι αντιΣιωνιστές του αριστερισμού, είναι εντελώς διαφορετική συνομοταξία. Και μόνο Αριστεροί δεν  αισθάνονται.  Ως σφόδρα αντιΣιωνιστές  δε θεωρούν πως …χάθηκε ο κόσμος  για τα σφαγιασμένα από τους Ισλαμιστές  Εβραιόπουλα ,για να έχουν λόγο να διαδηλώσουν κατά των φονιάδων ,όπως  κάνουν  για εκείνα που δολοφονούν οι Ισραηλινοί.   Αυτό , δα  έλειπε!

2. «Η επάνοδος της ελληνικής οικονομίας δίνει μαθήματα στις ΗΠΑ»

IEFIMERIDA.GR

Forbes, Ακρόπολη

«Μια αξιοσημείωτη θετική αλλαγή» για την Ελλάδα χαρακτηρίζει την πρόσφατη ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s ο Steve Forbes, Πρόεδρος της εταιρίας Forbes Media.

Στο podcast «What’s Ahead» που παρουσιάζει ο ίδιος, αναλύει πώς η χώρα πέτυχε μια «εκπληκτική στροφή» από τότε που ανέλαβε την εξουσία η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, και κατάφερε να γίνει «πρότυπο» για άλλες χώρες.

****

Θα ξαναγίνει ό,τι έγινε και στην πρώτη χρεοκοπία της χώρας; ΄Οχι, ασφαλώς, γιατί τούτη τη  φορά θα είναι η οργή  αυθεντική, ως λαϊκή ,μη κατευθυνόμενη.   Και τέτοιας έκτασης και έντασης, που δε θα θυμίζει  τίποτα από τις ημέρες  των  …Αγανακτισμένων   της  πλατείας Συντάγματος. Εκείνη η αναταραχή,  τότε, που έμοιαζε με λαϊκό ξεσηκωμό , αρχής γενομένης από  το 2008 (δολοφονία Γρηγορόπουλου από τους Χρυσαυγίτες ένστολους ) και με κορύφωση   από το  2010, ως το 2013,  δεν ήταν τίποτα περισσότερο   από μια στημένη παράσταση με σκηνοθέτη το ΝεοΝαζί Μιχαλολιάκο και ηθοποιούς  τα τάγματα  εφόδου του ( απόγονοι των γνωστών  Ταγμάτων Ασφαλείας στη Γερμανική  Κατοχή). Η πλαισίωση αυτή της  ομήγυρης των  Ναζιστών   από μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις ήταν της μορφής…λίθοι πλίνθοι κέραμοι, ατάκτως ερριμένα.

Από την άλλη, είναι και το…άλλο!   Δεν πρόκειται να υπάρξει  “Τσίπρας”, που αντί να  στείλει  φυλακή  τον «Κωστάκη» τον άφησε ελεύθερο να ξεκοκαλίζει  κουτσομούρες  στη Ραφήνα και να βγαίνει κάθε τόσο,  τάχα …λάβρος (!) κατά Κυριάκου Μητσοτάκη με αμφισημίες και υπονοούμενα  (όμοια σαν τους αφορισμούς και τα θέσφατα τον αλήστου μνήμης θείου του Εθνάρχη)  που ο Κώστας Βαξεβάνης  σε γραμμή ανανήψαντος  Αντώναρου , ερμηνεύει,  ως   αντιΔεξιό μέτωπο στη Δεξιά.

«Θα φάει η σκουριά το σίδερο και το κουνούπι ατσάλι» τις άγριες ημέρες  που φτάνουν. Και  δε θα μπορεί κανένας κορόνα, Πούτιν, στρατηγός άνεμος και κλιματική αλλαγή να  αποκρύψει την αβάστακτη πραγματικότητα που θα  βιώνει σύντομα ο ΄Ελληνας στη δεύτερη χρεοκοπία που διανύουμε.

Και είναι τότε που ο  Κυριάκος Μητσοτάκης δε θα προλάβει να περάσει τα σύνορα, αλλά θα περιφέρεται από χωρίου  εις χωρίον  για να διασωθεί.  Θα τον  κυνηγάει ένα ολοκληρος λαός ,  κραδαίνοντας   τα σημερινά δημοσιεύματα του γκεμπελίσκου αχυρανθρώπου τους Χρήστου Ράπτη.

Χωρίς ο ίδιος να το αντιληφθεί …τύλιξε τα αφεντικά του  σε μια κόλλα χαρτί. Μόνο που τούτη δε θα είναι σαν  εκείνο που τυπώνει τα αισχρά ψεύδη του και τα φέικ νιους της παραπλάνησης. Θα είναι το  φυλακιστήριο έγγραφο -εισιτήριο για   τα  κελιά που περιμένουν να   φιλοξενήσουν  όλο τον αγγελικά πλασμένο κόσμο    της κυβερνητικής  και γκεμπελικής μαφίας.

Κοντός ψαλμός, αλληλούια!