Ο ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΦΥΛΑΚΗ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΟΜΩΣ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕΙ ΜΕΣΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ.

1. Μάγδα Φύσσα:  “Ο Παύλος λάτρευε τα παιδιά… Θα ήθελα να συμβουλεύσω τα παιδά να διαβάζουν Ιστορία…”

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ η μητέρα του Παύλου Φύσσα: "Ποια δικαίωση; Μας 'φάγαν το παιδί"

2. Παναγιώτης Φύσσας: «Ο Παύλος σταμάτησε για να μην τρέχουμε μια ζωή πίσω τους»

Ένα χρόνο έπειτα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά ο πατέρας του άτυχου νέου στέλνει ένα μήνυμα ειρήνης, ενόψει των διαδηλώσεων που προγραμματίζονται στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha την Τρίτη, ο κ. Παναγιώτης Φύσσας μίλησε συμβολικά από το σημείο στο οποίο έπεσε νεκρός ο Παύλος, στο Κερατσίνι.

«Είναι ένας χρόνος και μου λείπει. Μου λείπει και σαν γιος μου και σαν φίλος. Να μην το νιώσει κανένας πατέρας αυτό. Πόσο μου λείπει… απεριόριστα. Όπως δεν έχει άκρη ο ουρανός, έτσι δεν έχει άκρη και ο πόνος μου», είπε ο κ. Φύσσας.

«Εδώ έπεσε ο Παύλος και θα μπορούσε να μην είχε πέσει. Θα μπορούσε να είχε φύγει, να είχε τρέξει. Δεν έτρεξε, σταμάτησε. Γιατί σταμάτησε; Για να σταματήσει αυτούς, γιατί όσο θα έτρεχε ο Παυλός, μια ζωή θα τρέχαμε πίσω τους και μια ζωή θα τρέχουν από πίσω μας», είπε και συνέχισε: «Όσο φεύγουμε αυτοί μας κυνηγούν, μα όσο αντιστεκόμαστε, κάπου τους φρενάρουμε. Αυτό πιστεύω ήταν το σκεπτικό του Παυλου: Γιατί να τρέξω; Τι έχω κάνει και πρέπει να τρέξω; Εγώ έχω το δίκιο θα τρέχω κιόλας;».

Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα θέλησε να στείλει και ένα μήνυμα ειρήνης, μια απάντηση σε όσους μέχρι και σήμερα -όπως υποστηρίζει- προκαλούν, αρνούμενοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους για ότι συνέβη.

   Δυο “χρυσές” επισημάνσεις μόνο χωρίς σχόλια από τα λόγια των γονιών του Παύλου :

1.  Η Μάνα:  “Τα παιδιά να διαβάζουν Ιστορία” !

2.Ο πατέρας: “Γιατί σταμάτησε; Για να σταματήσει αυτούς, γιατί όσο θα έτρεχε ο Παύλος, μια ζωή θα τρέχαμε πίσω τους και μια ζωή θα τρέχουν από πίσω μας».