“Ο Χριστός ξανασταυρώνεται” στην Ελλάδα, την Ουκρανία , τη Γάζα!

 

 

1. Ο Τούρκος υπουργος ΄Αμυνας Γκιουλέρ: Τα F-35 δεν θα δώσουν πλεονέκτημα στην Ελλάδα στο Αιγαίο

 

Άγιο Φως: Αν δεν ήταν «μεταφορά», θα μπορούσε να είναι… λαμπαδηδρομία

Να το έλεγε μόνο ο Γκιουλέρ, ο Κυριάκος  θα είχε εύκολη τη δικαιολογία. «Τούρκος είναι…τούρκικα μιλάει».

Εκείνοι, όμως ,  που   γνωρίζουν από πρώτο χέρι τί σόι στρατά είναι τα δικά μας και τί των άλλων απέναντι , στέλνουν αδιάβαστους κυβέρνηση και αχυρανθρώπους  της  και κάνουν κομμάτια το μύθο πως τα Ραφάλ και οι φραγάτες  (τώρα και  ταF-35) δίνουν  στρατιωτική υπεροχή της Ελλάδας στο Αιγαίο.

Αν (ανα)δίνουν κάτι, είναι  μόνο μπόχα αισχρής   απάτης και απερίγραπτης  διαφθοράς.  Τα άλλα, είναι χορτάρι   να αναμηρυκάζουν τα πρόβατα-  χαχόλοι τους.

΄Εχουμε, λοιπόν και λέμε:

Η Κατάταξη Στρατιωτικής Ισχύος 2024 της Global Firepower σε αξιολόγησε 145 χωρών  με βάση τις στρατιωτικές τους ικανότητες :

ΗΠΑ, (1η)

Ρωσία (2η)

Κίνα  (3η)

Ινδία (4)

Νότια Κορέα (5η)

Ιαπωνία (6η)

Ηνωμένο Βασίλειο (7η)

ΤΟΥΡΚΙΑ (8η)

********

ΕΛΛΑΔΑ  (32η)

Τότε,

-Γιατί ο Κυριάκος ενώ γνώριζε πως το 8άρι της Τουρκίας   είναι απείρως πιο ισχυρό  από το  αστείο 32άρι της Ελλάδας και μη ανατρέψιμο , πέταξε τόσα δισ  μιας χρεοκοπημένης οικονομία στα σκουπίδια;

-Γιατί άφησε 20.000 ανθρώπους να πεθάνουν εκτός ΜΕΘ;

-Γιατί σκότωσε τόσους  αθώους  επιβάτες στα Τέμπη;

-Γιατί έφτασε τη βενζίνη στα 2.5 ευρώ;

-Γιατί φτωχοποίησε το 80% του ελληνικού λαού;

Για τις μίζες,  ασφαλώς .  Και άλλοθι την…ισχύ και την άμυνα της χώρας!

 Εγγόνια και τρισέγγονα  του ίδιου  και της μαφιόζικης οργάνωσης που τον περιστοιχίζει, θα τρώνε (έτσι νομίζουν) από τα ματωμένα  λεφτά των Ελλήνων   με “χρυσά κουτάλια”.   Από την άλλη, η επίσης βρώμικη γαλάζια ακρίδα  που ρημάζει   τη χώρα πέντε χρόνια τώρα με αντάλλαγμα την ψήφο της , φαντάζεται πως η χώρα θα συνεχίζει να διαπρέπει στο άθλημα της ατιμωρησίας ,αφού από συστάσεως ελληνικού κράτους ,αποτελεί  το κορυφαίο, εθνικό της σπορ.

ΟΜΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΠΙΑ!  Η  ΤΙΜΩΡΙΑ    ΠΟΥ  ΕΛΠΙΖΟΥΝ  ΠΩΣ ΔΕ  ΘΑ  ΥΠΟΣΤΟΥΝ    ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΕΡΟΙ  ΔΡΑΣΤΕΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ  ΕΓΓΥΗΣΗ ΖΩΗΣ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.  ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ.

Να θυμάται,  λοιπόν, όλη τούτη η άγρια κομματική Greek mafia, αφεντικά και υποτακτικοί , ημέρα  που θρηνούν (τάχα) τα «θεία πάθη»  πως η Σταύρωση της χώρας , αργά ή γρήγορα, όπως ακριβώς το περιγράφει ο ευαγγελικός θρύλος   ,θα καταλήξει στην Ανάστασή της.  ΄Όχι, όμως, χωρίς πόνο, δάκρυ και αγωνία.

Μια μόνο θα είναι η διαφορά από το χριστιανικό  στόρι.   Ο «Ιούδας», δε θα κρεμαστεί μόνος του.  Θα τον κρεμάσουν…ανάποδα  .Κι αυτόν και τις γενιές τους  με τα κλεμμένα  αργύρια της προδοσίας του!

2. 98χρονη βάδισε 10 χλμ. με το μπαστούνι της για να ξεφύγει από τη ρωσική κατοχή στην Ουκρανία 

Δύο φορές έπεσε στη διάρκεια της πορείας της η Ουκρανή γιαγιά, αλλά ξανασηκώθηκε αποφασισμένη να ξεφύγει από τον εφιάλτη της ρωσικής κατοχής

Η γιαγιά επέζησε του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τώρα βλέπει τη χώρα της να καταστρέφεται από τον επεκτατικό πόλεμο της Ρωσίας. «Να που χρειάστηκε να ζήσω και αυτόν τον πόλεμο. Και στο τέλος δεν μου απέμεινε τίποτε. Εκείνος ο πόλεμος (ο Β’ Παγκόσμιος) δεν ήταν σαν αυτόν (τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας). Ούτε ένα σπίτι δεν είχε καεί. Αλλά τώρα, όλα έχουν πάρει φωτιά…», είπε η 98χρονη στους διασώστες της.

****

Κατά τα άλλα ο Νέος Χίτλερ της Ρωσίας  γιορτάζει  κάθε χρόνο  τη  συντριβή από τον κόκκινο στρατό  του παλιού  Ναζί   που νεκρανάστησε στις μέρες μας   ως  τέρας της Ρωσίας.   Και όχι μόνο. Εισέβαλε στην Ουκρανία για να…αποναζιστικοποιήσει,  λέει,  τους Ουκρανούς.  Τί ειρωνεία!

Η τραγωδία ενός ολόκληρου λαού αποτυπωμένη   στο πρόσωπο και στα λόγια μιας    Ουκρανής   γιαγιάς    που έζησε στο πετσί της την αγριότητα και την απανθρωπιά   του Στάλιν και του Χίτλερ.  Και συνεχίζει στα 100 σχεδόν της χρόνια, να  βιώνει το ίδιο δράμα  από  τον Πουτινισμό, που δεν είναι τίποτα λιγότερο από  την αντιγραφή   του Ναζισμού και το Σταλινισμού .

3.Άγιο φως 2024: Έρχεται στην Ελλάδα υπό δρακόντεια μέτρα στα Ιεροσόλυμα – Στη σκιά του πολέμου

Associated Press

Η ελληνική αποστολή θα φτάσει στα Ιεροσόλυμα με κυβερνητικό αεροσκάφος για μεγαλύτερη ασφάλεια

****

Ο θρύλος της Σταύρωσης  στα ίδια χώματα, αλλά σήμερα  στη δραματική του πραγματικότητα: Πάνω από 30.000 οι νεκροί στη Γάζα. Τα δύο τρίτα  γυναίκες και παιδιά!

“Ο Χριστός ξανασταυρώνεται” (*) κι εδώ.   Με σταυρωτή και “Ρωμαίους”,  έναν  ακροδεξιό , ανισόρροπο τύραννο  Νετανιάχουν και το φανατικό  Ορθόδοξο ιερατείο  με τον όχλο του.

Οι κραυγές και ο πόνος  μας,  η  τιμωρία  των Σταυρωτήδων που ζυγώνει!

_______________

(*) Νίκος Καζαντζάκης, Ο Χριστός ξανασταυρώνεται (απόσπασμα)

 

Σώπασε. Η νύχτα πια είχε πέσει, οι γριές είχαν ανάψει φωτιές και μαγείρευαν, τα παιδιά κουκούβιζαν γύρω τους πεινασμένα και περίμεναν. Ο Μανολιός άπλωσε το χέρι, άγγιξε το γόνατο του παπα-Φώτη, που ‘χε βυθιστεί σε συλλογισμούς και δε μιλούσε.
– Πώς πρέπει ν’ αγαπούμε τον Θεό, γέροντά μου; ρώτησε.
– Αγαπώντας τους ανθρώπους, παιδί μου.
– Και πώς πρέπει να αγαπούμε τους ανθρώπους;
– Μοχθώντας να τους φέρουμε στο σωστό δρόμο.
– Και ποιος είναι ο σωστός δρόμος;
– Ο ανήφορος»