“ΠΑΤΡΙΣ ,ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ” ΑΠΟ ΤΑ ….”ΑΡΙΣΤΕΡΑ”!

                    ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1. Σάλος στην Τουρκία: 103 απόστρατοι ναύαρχοι επικρίνουν τον Ερντογάν -«Ανακοίνωση που θυμίζει πραξικόπημα» απαντά η κυβέρνηση του

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Εξελίξεις έχει πυροδοτήσει στην Τουρκία τις τελευταίες ώρες η ανακοίνωση που εξέδωσαν 103 απόστρατοι ναύαρχοι του Πολεμικού Ναυτικού, επικρίνοντας την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην επιστολή που εξέδωσαν τα ξημερώματα της Κυριακής, οι ναύαρχοι στρέφονται κατά της κυβέρνησης για τη στάση της αναφορικά με τη Συνθήκη του Μοντρέ, ενώ την κατηγορούν για προσπάθεια ισλαμοποίησης των ενόπλων δυνάμεων.

Παράλληλα, προειδοποιούν ότι η Τουρκία μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με δύσκολες και επικίνδυνες καταστάσεις, που θα απειλούν την εθνική ασφάλεια, αν επιδιώξει αλλαγή της Συνθήκης. Η Συνθήκη του Μοντρέ, που υπεγράφη το 1936, έδωσε στην Τουρκία τον έλεγχο των στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων και της επέστρεψε τη στρατικοποίησή τους.

***

Το πουλόβερ  ξηλώνεται ακόμα πιο γρήγορα απ΄ όσο υπολογίζαμε (και ελπίζαμε).  Από  εδώ και ύστερα, ουδείς γνωρίζει πότε και πώς θα πέσει ο  “Σουλτάνος”, που τόλμησε,  ως άφρων, γενικώς που είναι,  να τα βάλει με τους Κεμαλιστές και  το στρατό.

Το σίγουρο  είναι πώς θα πέσει.  Οι Αμερικανοί το έχουν ως προτεραιότητα,  άλλωστε. Ειδικά τώρα που ο “Τσάρος” πάνω στην Ουκρανία , πάει να ανοίξει νέα πολεμικά μέτωπα. Και  αρχηγοί καρτών που ανήκουν στο ΝΑΤΟ, σαν τον Ερντογάν , μιας Τουρκίας  “εκ των ων ουκ άνευ” για την ύπαρξη  της συμμαχίας,  δεν μπορούν να σταθούν για πολύ στην εξουσία.

Εν αναμονή ταχέων συμβάντων.

 

2. “ΠΑΤΡΙΣ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ,  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ” ΑΠΟ ΤΑ ….”ΑΡΙΣΤΕΡΑ”

Το συμφέρον του παιδιού, προπέτασμα για έναν προβληματικό νόμο

“Η «Εφ.Συν.» δίνει σήμερα βήμα σε εκείνους που δεν κλήθηκαν ποτέ να πουν τη γνώμη τους στον Κ. Τσιάρα, σε εκείνους τους ειδικούς που δεν διαθέτουν ισχυρά λόμπι όπως οι συνομιλητές του υπουργού και σε εκείνους που μεταφέρουν την αγωνία μητέρων και γυναικών που ένιωσαν στο πετσί τους τις «στοργικές» συμπεριφορές των συζύγων τους”.
***
Μη νομίσετε πως το  γνωστό του τίτλου μας τρίπτυχο αφορά μόνο τη Δεξιά.΄Ολα κι όλα. Ομνύουν και Αριστεροί  (της πλάκας φυσικά) στο ίδιο.
Ολίγον πιο ..ξενέρωτα, όμως .  Ως εξής:   Καλοί πατριώτες και ΄Ελληνες τούτοι, εθνικιστές οι Δεξιοί. Φολκλορικά  θρησκευόμενοι οι “προοδευτικοί” ,  Ορθοδοξάρες οι άλλοι.
 Και  όσο πια  για την   οικογένεια, εκεί τα βρίσκουν αμφότερες οι φατρίες.  Οικογένεια  και… ξερό ψωμί!  Παραδοσιακή, ελληνική,  στυλοβάτης της κοινωνίας.

Παράδειγμα ,η  καλή εφημερίδα της κολεκτίβας συντακτών σήμερα. Κανονικό ξεβράκωμα.   Πετά  και το φθινοπωρινό  φύλλο συκής της, τάχα μου,  προοδευτικής  αντίληψης για το ρόλο των γονιών    και  ταυτίζεται με τις φασιστικές απόψεις κάποιων ανόητων που θέλουν  τους παλιούς ,κλασικούς ρόλους :   ΄Αντρας  ο  κυνηγός-γυναίκα το θήραμα .  Μητέρα η ενσάρκωση της  μητριαρχίας -πατέρας της πατριαρχίας.  Κι ας έχουν αποτύχει εντελώς και οι δύο.  Κα ειδικά, όσον αφορά την ανατροφή των παιδιών μέσα ή έξω από γάμο.

Παντελής αποτυχία, επειδή, ακριβώς, η Φύση που όφειλε να έχει ΚΑΙ  εδώ τον πρώτο λόγο,  κακοποιείται και εξοβελίζεται.

Η Φύση απαιτεί κοινωνίες ΑΦΥΛΕΣ και οικογένειες  ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ με την ανατροφή των παιδιών στην ευθύνη μιας Κοινότητας που θα διέπεται  από τις αρχές και τις αξίες των  αντιεξουσιαστικών,  αταξικών, αντικαπιταλιστικών, αντικαταναλωτικών,  άθρησκων  και άφυλων κοινωνιών.

Και ως να φτάσουμε εκεί, οφείλουμε να αναδεικνύουμε και να στηρίζουμε  τη φυσική  υπόσταση  της πολυγαμίας και το αφύσικο του έγγαμου βίου  και της πατριαρχικομητριαρχικής οικογένειας.   Αλλά το σημαντικότερο , να στηρίζουμε  την αρχή πως η   ανατροφή  των παιδιών ανήκει εξίσου και στους δυο γονείς. Η μητριαρχική  αντίληψη της ανατροφής  τους είναι  και φασιστική και αφύσικη.  Οδηγεί σε  τραγικά αδιέξοδα.  Εκτός των άλλων  και σε  καταστάσεις  σαν αυτές που περιγράψαμε σε παλιότερα κείμενά  μας:

Γράφαμε 14 Οκτωβρίου 2017

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΟΝΙΟΣ
1. Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΟΣΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της 4χρονης Μαρί-Ελένης -Επέστρεψε στην Κύπρο με τη μητέρα της

Καλά στην υγεία της η 4χρονη Μαριέ-Ελένη, καθ’ οδόν για να την παραλάβει η μητέρα της

Αίσιο τέλος στην απαγωγή της μικρής Μαριέ-Ελένης
H μικρή Μαρί-Ελένη / Τη φωτογραφία είχε δώσει στη δημοσιότητα η οικογένειά της όταν εξαφανίστηκε

H μικρή Μαρί-Ελένη / Τη φωτογραφία είχε δώσει στη δημοσιότητα η οικογένειά της όταν εξαφανίστηκε

 

Παραδόθηκε στις νορβηγικές Αρχές ο πατέρας της Μαριέ-Ελένης, Τόρκελ Γκρίμσρουντ, ο οποίος είχε απαγάγει τον περασμένο Απρίλιο την 4χρονη κόρη του έξω από νηπιαγωγείο, στη Λευκωσία, ενώ η οικογένεια της μικρής μεταβαίνει στη Νορβηγία για να την παραλάβει.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΚΥΠΕ, οι κυπριακές Αρχές είναι ενήμερες για τις εξελίξεις ενώ τα αρμόδια Υπουργεία λειτουργούν επικουρικά, παρέχοντας αρωγή και βοήθεια.

Καλά στην υγεία της είναι η 4χρονη Μαριέ-Ελένη.Ο δικηγόρος της μητέρας της 4χρονης, Λάρης Βραχίμης, μιλώντας στο ΚΥΠΕ επιβεβαίωσε ότι η μητέρα της Μαριέ-Ελένης πληροφορήθηκε ότι έχει συλληφθεί ο πατέρας και το κοριτσάκι έχει παραληφθεί από τις Αρχές της Νορβηγίας.

Αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε ο κ. Βραχίμης, η μητέρα είναι καθ’ οδόν προς τη Νορβηγία ώστε να παραλάβει το παιδί της. Πρόσθεσε ότι οι πληροφορίες από τη Νορβηγία αναφέρουν ότι το κοριτσάκι είναι καλά στην υγεία του.

Τα νέα έφτασαν νωρίς το απόγευμα και μόλις η μητέρα πληροφορήθηκε την είδηση έσπευσε στο αεροδρόμιο για να μεταβεί στη Νορβηγία, συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Σύμφωνα με τον κ. Βραχίμη, υπάρχουν ενδείξεις ότι ο πατέρας και το παιδί βρίσκονταν σε τοποθεσία στην ευρύτερη περιοχή της Κύπρου, ενώ μετέβησαν πρόσφατα στη Νορβηγία.

***

Στη φούρια μου το πρωί, διάβασα  μόνο τον τίτλο της είδησης στη φυλλάδα παραπάνω. Δεν προχώρησα περισσότερο στο ρεπορτάζ  και αμέσως υπέθεσα πως επρόκειτο για καμιά ιστορία απαγωγής παιδιού σαν εκείνη της μικρής Μαντλίν που χάθηκε πριν χρόνια σε θέρετρο στην Πορτογαλία. -΄Αντε πάλι, είπα μέσα μου. -Κανένας ανώμαλος το πήρε το παιδί.  Ευτυχώς τούτο βρέθηκε.

Προσπαθούσα να φανταστώ την αγωνία ,αλλά και τη χαρά τώρα των γονιών, που βρήκαν πια το παιδί τους και συνέχισα να διαβάζω τις ειδήσεις για άλλα θέματα.   Πλούσια η επικαιρότητα σήμερα, άλλωστε.

Μόλις αργότερα έπιασα να επιλέγω τις ειδήσεις που θα σχολίαζα σήμερα εδώ και ξαναγύρισα πίσω  σε δυο-τρία θέματα που είχα  υπογραμμίσει, πέρασα επί τροχάδην  κι από την είδηση της “απαγωγής” της Μαριέ Ελένης και ήμουνα έτοιμος να την προσπεράσω, αφού δεν την είχα εντάξει στις επιλογές σχολιασμού, όταν σε μια γρήγορη επανάληψη, το μάτι  έπεσε στον “απαγωγέα” ,που δεν ήταν άλλος από τον …πατέρα της!

΄Επαθα. Πώς μπορεί να  χαρακτηρίζουν ένα  πατέρα απαγωγέα παιδιού; Θα ήταν ψυχοπαθής, υπέθεσα, ή θα το έκανε για να πάρει τίποτα λεφτά από κοινή περιουσία με την πρώην του,   αφού το μυαλό μου,  δεν μπορούσε να χωρέσει πώς και γιατί ένας φυσιολογικός πατέρας, μπορεί να θεωρείται απαγωγέας του παιδιού του.

Αλλά, όχι. ΄Ηταν κανονικός γονιός. Ούτε ψυχοπαθής, ούτε  εγκληματίας ή απατεώνας,  που για λόγους αδιάφορους στις φυλλάδες, δε φιλοξενούσαν   τους λόγους για τους οποίους πήρε το παιδί από τη μάνα του και όχι από την…οικογένειά του, όπως έλεγε συνέχεια το ρεπορτάζ και ο δικηγόρος της “οικογένειας” . Δηλαδή,  του …θείου, της θείας και άλλων συγγενών της μαμάς. Αυτούς τελικά είχε η μικρή  “οικογένεια” και όχι και τον πατέρα της.

Είναι σίγουρο πως κάποιο δικαστήριο με απόφαση ενός δικαστή, πήρε με το έτσι θέλω το παιδί από τον πατέρα και για λόγους  εγκληματικής παράδοσης,  έδωσε την επιμέλεια στη μάνα. Και έτσι ,όπως έλεγε και ο σοφιστής Αντιφών,  οι νόμοι, γραπτοί και άγραφοι, τα αισχρά  ανθρώπινα κατασκευάσματα,  υποκατέστησαν  τους νόμους της Φύσης*.

Πρόσφατα είδα στην ΕΡΤ2 και ένα σχετικό, πραγματικό  περιστατικό σε μια υπέροχη ταινία-ντοκιμαντέρ  που γυρίστηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων το 2008 . Είχε μπει το συνεργείο στις δικαστικές αίθουσες και κινηματογράφησε χωρίς σχολιασμούς τη διεξαγωγή  καθημερινών δικών για διάφορες υποθέσεις.

Ανάμεσα σ΄αυτές,  το ντοκιμαντέρ κατέγραψε  και μια εκδικαζόμενη υπόθεση για κακοποίηση ανηλίκων. Ο διαζευγμένος πατέρας, μήνυσε τη μάνα για κακοποίηση ανηλίκων, που είχε πάρει την επιμέλεια των παιδιών, γιατί ,όπως από έκθεση  της αστυνομίας βεβαιωνόταν,  η μάνα και οι παππούδες  χτυπούσαν τα παιδιά, τα κλείδωναν  σε σκοτεινό δωμάτιο, τα τιμωρούσαν σκληρά, μέχρι που το ένα  έπεσε και κάηκε κοντά στο μάτι  στη λάμπα ενός πορτατίφ!

Στην έδρα του δικαστηρίου  καθόταν  μια κυρία, που όπως υπέθεσα από μια “ακτινογράφηση” της γενικότερης παρουσίας της, αλλά και από τον τρόπο που χειρίστηκε τη συγκεκριμένη  υπόθεση, ήταν μια κλασική μάνα Ελληνίδα. Το πρώτο ποίημα που θα έμαθε στο παιδί της θα ήταν οι γνωστοί  εκείνοι  ρατσιστικοί στίχοι του …. ταλαντούχου Γεράσιμου Μαρκορά των σχολικών αναγνωστικών μας  “Μάνα δε βρίσκεται λέξη καμία να έχει στον ήχο της τόση αρμονία”.

Στο τέλος, φυσικά, η κυρία δικαστής,  ,που πήγε ή μπορεί και  όχι σε σχολή δικαστών, χωρίς ,όμως, καμιά ειδική ομάδα ψυχολόγων ,κοινωνιολόγων και συναφών επιστημών  να την περάσουν από ιντερβιού, να δουν αν στέκει καλά στα μυαλά της και ποιες είναι οι απόψεις της για τη  ζωή στις σύγχρονες κοινωνίες, έβγαλε απόφαση πως …χέστηκε για την έκθεση της αστυνομίας που έλεγε πως οι παππούδες κακοποιούσαν τα παιδιά και πως υπήρχε ιατροδικαστική γνωμάτευση για το έγκαυμα.

΄Ετσι  με απόλυτα ήσυχη τη  συνείδησή της, όχι τόσο τη δικαστική, αλλά αυτή της “θεούσας” πιθανότατα, παράδωσε πάλι  τα 3 παιδιά στη μάνα, γιατί, έστω και κακιά , ψυχανώμαλη ή στρίγκλα, σ΄ αυτήν ανήκαν, ήταν κτήμα της! Αυτό  διδάχτηκαν οι ΄Ελληνες εξ απαλών ονύχων. Αυτό πέρασαν σε όλες τις γενιές και ισχύει ακόμα και στις μέρες μας.

Και όταν τα τρία αυτά κακοποιημένα παιδιά  μεγαλώσουν και συμβεί να βρουν και να ρωτήσουν μια μέρα  αυτή  τη δικαστίνα, γιατί  έκανε τέτοιο  έγκλημα, εκείνη, έμπλεη σύγχυσης…ηθικών  φρενών, δικαστικής οίησης και πιθανότατα  φορέας και άλλων  χριστιανικών αρετών, θα τους απαντήσει θρασύτατα, γιατί η ιδιότητα της μητέρας   είναι καθηγιασμένη από την ίδια την…Παναγία!  Και θα τα στείλει…αδιάβαστα.

Εκεί σταματάει, βέβαια, η λογική. Και τότε , σε άλλες, παλιότερες κοινωνίες αυτοδικίας, θα ήταν σίγουρο πως θα έπεφτε… γερό ματσούκι στην ασυνείδητη δικαστίνα. Αλλά, ευτυχώς ,περάσαμε σε εποχές που το δίκαιο απονέμεται πια  από επαγγελματίες.

Τα δικαστήρια χρόνια τώρα, στην Ελλάδα ειδικά, διαπράττουν  σωρό τέτοια εγκλήματα. Οι δικαστές έχουν εξοντώσει ΑΤΙΜΩΡΗΤΙ, χιλιάδες μικρές ψυχούλες ,που αργότερα δεν αποκλείεται να έγιναν προβληματικοί ενήλικες, δικάζοντας όπως επιτάσσει ανεύθυνα η  γνωστή  ελληνική αντίληψη, η παρωχημένη και επικίνδυνη παράδοση, πως τα παιδιά είναι περιουσία της οικογένειας , και ειδικά της  μάνας . Κι ακόμα πως και  ο καλύτερος πατέρας,  είναι ανίκανος να μεγαλώσει ένα παιδί, ακόμα και από μια ψυχοπαθή μητέρα. Γνωστά αυτά, αφού είναι  άπειρα τα  βιωμένα παραδείγματα σε παιδιά και πατεράδες στη χώρα μας.

Κύροι, δικαστές οι εποχές άλλαξαν. Δε βρισκόμαστε στις μέρες που ο αφέντης άντρας όφειλε να φέρνει φαγητό στο σπίτι και αδιαφορούσε ή είχε αναθέσει ολοκληρωτικά την ανατροφή ,καλή ή κακή, των παιδιών του στη μητέρα τους.

Αυτός ο άντρας,  ο φαλλοκράτης, ο “πατριάρχης”-αφέντης πέθανε. Αρκετά καταδυνάστεψε και τη γυναίκα, και  όχι μόνο ως μάνα, και τα παιδιά. Σήμερα, εκείνες οι αντιλήψεις τείνουν να εξαφανιστούν.  Ο πατέρας συμμετέχει εξίσου, τόσο στη συντήρηση της οικογένειας ,όσο και στην ανατροφή των παιδιών. Και πέρα από λογικό και έντιμο, είναι  απαίτηση  και της μητέρας-συντρόφου σήμερα να συμμετέχει ενεργά σε όλα ο άντρας. Ακόμα και στο μαγείρεμα και στο …πλύσιμο ρούχων (γιατί όχι;).

Δεν μπορείτε, επομένως, επειδή  εσείς έχετε ακόμα μείνει στη “γραβάτα” κι ακόμα χειρότερα να δικάζετε με το εικόνισμα του Χριστού πάνω από τα κεφάλια σας, να διαπράττετε τέτοια δικαικικά εγκλήματα ανάθεσης της επιμέλειας των παιδιών στο μητέρα, μόνο και μόνο γιατί,  αν κάποιοι από σας διαβάσανε ποτέ ποίηση, ήταν αυτή του Μαρκορά στα σχολικά μας βιβλία.

Στο  Μέλλον στις κοινωνίες του φυσικού ανθρώπου τα παιδιά δε θα είναι κτήμα κανενός. Θα μεγαλώνουν στην “κοινότητα”. Στις ελεύθερες συλλογικότητες. Κι εκεί, ο ειδικός, ο παιδαγωγός, ο αρμόδιος της ανατροφής τους, θα τους δείχνει το ντοκιμαντέρ από τα ελληνικά πρωτοδικεία το 2008 και θα φρίττουν τα παιδάκια. Δε θα πιστεύουν στα μάτια τους, να βλέπουν και να ακούν μια  “θεούσα” δικαστίνα να αποφασίζει ασυνείδητα, αισχρά, εγκληματικά πως τα κακοποιημένα από τη μάνα τους παιδιά, παραδίδονται με τη δικανική της απόφαση στην ίδια μάνα ,για να συνεχίσουν να ζουν στην κόλαση. Τί ντροπή!

Είχαμε και παλιότερα ασχοληθεί με το ίδιο θέμα της επιμέλειας, αλλά με αφορμή τις αλλοδαπές μητέρες τότε. Το ξαναβάζουμε:

Απαγωγές παιδιών από τις μανάδες τους (7/11/2012)

«Πικρή, πικρότατη είναι αυτή η «ιστορία» στην Ελλάδα με τις δικαστικές αποφάσεις, που αναθέτουν σε ένα διαζύγιο την επιμέλεια του παιδιού κατά κανόνα στη μητέρα. Δικαστίνες κυρίως , καλούνται να αποφασίσουν μέσα σε λίγα λεπτά για μια τόσο σοβαρή υπόθεση, όπως είναι η ανάθεση της επιμέλειας του παιδιού σε ένα γονέα . Με ελαφρά τη καρδία και επειδή αντιλαμβάνονται το όλον θέμα περισσότερο, ως μια παράμετρο (κι αυτό) της υποβόσκουσας αρχέγονης αντιπαλότητας των δύο φύλων , κρίνουν πως, ως…γυναίκες, πρέπει να υπερασπιστούν το φύλο τους και να δείξουν αλληλεγγύη, οπότε αναθέτουν την επιμέλεια του παιδιού στη μαμά-γυναίκα. Υποσυνείδητα, δηλαδή, αυτές οι δικαστίνες μεταφέρουν «εαυτές» στη θέση της μητέρας και λειτουργούν όπως θα ήθελαν κι αυτές να έκανε ο δικαστής για το δικό τους παιδί.

Στις 100 τέτοιες αποφάσεις στην Ελλάδα, μας διαβεβαιώνει δικηγόρος που ασχολήθηκε με εκατοντάδες τέτοιες υποθέσεις, τουλάχιστον οι μισές είναι άδικες, παράλογες-αντιφατικές και σε πολλές περιπτώσεις εγκληματικές για το ίδιο το παιδί. Aν και οι δυο γονείς διαθέτουν τα εχέγγυα εκείνα που απαιτούνται για την ανατροφή ενός παιδιού, γατί το δικαστήριο στερεί την επιμέλεια από τον έναν και συνήθως αυτός είναι ο πατέρας, επειδή η παρωχημένη κοινωνική αντίληψη ήθελε, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα, τον πατέρα θεατή στα δρώμενα της ανατροφής του παιδιού; Μόνο σε περιπτώσεις φανερής ανικανότητας ενός εκ των γονέων να επωμιστεί το βάρος της επιμέλειας του παιδιού ,πρέπει η δικαστική απόφαση να την αναθέτει στον ικανό. Αλλιώς, όπως συνέβαινε και μέχρι την έκδοση του διαζυγίου, η άσκηση της επιμέλειας να ανήκει εξ ολοκλήρου και στους δύο, όπως γίνεται σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο.

«Βογκούν»  πατεράδες που με μια δίκη στο «πόδι» και επειδή έτσι αποφάσισε μια δικαστίνα, του αποσπούν το παιδί από την αγκαλιά και κάνουν τη ζωή του ,αλλά και τη ζωή του παιδιού πολλές φορές, συντρίμμια και κόλαση. Το ψυχολογικό κόστος (ένταση, αγωνία, πόνος σε καθημερινή βάση) είναι απερίγραπτα σ΄αυτές τις περιπτώσεις. Αλλά και το οικονομικό βάρος αποβαίνει δυσβάστακτο, όταν ξαφνικά κάποιος θα πρέπει να επωμιστεί και ένα επιπλέον μηνιαίο έξοδο, όπως είναι (πάλι από το δικαστήριο καθορισμένο) το ύψος μιας διατροφής. Πολλοί στερούνται ακόμα και τα βασικά, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν σ΄αυτό το επιπρόσθετο οικονομικό βάρος, αλλιώς κινδυνεύουν να μη βλέπουν το παιδί τους ούτε και κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο όπως ορίζουν συνήθως στις αποφάσεις τους τα δικαστήρια του… Ελλαδιστάν.

Ιδιαίτερο σοβαρό είναι το πρόβλημα σε αποφάσεις ανάθεσης επιμέλειας σε αλλοδαπές μητέρες (κυρίως από τις πρώην «ανατολικές» χώρες), οι οποίες και χωρίς δικαστικές αποφάσεις απαγάγουν στην κυριολεξία τα παιδιά τους (παρατηρείται «βιομηχανία» τέτοιων απαγωγών παιδιών από μητέρες τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας), εγκαθίστανται στην πατρίδα τους ,αναγκάζοντας το παιδί να ζει ακόμα και σε άθλιες συνθήκες περιβάλλοντος και το πετάνε σε ένα σχολειό της «γειτονιάς» να τα βγάλει πέρα μόνο του ,όταν το άμοιρο ούτε τη γλώσσα δε γνωρίζει καλά-καλά.

Στη συνέχεια, κερδίζουν εύκολα στα δικαστήρια των χωρών τους αποφάσεις ανάθεσης της επιμέλειας σε εκείνες , βγάζουν και μια γερή διατροφή από τον «΄Ελληνα» και άσε τον «αγαθιάρη» να προσπαθεί να ξυπνήσει από τον εφιάλτη, να μαζέψει τα συντρίμμια του και να καταλάβει πώς ήρθαν τα πάνω κάτω σε μια στιγμή. Οπότε πλέον αντιλαμβάνεται πως ,αν θέλει να βλέπει το παιδί του, έστω και μια φορά το εξάμηνο, θα πρέπει πρώτα απ΄όλα να καταβάλει την διατροφή για τα επόμενα δέκα-δεκαπέντε χρόνια στην «απαγωγέα», η οποία δε χρειάζεται πλέον να εργάζεται στη χώρα της, αφού κάθε μήνα φτάνει εκεί το έμβασμα από την Ελλάδα ανελλιπώς και παχυλό.

Μιλάμε για ένα δράμα, δηλαδή, που βιώνουν καθημερινά χιλιάδες γονείς-πατέρες στην Ελλάδα, αλλά και τα παιδιά τους που βρίσκονται πεταμένα μακριά, σχεδόν φυλακισμένα από τέτοιες αισχρές δικαστικές αποφάσεις. Οι ελληνικές αρχές και οι πρεσβείες-προξενεία μας στις χώρες αυτές, αδιαφορούν παντελώς για τέτοια ζητήματα και στέλνουν κατ’ευθείαν στο καλάθι των αχρήστων αιτήσεις, αναφορές και υπομνήματα των ανθρώπων που ζητούν απεγνωσμένα συμπαράσταση στην τραγωδία στην τραγωδία τους.(Παλιότερα είχαμε δημοσιεύσει εδώ τέτοιες καταγγελίες-φωνές απόγνωσης).

Δυστυχώς, είναι πολύ πιθανό στο μέλλον να δούμε και τα «χειρότερα» να συμβαίνουν , αφού, όσοι αντιμετωπίζουν τέτοιες παρανοϊκές καταστάσεις, νιώθουν να πνίγονται, ζουν έναν πραγματικό εφιάλτη και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις αντιδράσεις τους.»

3. Δύο χρόνια χωρίς τον Βασίλη Λυριτζή – Γράφει η σύζυγός του Ελένη Αντωνιάδη.

Η γυναίκα του Βασίλη Λυριτζή, η Ελένη Αντωνιάδη, γράφει για έναν άνθρωπο που αγάπησε και αγαπήθηκε στον Flash. Για τον σπουδαίο δημοσιογράφο και άνθρωπο της ζωής της που «έφυγε από τη ζωή» στις 2 Απριλίου 2019.

Δύο χρόνια χωρίς τον Βασίλη Λυριτζή – Γράφει η σύζυγός του Ελένη Αντωνιάδη

Σεβαστός ο πόνος της συζύγου.  Ο χαμός μιας ζωής  είναι θλίψη και βαριά απώλεια για τους δικός τους. Το σεβόμαστε απολύτως. ΄Ετερον,  όμως, εκάτερον. 
Το άχαρο έργο του ιστορικού οφείλει να αποστασιοποιείται  από  τα συναισθήματα. Και σε ό, τι αφορά τα δημόσια πρόσωπα έχει καθήκον   να τα παραδίδει στις γενιές χωρίς ψιμύθια, λίφτινγκ  και προπαντός  συναισθηματικές εξαρτήσεις.
 Και  ο μακαρίτης  δημοσιογράφος παραπάνω  ήταν από τα λίγα αρπακτικά που θησαύρισε από τα δικά μας  λεφτά στην αμαρτωλή τότε ΕΡΤ, πουλώντας το γνωστό… κοπανιστό αέρα των  αλήστου, τότε και τώρα, ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης.  Τον έχουμε παρακάτω ΠΡΩΤΟ στην  παχυλή και αμαρτωλή   λίστα με τα λεφτά που ξεκοκάλισε. 
ΛΥΡΙΤΖΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 324.000 -Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ!
Εν μέσω  κρίσης που  βογκούσε ολόκληρη  η χώρα   ο μακαρίτης ο Λυριτζής τσέπωνε ξεδιάντροπα  κοντά στα 30.000 το μήνα!  Ούτε να τα μετράς δεν προλαβαίνεις στο χέρι. Μηχάνημα χρειάζεσαι σαν εκείνο που έχουν οι ταμίες στις τράπεζες και οι λογιστές των ναρκέμπορων στις αποθήκες τους.   
  
΄Ηταν τότε που τα τσακάλια  το ΣΥΡΙΖΑ ωρύονταν,  γιατί ο Σαμαράς έκλεισε την ΕΡΤ κα χάσανε  ο Λυριτζής  και  λοιπά ένδοξα ονόματα της λίστας που παραθέτουμε στη συνέχεια τη χρυσή κουτάλα.
Ευτυχώς,  Αλέξη, συνήλθες. Και “τα στερνά νικούν τα πρώτα”.  Ποτέ ξανά πίσω  Ούτε για  πρωταπριλιάτικο  αστείο.
  Εν τέλει. Στη Ιστορία  “ο  νεκρός ου δεδικαίωται”.   Ούτε φυσικά ο Λυριτζής.  

Γράφαμε στις 11/6/2014

ΠΟΡΕΙΑ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΩΝ. ΖΗΤΟΥΝ ΤΑ “ΡΕΣΤΑ” ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝΕ ΤΗ “ΧΡΥΣΟΦΟΡΑ ΚΟΤΑ”!

 

“Πορεία δημοσιογράφων για την μαύρη επέτειο από το κλείσιμο της ΕΡΤ

“ΕΡΤΟΒΙΟΙ”  ΓΙΑ ” ΦΤΥΣΙΜΟ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ”, ΔΡΩΜΕΝΑ)

 Να, μερικά από τα…βαριά ονόματα και τα επίσης “ασήκωτα” βαλάντια που έκαναν από τη διασπάθιση της δημόσιας περιουσίας και του συλλογικού χρήματος στην ΕΡΤ :

ΛΥΡΙΤΖΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 324.000 -Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΧΟΥΚΛΗ ΜΑΡΙΑ -ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 218.976
ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  143.514
ΖΟΥΛΑΣ ΟΔΥΣΣΕΥΣ  ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ 120.000
ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ -ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΕΞΑΜΗΝΟ 113.51 ΡΟΥΜΠΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ -ΣΥΝΤΗΡ.& ΑΝΑΤΥΠ.ΦΩΤΟΓΡ.ΑΡΧΕΙΟΥ ΕΤΟΣ 94.286
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ ΑΝΝΑ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 78.840
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ ΑΝΝΑ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 70.956
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 70.800
ΜΑΛΟΥΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 70.080
ΖΟΥΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ  ΣΥΝΤΗΡ.& ΑΝΑΤΥΠ.ΦΩΤΟΓΡ.ΑΡΧΕΙΟΥ 68.985
ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 66.000
ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 64.800
ΚΑΛΗΜΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 128.472,40 Ειδικός Σύμβουλος
ΚΑΦΑΡΑΚΗΣ ΦΩΤΙΟΣ 122.244,29 Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΖΟΥΛΑΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ 122.066,25  Ειδικός Σύμβουλος
ΣΙΟΥΜΠΟΥΡΑΣ ΦΩΤΙΟΣ 101.427,50 Ειδικός Σύμβουλος
ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ ΧΡΥΣΑ 76.463,79  Δημοσιογράφοι Εξωτερ
ΦΑΡΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ 68.305,59 Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ 65.529,79 Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΛΑΛΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 63.848,06 ΠΕΔ6 Δικηγόροι
ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙ 60.224,53 Δημοσιογράφοι Εσωτε
ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (ΕΞΑΜΗΝΟ)64.547
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ(ΕΞΑΜΗΝΟ)63.072
ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (ΕΞΑΜΗΝΟ) 63.000
ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ(ΕΞΑΜΗΝΟ) 63.000
ΛΙΑΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ-ΡΙΑ 60.000
ΖΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 58.428″

Τέλος δεν έχει η λίστα των χαραμοφάηδων της ΕΡΤ που δημοσιεύουμε στη συνέχεια  με τα αστρονομικά ποσά που εισέπρατταν όλα αυτά τα χρόνια, “φυτεμένοι” στη χρυσοφόρα  (για δαύτους) επιχείρηση της ΕΡΤ από κόμματα, διασυνδέσεις, γκομενικές, συντεχνιακές  και συγγενικές σχέσεις και άλλα τέτοια κονέ και γνωριμίες. Ασήμαντοι άνθρωποι, χωρίς προσόντα, σπουδές, επιδόσεις. Μοναδικά τους “ατού”  η ανηθικότητα και το θράσος. Κοινοί κλέφτες, με αντισυνταγματικά, πλαστά στην ουσία “χαρτιά-συμβάσεις”, τσέπωναν τόσα χρόνια το δανεικό, δημόσιο χρήμα, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Και  δεν έχουν τσίπα.  Μόλις τους πήραν το “μέλι από το στόμα” ,έγιναν λυσσασμένα θηρία, ξεσπάθωσαν κατά της …οικουμένης όλης.  Κάνουν πως κλαίνε και οδύρονται, οι πανάθλιοι για τη δημοκρατία που…τραυμάτισε ο Σαμαράς, κλείνοντας ένα από τα αισχρότερα δημόσια ιδρύματα-άντρα κλοπής και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, όπως ήταν η ΕΡΤ.  Καταγγελίες επί καταγγελιών, οι παλιάνθρωποι, κείμενα δακρύβρεκτα ή  φαρμάκι, εξάρσεις ξαφνικής δημοκρατικής ευαισθησίας, όλα αυτά για την…ελευθεροτυπία, την ελεύθερη έκφραση, τη δημοκρατία, που υπηρετούσαν αυτοί και τώρα πάει …”καλιά” της. Κουβέντα για τα ποσά που έκλεβαν. Μας προκαλούν κιόλας. Βγαίνουν με περισσό θράσος  και μας λένε πως  θα ήταν (και θα είναι τώρα που έκλεισε  η επιχείρηση) πιο…ελλειμματική η δημοκρατία και η πληροφόρηση, αν έπαιρναν μισθούς κατώτερους!

Για δείτε μερικά από τα χρυσά…επώνυμα  “ονόματα”, τους αστέρες της δημόσιας πληροφόρησης-ψυχαγωγίας, που  κατάκλεψαν το δημόσιο χρήμα και όχι μόνο δεν είναι σήμερα φυλακή, αλλά  βγαίνουν λάβροι κατά πάντων και πασών . Αυτοί  που  κόπτονταν τόσο καιρό να πάνε οι …άλλοι κλέφτες “μέσα” (“φωνάζει ο κλέφτης να φύγει ο νοικοκύρης”). Μου λέτε ,παρακαλώ, ποια διαφορά έχουν οι παρακάτω κύριοι κύριοι   Λυριτζής,  Χούκλη, Ζούλας, Ρουμπάτης, Παναγιωταρέα, Ζόμπολος, Ζούλας, Αδαμοπούλου , Σιούμπουρας, Σκιαδόπουλος από όλους εκείνους, επώνυμους και μη, που κατηγορούνται και δικάζονται (ή βρίσκονται ήδη στη φυλακή) για διαφθορά, υπεξαιρέσεις δημόσιου χρήματος και τα συναφή;  Δεν ήξερε ο Λυριτζής, η Χούκλη, η Παναγιωταρέα, ο Σόμπολος, η Αδαμοπούλου πως τα χρήματα που εισέπρατταν τόσα χρόνια δεν ήταν στην πραγματικότητα μισθοδοσία ,αλλά καθαρή απάτη, δοσολοψία και διαπλοκή;

Αλλά, ποιοί δικαστές να τους δικάσουν; Ποιοι οικονομικοί εισαγγελείς να  τους καλέσουν, να τους απαγγείλουν  σοβαρές κατηγορίες και και να τους “χώσουν” φυλακή;  “Κόρακας κοράκου μάτι βγάζει”; Και τούτοι 5 ,6 και 8 χιλιάρικα έπαιρναν μισθούς το μήνα από τον έρημο, δημόσιο κορβανά. “Βεντέτες” και οι δικαστές! (Επιτελούσαν, λέει,  ευαίσθητο έργο και για να μην είναι…επιρρεπής στη διαφθορά, έπρεπε να τσεπώνουν 5χίλιαρα ευρώ. Ελλάς το μεγαλείο σου!).

Μια ολόκληρη “χαβούζα” ήταν και είναι η χώρα. Και αντί   οι κλέφτες, οι παλιάνθρωποι, οι διαπλεκόμενοι να φέρουν πίσω όσα έκλεψαν ( με πρόστιμα ) και να πάνε φυλακή, έχουν μπροστάρηδες της υπεράσπισης του…δικαίου τους  (διάβαζε της απάτης τους) τους “Τσίπρες” , τις ” Αλέκες” και τους “οπαδούς”, που έχουν “πουλήσει την ψυχή τους στο διάολο” αντί πινακίου …ψήφων. Πανάθλιοι δημαγωγοί-Μαυρογυαλούροι, το ίδιο εγκληματίες με αυτούς που προστατεύουν.

Δανείζομαι ,για να κλείσω , μια παράγραφο από το μέηλ   που μας έστειλε ένας  καλό φίλος του σάιτ ,γιατρός:

“Μου έλεγε ένας παππούς χτες και κόντευε να βάλει τα κλάματα. “Παίρνω, παιδί μου,  510 ευρώ τώρα πια ,μετά πό 40 χρόνια δουλειάς. ΄Ολη μου τη ζωή αριστερός και στους δρόμους. Και βλέπω τους αργόμισθους στην ΕΡΤ να παίρνουν διχίλιαρα το μήνα”.

Δεν κατάλαβες, παππού. Δεν παίρνουν 2χίλιαρα το μήνα, αλλά 10 και 30 χιλιάρικα. Δεν το πιστεύεις, ε; Ούτε, πιστεύεις, πως όσοι υποστηρίζουν αυτούς τους κλέφτες, υποκρίνονται τους αριστερούς . Είναι αλήθεια, όμως. Γι΄αυτό  σου λέω είναι για “φτύσιμο” και οι κλέφτες και οι αβανταδόροι τους “.

Για “φτύσιμο”, αλλά  και για φυλακή!

4. Ο ΄Αδωνις για τα μηνύματα μίσους για την περιπέτεια της υγείας του: «Είμαι συγκλονισμένος από όσα διάβασα»

Αδωνις Γεωργιάδης

Η ανάρτηση του ΄Αδωνι Γεωργιάδη
Η ανωνυμία του Διαδικτύου αφήνει ανεξέλεγκτο το Μίσος και το Ψέμα.

Αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο συγκλονισμένος από τα σχόλια έμπλεα μίσους για την ξαφνική μου επέμβαση στη μέση. Έχω δει πώς έχουν συμπεριφερθεί σε άλλους αλλά όταν το υφίστασαι σε μια στιγμή πόνου και αδυναμίας είναι σοκαριστικό.

Τα περιστατικά έχουν ως εξής: είχα έναν ξαφνικό πόνο στο πόδι προ 14 ημερών στον οποίο μέσα στον καθημερινό όγκο της δουλειάς δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία. Πίστεψα ότι με λίγα αναλγητικά θα περάσει. Αν και με συμβούλευαν να κάνω μια μαγνητική συνεχώς -κακώς πολύ κακώς- το ανέβαλα. Ξαφνικά όμως έπαθα μια κρίση που δεν είχα φανταστεί, παρέλυσε όλη η δεξιά μου πλευρά και ο πόνος που αισθανόμουν και η αίσθηση της αδυναμίας φοβερή. Με πήγαν αμέσως για μαγνητική όπου διέγνωσαν την μεγαλύτερη κήλη που είχε δει ο γιατρός ποτέ στην σπονδυλική μου στήλη και μου συνέστησαν άμεσα χειρουργείο με κίνδυνο εάν αργούσα έστω και λίγο να χάσω το δεξί μου πόδι. Έκανα τις προεγχειρητικές εξετάσεις αμέσως και έκανα το χειρουργείο στο ΚΑΤ ως έκτακτο και επείγον περιστατικό.

Τι θα περίμενε κανείς να πει η Κοινωνία μας σε έναν οποιονδήποτε συμπολίτη του περνά αυτή την περιπέτεια; «Περαστικά», «σιδερένιος», «κουράγιο» κλπ λόγια συμπάθειας τέλος πάντων καθώς η μοίρα όλων των ανθρώπων είναι κοινή και η υγεία του καθενός μας μπορεί να κλονιστεί ανά πάσα στιγμή. Και ευτυχώς μου στείλατε και χιλιάδες τέτοια λόγια ανθρώπινα και σας ευχαριστώ. Όμως ειδικά εδώ στο Facebook κυριάρχησαν τα άλλα…μίσος, κατάρες, ψεύδη. Ότι δήθεν κάποιου άλλου πήρα την σειρά κλπ. Εδώ στο νοσοκομείο που είμαι έχει άδεια κρεβάτια για τα έκτακτα περιστατικά που συνεχώς συμβαίνουν και κανένας δεν στερήθηκε το χειρουργείο εξ αιτίας μου. Κανένα έκτακτο χειρουργείο δεν ακυρώνεται λόγω COVID, έχουν αναβληθεί μόνον τακτικά χειρουργεία δηλ χειρουργεία που ο γιατρός λέει ότι μπορούν να γίνουν και λίγο αργότερα χωρίς κίνδυνο για την υγεία του ασθενούς έτσι ώστε να μείνει μεγαλύτερος χώρος για την αντιμετώπιση του ιού. Αυτό έγινε σε όλο τον κόσμο όχι μόνον στην Ελλάδα. Αλλά τα τακτικά δεν έχουν καμμία σχέση με τα έκτακτα που όλα μηδενός εξαιρουμένου εξυπηρετούνται κανονικά. Εγώ προκαλώ έναν από όλους αυτούς που βρίζουν εδώ κάτω και θα βρίσουν σίγουρα και τώρα, να γράψουν όνομα ασθενούς και νοσοκομείο που αρνήθηκε να χειρουργήσει έκτακτο περιστατικό να στείλουμε άμεσα εισαγγελέα. Ντροπή!

΄Αδωνι,

ανεγκέφαλοι υπάρχουν σε όλους τους χώρους.  Στο δικό σου να δεις. Θυμάσαι τι τόλμησε και είπε ένας  κολλητός  σου  φασιστάκος;  Να σου το θυμίσουμε:

“Τσίπρα αν ζούσαμε στον εμφύλιο από μένα θα πήγαινες» – To tweet που έσβησε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

****

΄Ολα τα γουρούνια,  ίδια μούρη, λοιπόν. Σε όποιο μαντρί κι αν εκτρέφονται.

5. Βασικός μάρτυρας κατά «Ινδιάνου»: «Η αστυνομία με απείλησε και με εξανάγκασε να καταθέσω όσα κατέθεσα»

https://www.star.gr/eidiseis/ellada/535906/nea-smyrnh-ti-katethese-o-martyras-syggenhs-toy-indianoy

Μεθοδεύσεις και απειλές από αστυνομικούς αναφορικά με την κατάθεση του καταγγέλλει στο Documento ο 58χρονος βασικός μάρτυρας κατηγορίας κατά του επονομαζόμενου και ως «Ινδιάνου» ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 27χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΡΑΣΗ στη Νέα Σμύρνη στις 9 Μαρτίου και εδώ και βδομάδες βρίσκεται στη φυλακή.

Ο 58χρονος αναιρεί όσα έχει υποστηρίξει στην κατάθεσή του ενώπιον της ανακρίτριας υπογραμμίζοντας πως δεν είδε ποτέ τον κουνιάδο του στη Νέα Σμύρνη, αλλά η κατάθεσή του ήταν αποτέλεσμα υπαγόρευσης από την ίδια την αστυνομία η οποία στη συνέχεια τον απείλησε ότι αν την αλλάξει… θα πάει φυλακή εξαιτίας μιας παλιάς υπόθεσης του 2014.

«Η αστυνομία μου είπε τι θα πω» καταγγέλλει μιλώντας στον τηλεοπτικό φακό του Documento, ενώ όπως αναφέρει κάτι τέτοιο δεν το είπε στην ανακρίτρια διότι οι αστυνομικοί του είπαν «πως αν αλλάξει την κατάθεσή του θα πάει φυλακή και φοβήθηκε».

****

Καλό κουμάσι και ο μάρτυρας. Να τα λέμε όλα όπως είναι.

Ποιος έντιμος και αξιοπρεπής άνθρωπος θα ενέδιδε σε τέτοιες απειλές, αν… δεν το είχε η κούτρα του να κατεβάζει ψείρες;

΄Αστα αυτά, παλιάνθρωπε Δεν είσαι  τίποτα  λιγότερο   από ρουφιάνος και  γελοίος.

6.Γιάννης Ραγκούσης: Δεν υπάρχει πλέον κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας

Πρεμιέρα για τη νέα πολιτική κίνηση των Διαμαντοπούλου, Ραγκούση και Φλωρίδη (φωτό)

Δηλαδή …μεγάλε Ραγκούση,  υπήρχε σωστή διαχείριση της πανδημίας   πέρυσι  τέτοιο καιρό , όταν  είχατε ταυτιστεί όλοι σας και μάλιστα απόλυτα με τα μέτρα της κυβέρνησης; Και όσο εμείς εδώ φωνάζαμε πως αρμενίζετε όλοι σας  στραβά,  εσείς “ρίχνατε νερό στο μύλο” του Κούλη. Τα ξεχάσατε;  Αυτά πληρώνουμε τώρα. Την κακή ,κι από σας τότε,  διαχείριση της πανδημίας.

“Η σιωπή είναι  χρυσός”, Γιαννάκη.  Ρώτα δίπλα σου στη φωτο και τους επίσης  έχοντας (πολλάκις ) χεσμένη τη φωλιά τους Διαμαντοπούλου και Φλωρίδη.