ΓΛΕΖΟΣ …ΣΥΓΓΡΑΦΩΝ ΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙΑ!

 

Το ποίημα του Γλέζου για τις απολυμένες καθαρίστριες
Ένα ποίημα του Μανώλη Γλέζου, εμπνευσμένο από τον αγώνα των 595 απολυμένων εργαζομένων γυναικών, του Υπουργείου Οικονομικών έγραψε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος.

Αναλυτικά:

«Η καρδιά της Αριστεράς
σπαρτάρησε καθώς έστηνε τ΄ αυτιά της
κι’ άκουγε τις εργαζόμενες ελληνίδες
Όχι να μοιρολογάνε τον πόνο τους
αλλά να αγωνίζονται στις επάλξεις του χρέους
για τις ίδιες, για τον ελληνικό λαό
και όλους τους λαούς της Ευρώπης
και του κόσμου».

Ποιό χρέος και… “πράσινα άλογα”,μωρέ Γλέζο; Για τη  “μάσσα” παλεύουν οι κυρίες. Πελάτες κομμάτων είναι, που πήραν τη θεσούλα με “σημείωμα” του κομματάρχη και παριστάνουν τώρα και τις ηρωίδες. Αν ήταν έντιμες  και αριστερές, θα πήγαιναν τόσο καιρό να βγάλουν μεροκόματο στις φράουλες και τις ελιές, που σαπίζουν στα δέντρα. Πολύς απολυμένος κόσμος έφυγε για επαρχία . Κι άλλοι, πήρανε το “δισάκι τους στον ώμο” και  τραβήξανε στην ξενιτιά να βγάλουν ένα κομμάτι ψωμί. Αλλά, όντως, είναι δύσκολο να αφήσεις, έστω και τη σφουγγαρίστρα, αν είναι  να καθαρίζεις  γραφεία  Υπουργείου στο Σύνταγμα.

Με τέτοια που λέει και κάνει ο Μανώλης Γλέζος δε θέλει πολύ να καταντήσει ΚΑΙ γραφικός ! Κάπου πρέπει να σταματήσει. Το οφείλει στον εαυτό του. Αλλιώς, φοβάμαι πώς έχουνε να δούνε πολλά τα μάτια μας και να ακούσουνε διάφορα τα αυτιά μας από το πάλαι ποτέ ήρωα που κατάντησε   “κράχτης” οπαδών   του Τσίπρα.